2012 ocakta mezun oldum.. Ünivrsiteye ilk 1000e girerek girmiştim, Türkiye'nin en iyi okullarından biri.. Ama gelgelelmki Oxford da olsa, Türkiye'de tıp, mühendslk, hukuk vs okumadıktan sonra bir önemi yokmuş.. Ben İşletme bitirdim, Zaten okul ingilzce, extradan rusça franszcada öğrendim. Ama iş ararken gördüm ki hep tecrübe istiyorlar. Bir bankanın sınavına girdim 3 aşamalıydı, İstanbul'a gittim geldim, eğitimim sağolsun yazılısından iyi aldım baya, ama mülakatta tabi kaldım. Belki benim hatam, belki de baskalarının torpili bilmiyorum. Neyse baya bir süre gectkten sonra yönetici asistanı adı altında girdim bir yere. İyi insanlara denk geldim neyse ki aile gibiydik, hala konusurum. 4 ay çalıştım. Patronum haklı olarak satış- pazarlama bekledi benden, onun da para kazanması lazım sonuçta. Benim de hiç karakterime uymaz. Yapamadım, konustuk ayrıldım. Sonra bir süre iş aramadım özel ders falan verdim hep, hala veriyorum zaten.Sonra evde de sıkıldım biraz yine iş aradım, dış ticaret alanında bir yere girdim. önceki işimde de ithalat falan öğrenmiştim biraz. Orda baya iyi maaş verdiler, tabi baya iyi dediğim yine devlete göre düşük de işte beklediğimden iyi diyelim :) Ama 2000tl maaş verdiyse benden 6000 tl lik iş bekledi, verilen işleri çok güzel yapıyordum kaybetmemek için, ama yetmedi demek ki. 1 buçuk ay sonra çıktım. Bidaha da çalışmıcam dedim. Yine birkaç ay derslere yoğunlaştım, iyi de kazandım cok şükür. Bundan 1 ay önce ama yine işe girdim, (neden girdim bu sefer bilmiyorum) şimdi yine mutsuzum. Neden? Çünkü yaptıgım iş burda telefonlara bakmak, çay götürmek vs. Yani küçümsemek değil ama insan farklı bekliyor. Ama olmuyormuş. Bakalım patronum da anlıyor zaten mutsuz oldugumu yakında çıkarır heralde, yazın dersler de olmucak napcam bilmiyorum ama bakalm bende kendi işini kurmayı arastırıyorum su aralar
Diyeceğim o ki, belli bir meslek olmayan bölümleri bitirenler (işletme iktisat vs) bence ya bi bankaya ya da devlete girsinler. Çok dedilr de dinlemedkAy napcam devlette ıy banka mı bilmem ne bari hafta sonu tatil ve o tatilde harcıcak bol bol maaşımız olurdu
bende 2 üniversite okudum ve işsizim.9 ay asgarı ucretle cagrı merkezı elemanı olarak calıstım.Mudurum ıngılızce cagrı alamazken bana aldırıyordu bende elımden geldıgınde yardımcı olmaya calısıyordum gercekten ıcler acısı bır durum :44: ama mutsuzdum mutsuz oldugum ısı yapmak ıstemedıgım ıcın cıktım ısten ve sımdı ıssızım ne yapıcagımı bılmıyorum bır yanım kpss calıs dıyor ama...:26:
Ben 2014 için KPSS kursuna yazılacağım, bu sene de girdim ama hiç istediğim gibi geçmedi bakalım puan bir gelsin belki işime yarar ama olmazsa kursa gideceğim. Özel sektörde hiç şansım yok onu anladım, tanıdığın yoksa bir hiçsin.
Ben kpss'e giremedim bile
Kızlar bu son 2 haftadır şansım açıldı sanırım, Ağustos başı işe başlıyorum gibi gözüküyor, hem de istediğim hayal ettiğim yerlerden birindeTabi gene işene kadar bişi belli olmaz ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?