Merhaba hanımlar.
Derdimi paylaşmak istiyorum. Az çok beni bilen bilir buraya yazdıklarımdan, baskıcı bi hayatım var. Hatta burda beni kardesim olmadan dışarı çıkmadığımdan, bakkala bile kendim gitmedigimden bilirler. Velhasıl evet ben o yum.
Şimdi nerden başlasam bilmiyorum inanın.
Daha önce de yazmıştım bi sevdiğim var. Evlilik hayali kuruyoruz . Hatta konu açmıştım babama nasıl söyleyeceğim diye. Babama söyledim bundan bir kaç ay önce. Çünkü o sıra görücü meselem vardı düşünün ki 1 ay önce falan kapandı sayılır. Daha da sönmemiş köz gibi her an tekrar başlayabilir. Babam artık beni tehdit ettiğinden son çare söylemiştim. Yok dedi tabi. Bağırdı çağırdı. Ben vermem. Kendin kaçacaksın dedi . Annem bilmiyordu bu arada. Daha doğrusu annem yakalamıştı ama hala konuştuğumu bilmiyordu o aralar. Aradan zaman geçti babam anneme söylemiş benden gizli. Bir hafta olmuş annem öyle bir rol yapıyor ki bir hafta ayakta uyumuşum. Sonra babam aradı bak son kez aradılar ben konuyu kapattım dedi. Ondan sonra açtı ağzını yumdu gözünü . Kapattım tl yi annemin yanina gittim ama elim ayağım döküldü. biliyordun dedim. Ağlamaya başladım. Annem de ağzına geleni saydı . Benim evime giremez neler neler.Aradan zaman geçti. İste 2 ay falan. Babam yüzüme bakmadı o günden sonra. Hastalandım ölüyordum o zaman annem demişte ( annem benim sayemde diyor) bana nasıl oldun dedi babam. O zamandan bu yana yani 1 aydır konuşuyoruz ama insan o soğuk dalgayı hissediyor. Tabi bu arada 4 tane isteyen oldu. Yok dediler. İstedikleri gibi değil çünkü . Ama kadın cevap almak için arıyor ya annem benim kulağım duya duya beni çekişiyor karşıdaki kadınla. .
Bugün de annem beni yanına çağırdı otur bakiyim karşıma dedi. Anladım zaten. Sonra başladı hani bu darbe olayında tutuklanan askeri biri azarliyor ya vali mi ne . aynen öyle karşısında oturdum başladı hakaretlere. Anne dedim sen nasıl annesin niye böyle konuşuyorsun diyebildim sadece. Neler demedi ki arkadaşlar. Ağladım karşısında. 10 dakika bağırdı çağırdı en son tercihini yap dedi. Gitti . Bilmiyorlar arkadaşlar inanın hic bisey bilmiyorlar . Bıktım beni kale almamalarindan. Ben de anlatmıyorum . Burda arkadaşlar bilir 1 yıl bekledim askerimi. Simdi bir kaç gün oldu bitecek. Ya ben napiyim ablalarım. Az mi sade 1 yıl askerliğini bekledim ah ne zormus asker beklemek. Haber alamadan Gizli gizli banyolarda ağlayıp gülerek çıkmak ne zormuş . 1 yıl sevdiğinin yüzünü görmeden yaşamak ne zormus . Haram diye doğru düzgün içimden haykıra haykıra sarilamadim sevdigime. Sırf haram diye doğru düzgün gozlerine bakamadım. İçim rahat etmedi. Ailem böyle yetistirmedi çünkü beni. Sadece dua ettim. Namazdan sonra ağlaya aglaya elimi açarak kaç kez dua ettigimi hatırlamıyorum. Dua ederken annem gelince korkudan ellerimi dizlerimin üstüne bırakıyorum namaz bitmemiş gibi. Sırf bu halimi görmesin diye.
Ah ne zordu 3 yıl oldu gizli gizli sevdim askerimi . Yazıyorum ama bilin ki ,korkudan dolan gözlerimi siliyorum annem gelecek diye. O kadar üzülüyorum ki hastalanıyorum doktor üzülme kafana birşey takma diyor. Ama kim dinliyor ki. Gastrit çıktı bende. Hiç bisey yok üzüntü diyor . Kalp krizi geçirir gibi gidiyorum hasteneye . Nefes alamıyorum . Görüyorlar o halimi . Ah ne deyim arkadaşlar. Sevdiğimi bilmiyorlar kürt dediler tutturdular. Değiliz diyor. Bende inanıyorum. Olsa ne olurki . Benim için bi sıkıntı yok. Kürt e verdim mi geri alamam diyor. Daha başka biseyler her konuda . Ama bilmiyorlar. Şans vermiyorlar. Efendi saygılı biridir askerim. Namazını kilar eder.
Ya bizim hayallerimiz ne olacak . Babam istemiyor de ayrıl diyor . İnanın tanımıyor lar. Hani desem ki biliyorlar ondan böyle . Hic bilmiyorlar. Ben simdi nasıl ayriliyim. Sebebim yok ki. Zaten ayrılmak da istemiyorum . Nolur dua edin bana. Ben de dua etmekten başka bisey yapamıyorum. İnanın beni bi bilseniz arkadaşlar, annemin bir dediğini iki etmem. Her hizmetlerini görürüm. Anneme herkez ne kadar şanslı olduğunu söyler. Hani görücü gelmeden önce kızı araştırırlar ya, soranlara cevabi diyorlar ki ben o kıza kefilim. Evden çıkmaz kardeşine bakar, abdestinde namazında diyorlar. Bilmiyorlar benim 3 yildir sol yanım yanıyor . Çok çaresizim . Aşırı çaresizim . Annem diyor ki ondan başkasına varmam diyorsan oturursun dizimin dibinde kardeşini büyüt dur diyor. Dua ediyorum Ya Rabbim gönlümce olsun herşey diye. Ben kötü bisey istemiyorum ki. Hayırlı helalinden işimiz olsun, birbirimize helal olalım . Öyle çok büyük evimiz olmasın . Az verip muhtaç etme Rabbim diyorum çok verip de azdirma . Hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun, birlikte dinimizi yasayalım. Allahın sevdiği kullarından olalım, hic ayrılmayalım. Birlikte yaşlanalım. Son nefesimiz de imanımız olsun diyorum.
Ben.kötü bisey mi istiyorum arkadaşlar. Ne deyim napiyim. Bir yandan oda çabalıyor. Simdi askerden gelince hic dinlenmeden is bulacak . Bir yandan aciktan üni okuyacak. Parayı biriktirip isteyeceğim diyor. O da dayanamıyor .
Bense kafayı yiyeceğim. Nolur dua edin.