Konusmayi severim kitapta konurum ama digerleri sikintiBol kitap okuyarak , sosyalleşerek..
girişken ve konuşmayı severek ..
Konusmayi severim kitapta konurum ama digerleri sikinti
Nasıl bir çocukluk geçirdin?
Bence sorun derinlerde,onu çözersen gerisi kendiliğinden gelecek gibi
nasıl çözülebilir ki? mesela konuyu kendime döndürmk gibi olmasın ama ben çok kötü bi çocukluk yaşadım..bunun sonucı olarak ta kaldı bu sessizlik pısırıklık bende
kesınlıkle katılıyorumNasıl bir çocukluk geçirdin?
Biraz çaba ve istek. .
insanın kendini ifade edebilmesi harika. .
Her ortamda mı böylesin? Mesela bende normalde acayip konuşkanımdır. Genelde herkes ilk tanışmamızdan sonra ne kadar güler yüzlü, hoş sohbetlisin diye belirtir. Ama yeri geliyor öyle ortamlar oluyor ki, dünyanın en soğuk insanı gibi olabiliyorum :)
Misal çok yakın bir arkadaşımın nişanı vardı, sonra nişan eğlencesine gittik ben hariç 10 küsur kişi daha var ama hepsi liseden arkadaş. Başladılar okul anılarından, hocalarından, arkadaşlarından falan konuşmaya. Bahsettikleri hiç kimseyi tanımıyorum tabi, tuzluk gibi kaldım ortada tüm gece. Doğru düzgün ağzımı açamadım. Hatta bir ara bir şey söylediğimde oradaki gerzeklerden biri "aa konuşabiliyormuşsun" diye aklınca espri yaptı, fena bozacaktım ama içimden dedim ya sabır, arkadaşının nişan gecesini katletme.
Demem o ki, yanında rahat olduğun kişilerle ve rahat olduğun ortamlarla aşarsın bunu. Zaten sıkıldığın ortamlarda ister istemez kasılır durursun. Sen git samimi bulduğun insanlara bir selam de, bir tebessüm et havadan sudan bahsederken gerisi geliyor bir şekilde.
bende çoooooooookkk suskunum fazla susukun..çok kötü birşey bu
iş ortamın da falan oldukça sıkıntılı bir durum bu yaşadım çünkü
Bence önce kendini kabul etmeli ve sevmelisin herkesin fitrati farklı sonuçta. Sohbeti falan da seviyormussun sorun cekingenligin o zaman. Insanlara gereğinden fazla değer veriyorsun. Onlar da senin gibi hata yapabilir canlılar. Bi süre insanların yaptıgi söylediği sacmaliklari gözlemlemelisin. Zamanla onları da kendin gibi görüp rahatlarsin diye düşünüyorum
kötü diye adnlandırmayalım sadece olması gerekenden biraz uzaksın bak canım bunu sorun olarak gözünde büyütme öncelikle okuduğun kitapların konusu türü çok önemli dertli dertli acılı katili ölümü bol olan kitaplar değilde bunların dışında örneğin deneme türündeki kitaplara eğilim gösterebilirsin aşılmayacak bir durum değil yalnız kaldığın bir gün otur ve bir kağıt kalem al toplum içine girdiğinde nelerden çekiniyosun neden çekiniyosun bunları yaz ve oku acaba doğrumu yani çekinmem gereken şeyler mi bunlar baskaları neden çekinmiyo benim gibi düşün bunları ve söz ver kendine gerekirse biriyle buluşacağın zaman gec aynanın karsısına pratik yap yani konuşmak istedğin şeyleri kendi kendine konuş komik gelebilir ama yapabilirsn. kim neden sana kızsın ki konuştuğun zaman ayrıca kızabilirlerde haklıysan sende tepki göster tartışmaya açık ol yorumlara açık ol çok konuştum işin özeti sen bunu başabilirsin herseyden önce kendine güven gerisi gelir
Nasıl bir çocukluk geçirdin?