Arkadaşlar hepinizin derdini basından beri okudum...
bende 2009 haziranda mezun oldum ve bende vasıfsızm. işletme mezunuyum
zamanındaa nee hayatta öğretmenlik yapmam yükselicem dedim sizin gibi hayallerle o okulu bitrdm.ve mezun oldum vee sizin şimdi o iş görüşmelerinde yaşadığıniz herşeyi 2009 yazı boyunca yasadım o mülakatlar üff iç karartıcı dusunmek bile... ustune bide parasızlık çevre baskısı.... gittim bi dönem ücretli ögretmenlik yaptım... çok zevkliymiş onu gördum...bide patronculuk olmayan bi yerde çalışmanın rahatlığını gördum ama özel sektörün ne menem bişi oldugunu bilmiodum. mali müşavirlk sınavı için bıraktım zaten ucretli ögretmenliğin sonu yok. neyse sınava girdim kazandım birazda şans çunku sadece 20 gun çalışmıştım dosya açtırmak filn çok masraflı kazanmama ihtimali yüksek ama şans işti olu. 3 yıl smmm stajı yapmak zorundaydım sertifikamı almak için...babam bi ofis buldu bi muhasebe ofisinde çalışmaya başladım. stajerim diye bana 300 milyon maaş verdiler
bide asgari ücreti begenmeyiz....üstüne özel sektörun ne oldugunu gösterdiler öay da getirdim temizlikte yaptım evrakta taşıdım gece 12 lere kadar beyannamede yetiştirmeye çalıştık.hala kimseye kendimi begendiremedim.daha az bilgili ve ögrenim görmüş kişiler benm patronmdu. hayatımda duymadığım hatta bazen hakarete gelen sözler işittim. zaten muhasebe ofisi ortamı özel sektör girdabının en beteriymiş...mükelleflerin yanına gittim kaç ay çalıştık patron nereye gönderse orda çalışıyorduk vay bee diyorsun ne şirketler var ne maaşlar var ama biz 300 milyn alıoz.sigortamız var yaa...neysee 3000 tl de olsa bu maaş özelde hep aynı bi ayak kaydırmaca herkez bi ustü gittimi patron kimse kimseye iyi bakmıyoo bi turlu anlamadığım bi çekişme bi yarış yardım yerine hep ezmece dostlar... ben pes ettim bi yılın sonunda evlendim.allahtan eşim memurdu ve her ay çokborcumuzda olsa eve para geliyordu gördumkii işten çıkarılma korkusu olmaması dunyanın en iyi şeyiymiş. evlenince şehir değiştrdim bi iş buldum stajımı devam ettrcem sözde...bi ay sonra beni işten attılar neymiş yetersizmişim.yapılan iş sadece fatura girme halbuki ben 3 tane muhasebe programı biliom SAP biliom her yönuyle nerdeyse... dilim var unuverste mezunuyum. kazandıgım çok zor bi sınav var ama en kıytırık beyannamenın bilie yapılmadığı bi yer beni işten çıkardı iki fatura girmek ne demek benim için yani.. bu arada patrnumda ilk okul mezunuydu... baktımki bizim iş kucuk yerlerde hiç olmayacak ee bizde devamlı tayinciyiz kırdım dizimi kpssye çalıştım.puanım ii olmadı ama atandım çok şükür şimdi 2013 haziran tam 4 yıl sonra bi işim olacak bana ait bi masam ve sandalyem en çokta buna seviniorm...çok ayakta durdum çunku
...SMMM stajım yandı gitti hayalde bitti... ama şimdiden çok mutluyum...
biz bayanlar için akşam eve erken gelmek hafta sonu evde olmak resmi tatilleri sonuna kadar için kullanmak bunlar çok önemli...çogu yer dogum iznini bile vermiyor....bakın hep tek basınıza kalmicaksınız evlendiğinzde işler değişicek ya işten çıkarılsaam korkusu huzurunuzu kacıracak.çalıştıgınız yerlerde gun içinde defalarda grururnuz kırılacak maaş gunu nedense yüzünüz gulmeyecek...istisnaları saymıyorum ama gunun sartlarında o hayallerdeki kariyerler çok fedakarlık ister... buyukler diyor ya atın devlete kapagıı, gerçektende atın arkadaşlar... bırakın özel sektörlerde erkekler surunsun... kendinize ayıracak zamanınız olsun harcayacak paranız.