• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Ben de zannetmiyorum net 4000 olsun ama asgari ücret değildir diye düşünüyorum, ne kadar prim alabilirsin ki 4000 olsun. Ayrıca artık bir çok meslek grubu zaten mühendislerden fazla kazanıyor, yani mühendis 1200 alıyorsa bu asgari ücret alır gibi bir kıyas yanlış olur, maalesef bizim maaşlar düşük. :50:

MMO 2013 yılı için mühendis, mimar asgari ücretlerini açıkladı
2013 YILI MÜHENDİS ASGARİ ÜCRETİ BELİRLENDİ. - TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Tabi başlangıç için 2000 hayal ama bu nerdeyse bütün mesleklerde öyle. Mühendislerin diğer mesleklerden farkı düşük başlıyorlar ama ücretleri gittikçe artıyor.Çoğu meslekte böyle değil atıyorum 2 yıllık muhasebe mezunu biri muhasebeci olarak her zaman 1000-1500 bandında kazanır.bir öğretmen özel sektördeyse ve özel ders vermiyorsa 2000 civarında kazanabilir.piyasada 10000 alan mühendisler biliyorum.ben de mühendisim.

MMO 2013 yılı için mühendis, mimar asgari ücretlerini açıkladı
2013 YILI MÜHENDİS ASGARİ ÜCRETİ BELİRLENDİ. - TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Tabi başlangıç için 2000 hayal ama bu nerdeyse bütün mesleklerde öyle. Mühendislerin diğer mesleklerden farkı düşük başlıyorlar ama ücretleri gittikçe artıyor.Çoğu meslekte böyle değil atıyorum 2 yıllık muhasebe mezunu biri muhasebeci olarak her zaman 1000-1500 bandında kazanır.bir öğretmen özel sektördeyse ve özel ders vermiyorsa 2000 civarında kazanabilir.piyasada 10000 alan mühendisler biliyorum.ben de mühendisim.

Biliyorum bu kararı okudum daha önce. Mühendis asgarisi her sene belirlenir zaten ama iş verenler o parayı hiç bir zaman vermezler. Hatta 5 binlik sözleşme imzalayıp bankaya yatırıp "bakın çok maaş veriyoruz" etkisi yaratıp geri çekip elden 1000 lira verdiklerini de biliyorum. Kaç yıllık mühendissin bilmiyorum ama bütün mühendisler 10bin alamıyor. Tabi ki vardır 10bin 20bin alan mühendis ama 1000 liraya çalışan 10 yıllık mühendis de tanıyorum ben. Bunlar uç örnekler, bu örneklere bakarak mühendis az veya çok alıyor diyemeyiz, ortalamaya bakmak lazım. Bütün mühendislerin maaşı artacak diye bir şey yok. Öyle olsaydı binlerce mühendis son zamanlarda devlete yönelmezdi. Eskidenmiş özel sektörün cazibesi. Şimdi devlette çoğu kurumda en az 2.700le başlıyor mühendisler.

Bir de merak ettim, bu kararda belirtildiği gibi alabiliyor musunuz 2.700? Alıyorsanız çok şanslısınız gerçekten :31:

Son düzenleme:
Cuma günkü görüştüğüm yer geri dönmedi, arayacağız deyip ne diye aramıyorlar anlamıyorum :19: Bari olumsuz diye arasalar da boşuna beklemesem. Zaten çok hastayım, burnum kıpkırmızı oldu silmekten :5: Yarın sabah ki görüşmeme nasıl gideceğim bilmiyorum umarım iyi olurum yarına kadar :25:

Cuma günkü görüştüğüm yer geri dönmedi, arayacağız deyip ne diye aramıyorlar anlamıyorum :19: Bari olumsuz diye arasalar da boşuna beklemesem. Zaten çok hastayım, burnum kıpkırmızı oldu silmekten :5: Yarın sabah ki görüşmeme nasıl gideceğim bilmiyorum umarım iyi olurum yarına kadar :25:

canım çook geçmiş olsun...yarın hayırlı haberlerını bekliyoruz inş.

ben önlisans mezunuyum bizim bölümde bile en az 85 almak lazım yok okadar çalıştım sabahlara kadar,kendimi parçaladım ama olmayınca olmuyor neyepayım:( herkes memur olacak diye bi kadie yok diye kendımı avutuyorum... güzel düşün güzel olsun rabbim verecek bir yerden nasibimizi inş.

Ya tabi orası öyle de eskiden özel sektörün de devletin de kendine göre iyi tarafları vardı. Özel sektör deyince çok çalışmak ama fazla maaş geliyordu akla. Devlet rahat ama maaşı azdı. Şimdi öyle mi. Görüştüğüm yerlerde teklif edilen 1500 devletin verdiği 2700. Uzman yardımcısı olursan 2800 uzman olunca 3300. 3000 lirayı özelde kaç senede görürüm acaba ya da görebilir miyim. :ssz:

Ya tabi orası öyle de eskiden özel sektörün de devletin de kendine göre iyi tarafları vardı. Özel sektör deyince çok çalışmak ama fazla maaş geliyordu akla. Devlet rahat ama maaşı azdı. Şimdi öyle mi. Görüştüğüm yerlerde teklif edilen 1500 devletin verdiği 2700. Uzman yardımcısı olursan 2800 uzman olunca 3300. 3000 lirayı özelde kaç senede görürüm acaba ya da görebilir miyim. :ssz:

