• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çok üzgünüm oğlum beni sevmediğini söylüyor:((((((

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
evt canım oğlumda bana diyor sen kötü annesin bana bakmıyorsun bana babaannem güzel bakıyor sen zaten çalışmasanda bana bakmıyordun.. felan birsürü şeyy

babaneyle konuşabiilirsiniz ve ancak o anlatabilir sizi ona....cunku cocuk sizi akşama kadar görmediği için de kafasında başka bi yere oturtmuş....babaneye söleyın o sizin hakkınızda olumlu şeyler anlatsın ona

kayınvalideme bebeğimi baktıracağıma bakıcıya baktırıyorum 100bin kere daha memnunum bu arada nefret ediyorum hepsinden de...şu yaptığına bak böyle babaannelikmi olur

ben onun oğluyum dese okey ama ben onun oğluymuşum diyor demekki babaanne cocuga sen benim oğlumsun onun değil o kötü anee diyorkiğ oda sana böyle söylüyor yani cocugun anlattıklarından ilk bu geliyor aklıma kadıncağızın günahını almayayım ama ne bileyim işte benimde 6 aylık bir oğlum var kayınvaldemle altlı üstlüyüz hergün beraberiz çok seviyor oğlumu öyle böyle deil hiç kıyamıyor çokda iyidir kayınvaldem oda diyor mesela bu benim oğlum siz başka yapın diyo yani demek istediğim kadının doldurup doldurmadıgını sen kestirebilirsin kayınvalden nasıl biri sana karşı filan hareketleri nasıl
sonuçta cocuk anneye soguk davranıyosa birazda baaannenin çaba göstermesi lazım ayıp oğlum bak olurmu öyle denirmi anneye filan demesi lazım diyormu ?

bide maddi gücünüz yeterse kreşe ver hem sosyal aktivitesi gelişir hemde sana karşı daha ılımlı olur birtek senin onu bırakıp gitmediğini anlar

işte canım benm kayınvalideme iyi veya kötü diyomiyorum biz en başlardan beri anlaşamadıkk.sevemedi beni bir türlüü sevmekte zorunda değil ama ben saygı duyuyorum onu kırmayı hiç istemedim ama o beni en hassas yerimden vuruyorr.onu ben seviyorum çünküüü onun oğlunu seviyorumm.bilemiyorumm herkes ektiğini biçerr bişey diyemiyorumm....
sadece oğlum benm için önemli olan.. :ecrin_bebek:

canım ya sen hala neden birşeyler yapmıyosun? çocuğum benim için önemli diyosun ama hala harekete geçmiyosun. nasıl bir aile yapınız var bilmiyorum kayınvalide kayınbabanın mı sözü geçiyor sizin evinizde? büyüklere saygım sonsu ama iş bu raddeye geldiyse gerekirse kırılan kırılsın darılan darılsın. işi bırakmak yada kreşe vermekten önce yapacağın ilk şey psikologla görüşmendir. hem babaanneyide bu görüşmeye dahil edip bu sorunu daha rahat bir şekilde çözebilirsin. üzülmek çözüm değil bir an önce sağlıklı kara verip çözüme yönel. Allah yardımcın olsun.

bizde aileler cocuga biraz cok duskun bence ozellikle babaanneler dedeler koymiyolarki yaninda cocuga bisey diyelim ee haliyle surekli onlarla olunca annenin yeri arka planda kaliyo.cocukla ilgili bi sorun degil bu sorunu en sevdiginizden baslayarak cozun bence yani esinize anlatin cok uzuldugunuzu soyleyin annesine en azindan biseyler soyleyerek durumun onune gecmesini isteyin bence.buyuk ihtimalle cocugun yaninda konusulanlari oglunuz size aktariyo. ikinci en iyi cozumde cocugun krese baslamasi kres yasida gelmis zaten biraz daha surekli yan yana olmasina izin verirseniz yakinda sizin soylediginiz hic biseyi dikkate almayacak sozunuzu dinlemeyecek surekli babaannesine gitmek isteyecek okul donemindede baya sorun cikacak gec olmadan onun sizin cocugunuz oldugunu sertcede olsa anlatmaniz gerekli bence

