- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.394
Bu konular hakkında bir sürü yerden bir sürü makale yazı okuyorum. Malesef çevremde bu konuda akıl danışabileceğim bilgili bir büyüğüm yok. Ancak araştırarak birşeylere ulaşmaya çalışıyorum.
Bu yazı da çok basit örnekler verdim yaşadıklarımızdan ama çocuk kalbimle mahrum kaldığım, eksik yaşadığım, onlara yapıldığını gözlerimle görüp duyup kendime aynı şeyi yaptıramadığım o kadar şey var ki.
Birsürü şey için babamı suçlarken buluyorum kendimi. Eğer başka şekilde aynı imkanlar bana ve ablama da verilseydi daha farklı bir hayatmız olabilir miydi? Daha iyi imkanlarla hazırlanabilseydik daha iyi üniversiteleri kazanabilir miydik? Daha iyi işler bulabilir miydik? Daha iyi insanlar olabilir miydik?
Sonra yine böyle düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum
benim şükür sonradan olsa da aklı başına geldi ama küçüklüğüm de anlattığınız şekilde geçti
ben okuma kitabı için para istesem
okul kitapların bitti de okuma kitabın kaldı öğretmen istedi derdim öğretmen önce okul kitabını okutsun derdi
ama kendi akrabalarına tonla para verirdi ben lisede annem işe başlayıncaya kadar herşeyim eksikti
ayakkabım su alırdı ıslanırdı ayağım ama mecbur ders bitinceye kadar çıkmazdım eve gelir sobanın yanına koyar sabah yine giyer giderdim
ki eğer babam kendi ailesine yaptığı yardımın (yardım diyorum çünkü her defasında olunca ödeyeceğiz deyip bir ev parası aldılar marklar altınlar)
neyse hatırladıkça sinirleniyorum
şimdi bekarım babamla beraber oturuyoruz ama borca girmiş benden eve verdiğim (1100 TL veriyorum) fazlasını vereceksin dedi vermiyorum içim de rahat
sadece annem üzülüyor diye para olarak vermesemde kasap alışverişini yapıyorum ama annem üzülmesin diye kadın babam işe girmiyor diye (emekli babam) kendi işe girdi para lazım diye borç yüzünden zamanında ev aldığı abisi ya da kumar borçlarını ödediği abisinden tık yok (borç 10 000 TL ve eskiden bunun misliyle aldılar 1 tanesi ev aldı yarısını ödedi biri sürekli kumar borcuna girdi gitti onu ödedi, annemin altınlarını aldı onlara verdi lazım demişler marklarımız vardı kaç bin mark verdi)
maddi yardım istediğinde yapmıyorum ama içim rahat
çünkü çok ağladım zamanında
iş eğitiminde ödevimi yapmadığım için sınıfın başarılı kızı olmama rağmen dayak yedim
başarılı bir kız olmama rağmen kitap lazım oldu alamadım yapamadım o dersten düşük aldım sınav yüksek olmasına rağmen hoca kitap okumalısın dedi
onun yerine başkalrın sayısal derslerini yaptım sınavda yardım ettim kimi söz verdiği halde yapacağını yapmadı kimi söz verdiği için küçük miktarda olsa verdi biriktirdim kendim aldım kitabımı
biriktiremedim tüm sınıfın önünde tokat yedim hocadan
döktüğüm gözyaşlarımın bedeli olmalı
kin tutmak istemiyorum ama maddi yardım etmezdim evli olsam
geçen annem evlenince de para verirsiniz biz geçinemeyiz dedi
bende birkaç yıl önce babamın eline yine çok fazla para geçti çarçur yapacağına ev alsaydı ki milyon defa söyledim almadı
ev alsaydınız sırtınız yere gelmezdi herkes çalışıyorken ödenirdi borç (babam 7-8 aydır çalışmıyor hep çalışıyordu)