Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Bir derdim var bölümündeki ne kadar ücret alıyoruz konusunu okudukça ağlayasım geliyor İsyan etmek istemiyorum ama bizim karşımıza neden böyle iyi işler çıkmıyor anlamıyorumm

aslında o konuda devlette çalışanlar hariç sadece 1 2 kişinin işi ve aldığı maaş güzel gibi. özel sektör ne kadar kötüymüş böyle. okudukça umarım böyle olmaz sonum demekten başka hiç bir şey yapamıyorum. tabi ne mezunu olduğu da yazılsa, aklımızda daha bir fikir oluşabilirdi.. ama 5 sene, 8 sene çalışıp 1200 maaş alanlar var. düşününce imkansız gibi geliyor. çok kötü çünkü. ama sonra mesleğe bakınca mesela sekreterlik veya ön büro.. o işi yapan zaten maksimum ne kadar kazanabilir ki diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum.

gerçi artık işsizlikten o kadar sıkıldım ki, 'ne iş olsa yaparım' moduna girmeme bir adım kaldı.

allah sonumuzu hayır etsin ya. gerçekten ömrüm boyunca alacağım para öyle olacaksa kafama sıkar giderim :))

Aylardır satış / pazarlama istemiyorum, hayatta yapmam diye diye resmen bir tarafımı yırttım... ama artık yeter, kurumsal ve büyük yerlerin sadece satış pazarlama bölümü müsait, ona alım var tecrübesizleri.. ben artık başvurucam. kıytırık bir yerde insan kaynakları tarzı bir şey yapacağıma, büyük bir yerde satışla başlarım, en azından kariyer imkanı olur.

İyisini geçtim ben iş çıkmıyor ki Ben de para kazanmak istiyorum artık
Dimi ya.. Neredeyse hiç aramıyorlar beni

Evett orası öyle devlet dışındakilerin durumu pekte parlak sayılmaz. Ama insan o maaşları görünce şaşırıyor.
Özeniyor yani keşke devlette şansım olsaydı benimde ama çok zor.
Özel sektörde emeğimizin sömürülmesinemi yanalım, iş güvencemizin olmamasınamı yoksa maaşlaramı

Meğersem ne kadar dertli olan varmış burada, ilk sayfalara bir göz attım, gerçekten çok komik ve tecrübesiz paylaşımlar olmuş. Memurluk deyince ne anlıyorsunuz ki, yok özel sektörde maaşlar yüksekmiş, memurluk bana göre değilmiş, memurlukta ne kısalır ne uzarmışım fala filan meşmekan hadiyin ordan, dalgamı geçiyorsunuz ya... Şu anda tahminim maksimum 1.500- 2.000 tl maaş alan kişi memurlukta ne uzalarım ne kısalarım diyor, bu hanımefendi en düşük memur maaşı 1.800 tl lerde hatta kitlerde 2.300 tl lerde olduğunu bilse, bilmesede doğum yada başka bir sebeple işten atıldığında anlayacak. Memurun çok altında bir maaşla işe başladığının farkında bile değil, daha uzalma kısalma peşinde.

Ben TETAŞ (Türkiye Elektrik Ticaret AŞ) kurumunda çalışan elektrik mühendisiyim ocak 2013 maaşım 3.400 tl, banka promosyonu hariç!!! Altı ayda 1 zam!!! Haftanın 5 günü 40 saat çalışma, yıllık izin 20 gün + 10 gün mazeret izni (10 yılı doldurumsam 30+10), Evli olsam çocuk başına ek ücret+ eşim çalışmıyorsa ek ücret+ yurt içi ve yurt dışı eğitim gezileri (geçen hafta antalya kemerde 5 yıldızlı otelde full pansiyon 5 gün eğitimdeydim, her şey dahil)+ Ücretsiz yabancı dil kurslarına katılım+ Masa başında tertemiz ortamda çalışma imkanı+ İş garantisi+ Maaşı her ayın 15 inde alma+ Maaştan ödenen sigorta primi+ 3/1 derecesine vardığımda vizeyle boğuşmadan yeşil pasaport sahibi olacam ve yükselme sınavlarıda var...

Bu arada özel sektörde 4,5 yıl deneyimimde tek kelimeyle iğrenç!!!! ve zaman kaybı olarak değerlendiriyorum....

