Çok yorgunum ,cook kirginim

gercekten uzuldum,
ama ailenizin tavri basindan belliymis, keske baska bir cozum bulsaymissiniz.
bu da size ders olsun bundan sonra

O kadar iyi anlıyorum ki... Annesiyle arkadaş olan, her sırrını paylaşanlara imreniyorum. Malesef ben de deneyimledim.
Katiplik sınavlarına hazırlanıyordum, klavye çalışmam gerekiyordu. Çünkü ilk sıralamalarda girmiştim listeye. Sadece 10- 15 kelime daha fazla yazmam gerekiyordu. Ve malesef hata silsilem başladı.
Aradım, anne dedim klavye çalışmam lazım gelir misin? Temizlik, bulaşık , yemek vs hiç bişey istemem senden sadece günde klavye çalışabilmem için 2 saat çocuklarla ilgilen gerisini ben hallederim dedim. Aaaı sen gel buraya ben napcam orda. Ben burda dışarı çıkarırım , gezdiririm dedi. (ozaman 3.5 yaş ve 5 aylık oğullarım). Eşim vardiyalı çalıştığı için anca uyuyabiliyordu(ek iş yapıyordu). Yani eşim bakamadı.
Gittim memlekete. Bavul falan içeri gircem, klavyem sırt çantamda. O zımbırtı ne böyle? Çok mu lazımdı şimdi bu işler, zamanında oku dedik 2 yıl okudun gittin evlendin 2 çocuk doğurdun gelmişin klavye çalışcam bilmem ne? Haydaaaaa ... içimden dedim desduuuurrr ayvayı yedim ben. Günde 30 dk çalışsam iyi bırak 2 saati dedim.
Neyse yerleştik, yemek ,bulaşık, meyve ,tatlı, çocuklara duş ve uyku saatii.. yatırdım onları saat akşam 10 sistemi kuruyorum. Çalışcam . Annem belirdi kapıda. Ne yapıyorsun dedi. Dedim çalışcam :) Aaa dedi, sabah çocuklar erken uyanır kalkarsın. Yat şimdi gürültü olmasın. Biz erken uyuyoruz, sese alışkın deyiliz uyuyamayız.. 2. Haydaaaa içimde belirdi. Anne yahu. Kötülügümü ister mi. Yat zıbar dedim kendime. Yattım uyudum. Sabah 9 dan önce kalkılır. Babam işe gider çünkü. Hadi kalktık hep beraber. Babamı uğurladık. Dedim ki sen kahvaltıyı hazırlayana kadar çalışsam olur mu anne, bu klavye sınavım son şansım. Hep kpssden aldığım puan yancak hem 2 yıl beklicem. 10 dk çalışsam kardır dedim. Çocuklar oynuyo zaten. Tamam hazırlarım ben ama ya yemezlerse, beyenmezlerse sen hazırla aç kalmasınlar sonra falan filan yok anam klavye duruyor. Gittim kahvaltı hazırladık, yendi, toplanıldı .eeee halan gelcek seni görmeye. Ayıp olur şimdi yok demeyim. Çağırdım, napayım. Kahve içeriz zaten gidince.... gerisini tahmin edin. Kahveler içildi, çocukların uyku saati geldi. Yatırdım, halamdan duyanlar gelmek istedi bizi görmeye. 1 hafta boyunca misafir ağırladık gündüz akşam gürültü, seni istiyorlar beraber çıkalım falan. Klavyem yüz görünümlüğü isteyen gelinler gibi duruyor kutusunda açılmadı... uzatmıcam her 2 lafından biri elinde mesleğin olaydı, bitereydin okulunu diyen annem çalıştırtmadı. Hem bebeğin küçük , yerleşsen kim bakcak? Ben gelememler de üstüne bal kaymak ye. Erken döndüm 3 gün önce sınavdan uçak bileti bulamadık çünkü. Uzun yol çocuklarla çok zor. Döndüm toplam 1 saat çalışabildim. 90 kelime yazmam gereken 3 dklık sınavda 111 kelime yazdım ama malesef herkes yüksek yazdığı için çağrılmadım .
Veeee en can alıcı kısım ise, sınav günü çıkışında sonucu öğrenebildiğimi söylediğim için bir kaç gün sonra aradı. Nasıl geçti dedi? Olmadı dedim. Olmayacağı belliydi. Zamanında yapmadın, iş işten geçtikten sonra çocuklarına eziyet etmeye kalktın dedi. Anne sonuçta ne diyebilirdim ki .. tamam öyle dedim kapattım. Ara ara der filan arkadaşın dr falan arkadaşın öğrtmn sen yapamadın :) içimi döktüm sanırım birikmiş. Annemdir ama var yok

