- 8 Temmuz 2022
- 305
- 347
- 18
yaşınız 14 falan mı ? napalım? sosyal medyadan istek mi attıralım? bir sürü erkek sizi takip edince ne olcak? eşiniz bu kadının pelinde birçok erkek var ben daha mı ikgi göstereyim desin? bunları mı istiyorsunuz?Lütfen yargılamayan iyi kalpli ve yardımcı olmak isteyen insanlar yazsın. Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum. 6 yıllık ilişkimden sonra evlendik. Aşk dolu yıllarımız oldu. Ama ben neden böyle biri haline geldim bilmiyorum, çevremdeki herkes tarafından çok beğenilen ilgi gören biriydim. (belki hala öyleyimdir de psikolojik sorunlarım nedeniyle farkında değilimdir.) eşim de beni hep çok kıskanırdı ama güzeldi kıskançlıkları zarar verici değildi. Bana bakan erkeklere ters bakıyordu sosyal medyada bana yazanlara sinirleniyordu ama bana hiç zarar verici bir sey yapmıyordu hoşuma da gidiyordu. Ama ne olduysa ben bu hisleri kaybettim, sanki artık sevilmiyorum beğenilmiyorum kıskanılmıyorum. Evleneli 1 yıl oluyor özellikle son 6 aydır böyleyim. Biraz fazla tripliyim alınganım, eşime göre hep ona alınıyorum trip atıyorum çocukça davranıyorum. Evet haklı ama elimde değil ki. Mesela kuzenlerimle takılıyoruz bi kuzenimin huyu suyu çok iyidir uyumludur, onu cok seviyo sürekli bizi kıyaslıyo işte ben öyle ılımlı değilmişim falan. Bunlar canımı öyle acıtıyor ki haykırarak ağlamak geiyor içimden (nomal bi davranış değil biliyorum biliyorum tutamıyorum ama)
bu arada çok da güzel bir işim var, şartları çok iyi ve kaliteli. ama orda ble mutlu değilim.
Normal zamanda eşim aramız iyiyken bana cok güzel davranır, hastalandığımda bebek gibi bakar, bi ortama girdiğimizde özellikle onun ailesinin yanında hep beni düşünür yemek yedirmek rahat ettirmek ister vs. ama iş benim aileme gelince bi farklı, hep gülerek benim huylarımla dalga geçer (ona göre bu dalga geçmek değilmiş ama bana takılmak benimle uğraşmakmış)
Bir de o kıskançlığı eskisi gibi yok artık, sosyal medyadan ekleyenleri çok umursamıyor belki evlendiğimiz içindir ve ben tanımadığım hiçbirini kabul etmediğim içindir. Aslında normal olan zaten bu, ama sanırım ben sevgisini hep öyle gördüğüm için böyle olunca sevgisini sorgular oldum. Beni artık eskisi kadar beğenmediğini düşünürüm hep. Aslında bazı anlarda durur bakar bana ve der ki “çok güzelsin sen gerçekten” bu anlarda ona cok inanıyorum bunları düşününce ona haksızlık ettiğimi asıl sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Ama arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde onlarla benden daha cok ilgilenmesini, sohbet etmesini gülüşmesini çok kıskanıyorum. Sanki herkesle benden daha mutlu diye düşünüp kavga ediyorum onunla. Ve kavgalar ciddi boyutlara çıkıyor..
Ama ben dayanamıyorum artık. Bu olaylar beni bitirdi, sanki bir daha düzelemeyecekmişim gibi. Bana saygısı kalmadı gibi, ben düzelsem bile bunlar bir kere yaşandı ya artık beni eskisi gibi sevmez saygı duymaz diye cok üzülüyorum.
Aslında adam uyarı vermiş kendinceicimden bir ses ilerde kuzen le adam icin konu gelecek diyor umarim gelmez
asla kimsenin ilgisi umrumda degil. sadece esimin beni hala beni kıskanıyor olup olmamasını umursuyorum. yıllarca yazan kmseye tek bir cevap vermemişim olumlu anlamda. aksi düsünülemez.Gerçekten zor birisiniz.
