Cok sinirliyim!

1.si kararımı 2 haftada vermedim 5 6 ay öncesinden verdim gidişattan dolayı. 2.si nişanlılık döneminde nikâhımız kiyilikti buna rağmen ayırmak istediler. 3.sü kutsal derken ne alaka pek bağdaştıramadım. Şükür öyle saçma sapan stratejiler kurmuyorum cevap verirken. Zeki ilan edilsem nolur edilmesem nolur. Eşim 2 haftalık sarhoşluktan değil ortada saçma bi düşüncesizlik olduğundan dolayı kızgın. Bu taraf tutmak olmuyor.

En doğrusu, bak burada insanlar kızıyor ama cahil ve içiçe sülaleyle uğraşmak cidden çok zor. Amca nedir ya size laf söylüyor, o kim?? Dış kapının dış dış mandalı. Daha 2 haftalıkken size karışabiliyorsa bak emin olun ki elini veren kolunu kaptırır bu sülaleye. Ama hala daha sinirli olmanız yanlış zaten tepkinizi vermişsiniz güzelce. Eşinizle de sakın bunları sürekli konuşup onu bunaltmayın. Tavrınızı koymuşsunuz eşiniz de yanınızda tamamdır. Bunu daha fazla aranızda -eğer tartışıyorsanız- tartışmayın. Bu sefer cidden işin rengi değişebilir.

Cahille başetmeyen anlamaz, ömrüm çürüdü benim kv ye laf anlatacam diye. Çekmeyen anlamaz arkadaşım görüyorsun. Benim gerdek gecesi otele gelen kv ye ne laf anlatacan mesela. Buradakiler buna da şaşırmayacak demek ki, aa ne var canım aranıza alıp yatsaydınız diyecekler demek ki. Cahil insan, saygısızdır, 1 günlük iftar için gelinine oğluna yemeği zehir etmez, kötü olmayı göze almaz, evladı için susar, gelinim hazır yesin nolacak der. Benim annem fır dönüyor eşimin etrafında, o yemiyor diye bütün yemekler soğansız, salatası ayrı, eşim 5 dakka kala gidiyor iftara, biz öldürelim adamı o zaman. Nasıl bir toplum olduk ya, kadın kadını düşünemez olmuş, sen bırak balayını yaşa benim gibi bu cahiller yüzünden cinsellikten soğuyup vajinusmus açma başına, 2 haftalık evliyken onun bunun elini öpmeye götürdüler hala yediğim lafları hatırlayınca gözüm dönüyor, be gerek vardı?!! Kendi kızlarının başına gelir inşallah

Cidden allah sabır versin size de. Umarım şu an iyisinizdir.

Cidden allah sabır versin size de. Umarım şu an iyisinizdir.
Boşanmak üzereyiz, anneler gününde annesi telefonu yüzüme kapattı, niye .... teyze demişim. Bunları yapana anne diyemem demem. Eşim de annneme anne demez. Ben kadınım ya demek zorundayım. 2 senedir vajinusmusum. Balayında bile telefonlar susmadı, anneannesinin elini öpmeyi unutmuşuz balayı zehir oldu. (4 saat mesafede kadın)
Velhasıl hiç iyi değilim, boşanırsam daha iyi olacağım.

Boşanmak üzereyiz, anneler gününde annesi telefonu yüzüme kapattı, niye .... teyze demişim. Bunları yapana anne diyemem demem. Eşim de annneme anne demez. Ben kadınım ya demek zorundayım. 2 senedir vajinusmusum. Balayında bile telefonlar susmadı, anneannesinin elini öpmeyi unutmuşuz balayı zehir oldu. (4 saat mesafede kadın)
Velhasıl hiç iyi değilim, boşanırsam daha iyi olacağım.

tamam ben biliyorum konuyu, okumuştum.
Allah kolaylık versin. İnşallah çok daha iyi biriyle karşılaşırsınız, çok mutlu olursunuz.

