Çok yoruldum,ayrılmak istiyorum

bence hiç bir şey açıklama izin al çek git bi dumur olsunlar onlar anlamaya çalışsın ne oluyor onlar uğraşsın onlar yalvarsın anca böyle anlarlar ciddi olduğunu

Lütfen bana kırılmayın ama suç tamamen sizin;istemeye gelirlerken bile
tüm masrafların karşılanması,nişanlı aynı evde kalmak,maaş kartını verip
hepsinin yükünü alman,temizlik v.s.İnsan kendi değerini saygısını kendi
oluşturur diye düşünüyorum evlenmeden eşinle yaptığın bu parasal paylaşımlar
çok doğru olmamış bence.Herşeyin bir usulü vakti vardır.Sen bu kadar taviz verirsen
elbette onlar da ellerinden geleni ardına koymaz.Malesef böyle..Şimdi yapacağın tek
şey tavrını net bir şekilde ortaya koyup evliliğinizi ona göre yönlendirmen,en azından
kendine saygını kaybetmemek adına....

okurken gözlerim doldu severek evleniyorsun ve aile yüzenden ayrılıyorsun
canım her ailede sorunlar olur ama eşini sen bu duruma getirmişsin hep pişpişlayan sen olmuşsun bütün masrafları sen karşılamışsın herşeye göz yummuşsun yada görmezlikten gelmişsin bence hemen ayrılık düşünme şans vermelisin baktınki hiç birşey yolunda gitmiyor o zaman ayrıl anladığım kadarıyla kendine güvenen birisin elinden gelmeyecek iş yok sanki.

sevgili labellevie....
Bence hata demiyorum ama tüm bu yaşadıkların sanırım eşini çok ama çok sevmekten... çünki ancak bi insan canınndan çok birini severse bu kadar fedakarlığı üst üste hemde kabullenebilir... Sen hep veren taraf olmuşsun bu da karşı tarafa seni değersiz göstermiş... Nankörlüğün daniskası diyorum başta eşin sana sahip çıkamamış onun gözündede bu fedakarlıkların seni kıymetlendirmesi gerekirken tam tersi dediğim gibi değersizleştirmiş. Seni kesinlikle kırmak istemiyorum ama bu dünyada herkesten ve herşeyden önce kendin için mücadele et ve hep verici taraf sen olma... İnsanlar nankördürler... Ömrün boyunca onlar için fedakarlık etsen; kul köle olsan da yaranamazsın... Buna eşinde dahil.... Artık bırakta fedakarlık sırası eşine gelsin... Sana asla yuvanı yık dök demiyorum yıkmak çok kolay ve anlık.. Ama pişmanlıklar seni yer bitirir..
Seni önemsemeyen, savunmayan , daima kendi ailesini koruyan hemde senin gibi bir melege karşı bi adamdan seni anlamasını bekleyemezsin anlamayacaktır da ama ona kendinden emin bi şekilde tüm duygularını, yaşadığın sıkıntıları,ruhsal yalnızlığını bi şekilde sabırla anlatmayı dene.... ama dediğim gibi mücadeleci taraf artık sen olma.... Allah yardımcın olsun canım benim...

yaşadıkların innaılmaz..hataların var zaten kabul ediyorsun..
dediğin gibi şimdiden sonrası??
kocan ve ailesi değişmez...bunu bir kere kabullenmen gerek...eşinle ya o şehirsen ayrılıp başka bir ilde yaşam kuracaksınız kendinize..ya da bunlar olmayacaksa sen orda kaldığın sürece herşey eskisi gibi devam edecektir...zor bir durum...

ya nişanlı iken neden onlarla birlikte yaşadın ki ben orasını anlayamadım... onların kirasını ödeyeceğine kendine bir ev tutatamaz mıydın??

Başka konunuzdan hatırladığım kadarıyla artık maaşınızı kendiniz kullanıyor, ortak kullanım için eşinize vermiyordunuz. Bu devam ediyor sanırım. Eşiniz hala ailesine parasal destek veriyor mu onu anlayamadım yazınızdan. Ama en azından o eski konu ile birleştirerek anladığım, evli kalırsanız kendi istediğiniz gibi bir eve taşınacaksınız, kendi gelirinizi kendiniz kullanıyorsunuz.