Son düzenleme:
bence hiç panikleme annem anlatır aynı şeyi 6 yaşıma kadar ben yapmışım yaptığım zamanlarıda hatırlıyorum babannem bakmış banada ve annen öldü diyolarmış ölsün diyomuşum babannen öldü diyolarmış ağlıyomuşum zırıl zırıl o denli yani ordan çıkmazmışım zavallı annem her gece ağlarmış ama aklım başıma erip annenin ne demek olduğunu anlayınca bi dakika yanlız bırakamadım annemi oda babanne olareak kaldı ....
çok dert etme kendine seninle çok vakit geçiremediği için bu.... ama aklı başına bi gelsin dört gözle beklicek okuldan gelip seni görebilmeyi..... kreş konusunda arkadaşlara katılıyorum ama hem eğitimi için bu şart bence söz hakkı verme o babanne sen annesin daha önemli bişi varmı hayatta kreşe veriyorum de kesin ve net eğitimi sosyalliği içinde en fazla surat asarlar biraz salla takma kafana büyütme aynen dediğim gibi...

kesinlikle stres yapmayın öncelikle... son 1 senedir gerek hamileliğim gerekse işimden dolayı 3 yaşındaki oğluma annem bakıyor. günde 3-4 defa telefonla konuşuyoruz, annem yedireceği birşey olduğunda bile açıp benden izin istemesini öğretmiş. şimdi ne yapılacak olursa olunsun beni arayıp soruyor.
sorun oğlunuzda veya orada kalmasında değil. malum günümüz şartlarında birinin bakması mecbur hale geliyor. sizin yapmanız gereken, siz veya eşiniz (artık kimi dinlerse) babaneyi karşınıza alıp konuşun. eğer çocuğu sizden soğutmaya devam ederse kreşe vereceğinizi, annesinin siz olduğunu ciddi ve hatta sert bir şekilde söyleyin.
elbette en sağlıklı bilgiyi uzman verir, ancak direk babaneden alınıp kreşe verilmesi oğlunuz üstünde daha ters bir etki bırakabilir, "beni babanemden ayırıyorlar" şeklinde algılayabilir. burda iş babaneyi hizaya getirmek diye düşünüyorum. allah kolaylık versin canım a.s.

ben işten çıkmak istiyorumm artık çünkü babaanne kıreşe verdirmem oğlumu diyorr. bizim hiç söz hakkımız yok sankii... yaa ben ters bişey söylemek istemiyorum kayınvalideme elbetteki çok sinirleniyorum ama şuan sessiz kalıyorumm şuan tek derdim oğlum.:((((

Resmen çocuğunuz babanne tarafından doldurulmuş.
Çocuğunuzla aranızdaki bağ geri dönülemez noktaya gelmeden bu duruma bir son vermelisiniz!
Kreş en mantıklı olanı. İşten ayrılmayın çünkü yarının ne getireceği bilinmez...
Unutmayın anne sizsiniz. Ne demek söz hakkımız yok sanki.
Bi annenin herşeye gücü yeter ''isterse''
Allah kolaylık versin şimdiden.

Geçmiş olsun diyorum ben.

Bir pedagog olarak size şunu diyebilirim...ızin alabiliyorsanız eşinizle izin al ve oğlunuzu yanıniza alın..Onunla vakit geçirin ve kendinize alıştırın..sonrada bir kreşe verin..onun sağlığı açısından daha iyi.
Çocuğunuzu tamamen kaybetmek istemiyorsanız bunları yapın..sizin yerinizde olsam işi bırakırdım..çocuğumu kaybetmektense..

inş hayırlı bi karar veririm kızlarrr.tşk ederim...
bende izin almayı düşünüyorum şimdilik. bakalım....

Babaannenin kulağını bir çekin bakalım diycem CADIARZU

Olay babaannede biter. Oğlanı doldurmuş belli.

Kreşe verin yavrunuzu biran önce. yaşıda müsait kreş için.benneyaptımki

canım 4 yaşına gelmiş zaten anaokul çağı çoktan gelmiş, ver bi devlet anaokuluna mis gibi, kendin bırak kendin al, onu almaya gittiğinde sana koşa koşa gelecek
babaanne onu biraz bağlımlı yetiştiriyor olabilir, günahını almak istemem kötü niyetlide olmayabilir ama eski topraklar çocukları bağımlı yetiştiriyor bunu kabul etmek lazım
devlet anaokulları çok pahalı değil, çocuğunun ruhsal ve kişisel gelişimi açısından daha fazla babaannesi bakmamalı bence
:hulya:

Kreşe vermeden önce bir pedagogla görüşün. Hemde en acil tarafından. Çocuğun beynine yer ederse ömrü boyunca sevilmediğini düşünür.

Mutlaka uzman yardımı alın mutlaka. Çocuğunda üstüne gitmeyin. Sizi ele geçirdiğini anlamasın.
bu davranışlar sadece sizi cezalandırma amaçlı da olabilir.

Umarım düzelir herşey. Çok zor bir durumdur eminim.

Back