- 16 Şubat 2012
- 6.432
- 10.697
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben beklerim de bu kapidan giremez diyorlar ama. En başta annem.Az daha sabredin.Askerdeki sevdiğinizi bekleyin.İstedikleri kadar görücü gelsin zorla evlenecek değilsiniz.
Sabredin sabredin eninde sonunda inatları kırılacaktır.Önce sevdiğinle sen sağlam dur sevginiz karşısında hiçbir engel duramaz.Öyle bir sürü tanıdığım var yıllar sonra evlendiler çoluk çocuk sahibi oldular yaşadıkları sıkıntılar onların bağlılığını daha da pekiştirdi.Ben beklerim de bu kapidan giremez diyorlar ama. En başta annem.
Ablacim yasini ozellikle sordum ki resit misin bileyim diye. Resit olmayan bir kadina gel seni siginma evine yerlestireyim okutayim diyemem cunku. Okumaya niyetin varsa yardim etmek isterim. Ama uc gun sonra kalkip ben evlenicem sevdigimle dersen o zaman uzulurum. Evde sozlu veya fiziksel siddet goruyorsan ve ayrilmak istiyorsan goruselim ozeldenİnanın bu dediğinizin hepsini biliyorum . Ama ailem evlendirmek istiyor yaşı küçük demiyorlar.
Canim bakkala bile tek gidemiyorsun bu oglanla nasil nerede tanistiniz.
Merhaba hanımlar.
Derdimi paylaşmak istiyorum. Az çok beni bilen bilir buraya yazdıklarımdan, baskıcı bi hayatım var. Hatta burda beni kardesim olmadan dışarı çıkmadığımdan, bakkala bile kendim gitmedigimden bilirler. Velhasıl evet ben o yum.
Şimdi nerden başlasam bilmiyorum inanın.
Daha önce de yazmıştım bi sevdiğim var. Evlilik hayali kuruyoruz . Hatta konu açmıştım babama nasıl söyleyeceğim diye. Babama söyledim bundan bir kaç ay önce. Çünkü o sıra görücü meselem vardı düşünün ki 1 ay önce falan kapandı sayılır. Daha da sönmemiş köz gibi her an tekrar başlayabilir. Babam artık beni tehdit ettiğinden son çare söylemiştim. Yok dedi tabi. Bağırdı çağırdı. Ben vermem. Kendin kaçacaksın dedi . Annem bilmiyordu bu arada. Daha doğrusu annem yakalamıştı ama hala konuştuğumu bilmiyordu o aralar. Aradan zaman geçti babam anneme söylemiş benden gizli. Bir hafta olmuş annem öyle bir rol yapıyor ki bir hafta ayakta uyumuşum. Sonra babam aradı bak son kez aradılar ben konuyu kapattım dedi. Ondan sonra açtı ağzını yumdu gözünü . Kapattım tl yi annemin yanina gittim ama elim ayağım döküldü. biliyordun dedim. Ağlamaya başladım. Annem de ağzına geleni saydı . Benim evime giremez neler neler.Aradan zaman geçti. İste 2 ay falan. Babam yüzüme bakmadı o günden sonra. Hastalandım ölüyordum o zaman annem demişte ( annem benim sayemde diyor) bana nasıl oldun dedi babam. O zamandan bu yana yani 1 aydır konuşuyoruz ama insan o soğuk dalgayı hissediyor. Tabi bu arada 4 tane isteyen oldu. Yok dediler. İstedikleri gibi değil çünkü . Ama kadın cevap almak için arıyor ya annem benim kulağım duya duya beni çekişiyor karşıdaki kadınla. .
