Çok oruç tutmayan biriyle ilerde sorun yaşar mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet yaşarsınız. Biz evlenirken aynı dünya görüşüne sahiptik. Yıllar içinde ikimiz de zıt görüşlere yöneldik. Kavga vs yok belki ama hayattan aynı şeyleri beklemiyoruz,aynı şeylerle mutlu olmuyoruz ,beklentilerimiz ,hedeflerimiz farklı. Bu da çok can sıkıcı olabiliyor

Benim için dini hassasiyetim benzer olmalı eşimle.
"Eş" ya çünkü.
Ben yapamazdım yani benimle aynı şeye inanmayan biriyle.

Şimdi adam neden oruç tutmuyor ona bakmak lazım.
İnançta mı eksik, tembel mi, eksik bilgili mi...
Ayrıca oruç özelinde şunu söylemek isterim ki, bugun diğer ibadetlerini hiç yapmasa da oruç tutan pek çok insan var.
Kolay, toplu bir ibadet gibi etkileyici ve süresi kısıtlı.
Buna rağmen tutmuyorsa sizinle farklı olduğunu anlayabilirsiniz.
İlerisini bilemezsiniz. Kalbinizden geçen dini hassasiyeti olarak yaşamak, yaşatmaksa ona göre eş seçeceksiniz.
Bugun çok hassas biri sizi eş olarak seçer mi?
"İleride 5 vakit kılıcam" demeniz inandırıcı olur mu mesela.
Siz de ona göre yaşamalısınız.

Ayrıca bunun dışında hayatı paylaşmak adına birçok özelliği de göz önünde bulundurun, ona göre seçim yapın.
Ama başta söylediğimi yine söylüyorum, denklik şart bana göre.

Size ne hanımefendi. Kabre beraber mi gireceksiniz? Ama ben Atatürk düşmanı biriyle birlikte olamazdım mesela.
Aşırı saçma olmadı mı ?
O da kendince bu durumun ileride sorun olup olamayacagını sormuş.
Kabre beraber mi gireceksiniz deyip Atatürk düşmanı ile birlikte olmazdım demek gerçekten ironik.

Yani ilerideki doğması muhtemel çocuğunuzla ondan önce evlilik yapacağınız muhtemel müstakbel eş adayınızla yalnız sahur yapmayı dert edinmişsiniz madem cevap verelim
Siz sorun etmezseniz sorun yok bence
Diyelim dini görüşü değişti sevmekten vaz mı geçeceksiniz eşinizi cevabı burda zaten sorunun

Namaza değil de neden oruca takıldınız bu kadar kusura bakmayın merak ettim
Kılmadığınızı belirtmişsiniz ya o açıdan sordum
İkisi de farz ya

Eşim evlenmeden önce ay grip oldum vs gibi nedenlerle tutmuyordu. Bende endişe ediyordum. Evlendikten bir süre sonra alerjik astımım kötü oldu. Ben tutamadım, eşim Tutmaya başladı. Bir daha büyük konuşursam ne olayım şükür iyiyim şimdi tutuyorm. Artık çenemi de tutuyorum

Kesinlikle khomyuk.
O sebeble evlenirken de siyasi görüşten tut, hayat görüşüne kadar çogu şeyi benimle aynı olmasına önem gösterdim.
Bu haliyle bile çatıştıgımız kısımlar olabiliyorken hiç uyumlu olmadıgımız halini düşünemiyorum.

Valla ailelerimiz zıt aileler bizim. O bile canımı sıkıyor. Eşim benimle aynı olduğu halde canımı sıkıyor. Eşin bambaşka dünya görüşünde olmasına tahammül edemezdim ben. Aynı görüşte bile sıkıntı yaşıyorsun.
Dindar insanla arkadaş olurum, ki var yani pek çok arkadaşım. Ama eş söz konusuysa ne kadar ortak yön o kadar iyi.
Hayatı zorlaştırmanın anlamı yok.
Herkes kendi dini inanışında, kendi yaşam tarzında, kendi dünya görüşünde insanlarla evlenmeli.

Eşim hayatı boyunca oruç tutan biri fakat birkaç yıl önce kalp rahatsızlığından dolayı doktor orucu yasaklamış ve şuanda kullandığı ilaçlar dan dolayı da tutamıyor.Tutmadığı için de fidye ödüyor bir sürü yardım da yapıyor ihtiyacı olanlara.Ben tutuyorum ve ben de küçüklüğümden beri tutan biriyim.Eşim tutmadığı için hiç sorun yaşamadım.Aksine ben oruç tuttuğum için çok yardımcı oluyor.Genelde yemekleri o yapar ama ramazanda bir kez bile bana yaptırmıyor.Sofrayı kurmadan kaldırmaya kadar elimi sürdürmüyor.Akşam kulağı ezanda benimle beraber yemeğe başlıyor.Takılacak en son şeye takılmışsın.

