Çok sessiz olmak çok mu kötü birşey

Yaşın kaç bilmiyorum fakat bahsettiğin şekilde hayat normalden daha zor oluyor, tabii ki aynılarını yaşadım, oradan biliyorum.
Bu şekilde devam edersen, hayatının her alanında sıkıntı çekersin. Kariyerinde ilerleyemezsin, başarıların taktir edilmez, ailenle sorunlu olursun her daim, karamsar olursun, bu seni tembelliğe iter, potansiyelinin çok çok gerisinde yaşarsın.
Yenmek tamamen senin elinde, illa bir method, yol yordam söyle dersen, bence en uygun method "taklit etmek". Çevrende gözlemlediğin girişken, girişkenliğiyle ön plana çıkan insanları taklit ederek rol yapman gerek. O kişileri iyice gözlemleyerek, hangi soruya nasıl cevap veriyorlar, hangi durumlara nasıl tepki veriyorlar falan, bi nevi ezberle hepsini. Ve aynılarını yapmaya çalış. Rol yaparken başta bu durum çok yapmacık hissettirecek; konuşan kişi senmişsin gibi gelmeyecek, evet, ama zamanla alışıyorsun. Rol yeteneğini kullan yani, benim bulduğum en etkili yöntem buydu, genel olarak bu sayede başardım ben de aşmayı. Etkinliği kanıtlandı yani.
Ayrıca yaşadığın şehirde yakınlarda bir tiyatro kulübü bul, kaydol. Çaylak olarak başla, canlandırdığın karakterlerin konuşmalarını, tavırlarını özümsedikçe sen de normal tepkiler vermeyi, daha normal konuşmayı öğreniyorsun. Ayrıca ister istemez senin gibi olan kişilerle beraber sosyalleşiyorsun, her açıdan faydalı.
Bir de mümkünse farklı bir şehirde tek başına yaşa, ayaklarının üstünde durup hayatta kalma çabası verirken girişkenlik konusunda ister istemez yol alıyorsun.
Şimdilik bu kadar : P

Hepsini okudum denedim de ama olmuyor taklit dahi edemiyorum
Sanki önümde bir engel var bende ona çarpıp duruyorum

nasıl çözülebilir ki? mesela konuyu kendime döndürmk gibi olmasın ama ben çok kötü bi çocukluk yaşadım..bunun sonucı olarak ta kaldı bu sessizlik pısırıklık bende

Al bendende o kadar :/

yapamadıklarını yapmaya başla vazgeçme sabırla devam et duvarların yıkılır çok konuşmakta alışkanlık olur sonra.

Duvarım yok ama yapamıyorum

Diğer arkadaşlar güzel örnekler vermişler neler yapılabileceği ile ilgili..
Fakat bana göre çocuklukta yaşanan bir travma varsa,bir sorun,bir durum;onlar çözülmeden ne yapılırsa yapılsın o pısırıklık sessizlik gitmez diye düşünüyorum.
Neler yapılabilir?Bence profesyonel yardım alınarak sorunun kaynağı tespit edilmeli.İlk basamak bu bence.
Ama psikiyatrilerde ilaç verip yolluyorlar

Kendini kasmadan heryere her ortama katil .Gitgide tecrube sahibi olursun .Niye korkuyosun herkes sen ben gibi .Dogal olursan problem yok.....Relax........

Ortama girmekte bir sürü sıkıntım oluyor ama sessizliğim bu konunun önüne geçiyor

ucundan kıyısından bi konuşmaya başla, herkes senin gibi kimse çok farklı değil hepimiz insanız cnm. sen bi başla zamanla gerisi gelir. rahatlarsın sonra da konuşursun, kendini kasmazsın.

Evet hepimiz insanız ama konuşamıyorum ben yaa :mad:

kesınlıkle katılıyorum
"konusursam kızacaklarmıs gıbı hıssedıyorum" demenden de anlasılıyo bence,bastırılmıs sındırılmıs gıbı

:mad:
Hayatın tadi oyle nasil çıkıyor ya? Azicik sohbet muhabbet olmasin duvarlara anlatiyorum ben :)

İnsanları dinleyerekte gayet mutlu olabiliyorum

bence tek sorun kendine özgüvenin yok galiba kuzum önce kendine güven yolda yürürken sanki podyumun en güzel kızı senmişsin gibi yürüyeceksin gögüsler önce kafa dik kaşlar hafiften sevimli bir şekilde çatılmış :) işe yarıyor güveni artıyo insanın ayrıca bence güçlü bi kadınsın sen herseyden önce kadınsın kadın isterse yapamacağı iş yoktur

Teşekkür ederim belkide ondandır ama kaybolan özgüvenimi nerede bulacagım?