Bir sürü sıkıntılar aşıp durum düzelme yoluna girmişken ayrılın demek zor, ama içinizde bitirmişseniz bu evliliği zorla da evli kalınmaz haliyle. Boşanınca daha mı mutlu olacaksınız, yoksa bu demoralize haliniz devam mı edecek acaba? Belki şu anda boşanma olayını bir kenera bırakıp ruh haliniz içn bir uzman yardımı alsanız daha iyi olabilir. Boşanma konusunu da ondan sonra tekrar değerlendirirsiniz.

Ankara'ya dönme şansınız hiç yok mu ?
Ankara'da tanışmışsınız,orada kendi dünyanız varmış,sevmişsiniz,mutluymuşsunuz.
Ne zaman ki sen,eşinin dünyasına girmişsin,mutsuzluk başlamış.
Evlenmeden önce,kişinin ailesini ve yaşadığı ortamı çok iyi tanımak gerektiğini savunurum.
Başka şehre (erkeğin ailesinin yaşadığı şehre) gelin gitmek,bana riskli gelir bu yüzden.
Kısacası,Ankara'ya dönerseniz veya farklı bir şehre taşınma imkanınız varsa,eski günlerinize dönebileceğinizi düşünüyorum.

Size naçizane fikrim;Taşınma durumunuz varsa, Ne senin ailenin, nede eşinin ailesinin olduğu yerde oturun.Eşini karşına alıp, Bu huzursuzluğun bir an önce bitmesi için çaba sarfedip etmeyeceğini etmiycekse Bu durumun nereye kadar gideceğini sor. Vereceği cevap en azından sana bir yol çizecektir.

Anlatmak istediklerinin yarısını bile anlatamadın aslında değil mi??? Böyle hissediyorum neden bilmem...
Üzüldüm...Sizin hayatınızda roller değişmiş...sen koca olmuşsun o kadın...Sonra bir de aile girmiş devreye...bir sürü çirkeflik...yazık...
Keşke değeri hakedene verebilse insan...keşke hakedeni seçebilse...keşke...ama olmuyor işte...
tüm bu yaptıklarından sonra elinin bomboş olduğunu görmek acı değil mi...
Yerinde olsam diye başlamayacağım cümleye...
Soğudum derken kastettiğin şeyi anlıyorum...Eskiye dönebilir misiniz...bunca kırıldıktan sonra tekrar eskisi gibi olabilir misiniz...kendi hayatını kuramayıp ailesinin yerini bilemeyen bir adamdan ne kadar koca olur...bilmiyorum ki...
Erkekler evlendiklerinde eşleriyle biz olmaları gerektiğini anlasalar keşke...ama okuyoruz işte her konuda nerdeyse yok...
Ayrılık kararı zor, insan arkasına dönüp baktığında şunu da yapsaydım değişir miydi acaba diye sormaktan korkuyor sanırım...Vazgeçişi değsin istiyor...İçi rahat gitsin...
Keşke demesin istiyor...
Şahsi fikrim keşke demeyeceğiniz gittiğinizde...
çünkü bugün anlamıyorsa bunca yaptığınızı yarın da anlamıyor olacak on yıl sonra da...
bugün size innet duymuyorsa yarın da duymayacak...
bugün korkmuyorsa sizi kaybetmekten, yarın da korkmayacak...
gittiğinizde anlar mı...denemek gerek...
bilmiyorum...
sanırım ben de yazmak istediklerimin yarısını bile yazamadım...

Arkadaşlar çok özür dilerim iş yerindeydim eşim bir eve bakmak için gelmiş hemen çıkmak zorunda kaldım, şimdi geldim hepsini okuyamadım ama eve gidince okuycam, teşekkürler yorum yapan herkese. Evde cevaplamaya devam edicem, görüşmek üzere.

canım,

sorunlarının bazılarını biliyorum...

bazen keşke şu deneyimimle şu yaşadıklarımla evlilik olayına girişseydim diyorum...

aileler ortaya çıkıyor, sapsız balta mı istiyorlar, diyorlar...

hayır efendim...

böyle diyorsanız zaten anlamıyorsunuz..

evlilik yalnızca aşk değilmiş...bir nevi şirketmiş..

başlarda şartla kurallar gerçekten konulmalıymış..

hayır mı? evliliğin üzerinde 3. şahıslar hep olacak mı? ozamn atılsın nişan efendim..dünyanın sonu mu?

iki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz...

değer bilen erkek zaten gitmesine gerek kalmadan değer bilir...

kıymet bilmeyen erkek, gittiğinizde ve geri döndüğünüzde bir zaman değer bilir...sonra yine eski tas eski hamam...

istisnalar kaideyi bozmaz bu arada..

