- Konu Sahibi SaviorAngel1
-
Daha doğmamış doğacağı kesin bile olmayan belki de sizin bile olmayacağınız bir gelecek için bu kadar düşünce sizi yormuyor mu mesela çocuk oruç tutacak mı müslüman olacak mı bunlar bile kesin değil benim annem uyurken bile yazmayla yatan yatarken aman uykuda ölürsem abdestli olayım diye abdest alan , beni de belli yaşa kadar hep dine uygun kuran kurslarında büyüten biri oturup kuran okusam ağzınız açık dinlersiniz ya da ezberimdeki surelere şaşarsınız ama sonuç olarak ben liseden beri deistim hiç annemle sahura kalkarken vs babam nerde demedim bunu sormak aklıma bile gelmedi ki benim çocukluğum 2000 ler yani şimdiki kadar uyaran yok bilgi yok sizin muhtemelen doğacak bebeğiniz 2050-60 lar yani o zamanlar çocuklukta gençlikte oyalanacağı o kadar teknolojik alet arasında çocuğun çok da umrunda olacağını sanmıyorumEngellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/
Biraz sert gitmediniz mi ya ? Kadın tutmuyor neden tutmuyor, tutacak mecbur dememiş ki,Ne cüretle kul kulun yaradana görevlerini sorguluyor, ona göre kulu değerlendirip ölçüp biçiyor?
Yaptığınızın kabulünden çok mu eminsiniz de onun eksik olması mesele oluyor?
Saygı arkadaşım saygı.
Siz kendinizden bir kopya istiyorsunuz çok doğruymuş gibi.
Şu mübarek kadir gecesinde insan utanır, vallahi billahi utanır.
Orucu namazı olmayan ben utandım bir başkasının gerekliliklerini konuşmaya, siz de utanın.
Yok, hiç değil az bile günün anlam ve önemi hatrınaBiraz sert gitmediniz mi ya ? Kadın tutmuyor neden tutmuyor, tutacak mecbur dememiş ki,
Ben tek sahur yapmak istemiyorum gibi örnekler vermiş haklı olarak. Sorun olurmu demiş. Sorusunun cevabı asla sizin verdiğiniz cevap değil :)
Ahhaaha çok enteresansınız doğrusu. Size başka bir örnek de vereyim o zaman; çevremde gördüğüm bir çift var. Erkek daha muhafazakar bir ailede yetişmiş kendisi de o şekilde yaşamaya çalışan birisi orucunu vs tutuyor. Evlilik yaptığı kadın da tam tersi buna çok önem veren biri değil hiçbir ibadet vs yapmaz. Gel gelelim ki bunlar evlendiler ve adam da tutmamaya başladı çok ufak şeyleri bahane ederek. Çünkü bu artık onun gözünde daha normal bir şeydi. Yani bazen o ki üzüm üzüme baka baka da kararır ya, ya öteki ya beriki huyundan suyundan alıyor karşısındaki insanın ister istemez. Ben asla değişirim değişmem ya da o değişir değişmez gibi cümleler kurmuyorum ama bu tür şeyler de olabiliyor yani. Buna mahal vermemek adına kendi kendime düşündüm bi. Buraya da sormak istedim.Yok, hiç değil az bile günün anlam ve önemi hatrına
Sorun olur mu diye düşünmek, irdelemektir.
Ne hadle, hangi cüretle!
Yanına cemaat arıyor, koca değil.
Ben 7 sülalesi kapalı ailenin, agnostik çocuğuyum. bugün kadir gecesi diye tüm dinsizleri mi sorgulayalım şimdiYok, hiç değil az bile günün anlam ve önemi hatrına
Sorun olur mu diye düşünmek, irdelemektir.
Ne hadle, hangi cüretle!
Yanına cemaat arıyor, koca değil.