İyi ne güzel, Allah daha çok versin.
Ama bunları nazik bir dille de anlatabilirdiniz. Hadiyin ordan filan?
Zaten buradaki insanlar tecrübesiz insanlar.
Bilmemek ayıp değil.
Yukarıdan bakmayarak anlatsaydınız da bizde tecrübelerinizden yararlanabilseydik...

beyza007, güzel bir işin varmış, allah daha çok versin. ama anlatma üslubunu hoş bulmadım, en azından bu başlık altında hoş bulmadım. burada 80 sayfadır herkes birbirine bir şekilde yardımcı olmaya, moral vermeye, yol göstermeye çalışıyor. bunları laf sokarcasına anlatman yerine, bize akıl verir şekilde anlatsan çok daha iyi olurmuş..

herkesin yapmak istediği şeyler hayatta farklı. senin memurlukta ki şartların çok iyi olsa da, özel sektörde iyi bir eğitimin ve biraz da şansın varsa, zamanla alınamayacak para yok. ilk başlardaki sömürü, ezilme, mobing.. bunların farkındayız. herkes devlete girmeyi rahat çalışmadan dolayı ister. iş saatleri ve sosyal imkanlar olarak. ama maaşlardan dolayı diyorsan, özel sektör tabi ki bu anlamda çok daha iyi. sadece eğitiminin daha iyi olması lazım.

hayattan beklentiler çok daha farklı. sen memurluktan memnunsun ve işin sana göre iyi diye, kamuda çalışmak istemeyenler hakkında 'yok öyleymiş, yok böyleymiş, hadiyin oradan' şeklinde konuşmanı yakıştıramadım. sonuçta senin de iş hayatından anladığın şey, özel sektörün sana göre olmadığı ki 4.5 sene de memnun kalmadığını, iğrenç olduğunu düşünüyorsun. demek ki o da sana göre değilmiş. şimdi buraya başarılı bir iş kadını gelip senin için de 'hadiyin oradan' diyebilir.. bence biraz daha dikkat edelim

sayın beyza007, okumuşsunuz, bir baltaya sap olmuşsunuz belki ama pek şeyden de mahrum kalmışsınız.arkadaşınız çok ama dostunuzun olmaması da
beni açıkçası şaşırtmadı..ben burada konuşurken kelimeleri mi tek tek seçiyorken sizin laflarınızdaki bu fütursuzluğu aldığınız eğitime ! veriyor, gereğini yapması
için yöneticilere sizi bırakıyorum.

çok fazla söylenecek bir şey yok aslında, insan pek çok şeye sahip olabilir , hatta işe bile...ama insanlık kazanmak zor meziyet..onun okulu yok!

beyza007, bizim devlette maalesef hakeden hakettiği parayı almıyor. sizin maaşınız nerdeyse döner sermaye dahil bir drla eş değerde. bence adil mi? değil. ha çalıştığınız yerde ne iş yaptığınızı bilmiyorum tabi ki, affola... aile hekimi ufak tefek rutin iş yapar, alır 7000. dahiliye uzmanı full time çalışır akşama kadar alır en fazla 5500, acilde didinir dr alır 3500. durum böyle... memurum, rahatım da yerinde; ama memurluğu sevmiyorum. herkes sevmek zorunda mı?
çocuklarınıza acıdım şimdiden, kesin" kızım/oğlum devlete gir de rahat et" modunda tipik br ebeveyn olacaksınız. yazık şimdiden onlara.

Allah arttırsın da biz burda işsizlikten yakınıyoruz siz ne diyorsunuz. Kimsenin devleti küçümsediğini görmedim, ayrıca herkesin kendi tercihi Devlet veya özel sektör. Kaldı ki ben devleti tercih ediyorum diyen herkesi de almıyorlar ne yazık ki. Buraya yazanların çoğu da iş seçecek halde değil artık yeter ki iş olsun derdindeyiz. Ne güzel atanabilmişsiniz darısı başımıza.

