• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok severek evlenmiştik ve ben çok özgüvenli biriydim

Nasıl törpülediniz yani o aydınlanma nasıl yaşanıyor?
birisi gelip sarsmıyor elbette
Zaten farkında olan özeleştiri yapıyor
Misal ben çok kavga çıkardığımı bağırdığımı kıskandığımı farkettim
Bunun kendime evliliğime zarar verdiğini
Misal kıskanacağım bi durum vardı ama kıskanmadım eşim yüzüme baktı umrumda değilmiş gibi 🤷‍♀️ne? Dedim
Şu an tepki bekliyordum senden dedi
Neden huzurumu keyfimi bozayım üstüme alınıp dedim
sinirlendiğim zaman bağırmak yerine sustum içimden düşündüm duşa girdim şarkı açıp
Bu hallerime şaşırdı çünkü hiç böyle değildim
kendime zaman ayırmak yerine eşime şikayetlenirdim şu şöyle bu böyle diye
şimdi ise yüzüme maske yapıyorum vs
Bazen o bu sakinlğime sinir olup kavga çıkarmak ister o zamanda enerjin çoksa gidip markete dondurma alır mısın çünkü buna halim yok buna yoksa kavgaya hiç yoktur sende bilirsin ki diyip geçerim
Eşimin bocalamasından sonra kendimi frenlemeyi öğrendim anlık tepki vermedim büyük birşey olmadıkça da vermem
Eskiden yolda giderken birşeye sinirlensem yol boyunda kavga ederdim şimdi ise o konuyu askıya alıp neşemi ondan sakınıp eve gelince ona soğuk davranıyorum hatasını anlayıp geliyor
Ama sen şunu yaptın bunu yaptın desem hemen savunmaya geçecek biliyorum
Bundan dolayı birşeye kızdığımda ondan güleryüzümü mahrum ediyorum zaten bu ona yetiyor
Konu sahibi de ailesinin yanında eşi dalga geçiyormuş mesela buna içten sinirlenmek ya da trip atmak yerine eve gelince trip atmayıp sadece soğuk davransaydı eşi de ne oldu diye sorduğunda "ailemin yanında yapma dediğim şeyi hep yapıyorsun bir daha yaparsan beni sevmediğini ve istemediğini düşünücem ve seninle asla konuşmycam bunu bil" deseydi tripten daha normal bi tepki olabilirdi
Trip çözüm getirmez

Size önceki gibi kıskançlık göstermemesi, güvenini kazandığınız içindir ki, bu güzel bir şey. Benim eşim de başta kontrolcüydü şimdi hiç öyle değil çünkü sınırımı öğrendi. Özgürlük şahane bir şey böyle düşünün. Eşimin beni çok sevdiğini ve değer verdiğini biliyorum. Eylemeleriyle de bunu belli ediyor zaten. Sizinki de aynı durum. Tadını çıkarsanıza..

Ancak anlatmadığınız şeyler var mı bilmiyorum ama anlattığınız haliyle adam sizi seviyor, beğeniyor, değer veriyor daha ne olsun?

Aile arasında takılmaları ve kuzeni övmeleri konusunu son kez konuşun ve elinizdeki kumandayı bırakın artık. Siz bu duygulara tutundukça, artarak size geri gelir.

Aşağıda yazdığım metni okuyun. Hatta ses kaydı yapın. Sessiz bir yerde kapatın gözlerinizi ve kendi sesinizden dinleyin. Enerjiniz hafifleyene kadar tekrar edin.

Şu andan itibaren sonsuza kadar devam edecek olan, eşime dair tüm beklentilerime, kıskançlıklarıma, eşimle ilgili negatif tüm kayıtlarıma ve kodlamalarıma, tüm zamanlarda ve boyutlarda teslim oluyorum ve serbest bırakıyorum. Eşim söz konusu olduğunda hissettiğim bu duyguyu, boğazımdan, kalbimden, karnımdan ve hissettiğim her yerimden serbest bırakıyorum, serbest bırakıyorum, serbest bırakıyorum. Çünkü ben güvendeyim ve evliliğimde her şey yolunda. Eşim beni çok seviyor ve bana çok değer veriyor. Şükürler olsun ki ihtişamlı bir evliliğim var. Ben çok değerliyim, huzurluyum, eşsizim. Eşim de bana bu şekilde davranıyor. Oldu, oldu, oldu
bu metni kendime mesaj olarak gönderdim. bunu gercekten yapacağım. desteğiniz için okadar tesekkür ederim ki iyi ki varsınız. insan insana şifa oluyor...

tek suclu benmıyım?

