• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

2012 ocakta mezun oldum.. Ünivrsiteye ilk 1000e girerek girmiştim, Türkiye'nin en iyi okullarından biri.. Ama gelgelelmki Oxford da olsa, Türkiye'de tıp, mühendslk, hukuk vs okumadıktan sonra bir önemi yokmuş.. Ben İşletme bitirdim, Zaten okul ingilzce, extradan rusça franszcada öğrendim. Ama iş ararken gördüm ki hep tecrübe istiyorlar. Bir bankanın sınavına girdim 3 aşamalıydı, İstanbul'a gittim geldim, eğitimim sağolsun yazılısından iyi aldım baya, ama mülakatta tabi kaldım. Belki benim hatam, belki de baskalarının torpili bilmiyorum. Neyse baya bir süre gectkten sonra yönetici asistanı adı altında girdim bir yere. İyi insanlara denk geldim neyse ki aile gibiydik, hala konusurum. 4 ay çalıştım. Patronum haklı olarak satış- pazarlama bekledi benden, onun da para kazanması lazım sonuçta. Benim de hiç karakterime uymaz. Yapamadım, konustuk ayrıldım. Sonra bir süre iş aramadım özel ders falan verdim hep, hala veriyorum zaten.Sonra evde de sıkıldım biraz yine iş aradım, dış ticaret alanında bir yere girdim. önceki işimde de ithalat falan öğrenmiştim biraz. Orda baya iyi maaş verdiler, tabi baya iyi dediğim yine devlete göre düşük de işte beklediğimden iyi diyelim :) Ama 2000tl maaş verdiyse benden 6000 tl lik iş bekledi, verilen işleri çok güzel yapıyordum kaybetmemek için, ama yetmedi demek ki. 1 buçuk ay sonra çıktım. Bidaha da çalışmıcam dedim. Yine birkaç ay derslere yoğunlaştım, iyi de kazandım cok şükür. Bundan 1 ay önce ama yine işe girdim, (neden girdim bu sefer bilmiyorum:D) şimdi yine mutsuzum. Neden? Çünkü yaptıgım iş burda telefonlara bakmak, çay götürmek vs. Yani küçümsemek değil ama insan farklı bekliyor. Ama olmuyormuş. Bakalım patronum da anlıyor zaten mutsuz oldugumu yakında çıkarır heralde, yazın dersler de olmucak napcam bilmiyorum ama bakalm bende kendi işini kurmayı arastırıyorum su aralar :(

Diyeceğim o ki, belli bir meslek olmayan bölümleri bitirenler (işletme iktisat vs) bence ya bi bankaya ya da devlete girsinler. Çok dedilr de dinlemedk :43: Ay napcam devlette ıy banka mı bilmem ne bari hafta sonu tatil ve o tatilde harcıcak bol bol maaşımız olurdu :50:

Mühendislik bitirince de olmuyor, bakınız ben. :ssz: 1 senemi doldurdum işsiz olarak, hayırlı olsun bana.

Kizlar merhaba bu konuyu bayadir takip ediyorum hepsini olmasa da cogu yorumu okudum hepimiz ayni seyleri yasiyoruz:( ben mezun olali 1 sene oldu isletme mezunuyum mezun olduktan sonra kurumsal buyuk bir sirkette ise basladim ve verdikleri asgari ucretti sacmasapan bi isti dayanamadim ciktim.
Birkac ay sonra baska bir is buldum hala orda calisiyorum maasim cok da farkli degil ihracat isi ama cok fazla is olmuyor ve bazen sıkılıyorum ve sahiplenemiyorum ne isimi ne ortami zaten ortam berbat insanlarla anlasmak mumkun degil hadi bunlari geciyorum katlanilir ama yukselme sansi sifir cunku aile sirketi. Napcagimi bilmiyorum kpss ye mi girsem diyorum o konuda da cok bilgim yok alan falan kafam karisiyor arastirmadim is ilanlarina bakiyorum dogru duzgun ilan yok nankorluk etme diyorum kendime ama hic mutlu degilim off umarim biraz anlatabilmisimdir derdimi:(olmak istemedigim bir yerdeyim.....

Off kader ortaklarıyız, en son yazılanları şimdi okuyabilme şansım oldu. Hepimiz adına üzülüyorum.

Bende de bir gelişme yok, yine dış ticaret, ithalat ihracat tarzı yerlerden telefon veya görüşme teklifi geliyor. Ama istemiyorum. Ya hafif geldi bana iş, bilmiyorum hepsinde böyle midir ama.. Çok zamanımı harcamak istemiyorum, bir de öyle küçük büro veya ofislerde insanların sabrını nasıl sınayabileceklerini gördüm, yaşadım. Şimdi hiç bir daha bulaşmıyım diyorum.

