- 22 Mayıs 2008
- 3.951
- 531
- 163
- 37
Evet neyse ki yüksek lisans olduğu için evde oturup bunalıma girmiyorum o oyalıyor beni ama bir yandan da zaman geçiyor hala kendi mesleğimde tecrübe kazanamadım, mezun olduğum gibi duruyorum diye üzülüyorum. Bizde şans yok.
Kızlar nasılsınız, ne yapıyorsunuz görüşmeyeli işe giren var mı?
ben 1 haftadır bi fabrikada çalışıyorum gareng
tekstil fabrıkasına grafiker olarak girdim,desinatörlük yapıcam idari kadrodayım. gerçi basımda nemrut herkesin nefret ettiği bi şef var ama işi bırakırsam da bu kadın yüzünden olur...allah yardımcım olsun...sen neler yapıyorsun canım??
Hayırlı olsun canım.Zamanla alışırsın bence o kötü şefe de. Ben aynı, işsizliğe devam.
Ben de cuma günü işten çıktım kızlar, toplam 1 ay 20 gün sürdü ilk iş deneyimim..
Size anlatmak istiyorum aslında ama şimdi ruhumu daraltmak istemediğimden yazamıyorum, sadece şunu söyliyim : kurumsal yerler dışında daha da başvurmam, kapısından geçmem bir yerin..
boş durmamak için iş seçmeyip başlamak lazım düşüncesine de kesinlikle katılmıyorum. resmen burnumdan geldi. kötü bir deneyim yaşadım.
neyse, tek güzellik; paramı zamanında ve tam aldım. para kazanmanın tadı başkaymış.
işsizlıkten ölünüyorsa ben artık o sınıra geldim. bu topiğe ara ara geliyorum sanırım hepimizin durumu aynı.
ben kimya mezunuyum, 2012 şubat ayında ara dönemde mezun oldum.
bölümümle ilgili gittiğim bütün görüşmelerde ingilizcem sorun oldu. kac yıllardır konusmadıgım için haliyle geriledim ve bu ingilizceyle de iş bulmam mümkün değil. aileme benı kursa gönderin de diyemiyorum asla demem yük oldugumu düşünüyorum artık. daha önemlisi ben artık kendim bişeyler yapmak istiyorum.
ne yapıcağımı da bilmiyorum, yüksek lisans falan yapmak istemiyorum, farklı alanlara yöneldim (yonetıcı asistanlıgı vb) gittigim görüşmelerde ise neden bu alana yöneldiğim sorularıyla muhatap oldum. aslında geçici bakıyorum bu tarz işlere kimya ile ilgili iş bulursam oraya geçerim diye. ama görüşmelerde işi aslında istemediğimi belli ediyorum galiba. işverenı de kandırmak istemiyorum geçici birini aramıyoruz diyorlar hep.
çevremdeki insanlar da bi yere gir başla orda çevren olur başka yere geçersin sonrada diyorlar.
süre aleyhime işliyor, bide son zamanlarda neden bu kadar zamandır görüşmeleriniz olumlu olmadı diyorlar ne diceğimi bilemiyorum. seçici davrandım çalışmak için çalışmadım diyorum..
tatlım yükseğe hiç başlama benim yüksek lisansım bitiyor. ve neredeyse 7 aydır işsizim
Arkadaşlar hepinizin derdini basından beri okudum...