:)her şahış devlet memuru olmak istiyor bende o puanı alamıyorum demekki ben de o kafa yok diye düşünüyorum ne yapayım :/ olmayınca olmuyor vardır bir hayr.

toyota fabrıkasından çagarmalarını bekliyorum üretimden :/ ama neyapayım arkadasımın eltisi işletmen lisans muzunu oda girdi üretime belki ilerde beyaz yaka olurum diye. benımde düşüncem o belki ilerde beyaz yaka olurum:24:

:)her şahış devlet memuru olmak istiyor bende o puanı alamıyorum demekki ben de o kafa yok diye düşünüyorum ne yapayım :/ olmayınca olmuyor vardır bir hayr.

toyota fabrıkasından çagarmalarını bekliyorum üretimden :/ ama neyapayım arkadasımın eltisi işletmen lisans muzunu oda girdi üretime belki ilerde beyaz yaka olurum diye. benımde düşüncem o belki ilerde beyaz yaka olurum:24:

Öyle düşünme, kafayla alakası yok bunun yüksek puan alanlar çok mu akıllı? Çalışma sisteminde bi yanlışlık vardır. Ben hiç çalışmadan girdim bu sene ne sorulduğunu bile bilmiyordum 77 aldım. Zor bir sınav değil sadece emek istiyor. Ama devlet hayali kurmadıysa, yıllarca özelde çalışacağım diye düşündüysen benim gibi kendini verip çalışmak zor oluyor.
İnşallah çağırırlar canım. Mavi yaka girip beyaz yaka olunabiliyormuymuş? Bunu bilmiyordum. Ben de tüpraşa başvurdum bugün ama umudum yok keşke alsalar :31:

Öyle düşünme, kafayla alakası yok bunun yüksek puan alanlar çok mu akıllı? Çalışma sisteminde bi yanlışlık vardır. Ben hiç çalışmadan girdim bu sene ne sorulduğunu bile bilmiyordum 77 aldım. Zor bir sınav değil sadece emek istiyor. Ama devlet hayali kurmadıysa, yıllarca özelde çalışacağım diye düşündüysen benim gibi kendini verip çalışmak zor oluyor.
İnşallah çağırırlar canım. Mavi yaka girip beyaz yaka olunabiliyormuymuş? Bunu bilmiyordum. Ben de tüpraşa başvurdum bugün ama umudum yok keşke alsalar :31:

ön lisans /lisans mezunuysan açık kadroları kendi içinden tamamlıyorlar canım...

çok çalıştım gerçekten ama olmadı ne yapayım zaten lisansa tamam lıyorum şuanda lisans bitsin birde öyle denerim belki ozaman dır şansım... nasip toyota fabrıkası ilk 6 ay 1000 ile 6dan sonra 1500 ile devam ediyormuş 3 ayda birde ikrabiyesi var haftasonu tatil 8 saat çalışıyorsun zaten en az lise mezunu alıyor. hakkımızda hayırlısı canım neyapalım biryerden başlamalı artık nasip.

Bende okudum konuyu resmen yaşama sevincim gitti. Zaten çok kötüydüm bugün işsizlik psikolojisi mahvetti beni. Hep işsiz kalacağım sanırım :14:

gzellergzeli kaç puan aldın kpss den.
Ben 1 yıl deli gibi çalıştım sınava. Ama sınav anında mahvettim herşeyi. Kaydırdım. Şimdiye atanmış bir memurdum. 20 mat doğrum gitti. E doğrularıda götürdü ala ala 80e yakın puan aldım.
Atanamıyorumda merkezide. Katiplik denicem birde gümrük benim bölümden alım yapacak onu denicem. Çok zormuş beklemek. İşsiz kalmaktan yoruldum:14:

gzellergzeli kaç puan aldın kpss den.
Ben 1 yıl deli gibi çalıştım sınava. Ama sınav anında mahvettim herşeyi. Kaydırdım. Şimdiye atanmış bir memurdum. 20 mat doğrum gitti. E doğrularıda götürdü ala ala 80e yakın puan aldım.
Atanamıyorumda merkezide. Katiplik denicem birde gümrük benim bölümden alım yapacak onu denicem. Çok zormuş beklemek. İşsiz kalmaktan yoruldum:14:

71 aldım ben :( çekyatın altına atmıştım kitaplarımı annem artık çıkart at diyor ama gözümün göresi yok artık lanet olsun. ben bu devlete güvenmıyorum arkadasım! sonuçların açıklanması ile paunların belirletigi aynı gün atama yapıyor bu devlet! o yüsden hakkımı helal etmıyor ve güvenmıyorum... her aile 3 çocukmuş.dogursa çoluk çocuga iş nerede? kendi geçinsin 774 lira ile kirada da göreyim!

Ben de bugün sınıf arkadaşlarımla konuştum, daha doğrusu eski sınıf arkadaşları :/ kimse iş bulamamış, ama herkes bir yön verme derdinde. sertifika kurslarına gidiyorlarmış, staja başlayanlar olmuş. bu ikinci dönemle beraber 3 arkadaşım da yükseğe başlamış. yani herkes bir şeyler yapmış sanki ben dışında :/

Back