Tam da örnek verdiğiniz gibi bir evde büyüdüm ve yine örneğiniz gibi bir aile kurdum.Ahhaaha çok enteresansınız doğrusu. Size başka bir örnek de vereyim o zaman; çevremde gördüğüm bir çift var. Erkek daha muhafazakar bir ailede yetişmiş kendisi de o şekilde yaşamaya çalışan birisi orucunu vs tutuyor. Evlilik yaptığı kadın da tam tersi buna çok önem veren biri değil hiçbir ibadet vs yapmaz. Gel gelelim ki bunlar evlendiler ve adam da tutmamaya başladı çok ufak şeyleri bahane ederek. Çünkü bu artık onun gözünde daha normal bir şeydi. Yani bazen o iki üzüm üzüme baka baka da kararır ya, ya öteki ya beriki huyundan suyundan alıyor karşısındaki insanın ister istemez. Ben asla değişirim değişmem ya da o değişir değişmez gibi cümleler kurmuyorum ama bu tür şeyler de olabiliyor yani. Buna mahal vermemek adına kendi kendime düşündüm bi. Buraya da sormak istedim.
Dini görüşünüz aynı olan birisini bulunYa ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
İnsan değerlendirmek; bir kişiye hal hareket, düşünce tarzıyla doğru yanlış demektir. Ben kimse için bunu yapmıyorum. Önem vermediğiniz/vermediğim bir konuda ben de sizin gibi direkt es geçebilirim. Fakat bunlar da hayatın gerçekleri. Günün sonunda her kuşun kendi türüyle uçması gerektiğine inanıyorumTam da örnek verdiğiniz gibi bir evde büyüdüm ve yine örneğiniz gibi bir aile kurdum.
Eşim hacca gitmeye çalışıyor, ben gece eğlenceye
Şimdi adamın vecibesinden bana ne, görünürde full çekiyor içini bilemem, haddim de değil.
Benim ne yapmadığımdan ona ne, görünür sıfır, içi bilemeyiz.
Çocuklarım babasıyla teravih namazına da gidiyor, anneye sorduklarında ‘kimseye inancı hakkında soru soramazsın, kişinin bileceği iştir’ cevabı alıyor.
Yaşı gelince görevlerini okuyup öğrenecek, gerisi kimseyi bağlamaz.
Dolayısıyla bir insanın özellikle yaratıcısı ile arasındaki münasebetini 3.şahıs olarak ha bir de aciz kul olarak gözlemleyip insan değerlendirmek çok ama çok bayağı.
Her sakallıyı dedemiz sanmayalım yani, kılanın ne ye kıldığını tutanın neye tuttuğunu bilmediğimiz için, ben bunları yaparken ayy çok güzeliz yaşasın aynı duyguları hissediyoruz yanımda dursun ergenliğiyle eş seçilmez.
Bence önemli bir konu ya tutmayan biri olunca illa evdeki çocuk etkileniyor örneyin ben küçükken ailem arada tutar arada tutmazdi beni de hiç teşvik eden olmazdı küçüksün daha deyip gecistirirlerdi ve şuanda tutamıyorum ağaç yaşken eğilir demişler benim şahsi fikrim bu yöndeYa ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Kadının hassasiyeti eksik vecibeBen 7 sülalesi kapalı ailenin, agnostik çocuğuyum. bugün kadir gecesi diye tüm dinsizleri mi sorgulayalım şimdi
Misal ben hayvanlara zaafı olan biriyim, eğer eşim hayvanlara soğuk birisi olsaydı ben yapabilir miydim bilmiyorum, ve bu olabilir mi diye de sorardım muhtemelen.
Kadında kendi hassasiyetini söyleyip, eşinin durumunu anlatmış, ama siz maşallah nerelere götürdünüz konuyu. Bi vaaz vermediniz, sanırım bu yoruma cevaben de o gelecek
İnsan değerlendirmek; bir kişiye hal hareket, düşünce tarzıyla doğru yanlış demektir. Ben kimse için bunu yapmıyorum. Önem vermediğiniz/vermediğim bir konuda ben de sizin gibi direkt es geçebilirim. Fakat bunlar da hayatın gerçekleri. Günün sonunda her kuşun kendi türüyle uçması gerektiğine inanıyorumTam da örnek verdiğiniz gibi bir evde büyüdüm ve yine örneğiniz gibi bir aile kurdum.