Aman bize kimse bir şey demesin, kimse bir şey beklemesin, ben 2 kişilik aile olucam derken yanlış aileye gelin olmuşsun. Öyle bir dünya yok. Sevmen gerekmiyor ama şuraya yazis tarzından bile onlara da bunu farkettirdigini görüyorum. Esin zaten senin gibi düşünürken ortamı germenin anlamı yok ki. ne olur yani haftada 2- 3 saat idare etseniz? Onlar yasini başını almış insanlar elbette değiştiremezsiniz ama sizin hakkınızdaki fikirleri değiştirebilirsiniz. Sizi istemediler madem siz de onları haklı çıkarıyorsunuz. Hayat uzun. İyi günü var kötü günü var. Biraz daha ılımlı olursan basetmen daha kolay olur. Böyle sivrilirsen ömür boyu uğraşırsın. Keskin sirke küpüne zarar..

Ben gelipte yardim etsinler demiyorum. Zaten soframi bile 1 saat evvelden kuruyorum. Ye iç git olmuyor ama. İnsan bi hoş sohbet etmek istiyo. Sizdeki durum bende de var. Kvme misafir gelse benide bekliyorlar hemde daha sabahtan cagiriyolar bende erkenden gitmiyorum. Yine de 15 dk kalada gitmem
'ye iç git durumunu nerden çıkardınız? 15 dk önceden oradaydık ,yemekten 15 dk sonra kalktık demedim farkındaysanız. Yemekten sonra gayet vicdanî bir sekilde ustume duseni yaptim. O kadar düşüncesiz bir insan değilim. Dediginiz gibi sohbet edilecek bi ortam yok orada. Aşırı kalabalık bi davet vermişler. Kendileri bile bilmiyordu o gün evde kimlerin olduğunu. Öyle bi ortam olsa tabi ki de önden sohbet için gitmeyi düşünebilirdim.
Dediğim gibi bi öyle bi davet değildi.

Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar dilerim şimdiden :) Konuyu dün açacaktım vaktim olmayınca şimdi açmak zorunda kaldım ama içim içimi de yedi dünden beri. Direkt konuya giriyorum.
2 haftalık evliyim. Ve eşimin ailesini de pek sevmiyorum. Nişanlılık döneminde o kadar da sevimli olmadıklarının sinyallerini ara ara verdikleri için de her daim mesafeli olmaktan yana oldum.
Ailesi çok geri kafalı, anlayış konusunda bazı konularda esnek olmayan, kendi dediği olsun isteyen, ben büyüğüm lafım dinlenmeli kafasında, biraz gelenekçi biraz cahil değişik insanlar. Bu laflarim özellikle babasına.. Çok sessiz ama konuştuğunda da üslubu hiç hoş olmayan dik konusan bi adam.
Geçen gün annesi eşimi aradı ve amcan iftar verecek geleceksiniz diye emr-i vaki yapmaya başladı. Ben de sesini duyuyorum o esnada. Eşim de sen bize sordun mu diye biraz kizdi o esnada annesine. Ama annesi laftan anlamadi tabi geleceksiniz olmaz herkes orda falan diye diretmeye devam ediyor. Ben de gitmiyorum hic bi yere dedim. Eşim de bizim adımıza başkalarına söz verme bi daha diye söylendi annesine ve kapattı telefonu. Ben de çok gerildim. Cocukmusuz gibi yönetmeye çalışıyor rica etmek yok. Geçen gün de aradı kendi evinde iftar vereceklermiş. Peki tamam dedim ve dün iftara kayinvalidemlere gittik. Koloni gibi bütün akrabaları iftara almışlar. Bi 15 dk öncesinde onlarda olduk. Ve kayinpederim beni görür görmez nerdeydiniz kızım siz dedi evdeydik dedim güldüm geçtim sonra bu sertleşti çok geç kaldınız bir daha böyle geç gelmek yok dedi dik bi şekilde. Ben ne olduğumu şaşırdım bozuldum üslubukarşısında. Eşime de aynı şeyi demiş eşim de ben de iftar bitiminde gergin bi şekilde ayrıldık evden. Tabi o süre içinde bütün akrabalar nerdesiniz siz hiç görmüyoruz sizi vs diyip duruyorlar ağız birliği yapmış gibi. En sonunda amcasına dedim biz daha 2 haftalık evliyiz evimizde vakit geçiriyoruz diye. Adam durmuş pişkin bi şekilde ne 2 haftası 1 .haftadan gelecektiniz diye. Asla saygıları yok. Onlar gibi kabile halinde takılmam lazım. Hizmet edip pervane olmam lazım. Ne deseler gülüp gecmem lazım. O tarz bi kafaları var. Ve beni ciddi anlamda sinirlendiriyorlar. Allahtanki bütün bunları eşim de görüyor ve o da ciddi manada bu yobazlıktan rahatsız. Mesafe koymaya izin yok resmen. Ben bu insanlarla naparim daha şimdiden pürüz çıkartıyorlar. Ailemden de 8 saat uzakliktayim. Hem bu uzaklık hem de bunların bu kafa yapıları canımı çok sıkıyor. Kayinpederimden de iyice soğumaya başladım. Nişanlılık döneminde de cirkinlesmisti bir kez ve kendi kulagimla duymuştum. O yüzden de o adamı ne göresim var ne de yalandan sempatik gorunesim var. Ne yapmalıyım nedir bunun ayari tecrübeli evliler bana bi akıl verin lütfen :KK43: uzun oldu sanırım okuyabilenlere çok teşekkür ederim :KK200:

