-
- Konu Sahibi Melis303030
Bizimde butiğimiz var. Marka ismi verilsin istemezdim. Ama bu markadan daha çok dolandırıcılık. Geri iade alıyoruz biz. Çünkü insanlar üstünde beğenmeyebiliyor.Benim baktığım instagram sayfasıysa çok şaşırdım 6 arkadaşım takip ediyor. Uluslararası websitesi de var? Sizinki başka hesap mı acaba?
Bilinmeyen yerden alışveriş yaparken önce googleda şikayet var mı diye bakarak almak gerek. Geçmiş olsun.
Adres yok nasıl şikayet edeceğim peki?Ben de zamanında çok takipçisi olan bir mobilya mağazasından bir şey alarak dolandirildim.Böyle sayfalar takipçisi çok olan sayfaları hackleyip,dolandırıcılık yapıyorlarmış.Savciliga şikayetçi olmaya gittiğimde öğrendim.Bana böyle sayfaların kaç defa isim degistirdigine bakın demişti oradaki polis memuru.Hesabin ismi 7 defa değiştirilmişti yani afişe olduğu vakit sürekli ismini değiştirmiş.(Nereden bakildigini unuttum.)Bir de ücreti bir Ibana gondererek mi ödediniz?Buna da çok dikkat edin.Dolandiricilarin çoğu Ibana para atmanızı istiyor.İban sahibinin ismini genelde öğrencilerden seçip,ona para yattığında hesaplarından cekiyorlarmis.Yani IBAN sahibi ile dolandıran kişinin de doğrudan aralarında bir alâka olmuyormuş.İban isminden direkt dolandırıcıya ulaşmak zor oluyormuş.Genelde bu tiplerin de (dolandırıcılar ) telefon numaralari yabancı uyruklu insanların üzerine oluyormuş.Yani onları da aracı olarak kullaniyorlarmis.Dolandiricinin direkt ismine ulaşıp,o ismi şikayet etmek imkansız hâle geliyormus.
Adres yok malesef, girdim oraya adres istiyor falan.Tüketici hakem heyetine başvur mitlaka alırsın. Bu şekilde sonuçlanan çok şikayet gördüm. Çokta uzun sürmüyor öyle seneler falan değil yani.
Bankaya charge back yapın kredi kartıyla ödediyseniz.Kredi kartı ile . Mailde hiç birşey yok, sipariş hariç.
Biz direkt siber suçlara gitmiştik ve şikayette bulunduk.Adres yok nasıl şikayet edeceğim peki?
Sonra ne oldu ?Biz direkt siber suçlara gitmiştik ve şikayette bulunduk.
350 bin takipçi ama 8 yorum 10 yorum var, nasıl inanıp alışveriş yaptınız
Eppek senin konunu beğenmedim diye gelip yorumumu beğenmedin mi yaptinSayfayı ünlüler de takip ediyor, düşmedi doğal.
Eppek senin konunu beğenmedim diye gelip yorumumu beğenmedin mi yaptın
Kaldı ki konu sahibi onlara bakmamış bile. Şikayet sayfalarına bile bakmamış.
Buradan bakınca pek öyle durmuyor amaO sizin kendi sanınız ben tek konuda kalmıyorum sizin gibi.
Bot takıpçi olayı var ya malum.Vergi numaradı ve adresi yok. 340 bin takipçisi var ona kandım. Savcılığa şikayet etsem acaba geri dönüşü olur mu?
Temmuzda yaşanmıştı bu olay,aynı gün şikayetimizi yaptık,delillerle.Memur bey bu işler çok yavaş ilerler dedi.İlerleme kaydedildiğinde mutlaka bilgilendirilirsiniz dedi.Ne arayan var ne de soran.Sonra ne oldu ?
Yani bu normal bir şey gibi kabullencez, kimsede ceza almayacak mı? Ben cimere şikayet ettim.Temmuzda yaşanmıştı bu olay,aynı gün şikayetimizi yaptık,delillerle.Memur bey bu işler çok yavaş ilerler dedi.İlerleme kaydedildiğinde mutlaka bilgilendirilirsiniz dedi.Ne arayan var ne de soran.