Yaşadığınız bu kavgalarda seviye çok düşmüş ama şunu söylemek istiyorum; bir evlilikte bazı dönüm noktaları vardır, çocuk sahibi olmak bunlardan biri, iki tarafında oldukça zorlandığı, adapte olmak için karşılıklı çaba gerektiren, her ne kadar biz kadınlar hormonlar ve primer sorumluluğun bizde olması nedeniyle daha ciddi bir değişim hissediyorsak da erkeklerin de aslında hayatının baştan sona değiştiği ve bir daha asla aynı hayatının olamayacağı duygusunun sindirilmeye çalışıldığı bir dönem. Tekillikten, benlikten; bize, çoğulluğa dönüşün olduğu, sorumluluğun katlanarak arttığı bir dönem çocuğun doğumu, buna bazı insanlar çok kolay adapte olurken bazı çiftler için çalkantılı bir ortam oluşabiliyor. Genelde 1 yaşa doğru işler rayına oturuyor. Bir diğer dönüm noktası ise büyük hastalıklar; özellikle de evladın başına geliyor olması canını vermeye hazırken, elinden bir şey gelmemesi, çaresizlik, kaybetme korkusu; her bireyin bu durumla başa çıkma yolları farklıdır. Sizin hikayelenizi bebeklerimiz yakın zamanda doğduğu için takip ediyordum. Bu yaşananlar çok üzücü ve yıpratıcı; her ne kadar başa çıkabildiğinizi, güçlü olduğunuzu düşünseniz de güçlü olmak, tek başına mücadele etmek zorunda değilsiniz. Eşinizle olan ilişkiniz zedelenmiştir, zor dönemlerde her şey alt üst olur; tekrar kurmak, yenilemek gerekebilir; daha önceden böyle bir insan değilse bu dönemin yaralarını aile terapisi alarak sarmaya çalışmanızı öneririm; olmazsa ayrılık kararı verilebilir tabii ama bu kadar zorluk ve sıkıntı içinde daha alıngan, daha kırılgan, daha dürtüsel davranılmış olabilir ve telafisi zor görünse de imkansız değildir. Her ne kadar mutsuz ailedense mutlu ebeveyn yeter, doğru bir boşanma kararı kötü aile ortamından daha sağlıklı büyür çocuklar desek de; çözülebilir sorunları çözmeyip kestirip atmak mutlu aile olma ihtimalini tümden ortadan kaldırır ve çocuklar için en iyi ortak mutlu aile ortamıdır. İnşallaj kızınız bir an önce sağlığına kavuşur ve umarım yardım-destek alarak eşinizle sorunlarınızı çözüp, mutlu bir aile olabilirsiniz.