- 17 Temmuz 2021
- 7.141
- 23.293
- 298
birisi gelip sarsmıyor elbetteNasıl törpülediniz yani o aydınlanma nasıl yaşanıyor?
bu metni kendime mesaj olarak gönderdim. bunu gercekten yapacağım. desteğiniz için okadar tesekkür ederim ki iyi ki varsınız. insan insana şifa oluyor...Size önceki gibi kıskançlık göstermemesi, güvenini kazandığınız içindir ki, bu güzel bir şey. Benim eşim de başta kontrolcüydü şimdi hiç öyle değil çünkü sınırımı öğrendi. Özgürlük şahane bir şey böyle düşünün. Eşimin beni çok sevdiğini ve değer verdiğini biliyorum. Eylemeleriyle de bunu belli ediyor zaten. Sizinki de aynı durum. Tadını çıkarsanıza..
Ancak anlatmadığınız şeyler var mı bilmiyorum ama anlattığınız haliyle adam sizi seviyor, beğeniyor, değer veriyor daha ne olsun?
Aile arasında takılmaları ve kuzeni övmeleri konusunu son kez konuşun ve elinizdeki kumandayı bırakın artık. Siz bu duygulara tutundukça, artarak size geri gelir.
Aşağıda yazdığım metni okuyun. Hatta ses kaydı yapın. Sessiz bir yerde kapatın gözlerinizi ve kendi sesinizden dinleyin. Enerjiniz hafifleyene kadar tekrar edin.
Şu andan itibaren sonsuza kadar devam edecek olan, eşime dair tüm beklentilerime, kıskançlıklarıma, eşimle ilgili negatif tüm kayıtlarıma ve kodlamalarıma, tüm zamanlarda ve boyutlarda teslim oluyorum ve serbest bırakıyorum. Eşim söz konusu olduğunda hissettiğim bu duyguyu, boğazımdan, kalbimden, karnımdan ve hissettiğim her yerimden serbest bırakıyorum, serbest bırakıyorum, serbest bırakıyorum. Çünkü ben güvendeyim ve evliliğimde her şey yolunda. Eşim beni çok seviyor ve bana çok değer veriyor. Şükürler olsun ki ihtişamlı bir evliliğim var. Ben çok değerliyim, huzurluyum, eşsizim. Eşim de bana bu şekilde davranıyor. Oldu, oldu, oldu
tek suclu benmıyım?
yemin ederim beni anlatıyorsunuz sanki. ben kolay kolay ağlamazdım güçlü biriydim şimdi her olaya çaresizlikten ağlar oldum ve göz yaşlarım bile eşim için artık önemsiz oldu. önceden ağlamama dayanamazdı gönlümü almak için bir sürü hoş şey yapardı şimdiyse "yine mi ağluyorsun ağlama artık ne oldu da ağlıyorsun" diye sinirleniyor. ve o sinirlenince ben daha cok ağlıorum :) cehennem gibi gerçekten.Bu kez asıl konudan uzaklaşıp kavga esnasında yapılanların kavgası ediliyor. Eşim her tartışmada sana ne yapsam yaranamıyorum. Ağzımla kuş tutsam fayda etmiyor. Bazen belli etmemeye çalışsam da hemen anlar yüzümden. O sorar yine ne oldu diye bende yok bir şey derim. Günlerce araya soğukluk girer. Hiç ağlamayan ben ota b.ka ağlayan biri oldum bir yıldır. Birbirimizin iyiliğini düşündüğümüzden şüphe eder oldum.
Üzüp kırmak kesinlikle istemiyorum ama gerçekten kaprisli ve pohpohlanmaya alıştığınızdan birazcık ilgi kaybettiniz diye depresyona girmişsiniz. Eşiniz yine sizi çok seviyor beğeniyor davranışlarından belli. Ama adamı birazcık rahat bırakın sizi sürekli övmek pohpohlamak zorunda değil ki ? Suçlusunuz adamcağızın yaptığı bir şey yok siz şımarıklığa devam ediyorsunuz. Burada size boşan bu adamdan nasıl sana böyle davranır desek hoşuna mı gidecek? Lütfen kendinin farkına var böyle bir insanla evli olmak ister miydin ?Yargılamak yerine yardımcı olacak şeyler yazmanızı rica ediyorum. Zor bir dönemden geçtiğimi belirtmiştim, prenseslikse prenseslik saçmalık bu biliyorum. Terapi cok pahalı olduğu için gidemiyorum ne yazıkki ve kendi kendime düzeltmek istiyorum. tek suclu benmıyım?