Eşimin ailesi biz nişanlıyken bosanmamizi isteyen bir aile. Annem onlara bise yapmamasına rağmen anneme bile cephe almış telefonlarına cevap vermemiş insanlar. Bu yaptıkları şeylerden sonra onları gözümün bile göresi yokken ben yine de 15 dk önceden de olsa nezaketen gittim. Arkasından yapılacak isleri yapıp evime döndüm. Kimisi bunu saygısızlık olarak görmüş ancak yapılan samimiyetsizliklerden sonra onların gönlünü hoş tutmak gibi bi zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. Sizler yaşadığınız problemlere rağmen hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsaniz isteklerine razı olabiliyorsaniz sizi azarlar gibi konuşmalarına razı olabiliyorsaniz o sizin tercihiniz. Saygı duyarım. Ama ben yaptıkları şeylerden sonra hiç birsey olmamis gibi davranamıyorum. Sülalesinin ve ailesinin hizmetini görmeye, harem selam takılmaya gelmedim ben buraya. Eşimle mutlu olmaya geldim. Bunu da müdahalesiz bir şekilde yönlendirmeler, emri vakiler olmadan 2 kişilik bir aile olarak yapmak istiyorum. Ben yaptıkları şeye rağmen asla onlara terbiyesizlik saygısızlık yapmadım. Aynı saygıyı da bekliyorum.
Gelinlerini iş yapması gereken köle gibi gören zihniyetlerden nefret ediyorum yok kız hiç bişey yapma değmez böyle insanlara yaranılmazda kıymet mi bilcekler sanki nasıl başlarsa öyle devam eder umudu kestir kendinden

Daha iki hafta olmuş , yazdiklariniza çok şaşırdım.

Ne olursa olsun o cahil dediğiniz anne babanın oğluyla evlisiniz.

Mesafe mesafe diye diye kafayı sıyırmış gençler . Evet tabir tam da bu.

Bazı kişiler yapıcı okur aileyi birleştirir, bazı kişiler sizler gibi mesafe mesafe der aileyi bozar.

Aile olmak için evleniyorsunuz. Sadece oğlumu alıp eve kapatmakla olmaz.

