- 2 Şubat 2014
- 753
- 1.531
- 313
- Konu Sahibi SaviorAngel1
Anlamışşşşşş,Ahhh şu espriyi duyabilmek için bile yenir beaa…
Old oldu tanıdı![]()

Ergen fobim var benim, bir an çok korktum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlamışşşşşş,Ahhh şu espriyi duyabilmek için bile yenir beaa…
Old oldu tanıdı![]()
Seker hastasi anadan selam olsun o zaman sanaKızım ben intihar ediyorum şu an, gülerek ayrılmak istedim aranızdan. Şeker hastası bir anayım ben, sütlaçla veda ediyorum size, hiç biriniz anlamadınız bee yazıklar olsunnnn![]()
Diyet spor ve sağlıklı yaşamla 12 kilo aldım woman, hepsini bıraktım valla.Komik misiniz siz yavyiyin yedirin, benim gibi diyettekileri de dusunun ama anzbakns
kardeşim evli ve orucunu tutarEngellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/
Anam sendemi, dur şimdi ben seni özelden darlamaz mıyım.Seker hastasi anadan selam olsun o zaman sanaaylar sonra aksam gullac yedim ben de
![]()
İltifat olarak almayı tercih ettim bu yorumu, hani görerek söyleseydin yeme de yanında yat kıvamında olacaktı da neyse.Anlamışşşşşş,
Ergen fobim var benim, bir an çok korktum![]()
Aman ben de ruh ve sinir hastasıyım kk ya girmişim işte, ne fark eder.Kızım ben intihar ediyorum şu an, gülerek ayrılmak istedim aranızdan. Şeker hastası bir anayım ben, sütlaçla veda ediyorum size, hiç biriniz anlamadınız bee yazıklar olsunnnn![]()
İşte böyle kararlı insan olacaksınAman ben de ruh ve sinir hastasıyım kk ya girmişim işte, ne fark eder.
Kazık mı çakıcaz yemeye de ölüyor boşverr
Ağzının tadıyla gidersin bir şey olmaz.
Evde varsa bi kekik suyu seyreltip içiniz ya da sirkeli su üstüne, dert mi yahu emeeenn.
Ben seçenek sunarım gerisi kişinin tercihi, o meselelere girememİşte böyle kararlı insan olacaksın
Önce ye, ağzının tadıyla öl diyeceksin,
Sonra ölmeyeyim diye tarif vereceksin![]()
Çocuk anne baba yansımasi olur yani ilerde nasil aile kurmak istiyorsan öyle birini seç değiştirmeye çalışacağın kişi ile mutlu olamazsınYa ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Bunu istemek hakkı ilerde nasıl hayatım olur diye sorgulamakta hakkı nasil doven söven adamlarla evlenmemek tercih ise bu onun istediği anladığım kadarı ile kendini dine tesvik edecek birisi olsun istiyor yanında kimsenin dinini sorgulamamis ki istediğim farklı bir hayat bu arkadas bana bu hayatı verebilir mi diyor bende bekarken takılırdım bu konularaYok, hiç değil az bile günün anlam ve önemi hatrına
Sorun olur mu diye düşünmek, irdelemektir.
Ne hadle, hangi cüretle!
Yanına cemaat arıyor, koca değil.