gelecek mesajları engellemek gibi bir seçenek var
şahsen ben profilime bakınca evli olduğum anlaşılmasına rağmen ayda yılda bi ekleyen biri olduğu zaman rahatsız oluyorum
sizin ise bu durum hoşunuza gidiyor hala talep var kocam da kıskanıyor modundasınız
İlginç
Sürekli kaprisli tripli biri itici görünür ilgisini kaybeder haliyle
Biraz kendinizi törpülemeyi deneyin
Evlilik insanı olgunlaştırmalı siz ise kendi bildiğini okuyan ergenlik döneminde biri gibisiniz
kimsenin ilgisini beklemiyorum, bu konuda yanlıs ifade ettim sanırım. ben sadece eşimin beni hala kıskanıyor olmasını istiyorum.Mutlu bi evliliğiniz varken neden milletin ilgisini bekliyorsunuz ki? Mutlu olun işiniz var evliliğiniz var
Aslında adam uyarı vermiş kendince
Şöyle ılımlı olsan keşke diye
Ama konu sahibi kuzenimi övdü diye tribe girmiş daha çok
Böyle birisi dünya güzeli de olsa çekilmez
Adam kıskanmamakta haklı
Tek takıldığı bu zaten eskisi kadar kıska
en takıldığım yer ailemin yanında sürekli benimle ilgili olumsuz konusması. mesela siz bu olaya böyle baktıız "Aslında adam uyarı vermiş kendince
Şöyle ılımlı olsan keşke diye
Ama konu sahibi kuzenimi övdü diye tribe girmiş daha çok
Böyle birisi dünya güzeli de olsa çekilmez
Adam kıskanmamakta haklı
Tek takıldığı bu zaten eskisi kadar kıskanmaması
bende bu mesajları engelleme özelliği var dedim zatenasla kimsenin ilgisi umrumda degil. sadece esimin beni hala beni kıskanıyor olup olmamasını umursuyorum. yıllarca yazan kmseye tek bir cevap vermemişim olumlu anlamda. aksi düsünülemez.
biliyor musunuz yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum. ama çözüm için ne yapmalıyım? kendimi tutamıyorum, durdurmaya calısıyorum hislerimi her seyi kendine yöneltme diyorum ama olmuyor.
Dışarıdan bir yardım almadan çözmeniz ne kadar mümkün olabilir bilemiyorum Çalışıyorsunuz sanırım terapi için şartlarınızı zorlayamaz mısınız? Bir dönem Tülay Kök'ün farklı bir konuda videolarını izlemiştim, size de iyi gelecek değersizlik duygusu ile birseyler bulabilirsiniz muhtemelen."Kendi değerinizi eşinizin size olan tutumuna bağlamışsınız sadece."
bu cümleniz çok acı ama çok gerçek. hep başkalarına kızardım önce kendine değer ver sonra başkaları sana değer verir diye. bense kendi değerimi başkalarının tutumuna bağlamışım. bu acı gerçeği nasıl duzelteblirim
kesinlikle beni kısıtlamasını istemem kaldıramam da kısıtlanmayı. arkadaslar konusunda haklısınız evde beraberiz zaten birileriyle görüşünce onlarla konusmamız tabii ki normal, ama bir olayı örnekleyeyim sadece;
6 kişi scooter sürmeye gitmiştik ama gittiğimzşde hepimize yetecek kadar yoktu biz de bekkedik, en cok sürmek isteyen kişide bendim. beklerken eşim baya benim arkadaslarımla gülüyor konusuyır eğlenyor. ben sıkılıyorum. 2 taraf vardı scooterların bulunduğu ben bi arkadasımla dğer tarafta bekliyordum sonra sıkıldım yanlarına gttm dedimki beklemeyelim oturalım b yerde bosalınca geliriz. eşim hemen bana "git bak sen o tarafı tut kacırcaz yoksa scooterları" dedi ve beni gönderdi onlarla konusaya devam etti. içim yandı sanki, sevdiğim eşim beni yanında istemiyormuydu? onlarla rahat konusmak icin ben yaında olmamalı mıydım? sonra cok bozuldum gttm ama konusmadum onunla. yanıma da gelmedi omlarla konusmaya devam etyi. sonra arkadasım geldi yanıma hadi gidelim beklemeyelm artık diye. neden o gelmedi? anlamadımı hissettiiğimi. sonra eve gdnce soyledm kavga ettik, "sen cok binmek istediğin için kacırmyalım diye soyledm ve seni gönderdim" dedi. nasıl inanabilirimki.