Çok büyük ayıp yaptıkları. 3 kişiyle bir çocuğa gül gibi bakılırdı.
Çocuk ishal olup kustuysa yine onlardan kaynaklı. Dokundu çocuğa demekki verdikleri şey.

Kendi ailemle kıyasladım da geçen hafta kv hasta diye çocuk için annemlerde kaldık. İşe oradan gidip geldik.
Ki sömestr tatiline denk geldiği için diğer torunları da kaldı başı kalabalıktı. Ama hiç şikayetlenmediler. Aksine oğlumun gönlünü hoş ettiler..

Ayda yılda bir iyilik istemişsiniz idare edememişler. Sevgi bağı hiç yok demekki aranızda.
Bırakmayın bir daha çocuğunuzu. Nasıl yaparsınız bilmem ama bakıcı falan ayarlayın o dönemde..

Yok çocuğa bı tepki göstermezler o yüzden bana patladilar ya zaten .sürekli parka çıkarmışlar birlikte oyun oynamışlar kardeşimin kediketini yıkamislar oğlum anlatıyor hepsini

Ama size şikayetlenirken çocuk da duyuyordur. Direk ona tepki gösterilmesine gerek yok.
Oğlum 2 buçuk yaşında uzun zamandır bizi dinlediğini olumlu olumsuz yorumlarımızı algıladığını gözlemliyorum..

sağlam bir iki dost bazen aile yerini tutabiliyor. bir daha çocuğunuzu bırakmayın kusmasının lafı edilir mi torun o ya

Bazı yorumları okuyunca sizin çocuğu sokağa bıraktığınızı düşünecektim... bu ne tepkilerdir, yedi kat yabancı değil ki annanne ve teyzeler bakamıyorsa bir zahmet torunumuz yeğenimiz demesinler. Hem özledik sen gel diyorlar hem de burnunuzdan getirip çocuğu başlarından atmak için uçak biletinize kadar bakıyorlar. Ben olsam en sert şekilde tepkimi verirdim aklınıza kaybettiğiniz kariyeriniz gelsin her defasın da.

aileniz ayıp etmiş.artık olan olmuş ama bir daha benzer sıkıntıya düşerseniz bulunduğunuz yerde kısa süreli bir bakıcı ayarlayın belki maddi olarak zorlanırsınız ama duyduğunuz laftan çektiğiniz çileden çok daha iyidir.

Son cümlenizde asıl niyetinizi belli ediyorsunuz , biletler pahalı diye buna bir de kılıf bulmuşsunuz.Sürekli uçakla seyahat ederim ayda bir kere ailemin yanına gidiyorum her ay , çok öyle büyük korkunç fiyat farkları olmuyor , biliyorum.

Bir de çalışan anneyle sizin durumunuz bir değil ki.Annesini 2 3 gün üst üste görmeyen çocuğu avutmak çok zor olur.Sadece bakım değil yani konu.Çalışan anne çocuğunu her akşam görüyor mesela.Çocuğunuz kim bilir neler hissetmiştir.Annem gitti zannedip ekstra huysuzluk etmiş olabilir , belki de anneniz buna dayanamamıştır.

Kariyer yapmak istiyorsunuz , işe girip para kazanmak istiyorsunuz evet çocuğunuz buna engel olmamalı ancak her anne anaç olmak zorunda değil.Sizi büyütmüş zaten , bir de sizin çocuğunuza bir hafta bile bakmak istemeyebilir.Ha baka da bilirdi.Bir hafta kısa bir süre ama annenize bunun için kırılmaya hakkınız yok.

bana bile bile lades demişsiniz gibi geldi. o kadar kalabalıkta ders çalışamayacağınız belliymiş zaten. başka bi opsiyon düşünseydiniz keşke.