Burada dini konu açmak yasak, konu kapanır muhtemelen.Sizin sorunuz ibadet özelinde olmamalı. Düşünmek, değer vermek, beraber zaman geçirmek, güzelliği de tatsızlığı da paylaşabilmek ... bunlar da önemli. Ayrıca inanç sadece oruç ve namazla olmuyor değil mi başka şartlar da var. Evleneceğiniz kişi bunlardan fazlasını isterse siz de onları yerine getirebilecek misiniz? Evet hayat görüşünüz değerleriniz ve inancınız doğrultusunda eş seçmek istemekte haklısınız ama biraz da esnek olmalısınız. Saygı empati hoşgörü olmayacaksa inanç sayılmıyor bana göre.İnsan değerlendirmek; bir kişiye hal hareket, düşünce tarzıyla doğru yanlış demektir. Ben kimse için bunu yapmıyorum. Önem vermediğiniz/vermediğim bir konuda ben de sizin gibi direkt es geçebilirim. Fakat bunlar da hayatın gerçekleri. Günün sonunda her kuşun kendi türüyle uçması gerektiğine inanıyorum
Aşırı önyargılı bir insansınız öncelikle, siz hayat arkadaşı değil de size eşlik edecek bir robot istiyorsunuz hayatınızda. Eşim inançlı biri değildir ama ben çocukluğumdam bu yana oruç tutan bir insanım. Çok dindar ve hassas değilim ama orucumu tutuyorum, 15 senelik evliyim ve eşimle asla sorun olmadı bu aramızda. Çocuklar da sizden göreceğini yapacak diye bir kaide yok, ben tek başıma kalkıp sahur yapıyorum ve çocuklarıma asla bu konuda baskı yapmıyorum, neyi yaşamak istiyorlarsa onu yaşayacaklar. Geçen gün 12 yaşındaki oğlum anne ben oruç tutmak istiyorum dedi ve tuttu, yani içinden gelmesi gerekiyor insanın.Ahhaaha çok enteresansınız doğrusu. Size başka bir örnek de vereyim o zaman; çevremde gördüğüm bir çift var. Erkek daha muhafazakar bir ailede yetişmiş kendisi de o şekilde yaşamaya çalışan birisi orucunu vs tutuyor. Evlilik yaptığı kadın da tam tersi buna çok önem veren biri değil hiçbir ibadet vs yapmaz. Gel gelelim ki bunlar evlendiler ve adam da tutmamaya başladı çok ufak şeyleri bahane ederek. Çünkü bu artık onun gözünde daha normal bir şeydi. Yani bazen o ki üzüm üzüme baka baka da kararır ya, ya öteki ya beriki huyundan suyundan alıyor karşısındaki insanın ister istemez. Ben asla değişirim değişmem ya da o değişir değişmez gibi cümleler kurmuyorum ama bu tür şeyler de olabiliyor yani. Buna mahal vermemek adına kendi kendime düşündüm bi. Buraya da sormak istedim.
Karakter ile karşılaştırdığınız şey denk mi, bunu sorarım size.Bunu istemek hakkı ilerde nasıl hayatım olur diye sorgulamakta hakkı nasil doven söven adamlarla evlenmemek tercih ise bu onun istediği anladığım kadarı ile kendini dine tesvik edecek birisi olsun istiyor yanında kimsenin dinini sorgulamamis ki istediğim farklı bir hayat bu arkadas bana bu hayatı verebilir mi diyor bende bekarken takılırdım bu konulara
Dini bakış açısı, hayattan beklentilerin aynı olması çok önemli ilerde mutlaka sorun yaşarsın. Benim de pek inancım yoktur en basitinden ilerde kimse için sahura kalkamam ya da kimsenin dini tebliğlerini duymak istemiyorum o yüzden en baştan rengimi belli ediyorum. Karşımdakinin de dini hassasiyeti varsa hislerim yoğunlaşmadan konuşmayı bitiriyorum yoksa ilerde kendisiyle ayrı, anasıyla danasıyla ayrı uğraşırım. Ama yinede kadının dindar olduğu ilişki erkeğin dindar olduğu ilişkiye göre daha sürdürülebilir.Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Eskiden olsa vazgeç sorun yaşarsın derdim. Şimdiki ben diyorum ki Allah’la onun arası seni ilgilendirmiyor sen sana nasıl davrandığına bak. Oruç tutması onu iyi koca yapmayacak. İyi bir kul mu değil iyi bir koca/baba olur mu ona bak derim.Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Çok abartı bir düşünce değil mi? Çocuğunuzla birlikte de sahur yapabilirsiniz. Siz ona diretmedikçe, o sizi engellemedikçe bir sorun teşkil etmez bu durum. İbadeti birbiriniz için değil Allah için yapıyorsunuz. Aynı evin içinde belki de şevk gelecek ve o da tutacak. Benim eşim sadece ramazanda oruç tutan biriyken ben kandillerde de tuttuğum için evlendikten sonra o da kandillerde tutmaya başladı ben onu zerre kadar zorlamadım tamamen kendisi istedi, benim tutmam onu teşvik etti. O sahur yapmadan iftarda yediği ile oruç tutuyor mesela ben de her zaman sahur yapmıyorum hurma süt ile tutuyorum ya da yaptığım zaman da karşıma bir dizi açıyorum sahurumu yapıyorum hiç de sorun olmadı. Allah nasip eder de çocuğumuz olursa evladım ile birlikte sahurumuzu yaparız, ben yapıyorum diye eşim de yapmak zorunda değil sonuçta herkesin kendi ibadetini yaşayış biçimi farklı.Engellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/