Ben miyim peki :bicak:

Şaka bir yana etraftakiler şımartınca şımarıp da şımarmışsınız, bu kadar şımarık olmak bir yetişkine asla yakışmıyor. Dünyanın türlü türlü hali var artık, hastalanabilirsiniz, kocanız hastalayabilir ona bakmak zorunda kalabilirsiniz vb o zaman ne yapacaksınız?

O adam da beni bırakıp gitmez demeyin, hep bana hep bana tipler havalarda uçuyorlar o beni brıakmaz diyorlar sonra karşı taraf bıkıp gidince de eşşekten düşmüş karpuza dönüyorlar. (bknz eski sevgilim) Benden tavsiye insanların tepesine çıkmayın, insan gibi davranın. Garabti gördüğünüz insanlar bir gün basıp giderse kallırsınız öylece. terapilik bir durum yok bence dümdüz şımarmışsınız bir an önce yere inin.

Bu kez asıl konudan uzaklaşıp kavga esnasında yapılanların kavgası ediliyor. Eşim her tartışmada sana ne yapsam yaranamıyorum. Ağzımla kuş tutsam fayda etmiyor. Bazen belli etmemeye çalışsam da hemen anlar yüzümden. O sorar yine ne oldu diye bende yok bir şey derim. Günlerce araya soğukluk girer. Hiç ağlamayan ben ota b.ka ağlayan biri oldum bir yıldır. Birbirimizin iyiliğini düşündüğümüzden şüphe eder oldum.
yemin ederim beni anlatıyorsunuz sanki. ben kolay kolay ağlamazdım güçlü biriydim şimdi her olaya çaresizlikten ağlar oldum ve göz yaşlarım bile eşim için artık önemsiz oldu. önceden ağlamama dayanamazdı gönlümü almak için bir sürü hoş şey yapardı şimdiyse "yine mi ağluyorsun ağlama artık ne oldu da ağlıyorsun" diye sinirleniyor. ve o sinirlenince ben daha cok ağlıorum :) cehennem gibi gerçekten.

Maalesef evet suçlusunuz.
Yargılamak yerine yardımcı olacak şeyler yazmanızı rica ediyorum. Zor bir dönemden geçtiğimi belirtmiştim, prenseslikse prenseslik saçmalık bu biliyorum. Terapi cok pahalı olduğu için gidemiyorum ne yazıkki ve kendi kendime düzeltmek istiyorum. tek suclu benmıyım?
Üzüp kırmak kesinlikle istemiyorum ama gerçekten kaprisli ve pohpohlanmaya alıştığınızdan birazcık ilgi kaybettiniz diye depresyona girmişsiniz. Eşiniz yine sizi çok seviyor beğeniyor davranışlarından belli. Ama adamı birazcık rahat bırakın sizi sürekli övmek pohpohlamak zorunda değil ki ? Suçlusunuz adamcağızın yaptığı bir şey yok siz şımarıklığa devam ediyorsunuz. Burada size boşan bu adamdan nasıl sana böyle davranır desek hoşuna mı gidecek? Lütfen kendinin farkına var böyle bir insanla evli olmak ister miydin ?

Ben miyim peki :bicak:

Şaka bir yana etraftakiler şımartınca şımarıp da şımarmışsınız, bu kadar şımarık olmak bir yetişkine asla yakışmıyor. Dünyanın türlü türlü hali var artık, hastalanabilirsiniz, kocanız hastalayabilir ona bakmak zorunda kalabilirsiniz vb o zaman ne yapacaksınız?

O adam da beni bırakıp gitmez demeyin, hep bana hep bana tipler havalarda uçuyorlar o beni brıakmaz diyorlar sonra karşı taraf bıkıp gidince de eşşekten düşmüş karpuza dönüyorlar. (bknz eski sevgilim) Benden tavsiye insanların tepesine çıkmayın, insan gibi davranın. Garabti gördüğünüz insanlar bir gün basıp giderse kallırsınız öylece. terapilik bir durum yok bence dümdüz şımarmışsınız bir an önce yere inin.
sanırım fazla ilgiye alışmışım, yıllarca ilişkimiz öyle gittiği için yine öyle olmalı sanmışım. olmayınca da sevgisini, beğenisini sorgular oldum.

Canım benim birşeyleri kafana aşırı takıp sarmal olmuşsun gibi. Eşini hareketlerinde bir acayiplik göremedim kendi kendine kuruyor olabilir misin? Kocanı bıktırmamak adına maddi durumunda yeterliymiş bir destek al . Kendine de eşinede hayatı zindan etmiş gibisin

durumunuz müsaitmiş terapi almayı düşünmez misin? Bu şekilde hayatı kendine de yanında ki yörendekine de dar edersin.Farkındalık düzeyi yüksek birisin ki bulunduğun vaziyetin farkındasın daha geç olmadan önlem almalısın.