bende 2009 haziranda mezun oldum ve bende vasıfsızm. işletme mezunuyumzamanındaa nee hayatta öğretmenlik yapmam yükselicem dedim sizin gibi hayallerle o okulu bitrdm.ve mezun oldum vee sizin şimdi o iş görüşmelerinde yaşadığıniz herşeyi 2009 yazı boyunca yasadım o mülakatlar üff iç karartıcı dusunmek bile... ustune bide parasızlık çevre baskısı.... gittim bi dönem ücretli ögretmenlik yaptım... çok zevkliymiş onu gördum...bide patronculuk olmayan bi yerde çalışmanın rahatlığını gördum ama özel sektörün ne menem bişi oldugunu bilmiodum. mali müşavirlk sınavı için bıraktım zaten ucretli ögretmenliğin sonu yok. neyse sınava girdim kazandım birazda şans çunku sadece 20 gun çalışmıştım dosya açtırmak filn çok masraflı kazanmama ihtimali yüksek ama şans işti olu. 3 yıl smmm stajı yapmak zorundaydım sertifikamı almak için...babam bi ofis buldu bi muhasebe ofisinde çalışmaya başladım. stajerim diye bana 300 milyon maaş verdiler bide asgari ücreti begenmeyiz....üstüne özel sektörun ne oldugunu gösterdiler öay da getirdim temizlikte yaptım evrakta taşıdım gece 12 lere kadar beyannamede yetiştirmeye çalıştık.hala kimseye kendimi begendiremedim.daha az bilgili ve ögrenim görmüş kişiler benm patronmdu. hayatımda duymadığım hatta bazen hakarete gelen sözler işittim. zaten muhasebe ofisi ortamı özel sektör girdabının en beteriymiş...mükelleflerin yanına gittim kaç ay çalıştık patron nereye gönderse orda çalışıyorduk vay bee diyorsun ne şirketler var ne maaşlar var ama biz 300 milyn alıoz.sigortamız var yaa...neysee 3000 tl de olsa bu maaş özelde hep aynı bi ayak kaydırmaca herkez bi ustü gittimi patron kimse kimseye iyi bakmıyoo bi turlu anlamadığım bi çekişme bi yarış yardım yerine hep ezmece dostlar... ben pes ettim bi yılın sonunda evlendim.allahtan eşim memurdu ve her ay çokborcumuzda olsa eve para geliyordu gördumkii işten çıkarılma korkusu olmaması dunyanın en iyi şeyiymiş. evlenince şehir değiştrdim bi iş buldum stajımı devam ettrcem sözde...bi ay sonra beni işten attılar neymiş yetersizmişim.yapılan iş sadece fatura girme halbuki ben 3 tane muhasebe programı biliom SAP biliom her yönuyle nerdeyse... dilim var unuverste mezunuyum. kazandıgım çok zor bi sınav var ama en kıytırık beyannamenın bilie yapılmadığı bi yer beni işten çıkardı iki fatura girmek ne demek benim için yani.. bu arada patrnumda ilk okul mezunuydu... baktımki bizim iş kucuk yerlerde hiç olmayacak ee bizde devamlı tayinciyiz kırdım dizimi kpssye çalıştım.puanım ii olmadı ama atandım çok şükür şimdi 2013 haziran tam 4 yıl sonra bi işim olacak bana ait bi masam ve sandalyem en çokta buna seviniorm...çok ayakta durdum çunku ...SMMM stajım yandı gitti hayalde bitti... ama şimdiden çok mutluyum...
biz bayanlar için akşam eve erken gelmek hafta sonu evde olmak resmi tatilleri sonuna kadar için kullanmak bunlar çok önemli...çogu yer dogum iznini bile vermiyor....bakın hep tek basınıza kalmicaksınız evlendiğinzde işler değişicek ya işten çıkarılsaam korkusu huzurunuzu kacıracak.çalıştıgınız yerlerde gun içinde defalarda grururnuz kırılacak maaş gunu nedense yüzünüz gulmeyecek...istisnaları saymıyorum ama gunun sartlarında o hayallerdeki kariyerler çok fedakarlık ister... buyukler diyor ya atın devlete kapagıı, gerçektende atın arkadaşlar... bırakın özel sektörlerde erkekler surunsun... kendinize ayıracak zamanınız olsun harcayacak paranız.
valla memurlugu beğenmeyen yok ki zaten. keske bende işletme mezunu olsaydım oturur çalışırdım kazanmak için. bende aynı senin gibi düşünüyorum. değil 1sene 2sene de çalışırdım.sonuçta garanti bi işim olucak derdim. ama gel gör ki kimya mezunuyum devler kimayager 1-2tane alıyor her yıl. beledıyelere sozleşmeli girmeye niyetlendim. torpilin allahı dönüyor sözleşmeli durumlarda. keşke işletmeyi aöften okusaymısım ünide okurken. genel memurluk kadrosuna da kaç bin kişi basvuruyor bilemiyorum bile.
bunu üzülerek söylüyorum ama ben memurluktan memnun değilim. belki doyumsuz, belki yetersiz, belki müşkülpesentim ama memnun değilim. herkes köle gibi, çok tuhaf geliyor bana çevrem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?