Bizim forumun da bir gün gerileceği hiç aklıma gelmezdi ne güzel sakin sakin dertleşiyorduk
Her neyse kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum
Az önce başvuru yaptığım yerlerden biri aradı, ben firmanın ihracat uzmanı pozisyonuna başvurmuştum çünkü kendimi belki o alanda geliştiririm ve kariyerime o alanda devam edebilirim diye düşünüyorum hali hazırda dış ticaret de okurken. Ancak arayan kişi bana dedi ki: " Cv nizi inceledim mühendis olduğunuzu görünce "assistant product manager" pozisyonu için daha uygun olabileceğinizi düşündüm. Düşünür müsünüz?"
Biraz pozisyonun tanımını yaptı ve benden telefon bekleyeceklerini söyledi.
Ben kararsız kaldım, çünkü bahsettiği pozisyon satış sonrası teknik desteği de kapsıyor. Ben satış istemiyorum dedim telefonda ama mümessillik gibi değil çoğunlukla ofis işi dedi. Sadece arada müşterilerin ( medikal firması olduğu için hastaneler oluyor müşteriler) teknik desteğe ihtiyacı olduğunda bilgilendirilmeleri gerekebiliyormuş. Böyle bakınca iyi gözüküyor ama altından pazarlama falan çıkarsa çok sinirlenirim eminim. Telefonda da söyledim ama adam sanki biraz kıvırıyormuş gibi geldi. Ne yapacağım sizin yorumunuz nedir?

Denemekten zarar gelmez canım ya
Her pazarlama öcü değildir korkmayın bu kadar çok zevklidir aslında
Yeter ki saha işi olmasın
Biz okuldayken bankalarla satış görüşmeleri filan yapardık baya keyifli geçerdi
Yani karşıdaki da bir insan sonuçta ki teknik anlamda destekmiş.
Genelde zaten firmalar satın alma olsun diğer satışla ilgili departmanlar olsun mühendis tercih ediyor.

Son düzenleme:

canım hangi firma bu?
bende medikal şirketinde çalıştım..
orda teknik servis birimnde yönetici asistanı idim..
mühendislerr hastanelere kan,idrar vs cihazları gidip kuruyorlardı..
sonra da hastane personeline cihazın nasıl kullanacağına dair bilgi veriyorlardı..
sonrasında da cihazda sorun çıktı mı mühendisleri arıyor cihazı nasıl düzeltebiliriz diye bilgi istiyorlardı..
mühendisler o eğitime gönderildikleri ,için neyin ne olduğunu arızanın neden çıkabileceğini bildikleri için hemen yönlendiriyorlardı..
ama düzelmeyen arızalara bizzat gidip yapmak zorunda kalıyorlardı ki..
o şirkette tüm güneydoğu ellerinde olduğu için uzaktaki bir hastaneye gitme durumu da olabiliyordu..

Sağol canım fikir verdi yazdıkların

çok zor bu işsizlık ya bende iş bulamıyorum 1 yıldr iş bakıyorum mezun oldum ama işe yaramıyor dil bilsen bile boş artık ekmek aslan muhabbetıide gecti artık Allah herkezin ekmek kapısını kısmetını açsın inş iş arayan herkez bir an önce iş bulur benide ayırma rabbim

keşke herkes devlete atanabilse kim istemez ki, herkes ister sağlam bi işi olsun düzgün bi maaşı olsun. kendimden örnek veriyim kimyagerim. devletin bu meslekten aldığı memur sayısı her yıl 10u geçmiyor. sizce kaç yıl kpss ye harcamalıyım kazanmak için? bir taraftan da aileniz çevreniz hala çalışmıyor musun derken, hatta ailenizin sizin kazanacağınız paraya ihtiyacı olduğunu görürken. kpss için yeterli puanı benim şartlarımda almak hiç de kolay değil. istanbulda atanmak zaten imkansız. kursa gidicek maddi güce sahip değilim aileme daha ne kadar yük olabilirim.

birde bu taraftan düşünün bence.

Ben artık kendimde aramaya başladım, işe giren bölümdaşlarıma bakıyorum onlar nasıl gidiyorlar? Demek ki bende bir sorun var, görüşmelere gidip gidip elim boş dönüyorum

Millet cumartesi 13:00 e kadar çalışıyorum diye ağlıyor
Hale bak buna bile özenir olduk
Bizi yine Kpss paklar gibi görünüyor.
Katiplik olmazsa sonum o zaten.