Örnek verebilir misinizen takıldığım yer ailemin yanında sürekli benimle ilgili olumsuz konusması. mesela siz bu olaya böyle baktıız "
Aslında adam uyarı vermiş kendince
Şöyle ılımlı olsan keşke diye" bu açıdan nasıl bakabildiniz? ben bakamıyorum. sanki sürekli benden nasıl memnun olmadığını dile getirmek istiyor giib geliyor.
İyi bir işiniz ve mevkiniz varsa neden gidemiyorsunuzYargılamak yerine yardımcı olacak şeyler yazmanızı rica ediyorum. Zor bir dönemden geçtiğimi belirtmiştim, prenseslikse prenseslik saçmalık bu biliyorum. Terapi cok pahalı olduğu için gidemiyorum ne yazıkki ve kendi kendime düzeltmek istiyorum. tek suclu benmıyım?
çok iyi geldi bu mesajınız. siz de böyle bir değişimi başarmış birisiniz demek ki. ben de bunu yapamk istiyorum.bende bu mesajları engelleme özelliği var dedim zaten
Yani bende eşimde rahatsız oluyorsa neden önünü kesmiyorum?
Ve dediğim gibi eğer sürekli kıskanıp trip atarsanız eşiniz artık sizi kıskanmaz
Kıskanmanın boyutları var bi tedavilik bi tatlı olan
bende ilk evlendiğimde çok kıskançtım eşim bunalmıştı kıskanma meselesi azalmıştı ilgi odağından çıkıyordum kıskanılmak pek hoşuma gitmiyordu ama farketmiştim
Ne zamanki kendime yöneldim kendiminde bir birey olduğunu değerli olduğumu değerimi eşimin değil kendimin belirlediğini farkettim kendimi törpüledim işte o zaman eşim sana ne oldu ne sinirleniyorsun ne kıskanıyorsun artık sevmiyor musun demeye başladı. Dedim yo ben aydınlanma yaşadım evlilik trip küsmek olamaz aksine sakinlik huzur gerektirir o yüzden artık böyleyim dedim ve o günden sonra eşimle sanki yer değiştik gibi oldu. Seni eleştiriyor gibi görünebilirim ama aslında yol göstermeye çalışıyorum. Kendini törpülemezsen hayal ettiğin gibi olmayacak
İnsan sevdiğine ilgi gösterir ve ilgi görmek ister bu böyledir. Sizin de ilgi görmek istemeniz gayet normal bence. Evlilikten önce nasılsanız yine öyle davranın.benim eşim de benimle değil başkalarıyla eğlense eminim bende cok üzülürdüm. Ama siz kendınızı bu durumun ıcınden Bi cekıp alın önce. Ve evliliğinizi heyecanlandırıcak kücük dokunuşlar yapın hayatınıza. Bu kdr severken evlenince böyle olmasi üzücü. Bende 1 seneye yakındır evliym iyiki evlenmişim diyorum. Bu biraz da bzm elimizde.tabi eşinizin cok eksileri var ise bilememLütfen yargılamayan iyi kalpli ve yardımcı olmak isteyen insanlar yazsın. Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum. 6 yıllık ilişkimden sonra evlendik. Aşk dolu yıllarımız oldu. Ama ben neden böyle biri haline geldim bilmiyorum, çevremdeki herkes tarafından çok beğenilen ilgi gören biriydim. (belki hala öyleyimdir de psikolojik sorunlarım nedeniyle farkında değilimdir.) eşim de beni hep çok kıskanırdı ama güzeldi kıskançlıkları zarar verici değildi. Bana bakan erkeklere ters bakıyordu sosyal medyada bana yazanlara sinirleniyordu ama bana hiç zarar verici bir sey yapmıyordu hoşuma da gidiyordu. Ama ne olduysa ben bu hisleri kaybettim, sanki artık sevilmiyorum beğenilmiyorum kıskanılmıyorum. Evleneli 1 yıl oluyor özellikle son 6 aydır böyleyim. Biraz fazla tripliyim alınganım, eşime göre hep ona alınıyorum trip atıyorum çocukça davranıyorum. Evet haklı ama elimde değil ki. Mesela kuzenlerimle takılıyoruz bi kuzenimin huyu suyu çok iyidir uyumludur, onu cok seviyo sürekli bizi kıyaslıyo işte ben öyle ılımlı değilmişim falan. Bunlar canımı öyle acıtıyor ki haykırarak ağlamak geiyor içimden (nomal bi davranış değil biliyorum biliyorum tutamıyorum ama)
bu arada çok da güzel bir işim var, şartları çok iyi ve kaliteli. ama orda ble mutlu değilim.
