Sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü benzer şeyler yaşadım. Ama suç her ne kadar sizde olmasa da, sizde demek zorundayım. Gerçi bu da bir aşamaymış ve görmeniz lazımmış. İnsan kazıkları yemeden tecrübe kazanmıyor maalesef.
Aile aile değil. Anne Anne değil. Normalde destek olmayan insanlar, bu durumda da elbette sizi zor duruma sokacaklardı. İşte insan yaşayınca anlıyor.
Bu durumda yapılacak tek şey, onlar hiç yokmuş gibi davranmak. Asla planlarını onlara göre yapmamak. Ve artık duygusal olarak da çok şey yüklemeden, senelik bir iki hafta ziyaret rutini varsa, o görevini ifa edip, Sağolsunlar, beni büyüttüler, haklarını ödeyemem deyip, saygıda kusur etmemek ama gözünde de çok büyütmemek.
Ben de hayatım boyunca çocuğumla yalnız bırakıldığım için, artık öğrendim hiç onlara göre plan yapmamayı. Kendi kariyer ve
tüp bebek tedavilerimi erteleyip 3 sene boyunca iki kardeşimin düğünlerini tek başıma yaptım, evlerini kurdum, koydum onları kenara.
Şimdi biri 2., diğeri 1. Çocuklarını bekliyor. Ben daha yeni başlayabildim tedavime. 2 aydır tüp bebek tedavisindeyim. Kullandığım bazı ilaçlara tepki veriyor vücudum. Başımı yerden kaldıramıyorum. Ama planlı olarak işlerimi yapıp, yürütmeye çalışıyorum.
Normalde arkadaşlarım benimki gibi önemli tedavileri olduğunda, ya da önemli sınavları,işleri olduğunda hep anneleri yanındadır. Bu süre içinde ben de annemin yanında olabilseydim, bana büyük yardımı olurdu şüphesiz ama hiç sormadım bile.
Bu sabah operasyonuma da oğlumla gittim. Ameliyat olduğumda da oğlumu aldım yanıma, gece beraber kaldık hastanede. Kendimi ona göre ayarlayınca, ne planlarım bozuldu, ne de hayal kırıklığına uğradım.
Akayy adlı üyenin dediklerini de çok kaale almamanı öneririm.
Evet, 2 yaşına kadar çocuk bir hafta bırakılmaz. Ya da bazı ailelerin yaptığı gibi, çalışmak için çok uzun süreler ayrı kalınmaz çocuktan. Ve çocuğun psikolojisini çok etkiler bu.
Ama 3,5 yaşında çocuk, ananenin yanında 1 hafta gayet kalabilir. Ama Sizde sorun çocukta değil, ananede malesef.
Bu benim de yaşayamadığım, keyifli bir ayrıcalık. Çok olmuştur, anneleri arkadaşlarımın yanından dönerken çocukları peşlerine takılmış, arkadaşlarım 1-2 hafta sonra onları almaya gitmişlerdir. Çünkü torun onlara, onlar toruna baldan tatlı geliyor. Küçük keyifli tatiller oluyor iki taraf için de.
Adem Güneş i ben de sever ve takip ederim. Ama bağlı anne ile, bağımlı anne, hatta helikopter ebeveyn tutumları çok farklı şeyler.
Çocuk 3 yaşından sonra artık belli bir ölçüde sosyalleşebilir ve zaten bunu gösterir de. Sağlıklı bir aile ilişkisinde, yalnızca anne baba çocuk değil, dede, nine, akrabalarda ailenin içindedir ve anne ve çocuk bir çocuğum bakım ve büyütülmesinde yalnız ve desteksiz bırakılmaz.