beğenmedim atanlar olmuş ama benim eşimde çok önem vermiyordu bekarken ki aileside iftar sahur kültürü olan insanlar.
evlendikten sonra ikimizde düzenli tuttuk o bana ayak uydurdu sonrada alışkanlık haline geldi. mesela ablamın eşide öyle sonradan tutmaya sahur yapmaya keyif almaya başladı.
he ama tutmasaydı ve bana bunu söyleseydi de çok saygı duyardım çünkü oruç tutmak içten gelmeden yapılacak bişey değil. :)

Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Peki o kişi sizin oruç tutmanız hakkında ne düşünüyor? Yani oda belki kendisi oruç tutmadığı için kendi gibi biriyle birlikte olmak ister.
Sizinde söylediğiniz gibi ibadet Allah için yapılır, başkaları için değil.
Ben şahsen benim tutup tutmadığım orucu sorun olarak gören biri ile beraberliği bırakın asla arkadaşlık dahi yapmam.

Madem böyle bir hassasiyetiniz var neden sevgili oldunuz?
Daha ortada bir şey yok siz şimdiden çocuk olursa ne olur diye düşünüyorsunuz :)
Ayrıca inanç insanın içinden gelir
Bunun dindar aileyle büyümenin ilgisi yok
Kuzenim ve eşi dinle alakaları yok ama çocukları gece kalkıp sahur yapıp oruçlarını tutarlar.
ya da ailesi çok dindar olup çocukları deist ateist olan arkadaşlarım var.
Yani bunları bilemezseniz.
Hayatı bu kadar kendinize zorlaştırmayın.

Sorun yaşarsınız. Hassasiyetiniz olan şeylerde karşı taraf hassas davranmıyorsa bu her zaman tartışmayla biter. Hele ki sizin konunuz din üzerine, bu konu da tartışmayı kaldırmaz. O yüzden yol yakınken vazgeçin derim.

Ben çocukken babam oruç tutmaz annem tutardı. Ben ortaokula giderken babam da tutmaya başladı. Bu yüzden hiçbir sorun yaşamadılar

Konu sahibi bence aynı akışta olmayı istemekle, böyle bir niyet var mı diye sorgulamakta haklısınız. Namaz, oruç, bayram gibi dini konuları siz önemserken karşı taraf önemsemediğinde, başta düşüncede olmak üzere çeşitli şekillerde ayrışmaya başlanır gibime geliyor. Ayrıca, nasıl bir ilişkide eğitim, maddiyat gibi konularda denklik olması gerekiyorsa bu konuda da olmalı bence.

Yaşarsınız...Kendimden örnek vereyim esimle gayet iyi geciniyoruz ama cocuklugundan beri tam oruc tutmamis bazen tutuyor sonra bir kac gün tutmuyor biz evlendikten sonra ilk defa oruc tutmayi denedi ailesi muhafazakardır ama muhafazakarliklari kadinların ibadetiyle sınırlıdır kizlara hadi namaz kil oruc tut derler kapan derler erkeklere hani hic oglum oruc diye tesvik etmezler namaza git demezler zorlamadan bahsetmiyorum ama hani Türkiyede yasiyoruz en seküler düsunen biri bile en azından kandilde bi camiye gitmistir.
Bir kere bile tekne orucu tutmamis cocukken ısındırılmamış calısan erkekler oruc tutar mi sonucta calisiyoruz Allah günah yazmaz dimi diye bana sormustu hatta.
Cuma namazlarina bile nişanliyken gitmeye basladı ben kilarken benimle birlikte namaz kılıyor ama tam bir ramazan orucu tutmuyor benim ailemde ise böyle bir sey sözkonusu olamaz cok uclarda düsünürler senelerdir esimin oruc tutmadigini gizleriz bilseler boşan bile derler öyle diyeyim.O derece önemlidir onlar icin.Kavgaya sebep olmuyor sonucta tutarsa bana tutmuyor ama acigini kapatmak beni cok yoruyor ben acık olarak görmüyorum da belli etmemek diyeyim.Ha su an.emzirdigim icin ben de tutmuyorum ama.tuttugum zamanlarda benimle birlikte sahur yapsin iftar yapsin cok isterim arkadaslarim esleriyle birlikte sen sakrak sahur iftar yapiyorlar anlatiyorlar mesela sahurda onu yaptik bunu yaptik bizim evde ısik acilmiyor sahur yok icim buruluyor.Sevgiliyken yetistigim cevrede hic oruc tutmayan görmedigim icin ekstra bunu sormamıstım esime cünkü tutmayan yoktu sevgiliyken ögrensem belki hayat görüslerimiz farkli diye ayrilirdim gerci pire icin de yorgan yakılmaz

Son düzenleme:
Allah iyi eş versin , şiddetli geçimsizlik , aldatma yaşatmasın , insan evladı olsun helal süt emmiş olsun !!! Bunların hepsini eledin oruç kaldı geriye allah akıl fikir versin. İnsanlar bu konuda özgürdür. Eğer bukadar önemliyse seninle aynı zihni yaşıyan biriyle evlen. Aynı düşüncede olmayanla 1 ayı çıkartamazsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…