Kurumsal yerlere ve hala bankalara başvurmaya devam ediyorum, tık yok.

Bu bankaları anlamadım ben, neredeyse her bankaya başvurdum, sınava girdim çıktım, mülakata girdim çıktım.. Yani bunca olmadıysa, cidden ben de bir eksik var diyorum. Yani hiç bir banka mı olmaz.. Hepsiyle bir irtibatım oldu sonuçta. Çok ilginç. Bir bankacı olabilmek için neyim eksik anlamadım.

Şimdi de resmen boşluktayım. Fransızcayı hallettim gibi bir şey, artık daha iyi konuşabiliyorum. Kurs bitmek üzere, bitince yine unuturum ama zor geliyor hala..

Yükseklisans başvurularımı yaptım, yurtdışında bir kaç okula bile başvurdum, burs başvuruları falan yaptım. Ama bir şey çıkmaz muhtemelen. Bir şansımı deneyim dedim.

Toefl ve ielts'e yeniden girdim,yüksekler olmazda ne işime yarıcak bilmiyorum.

kpss giricem, ama hiç çalışmadım.
:5::5:

Geçmiş olsun mu deyim ne diyeyim bilemedim Chloen. Ben de geçenlerde bir ilaç fabrikasıyla görüşmeye gittim, yüksek lisans yaptığımı öğrenince izin vermiyoruz dediler. Ben de o zaman hiç görüşmeyelim dedim çıktım gittim. Önceden bırakırım diye düşünüyordum ama şimdi 1 dönem bitti o kadar emek verdim, bırakmak istemiyorum. Ne olacak bilmiyorum valla ben de kpss'ye gireceğim ama aynen hiç çalışmadım. :50:

Küçük işletmelerde gerçekten insana saygı duymuyorlar maddi ve manevi olarak insanı tatmin etmiyorlar. Büyük kurumsal şirketler de tecrübe istiyor tecrübeniz yoksa ya dandik bir iş sunuyor önünüze ya da komik maaşlarla çalıştırmaya yelteniyor. Bunların büyük sebebi de özel sektör oluşu. Kpss ya de bir işte çalışarak nasıl hazırlanılır tam bilemiyorum sınav çok zor torpil gerekiyor onda da...
Özellikle bankalarda da çok torpil işliyor belki sizin o yüzden bir türlü denk gelememiştir:(
Yani kafamızı nereye çevirsek bir taşa çarpıyor, mutsuz insanlara dönüşüyoruz. Ben kendi adıma haftasonu biticek diye gerilmeye başlıyorum pazar günü sabahtan... Böyle bir ruh hali istemiyorum ki nereye kadar dayanabilirim onu da bilmiyorum.

bende 2 üniversite okudum ve işsizim.9 ay asgarı ucretle cagrı merkezı elemanı olarak calıstım.Mudurum ıngılızce cagrı alamazken bana aldırıyordu bende elımden geldıgınde yardımcı olmaya calısıyordum gercekten ıcler acısı bır durum :44: ama mutsuzdum mutsuz oldugum ısı yapmak ıstemedıgım ıcın cıktım ısten ve sımdı ıssızım ne yapıcagımı bılmıyorum bır yanım kpss calıs dıyor ama...:26:

bende 2 üniversite okudum ve işsizim.9 ay asgarı ucretle cagrı merkezı elemanı olarak calıstım.Mudurum ıngılızce cagrı alamazken bana aldırıyordu bende elımden geldıgınde yardımcı olmaya calısıyordum gercekten ıcler acısı bır durum :44: ama mutsuzdum mutsuz oldugum ısı yapmak ıstemedıgım ıcın cıktım ısten ve sımdı ıssızım ne yapıcagımı bılmıyorum bır yanım kpss calıs dıyor ama...:26:

Ben de aynı durumdayım. Asgari ücretle çalıştığım yerden çıktım çok mutsuzdum işimi de sevmiyordum, sonra tekrar bir yere girdim yine mutsuzum her yönden... kpss mi diyorum...
gönlüme göre birşey bulabileceğime olan inancımı yitiriyorum hergün:14:

bende işssizim .. haziran ayında mezun oldum ve bunaldım .. cok kotu bı durumus gercekten .. morelım oldukça bozuk .. nabalıcegımı bılemıorum ..canımda cok sıkılıo en azından calısınca vakıtte gecıo ...:14::37:

Sevmediğin bir işse vakit de geçmiyor:14:
Eziyet gibi adı ne çalışıyorsun ama...
Kazandığım para da para olsa off
Başka yerlere de başvuruyorum ama asla geri dönüş yok

ahh kader ortaklarım benım.. bende aynı dertten muzdarıbım.. birsene oldu mezun olalı ama tık yok bırsuru gorusmeye gırdım cıktım bır ustune ustluk son gorusmemde verılmıs sadakam varmıs kıl payı dondum.. adam kendıne üst duzey yonetıcı asistanı degıl farklı bırsey arıyormus.. haysıyetsız adi pislik :41::41::41::47: kendıme gelemedım daha yenı toparlandım dıyelım..

bıktım kızlar bıktım artık bır yerden baslamam lazım ama hep tecrube hep tecrube ıstıyorlar.. nasıl olucak bu ıs anlamadım vardır bır yerde nasıbımız cekmemız gerekıyormus ama bunaldım artık para ıstemekten para hesabı yapmaktan.. cevremde duydugum ummadıgım kısıler cok guzel yerlere gelıp muthıs maaslar alıyorlar algılayamıyorum..

bazısı yabancı dılını bie calıstıgı sure boyunca orta sevıyeye ancak getırebılmıs ama calıstıgı kurum aldıgı maas sasırmama sebeb oluo..:31::31:

sansmı sızce bu durumlar iş işte bulunur derler ama boylede olmaz :50::50::50: insallah rabbim gonlumuze gore verır bu cektıklerımızın yasadıgımız bu duyguların karsılıgını rabbim mutluluk huzur ile misli ile verir..

hepimize şans diliyorum buna ihtiyaacımız var...:54::54::29:

Off off ne olacak böyle yaa bir sene oldu kafayı yemek üzereyim, böyle olacağını hiç düşünmemiştim okurken. :50: Lanet ediyorum o kadar puan alıp bu bölümü yazdığıma. :25:

deneyim deneyim deneyiiim :19: 1senedir evdeyim neden deneyimsizmişim.iyi de kardeşim sen iş vermezsen o iş vermezse ben nasıl deneyim kazanıcam :99: şu beyin göçünün sonuna kadar arkasındayım vallahi :47:

kızlar bende 2010 yılında mezun oldum iş ara ara..... ama şunu anladım insan mutlu olduğu eylemi yapmalı ona zevk verecek sırf para hedefli olmayacak kendimizin zevkle uğraştığı bir iş..evet şuan ben onun peşindeyim nasip olursa üniversiteye tekrar girip resim öğretmenliği okumak istiyorum biraz geç oldu ama anladım 25 yaşındayım 30 a kadar yolu var ilerde pişman olmamak için 2. bir üniversite...

evet kızlar 2 alık çalışmışlıgım cuma gunu itibari ile sona ermiştir... lanet olsun şefime ve hakaretlerine artık dayanamadım...allah onu bu mübarek ramazanda nasıl biliyorsa öyle yapsın...artık bende işsizler kervanındayım:14:

Ben 2014 için KPSS kursuna yazılacağım, bu sene de girdim ama hiç istediğim gibi geçmedi bakalım puan bir gelsin belki işime yarar ama olmazsa kursa gideceğim. Özel sektörde hiç şansım yok onu anladım, tanıdığın yoksa bir hiçsin. :19:

Ben 2014 için KPSS kursuna yazılacağım, bu sene de girdim ama hiç istediğim gibi geçmedi bakalım puan bir gelsin belki işime yarar ama olmazsa kursa gideceğim. Özel sektörde hiç şansım yok onu anladım, tanıdığın yoksa bir hiçsin. :19:

Ben kpss'e giremedim bile :(

Kızlar bu son 2 haftadır şansım açıldı sanırım, Ağustos başı işe başlıyorum gibi gözüküyor, hem de istediğim hayal ettiğim yerlerden birinde :52:Tabi gene işene kadar bişi belli olmaz ama...

Kızlar bu son 2 haftadır şansım açıldı sanırım, Ağustos başı işe başlıyorum gibi gözüküyor, hem de istediğim hayal ettiğim yerlerden birinde :52:Tabi gene işene kadar bişi belli olmaz ama...

Hayırlısı olsun, maşallah diyelim. :nazar: Benim hiç açılmayan şansım 1 senedir hala kapalı. Ben ev kızı olcam sanırım kesinleşti. :ssz:

Back