Labellevi severim senin yorumlarını bu kadar fedakarlık yapıpta değer bilmeyen eşin için üzgünüm mutsuz isen tabiki ayrılacaksın şunu anlatayım ablam 4 yıl eşinin okul masraflarını yüklendi üni sonra adam süper iş bulunca ablamı doğum yaptıktan sonra terk etti ve bir rus ile evlendi çok maddi vefakarlık kadın tarafından yapılınca netice iyi olmuyor

Labellevi severim senin yorumlarını bu kadar fedakarlık yapıpta değer bilmeyen eşin için üzgünüm mutsuz isen tabiki ayrılacaksın şunu anlatayım ablam 4 yıl eşinin okul masraflarını yüklendi üni sonra adam süper iş bulunca ablamı doğum yaptıktan sonra terk etti ve bir rus ile evlendi çok maddi vefakarlık kadın tarafından yapılınca netice iyi olmuyor seninde değerini bilen mutlu eden biriyle evlenmeni dilerim

Pardon ama senden önce bunları kim geçindiriyomuş senin maaşına muhtaç mı bunlar bu kadar yüzsüzlük nankörlük görmedim afedersin yolunacak kaz olarak görmüşler seni..Ben her ailenin kesesinin ayrı olduğunu düşünüyorum anne baba kardeş tamam ama seninde bir yuvan var ben şahsen bana ne yardımlaarı olsun nede benden istesinler mantığındayım çünkü bu para arayı fena bozuyor..

Teşekkür ederim arkadaşlar, benim de hatalarım var biliyorum en büyüğü eşimin ailesi kendi ailem diyip öyle davranmam ve onlarda kalmam. Hatalarımın böyle yüzüme söylenmesi beni üzmüyor aksine kendime getiriyor. Kendi ailem ve arkadaşlarım durumumu biliyor beni suçlamıyorlar o yüzden birilerinin hatalarımı yüzüme söylemesine ihtiyacım var. Ben onlarlayken durumu tam idrak edemedim yani aptallık olabilir ama o zaman öyle gerekiyordu, eşim geliri olmadığı için ailesine mahçup oluyordu, ben onu üzmek istemedim kıyamadım ama o bana kıydı. Daha sonra gerçekleri gördüğümde yaşadığım tam bir hayalkırıklığıydı.
Son iki aya kadar eşimin bizim evimize bir katkısı yoktu, ben bütün sorumluluğu almıştım evin masraflarını karşılıyordum ama eşim sürekli kendi ailesinin ihtiyaçlarına koşuyordu. Artık ben bu olaya dur dedim ve kendimi çektim şimdi kiramızı eşim ödüyor. Anladım ki biz kadınlar ne kadar sorumluluğu üzerimize alırsak erkekler o kadar rahatlıyor ve kendini düşünüyor.
Ben hep mükemmel bir eş olmaya çalıştım, kahvaltısını hazırlarım, yemeğini yaparım, temizlik ve ev işlerini kendim yaparım. Ama bir gün durup dururken kızkardeşlerinin üzerinde çok emeği olduğunu söyledi ne dedim yok çamaşırlarını yıkıyorlarmış, ütülüyorlarmış. Anlamadığım eşim zaten hep yurtlarda kalmış, sonra çalışmış ve uzaktalardı, benden önce sadece bir sene ailesiyle kaldı. Tamam ailesi değerli olsun ama ben biliyorum ben yokken bazen onlarda kalırsa kahvaltı bile hazırlamıyorlar.
Ben onlarda kalırken de annesi eşimin abisinin çalıştığı günler kalkıp kahvaltı hazırlıyordu onun gitmediği diğer günler kahvaltı yok. Bilmiyorum o zamanlar nasıl çektim hayal gibi geliyor demek ki insana bir güç geliyor.

y

bu anlattıkların önceden yaşadığın olumsuzluklarmıydı? artık durum düzeldi mi? gerçekten herşey yoluna mı girdi?
sadece eski yaşadıkalrın mı seni üzüyor?
eğer düzelme olmuşsa devam et..ama artık verici olma...zaten yaşadıkların sana öğretmiştir ne yapacağını...

