Kız İsteme Çok Otoriter Bir Babam Var Nasıl Söyleyeceğiz? Nasıl Söylemeliyiz?:(

Abla olunca babalar biraz daha alışmış oluyorlar ablası olmayanlar açılışı yapacakları için daha zor oluyor:S şu günlerde yaşadığım sıkıntı aynen bu benim..

aynı benim babam desene.allah yardımcın olsun tatlımm.herşey istediğin gibi olur inş

kesinlikle kendin konuş ama aile büyüklerinden güvenebileceğin,babanı ikna edebilecek birileri olmalı ortamda.benim babam bildiği halde epey sorun yaşamıştım çünkü bir gün önceden nişanlımın dayısı şehir dışından geldi tlfnda konuştuk söyle sizinkiler müsaitse bi kahvenizi içmeye uğrıcaz dedi. anneme söyledim. teyzemler devreye girdi kesinlikle istemeye geliyorlar dedi.(babama tanışma gibi yansıtmıştık) tam isteyebilirler bak hazırlıklı ol derken kayınvalidem aradı biz yüzük takmak istiyoruz dedi baban bişey der mi dedi.hadi bu sefer tlfn açtım annemle teyzeme konuşun dedim. onlar benden daha panik. en sonunda bekleyin dedim,gittim ve babama kendim açtım konuyu. hop oturdu hop kalktı. tanışma dediniz iyi dedik istemeye şimdide yüzüğe döndü olay, böyle iş mi olur usulü bu mudur diye delirdi. araya annem teyzemler girdi ikna etme çabaları olumlu sonuçlandı ve gece 23.30da belli oldu. ertesi gün gelip istediler ve söz kesildi.

senin sölemen hiç de iyi fikir degil bence..böle durumları anneler söyler babanla diologun ne kadar iyi olursa olsun..yani bizde böledir,kız babasının karsısına geçipte baba beni istiycekler diyemez ...yerimseniben

bende babamın karsısına gecıp benı isticekler dıyemem sevdıgım okuyo ve okulu bıtınce aılesı ısteme konusunda baskı yapıcak bende olayı aıleme anlatmak zorunda kalcam cok korkuyorum bızde kızlar o kadar zor evlenr kı güzellekle olsun ıstıyorum yoksa gidip evlenrz ıkımız bu kezde ıyı olmaz cok dua edıyorm ınsallah olur ya of

valla hala ses soluk yok hiç konusu bile açılmıyo hem uzaklığı hemde mezhep farkımız var o kafasını karıştırıyo allah yardımcım olsun aslında babam açısındanda zor kıyamıyorum ona çok düşkün bana

Canım inşallah herşey istediğin gibi olur tüm kalbimle diledim,annenin de yanında olması ayrı bir güzellik tek başına değilsin:1hug:

Arkadaşlar ben de annem ve babam konusunda çok dertli, çok çaresizim... Tam mutluluğu yakaladım, aradığım kişiyi buldum derken (1.5 yıldır da beraberiz ve herşey öyle güzel ki )onlar sorun çıkardılar... Nerden başlıyım bilmiyorum ama işin özü;beni her konuda [U]destekleyen annem[/U], babama yaklaşık 2 aylık bir "debelenme" sonucu 1 nisanda evlenmek istediğimizi söyleyebildi.. Ama keşke söylemeseydik diyorum şimdi...Çünkü o kadar büyük bi sorun gibi yansıttı o kadar imkansız noktalara götürdü ki...Evlenemelim diye bahaneler saya saya bir oldu...Hatta bu kadar çok istiyorsan gelsinler seni vereyim bi daha da bu eve ayak basma diye tehdit bile etti...

Bahaneleri ise şunlardı ki ona göre mantıklı nedenlerdi; sevgilimin polis olması, şark görevinin olması, polis maaşıyla geçinemeyecek olmamız ( bu arada babam da polis emeklisidir), benim mastır yapıyor olmam sevgilimin ise üniversiteyi dışardan bitirmş olması (ama bi bilse ki çoğu yüksek eğitimliden çok daha fazla olgun, kültürlü; hatta benden bile...), ayrı şehirlerde yaşıyor olmamız( ben ankara sevgilim istanbul), ve yaşımın daha erken olması( 27 yaşına girdim a dostlarrr :'( ) vs. vs....

Ama işin en acı ve beni büyük bi yıkıma iten yönü babamın bu çıkışlarını gören annem de tamamen babamın tarafına geçti ve ayrıl demeye başladı.... Annem her zaman babamın baskısına maruz kalmış bi insan olarak beklemem gerekirdi aslında ondan böyle bişiyi... Şimdi babamla konuşmuyoruz, annemle aramız limoni...Ama annemin kötü bişi yapmamdan korktuğunu anlayabiliyorum çünkü her gece gelip beni kontrol ediyor...