Bugün de annem beni yanına çağırdı otur bakiyim karşıma dedi. Anladım zaten. Sonra başladı hani bu darbe olayında tutuklanan askeri biri azarliyor ya vali mi ne . aynen öyle karşısında oturdum başladı hakaretlere. Anne dedim sen nasıl annesin niye böyle konuşuyorsun diyebildim sadece. Neler demedi ki arkadaşlar. Ağladım karşısında. 10 dakika bağırdı çağırdı en son tercihini yap dedi. Gitti . Bilmiyorlar arkadaşlar inanın hic bisey bilmiyorlar . Bıktım beni kale almamalarindan. Ben de anlatmıyorum . Burda arkadaşlar bilir 1 yıl bekledim askerimi. Simdi bir kaç gün oldu bitecek. Ya ben napiyim ablalarım. Az mi sade 1 yıl askerliğini bekledim ah ne zormus asker beklemek. Haber alamadan Gizli gizli banyolarda ağlayıp gülerek çıkmak ne zormuş . 1 yıl sevdiğinin yüzünü görmeden yaşamak ne zormus . Haram diye doğru düzgün içimden haykıra haykıra sarilamadim sevdigime. Sırf haram diye doğru düzgün gozlerine bakamadım. İçim rahat etmedi. Ailem böyle yetistirmedi çünkü beni. Sadece dua ettim. Namazdan sonra ağlaya aglaya elimi açarak kaç kez dua ettigimi hatırlamıyorum. Dua ederken annem gelince korkudan ellerimi dizlerimin üstüne bırakıyorum namaz bitmemiş gibi. Sırf bu halimi görmesin diye.
Ah ne zordu 3 yıl oldu gizli gizli sevdim askerimi . Yazıyorum ama bilin ki ,korkudan dolan gözlerimi siliyorum annem gelecek diye. O kadar üzülüyorum ki hastalanıyorum doktor üzülme kafana birşey takma diyor. Ama kim dinliyor ki. Gastrit çıktı bende. Hiç bisey yok üzüntü diyor . Kalp krizi geçirir gibi gidiyorum hasteneye . Nefes alamıyorum . Görüyorlar o halimi . Ah ne deyim arkadaşlar. Sevdiğimi bilmiyorlar kürt dediler tutturdular. Değiliz diyor. Bende inanıyorum. Olsa ne olurki . Benim için bi sıkıntı yok. Kürt e verdim mi geri alamam diyor. Daha başka biseyler her konuda . Ama bilmiyorlar. Şans vermiyorlar. Efendi saygılı biridir askerim. Namazını kilar eder.
Ya bizim hayallerimiz ne olacak . Babam istemiyor de ayrıl diyor . İnanın tanımıyor lar. Hani desem ki biliyorlar ondan böyle . Hic bilmiyorlar. Ben simdi nasıl ayriliyim. Sebebim yok ki. Zaten ayrılmak da istemiyorum . Nolur dua edin bana. Ben de dua etmekten başka bisey yapamıyorum. İnanın beni bi bilseniz arkadaşlar, annemin bir dediğini iki etmem. Her hizmetlerini görürüm. Anneme herkez ne kadar şanslı olduğunu söyler. Hani görücü gelmeden önce kızı araştırırlar ya, soranlara cevabi diyorlar ki ben o kıza kefilim. Evden çıkmaz kardeşine bakar, abdestinde namazında diyorlar. Bilmiyorlar benim 3 yildir sol yanım yanıyor . Çok çaresizim . Aşırı çaresizim . Annem diyor ki ondan başkasına varmam diyorsan oturursun dizimin dibinde kardeşini büyüt dur diyor. Dua ediyorum Ya Rabbim gönlümce olsun herşey diye. Ben kötü bisey istemiyorum ki. Hayırlı helalinden işimiz olsun, birbirimize helal olalım . Öyle çok büyük evimiz olmasın . Az verip muhtaç etme Rabbim diyorum çok verip de azdirma . Hayırlı sağlıklı evlatlarımız olsun, birlikte dinimizi yasayalım. Allahın sevdiği kullarından olalım, hic ayrılmayalım. Birlikte yaşlanalım. Son nefesimiz de imanımız olsun diyorum.