Hoohh bu nedir ya
Ana mı düşman mı bu kadın

Ya kadının nasıl üstüne gidilmiş niye bıraktın diye
Kadın iş arıyor sınavlara giriyor hayat memat meselesi bir yerde
Bu devirde tek maaş zor hayat pahalı

Kadın hastada olabilirdi ameliyata girmeside gerekebilirdi
Bir kazada geçirmiş olabilirdi
Hatta psikolojisi çok bozuk bir hafta çocukla ayrı tatil yapmak istiyorum diyebilirdi ne var yani
Zamanı gelince siz yanından ayrılmak istemediğiniz çocuklarınıza böyle mi davranırsınız size muhtaçlarken
Torunlarınıza bir hafta bakmak zor mu gelir
Ne bileyim çok tuhaf

Sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü benzer şeyler yaşadım. Ama suç her ne kadar sizde olmasa da, sizde demek zorundayım. Gerçi bu da bir aşamaymış ve görmeniz lazımmış. İnsan kazıkları yemeden tecrübe kazanmıyor maalesef.

Aile aile değil. Anne Anne değil. Normalde destek olmayan insanlar, bu durumda da elbette sizi zor duruma sokacaklardı. İşte insan yaşayınca anlıyor.

Bu durumda yapılacak tek şey, onlar hiç yokmuş gibi davranmak. Asla planlarını onlara göre yapmamak. Ve artık duygusal olarak da çok şey yüklemeden, senelik bir iki hafta ziyaret rutini varsa, o görevini ifa edip, Sağolsunlar, beni büyüttüler, haklarını ödeyemem deyip, saygıda kusur etmemek ama gözünde de çok büyütmemek.

Ben de hayatım boyunca çocuğumla yalnız bırakıldığım için, artık öğrendim hiç onlara göre plan yapmamayı. Kendi kariyer ve tüp bebek tedavilerimi erteleyip 3 sene boyunca iki kardeşimin düğünlerini tek başıma yaptım, evlerini kurdum, koydum onları kenara.

Şimdi biri 2., diğeri 1. Çocuklarını bekliyor. Ben daha yeni başlayabildim tedavime. 2 aydır tüp bebek tedavisindeyim. Kullandığım bazı ilaçlara tepki veriyor vücudum. Başımı yerden kaldıramıyorum. Ama planlı olarak işlerimi yapıp, yürütmeye çalışıyorum.

Normalde arkadaşlarım benimki gibi önemli tedavileri olduğunda, ya da önemli sınavları,işleri olduğunda hep anneleri yanındadır. Bu süre içinde ben de annemin yanında olabilseydim, bana büyük yardımı olurdu şüphesiz ama hiç sormadım bile.

Bu sabah operasyonuma da oğlumla gittim. Ameliyat olduğumda da oğlumu aldım yanıma, gece beraber kaldık hastanede. Kendimi ona göre ayarlayınca, ne planlarım bozuldu, ne de hayal kırıklığına uğradım.

Akayy adlı üyenin dediklerini de çok kaale almamanı öneririm.

Evet, 2 yaşına kadar çocuk bir hafta bırakılmaz. Ya da bazı ailelerin yaptığı gibi, çalışmak için çok uzun süreler ayrı kalınmaz çocuktan. Ve çocuğun psikolojisini çok etkiler bu.

Ama 3,5 yaşında çocuk, ananenin yanında 1 hafta gayet kalabilir. Ama Sizde sorun çocukta değil, ananede malesef.

Bu benim de yaşayamadığım, keyifli bir ayrıcalık. Çok olmuştur, anneleri arkadaşlarımın yanından dönerken çocukları peşlerine takılmış, arkadaşlarım 1-2 hafta sonra onları almaya gitmişlerdir. Çünkü torun onlara, onlar toruna baldan tatlı geliyor. Küçük keyifli tatiller oluyor iki taraf için de.

Adem Güneş i ben de sever ve takip ederim. Ama bağlı anne ile, bağımlı anne, hatta helikopter ebeveyn tutumları çok farklı şeyler.

