Çok severek evlenmiştik ve ben çok özgüvenli biriydim

Durduk yere kendinize sorun çıkarıyorsunuz.
Evlenince ne bekliyorsunuz ki ? 7/24 ilgimi.
Fazla beklenti içindesiniz. Biraz empati yapın
empati yapınca hak veriyorm. ama kaldıramıyorum bana baskasını övmesini,

mesela gecen gun arkadasımın esiyle sakalasıyorduk, bir konu oldu dedi ki siz üçünüz zaten hep böyle soyluyosunuz falan. eşim hemen "yok x kişisi öyle bir sey demez" diye arkadasımı savundu. herkesn icinde arkadasımı savundu. ama ben söylerim. dimi? bunları ben kaldıramıyorum. benden memnun değilse gitsin o zaman.

Eşinizle karşılıklı konuşabilirsiniz. Neden böyle yaptığını sorabilirsiniz.
Alınarak, konuşmayarak hiç bir yere varılmaz

Eşinizle karşılıklı konuşabilirsiniz. Neden böyle yaptığını sorabilirsiniz.
Alınarak, konuşmayarak hiç bir yere varılmaz
tabiikde konusuyorum hep hem de. bu olaylar her oldugunda ben konusuyorum ve istisnasız hepsi buyuk kavgaya gidiyor hepsi. kavgaya goturen de ben değilim o. bıkmış kavgalardan, bıkmış benm kucuk seyleri bile sürekli sorun edip ona soylememden. ne yapaym söylemeyip? içimde bir sorun varsa soylemeden kendi kendime cozeym istiyor. cunku sorun cok kucukmus sorun bile değilmiş. ona göre sorun olmayabilir ama bana göre sorun ve beni üzüyor. ben yanlıs yoldaysam bile elimden tutması destek olması gerekmez mi ya ben mı yanlıs duusnuyorum

ve butun bunlara ragmen aramız iyiyken biz bizeyken cok iyiyiz. sanki bu olaylar hic yasanmamıs gibi eglenip birbrimizle ilgileniyoruz. ama sonucta bu olaylar gercek ve hep hayatımızdalar. ikimiz de yorulduk ama cozum sadece benden bekleniyor.

Böyle davrandıkça kendinize edersiniz. Karşıdakinin birşeyler yapası varsa da içinden gelmez. İlgi ilgi diye sürekli kafasının etini yemek hiçbir şeyi değiştirmez daha da uzaklaştırır.
Ayrıca kıskanmadan da bir insan gayet güzel sevebilir. Kıskanma sevgi belirtisi değil. biri ekledi diye kıskanmak da çok saçma, siler onaylamaz geçersin. En azından bende böyle bi duygu yok biri eşimi ekledi diye kıskanmam fotolarımız var hesabımızda ,evli olduğumuz belli.
Ayrıca madem ortamlara giriyorsunuz , onlarla konuşması, gülmesi, espri yapması gayet normal bişey

Biraz drama queenlik sezdim
Biraz drama queenlik sezdim sanki. Kendinize odaklanin. Kendi degerinizi kendiniz belirliyorusunuz, ve sadece kendiniz. Bende 1 aydir evliyim, yeni yeni dank ediyor kafama. Evlilik, insanin kendisini torpülemesi icin cok güzel bir vesile. Lütfen esinizi biktirmayin, empatiniz ve anlayışınız bol olsun. Zamanla buda oturacaktir, yeterki fevri davranislardan kacinalim ve hep hoşgörüyle yaklasmaya çalışalım. Bu söylediklerim basta kendi nefsime, sonra size. Allah hepimize cennet yuvası nasip etsin, amin.

Sosyal medyada, ekşi de , kadın düşmanı erkekler arasında nefretle bahsi geçen ve çirkin genellemelere sebep olan ama aslında nadir bulunan kadın prototipisiniz.... Bir imzanızı alabilir miyim ?
benimle ilgili hangi tespitinizden dolayı "o kadın" olduğumu düşündünüz peki? eleştirinizi yapıcı sekilde değerlendirmek istiyorum. sizde bu düsünceyi oluşturmus olma sebebim nedrir? yapıcı bir sekilde paylasmanızı rica ederim.

okadar tatkısınız ki. iyi ki yazdınız iyi ki. samimiyetinizi her kelimenizde hissettim. lüfen bana yardımcı olun. arkadaslarımla gülüp eğlenmesi ve beni kıyaslaması konusunu nasıl çözeceğim? nasıl bir hoşgörüde bulunmalıyım. ben artık mutlu olmak istiyorum.

