Çok severek evlenmiştik ve ben çok özgüvenli biriydim

yaşınız 14 falan mı ? napalım? sosyal medyadan istek mi attıralım? bir sürü erkek sizi takip edince ne olcak? eşiniz bu kadının pelinde birçok erkek var ben daha mı ikgi göstereyim desin? bunları mı istiyorsunuz?
Yani bir şey diyeceğim ama banlaanmak da istemiyorum .
kimler evleniyor ya.

icimden bir ses ilerde kuzen le adam icin konu gelecek diyor umarim gelmez
Aslında adam uyarı vermiş kendince
Şöyle ılımlı olsan keşke diye
Ama konu sahibi kuzenimi övdü diye tribe girmiş daha çok
Böyle birisi dünya güzeli de olsa çekilmez
Adam kıskanmamakta haklı
Tek takıldığı bu zaten eskisi kadar kıskanmaması

asla kimsenin ilgisi umrumda degil. sadece esimin beni hala beni kıskanıyor olup olmamasını umursuyorum. yıllarca yazan kmseye tek bir cevap vermemişim olumlu anlamda. aksi düsünülemez.

en takıldığım yer ailemin yanında sürekli benimle ilgili olumsuz konusması. mesela siz bu olaya böyle baktıız "
Aslında adam uyarı vermiş kendince
Şöyle ılımlı olsan keşke diye" bu açıdan nasıl bakabildiniz? ben bakamıyorum. sanki sürekli benden nasıl memnun olmadığını dile getirmek istiyor giib geliyor.

asla kimsenin ilgisi umrumda degil. sadece esimin beni hala beni kıskanıyor olup olmamasını umursuyorum. yıllarca yazan kmseye tek bir cevap vermemişim olumlu anlamda. aksi düsünülemez.
bende bu mesajları engelleme özelliği var dedim zaten
Yani bende eşimde rahatsız oluyorsa neden önünü kesmiyorum?
Ve dediğim gibi eğer sürekli kıskanıp trip atarsanız eşiniz artık sizi kıskanmaz
Kıskanmanın boyutları var bi tedavilik bi tatlı olan
bende ilk evlendiğimde çok kıskançtım eşim bunalmıştı kıskanma meselesi azalmıştı ilgi odağından çıkıyordum kıskanılmak pek hoşuma gitmiyordu ama farketmiştim
Ne zamanki kendime yöneldim kendiminde bir birey olduğunu değerli olduğumu değerimi eşimin değil kendimin belirlediğini farkettim kendimi törpüledim işte o zaman eşim sana ne oldu ne sinirleniyorsun ne kıskanıyorsun artık sevmiyor musun demeye başladı. Dedim yo ben aydınlanma yaşadım evlilik trip küsmek olamaz aksine sakinlik huzur gerektirir o yüzden artık böyleyim dedim ve o günden sonra eşimle sanki yer değiştik gibi oldu. Seni eleştiriyor gibi görünebilirim ama aslında yol göstermeye çalışıyorum. Kendini törpülemezsen hayal ettiğin gibi olmayacak

biliyor musunuz yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum. ama çözüm için ne yapmalıyım? kendimi tutamıyorum, durdurmaya calısıyorum hislerimi her seyi kendine yöneltme diyorum ama olmuyor.

Dışarıdan bir yardım almadan çözmeniz ne kadar mümkün olabilir bilemiyorum Çalışıyorsunuz sanırım terapi için şartlarınızı zorlayamaz mısınız? Bir dönem Tülay Kök'ün farklı bir konuda videolarını izlemiştim, size de iyi gelecek değersizlik duygusu ile birseyler bulabilirsiniz muhtemelen.

Eşinizin de hatalı olduğu noktalar olabilir bu arada ama siz normal bir şekilde tepki gösterip geçeceğiniz ya da normal iletişimle halledeceğiz meselelere aşırı ve duygusal tepkiler verir, sürekli ilgi alaka isteyen, varlığınızı eşinize bağlayan tavırlar sergilerseniz eşiniz tarafından ciddiye alınma ihtimaliniz düşecektir.

Drama queen siz olmalisiniz. Eşinizin de hatalari var ama böyle devamli ottan sudan nedenlerle baygin baygin beni istemiyor muydu sevdigim, beni sevmiyor mu artik tripleri cidden çekilmez insani çileden cikartir soyleyeyim.

Örnek verebilir misiniz

İyi bir işiniz ve mevkiniz varsa neden gidemiyorsunuz

çok iyi geldi bu mesajınız. siz de böyle bir değişimi başarmış birisiniz demek ki. ben de bunu yapamk istiyorum.

İnsan sevdiğine ilgi gösterir ve ilgi görmek ister bu böyledir. Sizin de ilgi görmek istemeniz gayet normal bence. Evlilikten önce nasılsanız yine öyle davranın.benim eşim de benimle değil başkalarıyla eğlense eminim bende cok üzülürdüm. Ama siz kendınızı bu durumun ıcınden Bi cekıp alın önce. Ve evliliğinizi heyecanlandırıcak kücük dokunuşlar yapın hayatınıza. Bu kdr severken evlenince böyle olmasi üzücü. Bende 1 seneye yakındır evliym iyiki evlenmişim diyorum. Bu biraz da bzm elimizde.tabi eşinizin cok eksileri var ise bilemem

Drama queen siz olmalisiniz. Eşinizin de hatalari var ama böyle devamli ottan sudan nedenlerle baygin baygin beni istemiyor muydu sevdigim, beni sevmiyor mu artik tripleri cidden çekilmez insani çileden cikartir soyleyeyim.
gercekten öyle. bana yapılsa aynısı vallahi sogurum ayrılırıdm belki de. ama ben yapıyorum bunu işte. yapmamak için nasıl düsünmeli neyi değişmeli? kendimi değişmeliyim

bu yazdıklarınızdan ömrü boyu özgüvenli olduğunuzu düşünmedim. bekarken ve evliyken elalemin takip isteğine kadar ilgiye ve beğeniye aç bir insansınız.

tedavi olun.
doğru soyluyosunuz. değerini başkasının ilgisine göre belirleyen biri bence de hic özgüvenli olmamıştır. belkide hc ozguvenli olmadım ama hep oyle hissetmişim demek ki.

başkalarıla eglendiğini gorunce hem icim acıyor "benimle eğlenmiyor mu?" dusuncelerinden dolayı. hem de biyandan ona uzuluyorum insanlarla olan mutluluğunu bile sorun yaptığım için. cunku arkadas ortamımızda benm enerjim eğer yuksekse gulup eğlenıyorsam aşırı mutlu oluyor öpüyor seviyor beni. ama ben dusukken onun eglenmesi beni iyice dusuruyor ve evde sonra kavga kavga kavga.... cok bencilim.

Durduk yere kendinize sorun çıkarıyorsunuz.
Evlenince ne bekliyorsunuz ki ? 7/24 ilgimi.
Fazla beklenti içindesiniz. Biraz empati yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…