- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Maalesef o kadar pismanim ki...Her yıl böyle oluyor ama bende memleketime gidiyorum diye gidiyodum.Ama bu sefer benim için büyük bir şanstı bu ve maalesef kaybettim .karstane bingole ancak gece 9 da gidebildim çünkü her dk araba yok.gittim oğlumu aradım bı başladılar yok şöyle yok böyle yok bavulu gördü anne gelecek diyo yok üzüldü herhalde yenek yemiyo filan derken hem yorgunluk hem üzüntü ağlayarak uyuyor kalmışım ve sabah sınava anca gittim ve ellerimden kaydı gittiAyıp etmişler.Bir çocuğa kaç kişi bakamamışlar.Yapamayacaksan çağırmayacaksım.
Keşke evinde kalsaydın ah ahMaalesef o kadar pismanim ki...Her yıl böyle oluyor ama bende memleketime gidiyorum diye gidiyodum.Ama bu sefer benim için büyük bir şanstı bu ve maalesef kaybettim .karstane bingole ancak gece 9 da gidebildim çünkü her dk araba yok.gittim oğlumu aradım bı başladılar yok şöyle yok böyle yok bavulu gördü anne gelecek diyo yok üzüldü herhalde yenek yemiyo filan derken hem yorgunluk hem üzüntü ağlayarak uyuyor kalmışım ve sabah sınava anca gittim ve ellerimden kaydı gitti
Herkes bir degil tabi ama cok garipsedim idare edebilecekleri bu durum kizinizin gelecegi soz konusu hayat pahaliligi sartlari ortada sizin icin sevinmesi ve destek olmalari gerekirken yaptiklari cok uzucu benimkiler torun torun diye oluyorlar eger olurda istedigim yeri kazanirsam iki yil cocuklarima ailem bakicakMerhaba ,öğretim gorevlisi kadrolarına başvuru yapmıştım.zonguldak,konya,Kars ,Bingöl ve karsdeniz de bir kaç il daha vardı. Batman'da doğu gorevindeyiz 1,5 yıldır ve annemden rica ettim biletini alsak bir kaç gün buraya gelsen sınava gideceğim bı yer olursa oğlumu birakp gider gelirim diye .Tabi herzaman olduğu gibi gelemem ay ben uçaga binenem falan filan diye istemedi .sonrada ekledi eee çocuğu özledik sen gel kardeslerinde gelecek onlarda ozlenisler hem sınava gitmen gerekirse kaç kişi oyalayabiliriz rahat rahat çalışırsın bırakıp gidersin vs vs derken ben oğlumu aldım önce diyarbakira oradan oucakla İstanbul'a sonra Bursa terminale oradan da eve derken zulüm bir yolculuk oldu oğlumu uçak ve yol tutuyor .
Neyse tahmin ettiğim gibi Bingöl ve Kars için sınav hakkı kazandım 3 gün içinde yola çıkmam gerekti ders calisabildim mı hayır .çünkü fazla oda yok mutfakta rahat TV izleyemedikleri için odada keyiflerijin bitmesini bekliyorum oluyor saat 12. Baktım kavgayla olmuyor yatak odasında uyutup sonra odaya geçiriyorum
Neyse sınava Kars'a gittim her Allah'ın günü yok anne gitti mi diye soruyor yok uyumuyo yok yemiyo yok şu diye diye sınava bile 0 moralle ağlayarak Allah'ın bu kadar mı vencilim oğlumu bıraktım diye söylenerek girdim .Bingöl'de 1.siradayken sınavda kaybettim aynı şekilde kars ta.
Tabi sonuçlar cuma günü açıklanacağı ve olması durumunda şahsen teslim istedikleri için Batman'a evime geldim annemlerin haberi var .cuma akşam 8 gibi açıkladılar kendime kızdım ,her dk arayip cocugun psikolojisi bozuldu diye moralimi bozduklati için onlara kızdım ,Batman'a gelemediği için anneme kızdım.neyse hemen bilet baktım ve en uygun Diyarbakır'dan salı sabahı olduğu için aldım .
Oğlumu gün içinde görüntülu ve normal arıyorum ki kendini yalnız hissetmesini diye açıklıyorum sürekli bugün aradim annem yine başladı yok uğraşıyoruz yok halıya kustu halı majvoldu yok ishal olmuş altına yapmış her yeri batırdı diye bende dedim 3 kişi bakamayacaksaniz beni niye oraya getirip çocukla sebil ettiniz sınava girerken bile sinirim bozuk girdim diye annem de dedi kizaman hemen gelseydin sende keyif yapmaya gittin herhalde Batman'a "
Bende anne bı sürü masrafim oldu haftasonu biletler pahalı Çarşamba Batman'dan saha uygun olmasına rağmen sali Diyarbakır dan bineceğim diye sonra kardeşim geldi ne oldu ne diyo diye sorunca annem bı anda çığlık kıyamet Allah cezanı versin seni kahretsin diye bağırıp kapattı suratıma .
Sonra kardeşimin yazdığı mesaj:" annem yoruldu biz biletleri baktık pahalı filan değil hemen gekebilirdin "
Bu arada bugün tam 6 gün oldu yani ilk günden beri bin pişman. Ettiler ben ne yapayım şimdi eşimin ailesi yapsa eminim bin kere patlamıştım ama artık kendi ailemi de tolore edemiyorum haketmiuorun bunu artık çok yoruldum .