15 dk once iftara gitmek evet saygısızlıktır bana göre de.

" Eşimde görüyor " diyorsunuz. Biraz zaman geçsin sizin bu yaptıklarınızı da görür. Sanmayın ki her daim arkanızda olur. Bir süre sonra çatışmaya başlar sizinle.

Eminim ki siz şimdi diyeceksiniz " ama biz nisanliyken bize şunu bunu yaptılar.

Öyleyse evlenmeden önce diyeceksiniz ki " ben aileni istemiyorum haberin olsun. Evlendikten sonra açılıyor genelde kadınların ağzı.
Güzel birseye değindiniz. Nişanlıyken de her daim fikirlerimi ortaya koymaktan çekinmedim. Köprüden gecene kadar ayıya dayı diyenlerden olmadım. İkiyüzlü değilim şükür. Bunu bir yanitimda daha belirttim. Nişanlıyken ilk pürüz görümcemden çıktığında eşime pek samimiyet bekleme benden bundan sonra dedim. Ve her problem de mesafe fikrinin ne kadar doğru olduğunu anladım. Mesafe mesafe diye tutturan gençleri yargılamak size düşmüyor. Siz eşinizin ailesiyle mutlu mesut yaşayın. Herkesin karakteri farklı. Ve olaylara bakış açısı aldıkları kararlar da haliyle farklı. Kimse siz gibi ya da sizin yaşadığınız gibi olmak zorunda değil.
Haksızlık yaparsam ailesine tabi ki bana da karşı çıkacaktır. Düz düşünmeyin.
Bahsettiğiniz kadar katakulliye gerek duymam. Neyse odur. Ve ona göre makul şekilde davranılır.

Neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben kendi anneme ezan okunurken gidiyorum. Ne oluyor yani?? Gerçekten anneyse azıcık o hizmet etsin. Nedir yani, asla gitmeyin, nasıl alıştırırsanız öyle gider. Saygı her şeyden önemlidir. Bir daha size sorulmadan, fikriniz alınmadan, müsait olmadan hiç bir şeye tamam demeyin. Sonra benim gibi elinizi verir kolunuzu kaptırırsınız. Siz de artık bir ailesiniz, 2 hafta olmuş daha, ben de ilk günlerde onlardan böyle çektiğim için 2 yıldır vajinusmusum. Haram oldun yaptıklarım da. Cahil insanla uğraşılmaz. Eşiniz yanınızdaymış, ondan destek alıp kendi kurallarınızı koyun.
Yalan yok kendi annem de olsa o şekilde gidebilirim. Ve annem ya da babam buna asla tepki göstermez. Biliyorum ailemi ne onun babası gibi azarlar gibi konuşurlar ne de suratyaparlar. Umurlarında bile olmaz bu durum.
Doğrusu çok mühim birşey olmadığı sürece gel seso git seso yaptirmam buna dikkat edeceğim. Onlara hatalarına ragmen nasıl saygı duyuyorsam aynı saygıyı onlardan da beklerim.

:dua:
messsaffe gardaşşım mesafeee” diyenlerin çoğu kayınvalidenin evinden çıkmıyor burada.
Siz komikte olamamissiniz her neyse cevap vereyim ben size :) evimizi uzak tuttum bilerek ki gidip gelmelerin cılkı çıkmasın diye. Anlayacağınız o fedailerden değilim :KK70:
Gereksiz cevabın için teşekkürler gardaşım sen diledigin gibi sürdür hayatini, ben de diledigim gibi :)

