Bir derdim var bölümündeki ne kadar ücret alıyoruz konusunu okudukça ağlayasım geliyorİsyan etmek istemiyorum ama bizim karşımıza neden böyle iyi işler çıkmıyor anlamıyorumm
Dimi ya.. Neredeyse hiç aramıyorlar beniİyisini geçtim ben iş çıkmıyor kiBen de para kazanmak istiyorum artık
aslında o konuda devlette çalışanlar hariç sadece 1 2 kişinin işi ve aldığı maaş güzel gibi. özel sektör ne kadar kötüymüş böyle. okudukça umarım böyle olmaz sonum demekten başka hiç bir şey yapamıyorum. tabi ne mezunu olduğu da yazılsa, aklımızda daha bir fikir oluşabilirdi.. ama 5 sene, 8 sene çalışıp 1200 maaş alanlar var. düşününce imkansız gibi geliyor. çok kötü çünkü. ama sonra mesleğe bakınca mesela sekreterlik veya ön büro.. o işi yapan zaten maksimum ne kadar kazanabilir ki diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum.
gerçi artık işsizlikten o kadar sıkıldım ki, 'ne iş olsa yaparım' moduna girmeme bir adım kaldı.
allah sonumuzu hayır etsin ya. gerçekten ömrüm boyunca alacağım para öyle olacaksa kafama sıkar giderim :))
Meğersem ne kadar dertli olan varmış burada, ilk sayfalara bir göz attım, gerçekten çok komik ve tecrübesiz paylaşımlar olmuş. Memurluk deyince ne anlıyorsunuz ki, yok özel sektörde maaşlar yüksekmiş, memurluk bana göre değilmiş, memurlukta ne kısalır ne uzarmışım fala filan meşmekan hadiyin ordan, dalgamı geçiyorsunuz ya... Şu anda tahminim maksimum 1.500- 2.000 tl maaş alan kişi memurlukta ne uzalarım ne kısalarım diyor, bu hanımefendi en düşük memur maaşı 1.800 tl lerde hatta kitlerde 2.300 tl lerde olduğunu bilse, bilmesede doğum yada başka bir sebeple işten atıldığında anlayacak. Memurun çok altında bir maaşla işe başladığının farkında bile değil, daha uzalma kısalma peşinde.
Ben TETAŞ (Türkiye Elektrik Ticaret AŞ) kurumunda çalışan elektrik mühendisiyim ocak 2013 maaşım 3.400 tl, banka promosyonu hariç!!! Altı ayda 1 zam!!! Haftanın 5 günü 40 saat çalışma, yıllık izin 20 gün + 10 gün mazeret izni (10 yılı doldurumsam 30+10), Evli olsam çocuk başına ek ücret+ eşim çalışmıyorsa ek ücret+ yurt içi ve yurt dışı eğitim gezileri (geçen hafta antalya kemerde 5 yıldızlı otelde full pansiyon 5 gün eğitimdeydim, her şey dahil)+ Ücretsiz yabancı dil kurslarına katılım+ Masa başında tertemiz ortamda çalışma imkanı+ İş garantisi+ Maaşı her ayın 15 inde alma+ Maaştan ödenen sigorta primi+ 3/1 derecesine vardığımda vizeyle boğuşmadan yeşil pasaport sahibi olacam ve yükselme sınavlarıda var...
Bu arada özel sektörde 4,5 yıl deneyimimde tek kelimeyle iğrenç!!!! ve zaman kaybı olarak değerlendiriyorum....
Meğersem ne kadar dertli olan varmış burada, ilk sayfalara bir göz attım, gerçekten çok komik ve tecrübesiz paylaşımlar olmuş. Memurluk deyince ne anlıyorsunuz ki, yok özel sektörde maaşlar yüksekmiş, memurluk bana göre değilmiş, memurlukta ne kısalır ne uzarmışım fala filan meşmekan hadiyin ordan, dalgamı geçiyorsunuz ya... Şu anda tahminim maksimum 1.500- 2.000 tl maaş alan kişi memurlukta ne uzalarım ne kısalarım diyor, bu hanımefendi en düşük memur maaşı 1.800 tl lerde hatta kitlerde 2.300 tl lerde olduğunu bilse, bilmesede doğum yada başka bir sebeple işten atıldığında anlayacak. Memurun çok altında bir maaşla işe başladığının farkında bile değil, daha uzalma kısalma peşinde.