15 günde 5 kilo verdim, kaşlarım döküldü ama onların umrunda bile değil...Kendileri noktayı koydular ya olayı kapattılar. hiç bi destek verecek kimsem olmadığı için de hiçbi şey yapamıyorum...Benim bi değerim, duygularımın, düşüncelerimin hiçbir anlamı olmamıştı zaten, şimdi daha da iyi anlattılar sağolsunlar...

Umarım kimse benim durumuma düşmez ve inşallah herkes sevdiğine kavuşur...

anladığım kadarıyla buradaki herkesin erkek arkadaşından ailesinin haberi olmuyo.iş evlenme noktsına gelince söyleniyo.ben bi şey merak ediyorum.uzun bi süre nasıl saklayabiliyosunuz?erk.arkadaşınız telefonla sizi arayınca felan şüphelenmiyolar mı?
kim arıyo diye felan sormuyolar mı?
ya da gizli gizli nasıl buluşuyosunuz?bi tanıdık görünce ne diyosunuz?

canım benim babam dışında herkes biliyodu ve 8 yıl sakladım ama benim tek avantajım sevgilimle ayrı şehirlerde olmamız bazen ayda bazen 2ayda bir görüşüyoruz dışarı çıkmam biraz risk taşıyodu haliyle ama annem bildiği için içim rahat ediyodu babam sorarsa şüphelenirse bi yol bulur diye zaten çok geç kalmamayada dikkat ederdim.... tlfon konusundada ben sesini kısıyorum titreşimde duruyodu gidip babamın olmadığı bi odada msj atıyodum konuşuyodum ama şuan babamda duyduğu için sıkıntı olmuyo:dance:

ah canım ya neler yaşamışsın öyle ya sakın ayrılma sevdığınden sakın lmaz:

ah canım ya neler yaşamışsın öyle ya sakın ayrılma sevdığınden sakın lmaz:

canımm çok teşekkür ederim olumunekankayizsmile zaten ayrılmayı düşünmüyorum kesinlikle ve inan herkes de aynı fikirde..Halen aynı devam ediyorlar ve olayın üstünü kapattılar...Ama ben son bi rest çekicem ve yine kabul etmezlerse artık herşeyi arkada bırakıcam...Zorla yanlışa sürüklüyorlar beni yani...Herşeyin hayırlısı bakalım..

Allahım sevenleri ayırmasın benim durumumda olanları da bi an önce kavuştursun inşallah mafoldumben

canım ya okuyunca çok üzüldüm sana biryandanda kendimi düşündüm. arkadaşlar bazen olduğumuz duruma şükretmek gerekiyor. anneniz babanızı yine yola getirir. biraz gönlünü alır. benim böyle bir şansımda yok. ikiside ayrı. hatta babam trabzonda. ben anneme durumumu anlattım. birbirimize rest çektik. o derece kavgalıyız. teyzemler araya girdi ayrılmam için. bunları halledebiliyorum. ama düşünün babama nasıl gidip tek başıma söyleyeceğim. destek olacak kimsem yok. ve bunu hemen yapmak zorundayım. zaman geçiyor. bilmiyorumkismile

tatlım merak ettim ne yaptın bi orta yol bulabildiniz mi?Off neden böyle bu aileler?bu kadar korumacı olmak aslında bizi daha kötü yapmıyo mu?? :sinifsinif:

iş başa düşmüş anlaşılan

ağlayacakmış gibi konuş, işe yarar belki :lepi:

ucunda ölüm yok. eninde sonuna kabullenecekler. içini ferah tut

sennki gibi olmasa da yaklaşık şeyleri ben de yaşadım cnm, babam saçma sapan nedenler sundu önüme ve kapandı bu konu dedi, ve tam 3 ay aynı evin içinde babamın yüzüne bile bakmadım çünkü bunlar güzel şeyler ve bana bu güzellikleri zehretme gibi bir hakkı yoktu babamın, ve konu kapandı demesinden 5 ay sonra babama telefon açıp, baba yarın beni isteyecekler, ve yüzükleri takacağız dedim, ve kendimden ne kadar emin olduğumu görünce birşey diyemedi, şimdi 1 aylık nişanlıyız, ve benden daha samimi...a.s.

sizin sorunlar halledildi ozaman negüsel , baban kabullenmiş gbi görünüo, senn adına gerçkten çok sevindim..
bizde iki gün önce konuştuk daha doğrusu annem konuştu. kesinlike kabul etmiyorum dedi kimse bu konuyla ilgili karşıma çıkmasın dedi. 2 gündür de konuşmuo:çok üzgünüm:

3ay oldu sanırım hala ses seda yok umudum kırılıyo artık ama asla vazgeçmiycem mezhebimizde farklı şehrimizde farklı olsada aslaaa:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…