sanırım fazla ilgiye alışmışım, yıllarca ilişkimiz öyle gittiği için yine öyle olmalı sanmışım. olmayınca da sevgisini, beğenisini sorgular oldum.Ben miyim peki
Şaka bir yana etraftakiler şımartınca şımarıp da şımarmışsınız, bu kadar şımarık olmak bir yetişkine asla yakışmıyor. Dünyanın türlü türlü hali var artık, hastalanabilirsiniz, kocanız hastalayabilir ona bakmak zorunda kalabilirsiniz vb o zaman ne yapacaksınız?
O adam da beni bırakıp gitmez demeyin, hep bana hep bana tipler havalarda uçuyorlar o beni brıakmaz diyorlar sonra karşı taraf bıkıp gidince de eşşekten düşmüş karpuza dönüyorlar. (bknz eski sevgilim) Benden tavsiye insanların tepesine çıkmayın, insan gibi davranın. Garabti gördüğünüz insanlar bir gün basıp giderse kallırsınız öylece. terapilik bir durum yok bence dümdüz şımarmışsınız bir an önce yere inin.
düsüncenizi nazikçe yazmaya özen gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. ben olsma cidden benimle evli olmak siter miydim acaba diye dsünüyorum. tek suclu ben miyim dye sormamın sebebi de su ki; o da beni tetikleyecek seyler yapmamalı birz gayret etmeli benim için. cok mu sey istiyorum? bana alıngansın diyor, alıngan olmamanı her seyle eğlenmeni çok isterdim diyor. ama alınganım işte, kendi kendime düzelemiyorum ki, o da biraz daha alınmayacağım seyler yapsa,söylese, daha hassas davransa? tek ben mi cabalamalıyım?Maalesef evet suçlusunuz.
Üzüp kırmak kesinlikle istemiyorum ama gerçekten kaprisli ve pohpohlanmaya alıştığınızdan birazcık ilgi kaybettiniz diye depresyona girmişsiniz. Eşiniz yine sizi çok seviyor beğeniyor davranışlarından belli. Ama adamı birazcık rahat bırakın sizi sürekli övmek pohpohlamak zorunda değil ki ? Suçlusunuz adamcağızın yaptığı bir şey yok siz şımarıklığa devam ediyorsunuz. Burada size boşan bu adamdan nasıl sana böyle davranır desek hoşuna mı gidecek? Lütfen kendinin farkına var böyle bir insanla evli olmak ister miydin ?
beni kıyaslaması, başkasının huyunu "ılımlı" diye övmesi, bir ortamda o kisi icin "o öyle yapmaz" demes hiç yanlıs değil mi? ben mi yanlıs düsünüyorum.Canım benim birşeyleri kafana aşırı takıp sarmal olmuşsun gibi. Eşini hareketlerinde bir acayiplik göremedim kendi kendine kuruyor olabilir misin? Kocanı bıktırmamak adına maddi durumunda yeterliymiş bir destek al . Kendine de eşinede hayatı zindan etmonu
Ay gelin sarılalım ya. Neyin için düştüm diye düşünüyorum bunca yıllık emeğin sonu bu mu diye düşünüyorum.çok beklentiye girdim sanırım o beklediğim şeyler gelmeyince deliye dönüyorum. Halbuki o anlarda gelip sarılsa konuşmaya çalışsa yumuşayacağım ama o da konuşmayınca mesafe büyütüp gidiyor. İnsanlara anlatınca gülüp geçiyorlar buradaki sorunları okuyunca benimki dert mi diyorum ama halbuki o anlarda resmen kalbimin sıkıştığını hissediyorum.yemin ederim beni anlatıyorsunuz sanki. ben kolay kolay ağlamazdım güçlü biriydim şimdi her olaya çaresizlikten ağlar oldum ve göz yaşlarım bile eşim için artık önemsiz oldu. önceden ağlamama dayanamazdı gönlümü almak için bir sürü hoş şey yapardı şimdiyse "yine mi ağluyorsun ağlama artık ne oldu da ağlıyorsun" diye sinirleniyor. ve o sinirlenince ben daha cok ağlıorum :) cehennem gibi gerçekten.
Öyle görünüyorYargılamak yerine yardımcı olacak şeyler yazmanızı rica ediyorum. Zor bir dönemden geçtiğimi belirtmiştim, prenseslikse prenseslik saçmalık bu biliyorum. Terapi cok pahalı olduğu için gidemiyorum ne yazıkki ve kendi kendime düzeltmek istiyorum. tek suclu benmıyım?