Ben.kötü bisey mi istiyorum arkadaşlar. Ne deyim napiyim. Bir yandan oda çabalıyor. Simdi askerden gelince hic dinlenmeden is bulacak . Bir yandan aciktan üni okuyacak. Parayı biriktirip isteyeceğim diyor. O da dayanamıyor .
Bense kafayı yiyeceğim. Nolur dua edin.
Yani bukadar baskılı bır aılen veya annen varsa sayet normal yoldan gulluk gulıstanlık evlenemıyecegını asıkar ancak sevgılın maddı olarak guclu olursa sayet kacsanız bıle en azından kafanız rahat olur oyuzdendede kendını ısını gucunu oturtayasıya kadar abla tavsıyesı gızlı yasa aılenden kı basın agrımasın ıkınızınde bende 22 yasında evlendım esımde 23 yasındaydı ama bızım ıkımızınde ısı gucu mesleklerı vardı maddı olarak sıkıntı yasamadık aılelerde bısey dıyemedı.Yaşım 20 . Sevgilim 23 sayılır. Askerden gelince hem açıktan okuyacak hem çalışacak. Bende burda açıktan başlayacağım . O sırada evleniriz demiştik. Ama olmuyor . Nolur dua et. Çok istiyoruz.
Benim sevgiliminde yaşı 23 . Askerlik bitince işe bakacak zaten. Ama ben karşı gelmek istemiyorum aileme. Onlarında rızası olmasını istiyorumYani bukadar baskılı bır aılen veya annen varsa sayet normal yoldan gulluk gulıstanlık evlenemıyecegını asıkar ancak sevgılın maddı olarak guclu olursa sayet kacsanız bıle en azından kafanız rahat olur oyuzdendede kendını ısını gucunu oturtayasıya kadar abla tavsıyesı gızlı yasa aılenden kı basın agrımasın ıkınızınde bende 22 yasında evlendım esımde 23 yasındaydı ama bızım ıkımızınde ısı gucu mesleklerı vardı maddı olarak sıkıntı yasamadık aılelerde bısey dıyemedı.
Benimki de biz kürt değiliz diyor. Kürt den gelin bile almadık sülaleye diyor. Bizde askerden gelince işe girer biraz birikince de isteme olur diye düşünmüştük ama daha hiç bisey olmadan ayrıl diyorlar eve almayız diyorlar.Benim ailem de esimi istememisti sirf dogulu diye, kurt diye esim de ailesi de biz kurt degiliz der. İnsan kutugu doguda olmak zorunda diye kurt olmak zorunda degil. Neyse dedigim gibi ailem istemedi, ozellikle de babam. Ben de anneme ne olursa olsun esimle evlenecegimi, istegimin onlarin rizasiyla olmasi yonunde oldugunu soyledim. Tabii benim aile kulturumle sizinki farkli, sizin cevreniz ve aileniz daha baskici, daha kisitlayici. O yuzden size rest cekim diyemem. Bence sevdiginizin askerden gelmesini, is bulmasini, birikim yapmasini bekleyin. Bu arada sunu da unutmayin kimse sizi rizaniz disinda evlendiremez, evlendirmeye kalkar evlenin diye zorlar vs ise de gerekli yerlere basvurun. Cok sukur ben esim konusunda yanilmadim. Umarim sizin de her sey hayirlisiyla gonlunuzce olur. Ama hareket etmeden once iyi dusunun iyi tartin. Karsi taraf her zaman dusundugumuz, tanidigimizi sandigimiz (!) gibi cikmiyor ne yazik ki...
Ben beklerim bu zamana kadar bekledim nasıl olsa, ama gelenlere yok dedikce evde olan bana olacak.Az daha sabredin.Askerdeki sevdiğinizi bekleyin.İstedikleri kadar görücü gelsin zorla evlenecek değilsiniz.