Maalesef evet suçlusunuz.

Üzüp kırmak kesinlikle istemiyorum ama gerçekten kaprisli ve pohpohlanmaya alıştığınızdan birazcık ilgi kaybettiniz diye depresyona girmişsiniz. Eşiniz yine sizi çok seviyor beğeniyor davranışlarından belli. Ama adamı birazcık rahat bırakın sizi sürekli övmek pohpohlamak zorunda değil ki ? Suçlusunuz adamcağızın yaptığı bir şey yok siz şımarıklığa devam ediyorsunuz. Burada size boşan bu adamdan nasıl sana böyle davranır desek hoşuna mı gidecek? Lütfen kendinin farkına var böyle bir insanla evli olmak ister miydin ?
düsüncenizi nazikçe yazmaya özen gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. ben olsma cidden benimle evli olmak siter miydim acaba diye dsünüyorum. tek suclu ben miyim dye sormamın sebebi de su ki; o da beni tetikleyecek seyler yapmamalı birz gayret etmeli benim için. cok mu sey istiyorum? bana alıngansın diyor, alıngan olmamanı her seyle eğlenmeni çok isterdim diyor. ama alınganım işte, kendi kendime düzelemiyorum ki, o da biraz daha alınmayacağım seyler yapsa,söylese, daha hassas davransa? tek ben mi cabalamalıyım?

Canım benim birşeyleri kafana aşırı takıp sarmal olmuşsun gibi. Eşini hareketlerinde bir acayiplik göremedim kendi kendine kuruyor olabilir misin? Kocanı bıktırmamak adına maddi durumunda yeterliymiş bir destek al . Kendine de eşinede hayatı zindan etmonu
beni kıyaslaması, başkasının huyunu "ılımlı" diye övmesi, bir ortamda o kisi icin "o öyle yapmaz" demes hiç yanlıs değil mi? ben mi yanlıs düsünüyorum.

yemin ederim beni anlatıyorsunuz sanki. ben kolay kolay ağlamazdım güçlü biriydim şimdi her olaya çaresizlikten ağlar oldum ve göz yaşlarım bile eşim için artık önemsiz oldu. önceden ağlamama dayanamazdı gönlümü almak için bir sürü hoş şey yapardı şimdiyse "yine mi ağluyorsun ağlama artık ne oldu da ağlıyorsun" diye sinirleniyor. ve o sinirlenince ben daha cok ağlıorum :) cehennem gibi gerçekten.
Ay gelin sarılalım ya. Neyin için düştüm diye düşünüyorum bunca yıllık emeğin sonu bu mu diye düşünüyorum.çok beklentiye girdim sanırım o beklediğim şeyler gelmeyince deliye dönüyorum. Halbuki o anlarda gelip sarılsa konuşmaya çalışsa yumuşayacağım ama o da konuşmayınca mesafe büyütüp gidiyor. İnsanlara anlatınca gülüp geçiyorlar buradaki sorunları okuyunca benimki dert mi diyorum ama halbuki o anlarda resmen kalbimin sıkıştığını hissediyorum.

Şimdi biraz ailemin yanına geldim aramızda gayet iyi kafamı toplamak biraz kendimi dinlemeye çalıyorum

Yargılamak yerine yardımcı olacak şeyler yazmanızı rica ediyorum. Zor bir dönemden geçtiğimi belirtmiştim, prenseslikse prenseslik saçmalık bu biliyorum. Terapi cok pahalı olduğu için gidemiyorum ne yazıkki ve kendi kendime düzeltmek istiyorum. tek suclu benmıyım?
Öyle görünüyor 🤷🏻‍♀️

benimle ilgili hangi tespitinizden dolayı "o kadın" olduğumu düşündünüz peki? eleştirinizi yapıcı sekilde değerlendirmek istiyorum. sizde bu düsünceyi oluşturmus olma sebebim nedrir? yapıcı bir sekilde paylasmanızı rica ederim.
Açılış yorumuzdan dolayı...