Açılış yorumuzdan dolayı...benimle ilgili hangi tespitinizden dolayı "o kadın" olduğumu düşündünüz peki? eleştirinizi yapıcı sekilde değerlendirmek istiyorum. sizde bu düsünceyi oluşturmus olma sebebim nedrir? yapıcı bir sekilde paylasmanızı rica ederim.
Elbette hayır o da dikkat etmeli tabi ki ben de alıngan bir insanımdır. Ama partnerimi tanıyıp nerede , aslında ne demek istedi anlıyorum. Siz de eşinizi en iyi tanırsınızdüsüncenizi nazikçe yazmaya özen gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. ben olsma cidden benimle evli olmak siter miydim acaba diye dsünüyorum. tek suclu ben miyim dye sormamın sebebi de su ki; o da beni tetikleyecek seyler yapmamalı birz gayret etmeli benim için. cok mu sey istiyorum? bana alıngansın diyor, alıngan olmamanı her seyle eğlenmeni çok isterdim diyor. ama alınganım işte, kendi kendime düzelemiyorum ki, o da biraz daha alınmayacağım seyler yapsa,söylese, daha hassas davransa? tek ben mi cabalamalıyım?
O kadar iyi anlıyorum ki yazdığınız şeyleri çünkü yaşadıklarımız da hislerimiz de aynı. gelip sarılsa bitecek ama onun da gururu var. beklenti içine girdiğim her an mutsuz oldum zaten. beklentinin iyi bir şey olmadığına eminim. asıl mesela beklentiyi düşürebilmekte...Ay gelin sarılalım ya. Neyin için düştüm diye düşünüyorum bunca yıllık emeğin sonu bu mu diye düşünüyorum.çok beklentiye girdim sanırım o beklediğim şeyler gelmeyince deliye dönüyorum. Halbuki o anlarda gelip sarılsa konuşmaya çalışsa yumuşayacağım ama o da konuşmayınca mesafe büyütüp gidiyor. İnsanlara anlatınca gülüp geçiyorlar buradaki sorunları okuyunca benimki dert mi diyorum ama halbuki o anlarda resmen kalbimin sıkıştığını hissediyorum.
Şimdi biraz ailemin yanına geldim aramızda gayet iyi kafamı toplamak biraz kendimi dinlemeye çalıyorum
yani evet bunlar can sıkıcı ben olsam bende bozulurdum haklısın. ama haykırarak ağlamak istiyorum demen biraz fazla değil mi?beni kıyaslaması, başkasının huyunu "ılımlı" diye övmesi, bir ortamda o kisi icin "o öyle yapmaz" demes hiç yanlıs değil mi? ben mi yanlıs düsünüyorum.
İnşallah çok teşekkür ederim. inşallah herkes mutluluğu bulur. o da öyle diyo sen beni tanı istiyorum yaptığım şeyin dalga gemek değil şaka olduğunu anla istiyorum diyo. inşallah ben de bi gün bu "şakalara" gülebilirim. o zaman cidden mutluluğu bulacagım sanırım.Elbette hayır o da dikkat etmeli tabi ki ben de alıngan bir insanımdır. Ama partnerimi tanıyıp nerede , aslında ne demek istedi anlıyorum. Siz de eşinizi en iyi tanırsınızmesela ailenizin yanında sizinle şakalaşıyor mu belki de cidden şakalaşmadır siz hoşlanmıyorsanız bunu belirtin. Arkadaşlarınızla konuşurken de anlarsınız onu ama istemiyorsanız belirtin birlikte orta bir yol bulun onun dışında bence çok güzel bir evliliğin var Allah çok çok mutlu etsin her zaman birlikte orta yolu bulun inşallah
Belki sevgi anlayışınız ve diliniz farklıdır bahsettiğim kitaba sizde bakın isterseniz çift terapistleri evli ve bekar insanlara tavsiye ediyorlarmış. Ben bir faydasını görürsem yazarım sizedeO kadar iyi anlıyorum ki yazdığınız şeyleri çünkü yaşadıklarımız da hislerimiz de aynı. gelip sarılsa bitecek ama onun da gururu var. beklenti içine girdiğim her an mutsuz oldum zaten. beklentinin iyi bir şey olmadığına eminim. asıl mesela beklentiyi düşürebilmekte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?