Normal zamanda eşim aramız iyiyken bana cok güzel davranır, hastalandığımda bebek gibi bakar, bi ortama girdiğimizde özellikle onun ailesinin yanında hep beni düşünür yemek yedirmek rahat ettirmek ister vs. ama iş benim aileme gelince bi farklı, hep gülerek benim huylarımla dalga geçer (ona göre bu dalga geçmek değilmiş ama bana takılmak benimle uğraşmakmış)
Bir de o kıskançlığı eskisi gibi yok artık, sosyal medyadan ekleyenleri çok umursamıyor belki evlendiğimiz içindir ve ben tanımadığım hiçbirini kabul etmediğim içindir. Aslında normal olan zaten bu, ama sanırım ben sevgisini hep öyle gördüğüm için böyle olunca sevgisini sorgular oldum. Beni artık eskisi kadar beğenmediğini düşünürüm hep. Aslında bazı anlarda durur bakar bana ve der ki “çok güzelsin sen gerçekten” bu anlarda ona cok inanıyorum bunları düşününce ona haksızlık ettiğimi asıl sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Ama arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde onlarla benden daha cok ilgilenmesini, sohbet etmesini gülüşmesini çok kıskanıyorum. Sanki herkesle benden daha mutlu diye düşünüp kavga ediyorum onunla. Ve kavgalar ciddi boyutlara çıkıyor..
Ama ben dayanamıyorum artık. Bu olaylar beni bitirdi, sanki bir daha düzelemeyecekmişim gibi. Bana saygısı kalmadı gibi, ben düzelsem bile bunlar bir kere yaşandı ya artık beni eskisi gibi sevmez saygı duymaz diye cok üzülüyorum.
gercekten öyle. bana yapılsa aynısı vallahi sogurum ayrılırıdm belki de. ama ben yapıyorum bunu işte. yapmamak için nasıl düsünmeli neyi değişmeli? kendimi değişmeliyimDrama queen siz olmalisiniz.Eşinizin de hatalari var ama böyle devamli ottan sudan nedenlerle baygin baygin beni istemiyor muydu sevdigim, beni sevmiyor mu artik tripleri cidden çekilmez insani çileden cikartir soyleyeyim.
doğru soyluyosunuz. değerini başkasının ilgisine göre belirleyen biri bence de hic özgüvenli olmamıştır. belkide hc ozguvenli olmadım ama hep oyle hissetmişim demek ki.bu yazdıklarınızdan ömrü boyu özgüvenli olduğunuzu düşünmedim. bekarken ve evliyken elalemin takip isteğine kadar ilgiye ve beğeniye aç bir insansınız.
tedavi olun.
bir yere gtmek istemşiyorum ki.İyi bir işiniz ve mevkiniz varsa neden gidemiyorsunuz
başkalarıla eglendiğini gorunce hem icim acıyor "benimle eğlenmiyor mu?" dusuncelerinden dolayı. hem de biyandan ona uzuluyorum insanlarla olan mutluluğunu bile sorun yaptığım için. cunku arkadas ortamımızda benm enerjim eğer yuksekse gulup eğlenıyorsam aşırı mutlu oluyor öpüyor seviyor beni. ama ben dusukken onun eglenmesi beni iyice dusuruyor ve evde sonra kavga kavga kavga.... cok bencilim.İnsan sevdiğine ilgi gösterir ve ilgi görmek ister bu böyledir. Sizin de ilgi görmek istemeniz gayet normal bence. Evlilikten önce nasılsanız yine öyle davranın.benim eşim de benimle değil başkalarıyla eğlense eminim bende cok üzülürdüm. Ama siz kendınızı bu durumun ıcınden Bi cekıp alın önce. Ve evliliğinizi heyecanlandırıcak kücük dokunuşlar yapın hayatınıza. Bu kdr severken evlenince böyle olmasi üzücü. Bende 1 seneye yakındır evliym iyiki evlenmişim diyorum. Bu biraz da bzm elimizde.tabi eşinizin cok eksileri var ise bilemem
Terapi pahalı diyorsunuz ya mevkiniz ve işiniz kaliteliymiş neden gidemiyorsunuzbir yere gtmek istemşiyorum ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?