Haklısınız ama eşim polis ve seçim yakın olduğu için alttan altta hep tedbir oluyor buralarda izin konusu marta kadar biraz sıkıntı ...ama Kars ve bingolun olacağını bilsem idare ederdik birlikte .Karadeniz ve Zonguldak kadroları daha fazlaydı onlar olur diye düşündüm biraz gitme sebebim o oldu ..birde ne bileyim az dinlenirim diye düşündüm salaklık işteHatayı sen en başında yaptın çocuğunu annene bırakıp giderek.. Onca yolu çocukla çekerek yollarda sefil olarak yazık sana annenin huyunu bile bile gidiyorsun..Eşin izin alıp bi şekilde çocuğuna bakabilirdi kimseye de muhtaç olmazdın
Abartmamış mısınız biraz? Kadın çocuğunu aylarca bırakıp gitmedi ya,çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak için yapıyor yaptıklarını da.Çocuğunuz kaç yasinda çok merak ettim? Nasıl birakip da şehir dışına çıkabiliyorsunuz? Belli ki küçük çocuk.. Hadi çıktınız diyelim, bilet pahalı diye nasıl dönüşü ertelersiniz.. Cocuklarin psikolojisi hiç mi önemli değil? O yavrunun anneyi beklemesi özlemesi ne demek tahmin edemiyor musunuz? Biz işe gidiyoruz diye vicdan yaparken, siz nasıl şehir dışına cikip bir de uzatırsınız anlamak gercekten güç.. sonra da çocuk niye şöyle oldu, niye böyle oldu demeyin ilerde
İyi kapak oldu bana bunu unutabilecegimi sanmıyorum artık ...Keşke evinde kalsaydın ah ah
Bundan sonra sizde tepkinizi koyarsınız olur biter, sizi özleyen çocuğunuzu özleyen sizin yanınıza gelir.Haklısınız ama eşim polis ve seçim yakın olduğu için alttan altta hep tedbir oluyor buralarda izin konusu marta kadar biraz sıkıntı ...ama Kars ve bingolun olacağını bilsem idare ederdik birlikte .Karadeniz ve Zonguldak kadroları daha fazlaydı onlar olur diye düşündüm biraz gitme sebebim o oldu ..birde ne bileyim az dinlenirim diye düşündüm salaklık işte
Hayır abartmadım, az bile yazdım.Abartmamış mısınız biraz? Kadın çocuğunu aylarca bırakıp gitmedi ya.Aylarca çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak için yapıyor yaptıklarını da.
Ne alaka nerden nereye bagliyorsunuz. Konu sahibesi zaten butun bunlari cocugu icinde yapiyor ona daha kaliteki yasam sunabilmek adina asil sizi anlamak gercekten guc onunde is firsati var degerlendirmesin miÇocuğunuz kaç yasinda çok merak ettim? Nasıl birakip da şehir dışına çıkabiliyorsunuz? Belli ki küçük çocuk.. Hadi çıktınız diyelim, bilet pahalı diye nasıl dönüşü ertelersiniz.. Cocuklarin psikolojisi hiç mi önemli değil? O yavrunun anneyi beklemesi özlemesi ne demek tahmin edemiyor musunuz? Biz işe gidiyoruz diye vicdan yaparken, siz nasıl şehir dışına cikip bir de uzatırsınız anlamak gercekten güç.. sonra da çocuk niye şöyle oldu, niye böyle oldu demeyin ilerde
Herkes bir degil tabi ama cok garipsedim idare edebilecekleri bu durum kizinizin gelecegi soz konusu hayat pahaliligi sartlari ortada sizin icin sevinmesi ve destek olmalari gerekirken yaptiklari cok uzucu benimkiler torun torun diye oluyorlar eger olurda istedigim yeri kazanirsam iki yil cocuklarima ailem bakicak
Cekirdek ailemiz kucuk ondan kaynakli da olabilir birbirimize tutkumuz[/QUOTE
İkisini de kaybettiğimi aynı gün öğrendim ve özellikle bingolde iki kişiydik ve ilk siradaydim daha hala atlatamadim.Annemin dediği ben zaten oralara gelemezdim.
Annem hep böyle kardeşim Kırşehir'de arastiara görevlisi diğeri Karabük'te öğrenci annem hala herkesin çocuğu annesinin dibinde siz değilsiniz diye söylenir .
Uzaktan torun yeğen diye geberiyolar gittikten sonra geçiyor maalesef çok büyük bir fırsat kaçırdım yedegim ama ilk sıradaki kaçırmaz tabiki
Estağfurullah ne kusuru .yani emanet diye bunalmislardir ama ne bileyim insanlar yıllarca torun bakıyor öyle olsa ne olacaktı bilmiyorum .Kusura bakmayın sinirden sesli güldüm yani pes yav aile mi düşmanmı bu ne yahu,sanki tatile zevk sefaya gitmişsiniz gibi laflar gerçi tatilede gitseniz gene böyle yapmamaları lazım,millet torun torun diye delirir bunlar nasıl yakınmalar anlamadım.
Sizin dediğiniz gibi olmak için kariyer filan yapmayan hayattaki tek başarısı çocuğuyla koala gibi yapışık yaşayan bir anne olmak lazım.Çünkü çocuğun psikolojisi bozulmasın.Kadın hem ayakları üstünde dursun ama çocuğu da kimseciklere bırakmasın.Ne yazık ki öyle olmuyor bazı şeyler.Hayır abartmadım, az bile yazdım.
Bu benim düşüncem ve bir eğitimci olarakNe alaka nerden nereye bagliyorsunuz. Konu sahibesi zaten butun bunlari cocugu icinde yapiyor ona daha kaliteki yasam sunabilmek adina asil sizi anlamak gercekten guc onunde is firsati var degerlendirmesin mi
Hen bu mantikla ayri kalanlar soyle ,boyle mi oluyor nice anneler var hastalik vs zorunlu evladindan ayri kaliyor cocuklari ilerde ayri kaldi diye soyle,boylemi oluyor
Bu kadar vicdan yapiyosaniz calismayin sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?