düsüncenizi nazikçe yazmaya özen gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. ben olsma cidden benimle evli olmak siter miydim acaba diye dsünüyorum. tek suclu ben miyim dye sormamın sebebi de su ki; o da beni tetikleyecek seyler yapmamalı birz gayret etmeli benim için. cok mu sey istiyorum? bana alıngansın diyor, alıngan olmamanı her seyle eğlenmeni çok isterdim diyor. ama alınganım işte, kendi kendime düzelemiyorum ki, o da biraz daha alınmayacağım seyler yapsa,söylese, daha hassas davransa? tek ben mi cabalamalıyım?
Elbette hayır o da dikkat etmeli tabi ki ben de alıngan bir insanımdır. Ama partnerimi tanıyıp nerede , aslında ne demek istedi anlıyorum. Siz de eşinizi en iyi tanırsınız🌸 mesela ailenizin yanında sizinle şakalaşıyor mu belki de cidden şakalaşmadır siz hoşlanmıyorsanız bunu belirtin. Arkadaşlarınızla konuşurken de anlarsınız onu ama istemiyorsanız belirtin birlikte orta bir yol bulun onun dışında bence çok güzel bir evliliğin var Allah çok çok mutlu etsin her zaman birlikte orta yolu bulun inşallah 💕

Bana biraz drama bagimlilik gibi geldi acikcasi. Bazi insanlar yetistikleri ortamdan dolayi huzurlu ortamlarla pek ne yapabileceklerini bilmiyormar. O yüzden hep bir büyük veya kücük dram olmali. Ah beni kiskaniyor, yani seviyor. Ah benim icin birilerine kizarak bakiyor. Yani o stres bi nevi hayatinizin bir parcasi oluyor. Bunu bir düsünün derim. Anlattiginiza göre sizi seven bir esiniz var ve iyi bir is yeriniz var ve yinede huzursuz oluyorsunuz. Nedenini bilmeden cözemezsiniz. Ama cözmesseniz iliskiniz ciddi zararlar görebilir

Ay gelin sarılalım ya. Neyin için düştüm diye düşünüyorum bunca yıllık emeğin sonu bu mu diye düşünüyorum.çok beklentiye girdim sanırım o beklediğim şeyler gelmeyince deliye dönüyorum. Halbuki o anlarda gelip sarılsa konuşmaya çalışsa yumuşayacağım ama o da konuşmayınca mesafe büyütüp gidiyor. İnsanlara anlatınca gülüp geçiyorlar buradaki sorunları okuyunca benimki dert mi diyorum ama halbuki o anlarda resmen kalbimin sıkıştığını hissediyorum.

Şimdi biraz ailemin yanına geldim aramızda gayet iyi kafamı toplamak biraz kendimi dinlemeye çalıyorum
O kadar iyi anlıyorum ki yazdığınız şeyleri çünkü yaşadıklarımız da hislerimiz de aynı. gelip sarılsa bitecek ama onun da gururu var. beklenti içine girdiğim her an mutsuz oldum zaten. beklentinin iyi bir şey olmadığına eminim. asıl mesela beklentiyi düşürebilmekte...

beni kıyaslaması, başkasının huyunu "ılımlı" diye övmesi, bir ortamda o kisi icin "o öyle yapmaz" demes hiç yanlıs değil mi? ben mi yanlıs düsünüyorum.
yani evet bunlar can sıkıcı ben olsam bende bozulurdum haklısın. ama haykırarak ağlamak istiyorum demen biraz fazla değil mi?:KK66:bak ne güzel ailesinin yanında seni el üzerinde tutuyormuş

Elbette hayır o da dikkat etmeli tabi ki ben de alıngan bir insanımdır. Ama partnerimi tanıyıp nerede , aslında ne demek istedi anlıyorum. Siz de eşinizi en iyi tanırsınız🌸 mesela ailenizin yanında sizinle şakalaşıyor mu belki de cidden şakalaşmadır siz hoşlanmıyorsanız bunu belirtin. Arkadaşlarınızla konuşurken de anlarsınız onu ama istemiyorsanız belirtin birlikte orta bir yol bulun onun dışında bence çok güzel bir evliliğin var Allah çok çok mutlu etsin her zaman birlikte orta yolu bulun inşallah 💕
İnşallah çok teşekkür ederim. inşallah herkes mutluluğu bulur. o da öyle diyo sen beni tanı istiyorum yaptığım şeyin dalga gemek değil şaka olduğunu anla istiyorum diyo. inşallah ben de bi gün bu "şakalara" gülebilirim. o zaman cidden mutluluğu bulacagım sanırım.

O kadar iyi anlıyorum ki yazdığınız şeyleri çünkü yaşadıklarımız da hislerimiz de aynı. gelip sarılsa bitecek ama onun da gururu var. beklenti içine girdiğim her an mutsuz oldum zaten. beklentinin iyi bir şey olmadığına eminim. asıl mesela beklentiyi düşürebilmekte...
Belki sevgi anlayışınız ve diliniz farklıdır bahsettiğim kitaba sizde bakın isterseniz çift terapistleri evli ve bekar insanlara tavsiye ediyorlarmış. Ben bir faydasını görürsem yazarım sizede

Birde naçizane sizin ve eşinizin burcumu merak ettim?🙈

Back
X