Acaba ben mi yazdım konuyu diye düşündüm. Arkadaşlar dışında bende böyleyim ve bende bir yıllık evliyim ve bende bu bir yılda evliliğimi çok yıprattım. Tepki o kadar otomatik gelişiyor ki elimde değil benimde. İçimden bir ses sana nasıl böyle davranır diyor. Ve bir anda kavga başlayıveriyor.Şu aydınlanmadan yaşamak için kişisel gelişim kitapları falan okuyorum ama şuan bir faydasını görmüş değilim.konunuzu takipteyim.

Nasıl törpülediniz yani o aydınlanma nasıl yaşanıyor?

beni ilk kez anlayan birini görüyorum. daha yeni kalınca bir kişisel gelişim kitabı aldım. zihnimi, olaylara ve duygularıma bakış açımı değiştirmek için elimden geleni yapıyorum. ama yaptığı bşr hareket bana hemen "bana bunu nasıl söyler" diye düsündürüyor ve icimdekilere engel olamıyorum.

Kavga sonrası oturup düşününce ne vardı ki hakikaten bu kadar büyütecek de diyor pişman olup özür de diliyor musunuz?

Bende bütün asra ezmeci kitaplarını aldım okudum. Şimdide sevginin beş dilini sipariş ettim eşim ve kendim okumayı düşünüyorum. Belliki sevgiyi ifade etmekten anladığımız başka şeyler.

Kavga sonrası oturup düşününce ne vardı ki hakikaten bu kadar büyütecek de diyor pişman olup özür de diliyor musunuz?
İstisnasız her kavgadan sonra ne vardı bu kadar büyütüp iyice kötüleştirecek diyorum. Ama hepsinde özür dilemiyorum. Çünkü o kavga sırasında o da bana cok kırıcı seyler söylemiş oluyor ve öfkemle kırgınlığım daha da artıyor ona karşı

evet oyle, çözüm için bir öneriniz var mıdır?
Size önceki gibi kıskançlık göstermemesi, güvenini kazandığınız içindir ki, bu güzel bir şey. Benim eşim de başta kontrolcüydü şimdi hiç öyle değil çünkü sınırımı öğrendi. Özgürlük şahane bir şey böyle düşünün. Eşimin beni çok sevdiğini ve değer verdiğini biliyorum. Eylemeleriyle de bunu belli ediyor zaten. Sizinki de aynı durum. Tadını çıkarsanıza..

Ancak anlatmadığınız şeyler var mı bilmiyorum ama anlattığınız haliyle adam sizi seviyor, beğeniyor, değer veriyor daha ne olsun?

Aile arasında takılmaları ve kuzeni övmeleri konusunu son kez konuşun ve elinizdeki kumandayı bırakın artık. Siz bu duygulara tutundukça, artarak size geri gelir.

Aşağıda yazdığım metni okuyun. Hatta ses kaydı yapın. Sessiz bir yerde kapatın gözlerinizi ve kendi sesinizden dinleyin. Enerjiniz hafifleyene kadar tekrar edin.

Şu andan itibaren sonsuza kadar devam edecek olan, eşime dair tüm beklentilerime, kıskançlıklarıma, eşimle ilgili negatif tüm kayıtlarıma ve kodlamalarıma, tüm zamanlarda ve boyutlarda teslim oluyorum ve serbest bırakıyorum. Eşim söz konusu olduğunda hissettiğim bu duyguyu, boğazımdan, kalbimden, karnımdan ve hissettiğim her yerimden serbest bırakıyorum, serbest bırakıyorum, serbest bırakıyorum. Çünkü ben güvendeyim ve evliliğimde her şey yolunda. Eşim beni çok seviyor ve bana çok değer veriyor. Şükürler olsun ki ihtişamlı bir evliliğim var. Ben çok değerliyim, huzurluyum, eşsizim. Eşim de bana bu şekilde davranıyor. Oldu, oldu, oldu

Yapmayın hanımlar. Ufak tefek şeyler için güzel evliliklerinizi boşa harcamayın. İnsanın birlikte vakit geçirmekten hoşlanacağı, anlaştığı, sevdiği birini bulması zor. O kişiyi bulup onunla bir hayat paylaşıyorsanız değerini bilin.

Değişimi her zaman karşı taraftan beklemeyin. Karşılıklı olumsuz söz ve davranışlarımız birbirini tetikleyici etkiye sahiptirler. Önce siz değişmeyi, kendi hatalarınızı elemeyi başarın. Sonra karşı tarafa söyleyecek sözünüz olsun.

Bu kez asıl konudan uzaklaşıp kavga esnasında yapılanların kavgası ediliyor. Eşim her tartışmada sana ne yapsam yaranamıyorum. Ağzımla kuş tutsam fayda etmiyor. Bazen belli etmemeye çalışsam da hemen anlar yüzümden. O sorar yine ne oldu diye bende yok bir şey derim. Günlerce araya soğukluk girer. Hiç ağlamayan ben ota b.ka ağlayan biri oldum bir yıldır. Birbirimizin iyiliğini düşündüğümüzden şüphe eder oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…