Hayatinda anlatacak biseyin mi yok .Ne yapiyorsun calısmiyormusun .Tanıdikların mı az.Kursa filan git .Once insanlarla ortak çevre edin .Gerisi gelir.Hobilerin olsun .

Hayatinda anlatacak biseyin mi yok .Ne yapiyorsun calısmiyormusun .Tanıdikların mı az.Kursa filan git .Once insanlarla ortak çevre edin .Gerisi gelir.Hobilerin olsun .

Hayatımda anlatabileceğim çok şey var bana birşeyler sorulsun cevaplıyorum
Ama soru cevap şekilde istemiyorum mesela bugün parolamı kaybettim müdüre gidipte diyemiyorum bana kızacak diye o_O

Bende öyleyim canım ama aileden ne görürsen onu alıyosun birazda kaç yasima geldim borç verdigim insanlardan parami isteyemiyorum çekingenim enayi gibi hissediyorum kendimi ama napayim

Profesyonel yardım deyince aklınıza neden sadece psikiyatri geliyor ki? Sorununuzun çözümüne ışık tutacak daha başka yollar yöntemler de var.Psikolog , danışman , konuşma terapileri, çeşitli seanslar vs. bir sürü yöntem ve yol var araştırın biraz..
Sorun psikiyatrik ise gerekirse ilaç verilir fakat sorununuz psikolojik ise başka yol ve yordamlar var.Bunların tamamı profesyonel yardım kapsamına girer.

Bende öyleyim canım ama aileden ne görürsen onu alıyosun birazda kaç yasima geldim borç verdigim insanlardan parami isteyemiyorum çekingenim enayi gibi hissediyorum kendimi ama napayim

Aslında annem falan çok sıcakkanlı bir ben böyleyim ailede

Profesyonel yardım deyince aklınıza neden sadece psikiyatri geliyor ki? Sorununuzun çözümüne ışık tutacak daha başka yollar yöntemler de var.Psikolog , danışman , konuşma terapileri, çeşitli seanslar vs. bir sürü yöntem ve yol var araştırın biraz..
Sorun psikiyatrik ise gerekirse ilaç verilir fakat sorununuz psikolojik ise başka yol ve yordamlar var.Bunların tamamı profesyonel yardım kapsamına girer.

Çünkü psikolog danışman vs. para alıyorlar devlet hastanesinde psikiyatriye gitmeden psikologa yollamıyorlarda ondan :/

nerde kaybettiysen orda değil kendinde bulacaksın

Bir yöntemi var mı peki :/

Aslında annem falan çok sıcakkanlı bir ben böyleyim ailede

Çünkü psikolog danışman vs. para alıyorlar devlet hastanesinde psikiyatriye gitmeden psikologa yollamıyorlarda ondan :/

Bir yöntemi var mı peki :/
psikoloğa gitmelisin eminim büyük yardımı olacaktır bu konuda

yokta bır tarafım k. denizli :))
bence sen usengecsın sornun temelı bu konusmaya usenıyorsun yazmaya da usenıyorsun tek kelıme tek kelıme cevap vermıssın :KK70: neyse saka bı yana herkes cok konusmak zorunda degıl

Derdim tamda bu cok sessizim. Asiri cekingenim ve agzim laf yapmaz yeni bir ortama girdiğimde çok yadirgiyorum herkesi sanki agzimi acsam bana kizacaklarmis gibi erkesi cok korkagim bunu nasil yenebilrim??
çok sessiz olmak bazen kötüdür..seni kolay lokma sanırlar..çaçaronlar hep kazanır..oku ve kelime hazineni genişlet...

bence sen usengecsın sornun temelı bu konusmaya usenıyorsun yazmaya da usenıyorsun tek kelıme tek kelıme cevap vermıssın :KK70: neyse saka bı yana herkes cok konusmak zorunda degıl

Bak boyle dusunmemistim hiç :) haklisiniz ama tuhaf karsilaniyorum

çok sessiz olmak bazen kötüdür..seni kolay lokma sanırlar..çaçaronlar hep kazanır..oku ve kelime hazineni genişlet...

Okuyorum ama dedigim gibi konusmaya calisirken hep bir engele vurup duruyorum
Haklisiniz onlar hep bir adim onde

Stajerim

bir psikolog yardımı ile çözebilirsin bence çözülmeyecek bir olay değil :)

Galiba bir psikolog yolu gozuktu bana

Daha fazla kişiyle tanışman ve sosyal çevresi olan arkadaşlar edinerek. Bunan başka alternatifi yok.

Derdim tamda bu cok sessizim. Asiri cekingenim ve agzim laf yapmaz yeni bir ortama girdiğimde çok yadirgiyorum herkesi sanki agzimi acsam bana kizacaklarmis gibi erkesi cok korkagim bunu nasil yenebilrim??
yaşın kaç?

X