- 17 Temmuz 2021
- 7.141
- 23.292
- 298
birisi gelip sarsmıyor elbetteNasıl törpülediniz yani o aydınlanma nasıl yaşanıyor?
Zaten farkında olan özeleştiri yapıyor
Misal ben çok kavga çıkardığımı bağırdığımı kıskandığımı farkettim
Bunun kendime evliliğime zarar verdiğini
Misal kıskanacağım bi durum vardı ama kıskanmadım eşim yüzüme baktı umrumda değilmiş gibi

Şu an tepki bekliyordum senden dedi
Neden huzurumu keyfimi bozayım üstüme alınıp dedim
sinirlendiğim zaman bağırmak yerine sustum içimden düşündüm duşa girdim şarkı açıp
Bu hallerime şaşırdı çünkü hiç böyle değildim
kendime zaman ayırmak yerine eşime şikayetlenirdim şu şöyle bu böyle diye
şimdi ise yüzüme maske yapıyorum vs
Bazen o bu sakinlğime sinir olup kavga çıkarmak ister o zamanda enerjin çoksa gidip markete dondurma alır mısın çünkü buna halim yok buna yoksa kavgaya hiç yoktur sende bilirsin ki diyip geçerim
Eşimin bocalamasından sonra kendimi frenlemeyi öğrendim anlık tepki vermedim büyük birşey olmadıkça da vermem
Eskiden yolda giderken birşeye sinirlensem yol boyunda kavga ederdim şimdi ise o konuyu askıya alıp neşemi ondan sakınıp eve gelince ona soğuk davranıyorum hatasını anlayıp geliyor
Ama sen şunu yaptın bunu yaptın desem hemen savunmaya geçecek biliyorum
Bundan dolayı birşeye kızdığımda ondan güleryüzümü mahrum ediyorum zaten bu ona yetiyor
Konu sahibi de ailesinin yanında eşi dalga geçiyormuş mesela buna içten sinirlenmek ya da trip atmak yerine eve gelince trip atmayıp sadece soğuk davransaydı eşi de ne oldu diye sorduğunda "ailemin yanında yapma dediğim şeyi hep yapıyorsun bir daha yaparsan beni sevmediğini ve istemediğini düşünücem ve seninle asla konuşmycam bunu bil" deseydi tripten daha normal bi tepki olabilirdi
Trip çözüm getirmez