Bu arada bizim kombiyi yapan adam sekreter arıyormuş annem onla konuşmuş.
Küçücük ardiye gibi bir yer.
Zoruma gitti ya. Örgünlerde aöflerde bunun için mi sürünüyoruz
Liseden sonra okumayan arkadaşlarım şimdi terfi bile aldılar
Şaka gibi.

Benim de salı günü bir banka sınavım var, ticari bankacılık uzmanı departmanın adıymış, yetiştirilmek üzere uzman adayları arıyorlarmış ilanda öyle diyor. bakalım eğer bundan da ses çıkmazsa, banka defterini bir süre kapıyorum. daha da başvurmam bu sınavda kötü olursa, demekki beceremiyorum demek olur bu banka sınavlarını.

Allahım istiyorum istiyorum para değil derdim sadece saygınlık. İnsanların yaptığım işe saygı duyduğu takdir edildiğim bi yerde olmak istiyorum çok para kazanmak için değil kendimi orda görmek istediğim için çok yükselmek istiyorum. Ne yapacağım nerden başlamam gerek bilmiyorum ama.

Bir cevap yazdım, ne arkadaşım ne dostum olmasından ne aldığım eğitimden bahsedip beni editöre şikayet ettiler. Ben çok açık ve direkt olarak gerçeği yazdım. Kabul etsenizde kabul etmesenizde durum bu. Memurlukta ilerlemen yokmuş!! ne uzalır ne kısalır gibi günümüzün özel sektörünü bilmeden acamice yorumlara tepkisiz mi kalayım. Bu mantığa göre kamuyu seçenler hedefsiz oluyormuş, sorsan kamuda çalışmak konusunda en ufak bilgisi yoktur. Özel sektör seçmek hedef!!! diyende bankacılıkta başlayacak!!!! bana gelince merak etmeyin Elektrik mühendisiyim , bayanın çok az olduğu bir meslekte çalışıyorum. Şu an kamuda aldığım ücreti zaten özelde de alıyordum, hatta yurt dışınına gidersem bunun iki katı gibi dolar kuru farkında kazanacaktım, o zaman ben çok mu başarılı iş kadını olacaktım!!! Başarılı iş kadını kime göre neye göre???? Erkekler bile özel sektörden kaçarken, sanki her özele başlayan ceo olacakmış gibi varsayımla polyannacılık oynamayın. Artık 2013 yılındayız. 10. sınıfa giden biri bile internete girip özel sektörün ne kadar saçma bir yapıda olduğunu öğrenebilir. Ben haftanın 7 günü haftada 70 saat ortalamada çalışmayı bilirim. Masa başında 40 saatide. Onun için bana deneyimi sıfır olan insanlar, ne özeli ne memurluğu anlatmasınlar lütfen!!!

En güzel örneğim benim öğretmen olan arkadaşımdı, benden 2 yıl önce mezun oldu. Kesinlikle memurluk ve öğretmen olmak istemiyordu, ideali ona uygun değildi!!! Bir ilaç fabrikası ve bankacılık deneyminde sonra benle aynı zamanda kamuya öğretmen olarak girdi!!! Şimdi ne kadar mutlu olduğu yüzünden belli, ne kadar safmışım deyip duruyor. Onun itiraf edemediği kpss yi geçip atanmayı gözü yemediği için memurluk tüh kaka idealim değil deyip duruyordu. Özel sektörün tokadını yiyine kadar tabii.... Kastı girdi sınava atandı.

Herkes memur olacak diye bişey yok, tekniken mümkün değil lakin kalkıpta özel sektörde yüksek ücret, memurluğu basite almakla doğru yolu bulamazsınız. Tavsiyem çok idealist değilseniz ( memurluğu seöenler olmuyormuş!!!!) kpss yi tüm imkanlarınızla çalışamaya gayret gösterin, emeklilik yaşı 65!!!!!!!

Ayrıca, aldığım maaşta döner yada ek ödeme yoktur, düz memurlukla mühendisliği kıyaslamayın arkadaşım. İkincisi kamuda çok çeşitli çalışma alanları vardır. Mesela kalkınma ajansında uzman olarak çalışanlar şu an için 4.200 tl gibi maaş alabilmektedirler. Üçüncüsü bana kızmak yerine kamuyla ilgili soruları sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…