Ben TETAŞ (Türkiye Elektrik Ticaret AŞ) kurumunda çalışan elektrik mühendisiyim ocak 2013 maaşım 3.400 tl, banka promosyonu hariç!!! Altı ayda 1 zam!!! Haftanın 5 günü 40 saat çalışma, yıllık izin 20 gün + 10 gün mazeret izni (10 yılı doldurumsam 30+10), Evli olsam çocuk başına ek ücret+ eşim çalışmıyorsa ek ücret+ yurt içi ve yurt dışı eğitim gezileri (geçen hafta antalya kemerde 5 yıldızlı otelde full pansiyon 5 gün eğitimdeydim, her şey dahil)+ Ücretsiz yabancı dil kurslarına katılım+ Masa başında tertemiz ortamda çalışma imkanı+ İş garantisi+ Maaşı her ayın 15 inde alma+ Maaştan ödenen sigorta primi+ 3/1 derecesine vardığımda vizeyle boğuşmadan yeşil pasaport sahibi olacam ve yükselme sınavlarıda var...
Bu arada özel sektörde 4,5 yıl deneyimimde tek kelimeyle iğrenç!!!! ve zaman kaybı olarak değerlendiriyorum....
Bizim forumun da bir gün gerileceği hiç aklıma gelmezdi ne güzel sakin sakin dertleşiyorduk
Her neyse kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum
Az önce başvuru yaptığım yerlerden biri aradı, ben firmanın ihracat uzmanı pozisyonuna başvurmuştum çünkü kendimi belki o alanda geliştiririm ve kariyerime o alanda devam edebilirim diye düşünüyorum hali hazırda dış ticaret de okurken. Ancak arayan kişi bana dedi ki: " Cv nizi inceledim mühendis olduğunuzu görünce "assistant product manager" pozisyonu için daha uygun olabileceğinizi düşündüm. Düşünür müsünüz?"
Biraz pozisyonun tanımını yaptı ve benden telefon bekleyeceklerini söyledi.
Ben kararsız kaldım, çünkü bahsettiği pozisyon satış sonrası teknik desteği de kapsıyor. Ben satış istemiyorum dedim telefonda ama mümessillik gibi değil çoğunlukla ofis işi dedi. Sadece arada müşterilerin ( medikal firması olduğu için hastaneler oluyor müşteriler) teknik desteğe ihtiyacı olduğunda bilgilendirilmeleri gerekebiliyormuş. Böyle bakınca iyi gözüküyor ama altından pazarlama falan çıkarsa çok sinirlenirim eminim. Telefonda da söyledim ama adam sanki biraz kıvırıyormuş gibi geldi. Ne yapacağım sizin yorumunuz nedir?
canım hangi firma bu?
bende medikal şirketinde çalıştım..
orda teknik servis birimnde yönetici asistanı idim..
mühendislerr hastanelere kan,idrar vs cihazları gidip kuruyorlardı..
sonra da hastane personeline cihazın nasıl kullanacağına dair bilgi veriyorlardı..
sonrasında da cihazda sorun çıktı mı mühendisleri arıyor cihazı nasıl düzeltebiliriz diye bilgi istiyorlardı..
mühendisler o eğitime gönderildikleri ,için neyin ne olduğunu arızanın neden çıkabileceğini bildikleri için hemen yönlendiriyorlardı..
ama düzelmeyen arızalara bizzat gidip yapmak zorunda kalıyorlardı ki..
o şirkette tüm güneydoğu ellerinde olduğu için uzaktaki bir hastaneye gitme durumu da olabiliyordu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?