- Konu Sahibi SaviorAngel1
-
O kadar güzel oluyor ki tek başına sahur yapmak kafanı dinliyorsun valla oh misEngellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/
Şimdi tam olarak ne istediğini bilmen lazımYa ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Herkesin inancı kendine fakat ben dini görüş olarak değil de başka şekilde yorumlayacağım.Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
sizi duyan da yunan damat aldiniz sanar. adamdan fazla yaptiginiz ibadet alt tarafi ondan yirmi gün fazla oruc tutmak - bu ne kibir böyle?Peki cocugunuzu yetistirirken bir catisma olmayacak mı
Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Evet denk ben inancsiz biri ile evlenmezdim yada dini hafife alan biri ile cunku tum hayatımı düşüncelerimi dahi etkileyecek bunu takan biri olarak evlenmek istemezdim hanımefendi de zaten benim gibi düşündüğü için konu acmisKarakter ile karşılaştırdığınız şey denk mi, bunu sorarım size.
İnsan, inanç hassasiyetini kolektif bilinç ile yapmaz, aksine en dokunulmaz yerdir orası.
Teşvikle, ittirme ya da örnekle de olacak iş değil.
Bizim zaten bu konuda toplum olarak bayağı yanlışımız var, yaptın mı yaptın e ne yaptın anlat hadi, yok.
Eylem var içerik yok niye, yapmış olmak için yapmaktan ötürü.
Konudaki beyefendinin tuttuğu 5 gün belki başkasının 5 ramazasına eşit, kim biliyor bunu, sadece Allah.
O zaman onun işine karışmayacağız, bu kadar:)
İnsan eşini seçerken pek tabii bazı kriterleri olacak. Bunun karşısındakine saygısızlık yapmakla, Allah’la arasına girmesiyle falan alakası yok. İnsanlar oy verdiği partiye göre bile bırakın eş seçmeyi arkadaşını seçiyor bırakın da dini inancına ya da bu inancın gerekliliklerine uygun yaşayıp yaşamadığına göre de aynı evde yaşayacağı, ortak çocuk büyüteceği adamı seçebilsin. Absürd bir durum değil yani, sadece sizin kendi tabirinizle orucunuz, namazınız olmadığı için bu konuda bir hassasiyetiniz olmadığından size öyle geliyor olabilir.Ne cüretle kul kulun yaradana görevlerini sorguluyor, ona göre kulu değerlendirip ölçüp biçiyor?
Yaptığınızın kabulünden çok mu eminsiniz de onun eksik olması mesele oluyor?
Saygı arkadaşım saygı.
Siz kendinizden bir kopya istiyorsunuz çok doğruymuş gibi.
Şu mübarek kadir gecesinde insan utanır, vallahi billahi utanır.
Orucu namazı olmayan ben utandım bir başkasının gerekliliklerini konuşmaya, siz de utanın.
O zaman kendi düşüncelerinize uygun biriyle devam edin hayatınıza,adamıda darlamayın şimdiden.Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
O zaman kendi düşüncelerinize uygun biriyle devam edin hayatınıza,adamıda darlamayın şimdiden.Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Hala herşeyi oruç namazla kıyaslayan insanlara pes diyorum pessss. Allah akıl fikir versin.Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Bir de bu var. Bana flörtüm&eşim oruç için bahane yapıyorsun,hep tutmuyorsun tarzı hesap sorarcasına yargılayacak takribi ne zaman namaz kılmaya başlamayı düşünüyorsun büyüyünce mi derim madem bu kadar dini hassasiyetin var.Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?