Evet o zaman öyle yazmıştım ama askerde olduğu için komutanlar falan kız sa bu geliyor o zaman bana çatıyor du. Üzüyor falan dediysem küfür, hakaret yok sadece tartışma çıkarıyordu . Su an da öyle değil ama . Ondan memnunum. Gorusmedigimiz zaman hic birseyden zevk alamıyoruz. Ailem kürt dür onlar diyor. Kürdün adetini bilmeyiz diyor başka nedenlerde var tabi. Ama kürt degiliz diyor sevdiğim de. Konuşması falan da düzgündür. Kürt ler şiveli falan ya öylede değil.Canım eski konularını bilmiyordum bu konunu okuyunca gerçekten çok üzüldüm içimden Allahım yardimcin olsun dedim. Evliliklerde anne baba rızası önemlidir diyenlerden olmama rağmen senin gibi istisnai durumlarda ailenin çok fazla dinlenmemesi gerektiğini düşündüm bir an. Sonra eski konularına göz gezdirdim de sevgilim askerde beni çok uzuyor hep aglatiyor tarzı şeyler yazmışsın. O konunu görünce vazgeçtim açıkçası tekrar. Ailen istemiyorsa tanımasına gerek yok belki de hissediyorlardir.
Face de ortak tanidiklarim vardı ordan tanışmıştık. Aradan 1 yila yakın zaman geçince sevgili olduk. Karşımdaki kişiden emin olduğum için aile me söyledim. Çok zor bi karardı. Ailem in sebebi maddiyat ve yaş değil. Dinine düşkün mu diyor bide kürt diyor . Ama efendi saygılı biridir. Namazını kılar . Ayrıca kürt değiliz diyor. Sülale ye kürt gelin bile almadılar diyor. Diğer soruda ; severek evlenmeye karşılar. Eğer görücü usulü aynı kişi isteseydi bu kadar sıkıntı olmaz di. Dizilerde bile annem seven bi çift görünce hakaretler yağdırıyor.Bakkala bile gidemiyorsun , sevgilinle ne ara tanıştın? Aşık oldun. Karşındaki kişiden emin misin ? Ailen seni neden vermek istemiyor gerçekten sevdiğin için mi ? Yoksa seni üzerler diye mi? Bu arada hangi şehirdesin?
Toplam da 15 kez olmuştur. 1 yıl askerlik olduğu için neredeyse 1 yila yakın görüşemiyoruz. Face de ortak tanıdık vardi ordan tanışmıştık. 1 yila yakın zaman sadece arkadaştık sonra sevgili olduk. Ben sevdiğimden emin olmasam ailemin karşısına nasıl cürret edip çıkarabilirim. Ama anlamıyorlar.Sevgilinle 3 yıldır birliktesiniz galiba.
Peki bu zaman zarfında ne kadar bir araya gelebildiniz.
Görüşme tanıma şansın oldu mu yoksa uzaktan
uzaga yüzyüze hiç görüşmeden yürütülen bir ilişki mi?
Nasıl tanıştığınızı da merak ediyorum.
Farklı şehir dediğin için soruyorum.
Ailen gerçekten cahil o apayrı bir mevzu
burada önemli olan sen
bu kadar mücadeleyi
hiç tanımadığın bir insan için mi veriyorsun.
Ona göre yaklaşımım değişir.
Bende buna üzülüyorum ya zaten . Ne zaman öleceğimiz belli değil. Hayat o kadar Kısa ki. Nolur yani sevdiğimiz insanın yaninda olsak. Çok mu şey istiyoruz.Hala şu ırk, köken ayrımı kaldı mı ya. Alevi olsun sunni olsun kürt olsun türk olsun ne farkeder yeter ki insan olsun. Belki senin o beğenmediğin kişi kızını çok mutlu edecek, severek beğenerek verdiğin adam da mutsuz edecek. Mutsuz edince başınız göğe mi erecek? Şu hayata bir kez geliyoruz, bir kez evleneyim ama sevdiğimle olsun diyoruz. Sevmediğinle evlenmek evlilik midir, bir hayat nasıl bu kadar boş geçer?