Güzel birseye değindiniz. Nişanlıyken de her daim fikirlerimi ortaya koymaktan çekinmedim. Köprüden gecene kadar ayıya dayı diyenlerden olmadım. İkiyüzlü değilim şükür. Bunu bir yanitimda daha belirttim. Nişanlıyken ilk pürüz görümcemden çıktığında eşime pek samimiyet bekleme benden bundan sonra dedim. Ve her problem de mesafe fikrinin ne kadar doğru olduğunu anladım. Mesafe mesafe diye tutturan gençleri yargılamak size düşmüyor. Siz eşinizin ailesiyle mutlu mesut yaşayın. Herkesin karakteri farklı. Ve olaylara bakış açısı aldıkları kararlar da haliyle farklı. Kimse siz gibi ya da sizin yaşadığınız gibi olmak zorunda değil.
Haksızlık yaparsam ailesine tabi ki bana da karşı çıkacaktır. Düz düşünmeyin.
Bahsettiğiniz kadar katakulliye gerek duymam. Neyse odur. Ve ona göre makul şekilde davranılır.
Ya bende bir seyi cok merak ettim. Esinizin ailesinden anlastiginiz sevdiginiz birileri hic mi yok? Herkes mi cahil? Aile akrabalari herkes cahil bir tek esiniz mi aklı başında çıktı?

Ayh ne var yeni gelinsin öncesinde gitmen lazımdı, bu ramazan yılda bir bilmem ne diyenleri hiç TAKMA!!
Arkadaşım bir kereyse, kayınvalde de epi topu bir kere hazırlıyor o sofrayı yapıversin.
Bu arada öncesinden yapılan davranışları ve kayınpederinin davranışlarını düşünerek söylüyorum bunu. Yoksa tabi ki yardım etmek arada gitmek vs gerekir ancaaaak
İLK BAŞTA TAVRINI KOYDUN, KOYDUN SONRADAN DEĞİŞTİRMEK ÇOOOK ZOR!

En doğrusunu yapmışsın. Tavrını da devam ettir, hem eşin de destek oluyor sana.
Anladigin için teşekkürler arkadaşım. O tarz şeylere şahit olmasaydım ben de isterdim tabi ki içten bi ilişkimiz olsun onlarla. Ama fazla da tolere etmek istemiyorum. Ufak birşey değil çünkü. Yine de bi araya gelince birşey olmamış gibi davranıyorum.
Ancak yüz göz olamk sıkı fıkı olmakta istemiyorum. Arada bir canım isterse ,eşim isterse gider gelirim o kadar :)

:dua:

Siz komikte olamamissiniz her neyse cevap vereyim ben size :) evimizi uzak tuttum bilerek ki gidip gelmelerin cılkı çıkmasın diye. Anlayacağınız o fedailerden değilim :KK70:
Gereksiz cevabın için teşekkürler gardaşım sen diledigin gibi sürdür hayatini, ben de diledigim gibi :)

çok mu düşündünüz bu ilkokul cevabı için :KK70: benim yazdığım kadınlar kulübünde okuyup gaza geldiklerinizdi ama üzerinize alındıysanız o da kabulüm :) madem yorum beğenmeyeceksiniz konu açmayın millet sizi şımartmak zorunda mı?

Cahille başetmeyen anlamaz, ömrüm çürüdü benim kv ye laf anlatacam diye. Çekmeyen anlamaz arkadaşım görüyorsun. Benim gerdek gecesi otele gelen kv ye ne laf anlatacan mesela. Buradakiler buna da şaşırmayacak demek ki, aa ne var canım aranıza alıp yatsaydınız diyecekler demek ki. Cahil insan, saygısızdır, 1 günlük iftar için gelinine oğluna yemeği zehir etmez, kötü olmayı göze almaz, evladı için susar, gelinim hazır yesin nolacak der. Benim annem fır dönüyor eşimin etrafında, o yemiyor diye bütün yemekler soğansız, salatası ayrı, eşim 5 dakka kala gidiyor iftara, biz öldürelim adamı o zaman. Nasıl bir toplum olduk ya, kadın kadını düşünemez olmuş, sen bırak balayını yaşa benim gibi bu cahiller yüzünden cinsellikten soğuyup vajinusmus açma başına, 2 haftalık evliyken onun bunun elini öpmeye götürdüler hala yediğim lafları hatırlayınca gözüm dönüyor, be gerek vardı?!! Kendi kızlarının başına gelir inşallah
El öpme olayı bizim oralarda da vardır. En yakınlara gidilir. Allah'tan biz gitmedik eşim işe başladı çünkü vakti yok bu tarz şeylere.
Benim de kayınvalidem düğünümün ertesi günü görüntülü arayıp annem yanındayken sana bi güzellikler gelmiş bi değişmişsin falan diye saçma sapan muhabbetler yaptı. Annem de yanındaydı onlardaydi izmire daha dönmemişti. Ben o sırada gülmeye devam ettim ama utancımdan da kahroldum. Gereksiz bi muhabbetti hele ki annemin yanında.