Çocuk 3 yaşından sonra artık belli bir ölçüde sosyalleşebilir ve zaten bunu gösterir de. Sağlıklı bir aile ilişkisinde, yalnızca anne baba çocuk değil, dede, nine, akrabalarda ailenin içindedir ve anne ve çocuk bir çocuğum bakım ve büyütülmesinde yalnız ve desteksiz bırakılmaz.

Bunu anlatmak gerçekten çok zor
Kesinlikle öyle. Kişinin bunu anlayabilmesi için ciddi bir farkındalığa sahip olması gerekiyor. Farkındalığa sahip insanlarla bunları konuşmayı seviyorum. Allahtan eşimle bu konuları çok irdeliyoruz. Kendi defolarımızla ilgili 0-6 yaş dönemimizi irdeliyoruz. Ama malasef toplumun genelinde olan ben yaptım bişey olmadı mantığı bu konuda da mevcut. Oysa ki çocuğun psikolojisini değerlendirmek için yeterli düzeyde bile değiller ki uzmanlar bile çoğu zaman yeterli değil bence. Ben psikolojik danışmanım ancak farkediyorum ki 0-6 yaş ile ilgili çok genel şeyler biliyormuşum ( tabi daha yetişkin ağırlıklı çalışmam da etken) çocuğum olduktan Sonra bu konuya daha fazla eğilmeye başladım.

Aslında daha annenizin evindeyken anne ben buraya bunun için çalışmak için geldim
Halamla konuşmaya çay kısır yapmaya değil eğer böyle yapacaksan beni niye çağırdın demeniz lazımmış

Çok sevinirim hanımefendi.
Cevap vermekle uğraşmayın şu mükemmel anneye.En bilinçli anne o onun yetiştirdiği çocuğu cam içinde müzede sergilemek lazım.Çünkü onun çocuğunun karakteri çok hasarsız olacak.Konu sahibi gibilerin ise karaktersiz olacak.Çünkü kadın güçlü bir birey olabilmek için çocuğunu bir hafta yalnız bıraktı.

Çalışan ve arada bir de olsa konferanslara katılmak zorunda olan bir anne olarak size son derece hak veriyorum.

Ya çocuğu cam fanusun içinde sürekli koruyarak sürekli anne babanın yanında yetiştirilmesi fikri fena duvara çarptı

Artık bir çok uzman görüş sürekli çocuğun yanında olmalıyız fikrini kabul etmiyor
Çocuğun kendini gerçekleştirmesi için ona özel zamanlar bırakmalıyız
Ve fikirlerine saygı duymalıyız mesela

Eğitimci bir insan güvenli bağlanma kavramını bilir.Eğitim bilimlerinde bahsedilir bundan.Eğer çocuğun bir hafta görmediği annesi yüzünden psikolojisi bozuluyorsa anne ile çocuk arasında güvenli bağlanma oluşmamış demektir bunun nedeni de çocuğun annesiyle yapışık hayat sürmüş olmasıdır.Tam tersi çocuk güvenli bağlanırsa annesinin geleceğini ve gitmediğini bilir.

Hoohh bu nedir ya
Ana mı düşman mı bu kadın

Anlatsam roman olur. O yüzden eşiyle sorun yaşayanlara Allah tan yardımcıları olsun derim, ama annesi tarafından sevgi görmemiş, ötekileştirilmiş ya da kardeş ayrımına maruz kalan bir hayat dinlediğimde içimden çığlıklar yükselir..Neden diye??? Anneme sarılırım yılda bir gidiyorum sonuçta diye ittirir öperim yüzünü döner.. ama erkek kardeşim canıdır. Tek çocuğum var benim der. Gider yapışır öper sarar sever.. beni ? dediğimde çok kıskançsın sen der evlendiğinde kardeşin neler yapcan Allah bilir der.. Allah huzur versin yuvalarımıza 2 oğlum var . Eğer ki evlat ayrımı yapıp birinden birinin canını yakarsam bir gün aklımı kaybedip, Allah o gün canımı alsın derim hep... doğumuma bile gelmedi çünkü o gün kardeşimin karnı ağrıyordu. Tek başımaydım hastanede eşimle tek... olsun geçti gitti. Anne nefret edilmez, kin tutulmaz olmuyor yani. Alışcam 30 yaşıma geldim anne oldum 2 çocuk doğurdum hala alışmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…