Haklısın önemli olan onların yanında koruması sanırım eşimin de acemiliğine geldi, napacağını şaşırdı, bizim aramızda ailesiyle hiç tartışma yaşanmadı ancak eşim hep arada kaldı ve farkettim ki aslında bana karşı onlara nazaran daha rahat. Yani nazı bana geçiyor.
Mesela bana kardeşim için 10 bin lira kredi çek diye rahatça söyleyebiliyor ama ben şehir dışındayken görev nedeniyle bir ay kaldım ev temizlenmedi eşime kaç sefer dedim kızkardeşine söyle bir kadın ayarlıcam gelsin başında dursun diye yok ev temiz gerek yok dedi, son gün artık söylemiş kızkardeşi tamam demiş, temiz eve geldim yani çok şey mi istiyorum kendisi temizlesin demiyorum, bir bayan var sabahtan öğleye kadar 2-3 saatte bitiyor işi fazla da kalmıcak yani. İnanın şimdiye kadar yaptıkları en büyük şey ailesinin bu. Bunun dışında taşınırken biz gelip toparlanmaya yardım ettiler onu da ben istememiştim kendileri geldi. Bu arada krediyi çekmedim çünkü ben ödücektim. Bu kızkardeşinde de eşimin ek kartı var bazen eşimde olmayınca ben ödüyordum evlendikten sonra bile kaç sefer ödedim.

Zaten psikolojim bozuldu, durduk yere ağlıyorum çok moralim bozuk, zamanla koyuyor insana. Teşekkür ederim inşallah herkes için en hayırlısı olur.
Gidecek yerim yok yani ben burda çalışıyorum tayin yaptırırsam bir daha dönemem, arkadaşımda falan kalabilirim bilmiyorum şuanda bir sorun gözükmüyor ama benim psikolojim bozuldu. Yapılanları unutamıyorum.

Teşekkür ederim hayırlısı artıl.
O kişileri hayatımdan çok zor uzaklaştırdım, şimdi pek gidip gelmiyorum çok mecbur kalmayınca. Eskiden bir de sürekli onlara gitmemizi isterlerdi, eşim de iki günde bir annemlere gidelim mi derdi bazen giderdim çoğu zaman gitmezdim. Ama sonuçta eşimin ailesi ne kadar uzaklaşabilirim ki. Zaten artık tamamen soğudum görmek bile istemiyorum.

Teşekkür ederim malesef kendi değerimi yitirdim bu yaptıklarımla ama nerden bilebilirdim ki. Ben kendimi çok çok fedakarlık yapmış gibi görmüyorum herkes yapardı bunu ama ailesinin yaptığını inanın her aile yapmazdı yani onlarda bir sorun var bence. Şimdi ben de değiştim tabi yapmıyorum artık ama onlar da tavır aldılar görmelisiniz, mesela ev aldılar taşındılar o süreçte ben şehir dışındaydım o yüzden bile tavırlılar sanki ben boş duruyorum onlara yardım etmiyorum gibi.

Çok teşekkür ederim beni suçlasanız da kızmam inanın, evet eşimi çok sevdiğim için yaptım herşeyi. Ailesini kendi ailem gibi gördüm ama onlar beni hiç benimseyemedi, en ufacık şeyde biz sana şunu şunu yaptık diye başlarlar, onların içinde hep yanlız kaldım bazen o kadar çok saçmalıyorlar ki ben birşey dediğimde suçlu oluyorum. Çok yoruldum gerçekten artık çaba harcamak bile istemiyorum onlar için.
İçimdeki her şeyi inananın burda anlatamadığım gibi eşime anlatıyorum beni suçluyor, önceden hiç sıkıntı çekmediğin için bunları gözünde büyütüyorsun, kötü düşünüyorsun, birkaç iş yaptın diye abartıyorsun diyor. Ama kimin ne yaşadığını Allah bilir, o zamanlar inanın yapmayıp otursaydım nasıl bir muamele görürdüm bilemiyorum zaten ilk kez yapmadığımda kötü oldum, surat astılar, başlarda işten gelince spor için yemekten sonra yürüyüş yapıyorduk eşimle, tabi onlar hala yemeklerini bitirmediği ve geç kalmayalım diye sadece kendimin ve eşimin tabağını, kaşığını çatalını mutfağa götürüyordum, bu bile laf oldu, eşim bir kez sen sürekli sofra kaldırmıyorsun biz yürüyüş yaparken kaldırmıyordun dedi. Demek bunu bile konuşmuşlar, ki onların yaşantılarında kimse kimseyi beklemez biri gelir yer gider sonra diğerleri, yani onlardan önce yiyip kalkmamız onlara göre abes değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…