Eşim hacca gitmeye çalışıyor, ben gece eğlenceye
Şimdi adamın vecibesinden bana ne, görünürde full çekiyor içini bilemem, haddim de değil.
Benim ne yapmadığımdan ona ne, görünür sıfır, içi bilemeyiz.
Çocuklarım babasıyla teravih namazına da gidiyor, anneye sorduklarında ‘kimseye inancı hakkında soru soramazsın, kişinin bileceği iştir’ cevabı alıyor.
Yaşı gelince görevlerini okuyup öğrenecek, gerisi kimseyi bağlamaz.
Dolayısıyla bir insanın özellikle yaratıcısı ile arasındaki münasebetini 3.şahıs olarak ha bir de aciz kul olarak gözlemleyip insan değerlendirmek çok ama çok bayağı.
Her sakallıyı dedemiz sanmayalım yani, kılanın ne ye kıldığını tutanın neye tuttuğunu bilmediğimiz için, ben bunları yaparken ayy çok güzeliz yaşasın aynı duyguları hissediyoruz yanımda dursun ergenliğiyle eş seçilmez.
Gece gece üşendim cevap yazmaya,Kadının hassasiyeti eksik vecibe
Kılmadığı namazın ileride istenmesi vs vs.
Yapmayın yahu benden de vaaz dinleyeceksek çok vahim durumdayız
Dini bütün bir insanla inancı yolunda, dünyevi meseleden uzak bir evlilik istenmesine saygı duyabilirim, tek sahur yapmamak için noksan aramaya, cemaatsiz namaz kılmayı istememeye değil.
E gerisi de var çünkü ya meselenin, bunlar mı sadece?
İçi dolu değil yani gayet etiketleme.
İşte arkadaşım hayatın gerçeği olan şey, bizim o sınıra giremeyişimiz.İnsan değerlendirmek; bir kişiye hal hareket, düşünce tarzıyla doğru yanlış demektir. Ben kimse için bunu yapmıyorum. Önem vermediğiniz/vermediğim bir konuda ben de sizin gibi direkt es geçebilirim. Fakat bunlar da hayatın gerçekleri. Günün sonunda her kuşun kendi türüyle uçması gerektiğine inanıyorum
Alıntılayıp sonra üşenmek, istikrar deyince de siz be yahuGece gece üşendim cevap yazmaya,
Konu sahibesi uğraşsın banane ya, gidiyom ben sütlaç yicem.
Allahtan benimle gece 3 te sütlaç yiyen kocam var. Siz düşünün hadeee
İçim ölmüş kız benim. Boşver sen beni Sütlacımla baş başa bırakAlıntılayıp sonra üşenmek, istikrar deyince de siz be yahu
Verilecek bir cevap yok zaten, size göre yorumum sert, bana göre değil, konu biter:)
Afiyet olsun.
Bir tost yemişim, enerjim tavan.İçim ölmüş kız benim. Boşver sen beni Sütlacımla baş başa bırak
Tostumu yedim bekliyorum diyosunBir tost yemişim, enerjim tavan.
Mutluluğum elime geçmiş şakır şakır yazıyor
Bu saatte serin serin iyi de giderdi sütlaç pehjh.
İçim ölmüş kız benim. Boşver sen beni Sütlacımla baş başa bırak
Bir tost yemişim, enerjim tavan.
Mutluluğum elime geçmiş şakır şakır yazıyor
Bu saatte serin serin iyi de giderdi sütlaç pehjh.
Komik misiniz siz yavTostumu yedim bekliyorum diyosun
Uff inşallah espirime yaşın tutuyordur ya çok üzülürüm bak
Ahhh şu espriyi duyabilmek için bile yenir beaa…Tostumu yedim bekliyorum diyosun
Uff inşallah espirime yaşın tutuyordur ya çok üzülürüm bak
Kızım ben intihar ediyorum şu an, gülerek ayrılmak istedim aranızdan. Şeker hastası bir anayım ben, sütlaçla veda ediyorum size, hiç biriniz anlamadınız bee yazıklar olsunnnnKomik misiniz siz yavyiyin yedirin, benim gibi diyettekileri de dusunun ama anzbakns
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?