Gelinlerini iş yapması gereken köle gibi gören zihniyetlerden nefret ediyorum yok kız hiç bişey yapma değmez böyle insanlara yaranılmazda kıymet mi bilcekler sanki nasıl başlarsa öyle devam eder umudu kestir kendinden
Benim annem öyleydi. Babaannemin her isini
Görürdü yine de anlamazlardı. Bi de babaannem yüzsüz gibi babamı arar karın gelsin de evi temizlesin sobayı kaldırsın falan derdi ve ben deli olurdum. Gitmeyeceksin gitsin oğlu yapsın derdim. Ki babaannem de harbi zerre haketmeyen bir kadındır.
Allah günah yazmasın amacım da benden yana beklentileri kesmek. Sonrası onların da kafası daha rahat olacak hem :)

çok mu düşündünüz bu ilkokul cevabı için :KK70: benim yazdığım kadınlar kulübünde okuyup gaza geldiklerinizdi ama üzerinize alındıysanız o da kabulüm :) madem yorum beğenmeyeceksiniz konu açmayın millet sizi şımartmak zorunda mı?
Millet beni sivri bir dille eleştirme hakkına da sahip değil. Madem yorum yapasınız geldi usulen haddinizi aşmadan, dilinizi sivriltmeden yazar ondan sonra da başka konulara geçersiniz. Ya da çıkarsınız. Eleştirilmekte normal ama sizin gibi hadsizce cevap verenlerin cevaplarini pek dikkate almıyorum. Gorguden ,adaptan bahsedebilmesi için bir insanın o vasiflari ilk önce kendisinin taşıması lazım. Sizde de yok malesef. Burda gelip 7/24 insanlara ahkam keseceginize kendi hayatınızla meşgul olun. Verdiğiniz cevabı da kâle alıp okumayacağım parmaklarınızı yormayın boşuna iyi günler dilerim :)

En doğrusu, bak burada insanlar kızıyor ama cahil ve içiçe sülaleyle uğraşmak cidden çok zor. Amca nedir ya size laf söylüyor, o kim?? Dış kapının dış dış mandalı. Daha 2 haftalıkken size karışabiliyorsa bak emin olun ki elini veren kolunu kaptırır bu sülaleye. Ama hala daha sinirli olmanız yanlış zaten tepkinizi vermişsiniz güzelce. Eşinizle de sakın bunları sürekli konuşup onu bunaltmayın. Tavrınızı koymuşsunuz eşiniz de yanınızda tamamdır. Bunu daha fazla aranızda -eğer tartışıyorsanız- tartışmayın. Bu sefer cidden işin rengi değişebilir.
Beni kızdıran artık konu olmaktan çıktı buradaki kadınların cevap verirken ki üslupları oldu.
Amcaları öyledir. Tahmin ettiğiniz gibi. Herkesin ailesine laf söyleyebilme hakkını görür kendinde. Ve aksi bi durum onu kızdırır. Kimse de buna pek teşebbüs edemez.
Kardeşlerinin gelinlerine bile laf söyler dilediği gibi.
Değişikler. Içine girmek lazım anlamak için.

X