Bir cevap yazdım, ne arkadaşım ne dostum olmasından ne aldığım eğitimden bahsedip beni editöre şikayet ettiler. Ben çok açık ve direkt olarak gerçeği yazdım. Kabul etsenizde kabul etmesenizde durum bu. Memurlukta ilerlemen yokmuş!! ne uzalır ne kısalır gibi günümüzün özel sektörünü bilmeden acamice yorumlara tepkisiz mi kalayım. Bu mantığa göre kamuyu seçenler hedefsiz oluyormuş, sorsan kamuda çalışmak konusunda en ufak bilgisi yoktur. Özel sektör seçmek hedef!!! diyende bankacılıkta başlayacak!!!!
bana gelince merak etmeyin Elektrik mühendisiyim , bayanın çok az olduğu bir meslekte çalışıyorum. Şu an kamuda aldığım ücreti zaten özelde de alıyordum, hatta yurt dışınına gidersem bunun iki katı gibi dolar kuru farkında kazanacaktım, o zaman ben çok mu başarılı iş kadını olacaktım!!! Başarılı iş kadını kime göre neye göre???? Erkekler bile özel sektörden kaçarken, sanki her özele başlayan ceo olacakmış gibi varsayımla polyannacılık oynamayın. Artık 2013 yılındayız. 10. sınıfa giden biri bile internete girip özel sektörün ne kadar saçma bir yapıda olduğunu öğrenebilir. Ben haftanın 7 günü haftada 70 saat ortalamada çalışmayı bilirim. Masa başında 40 saatide. Onun için bana deneyimi sıfır olan insanlar, ne özeli ne memurluğu anlatmasınlar lütfen!!!
En güzel örneğim benim öğretmen olan arkadaşımdı, benden 2 yıl önce mezun oldu. Kesinlikle memurluk ve öğretmen olmak istemiyordu, ideali ona uygun değildi!!! Bir ilaç fabrikası ve bankacılık deneyminde sonra benle aynı zamanda kamuya öğretmen olarak girdi!!! Şimdi ne kadar mutlu olduğu yüzünden belli, ne kadar safmışım deyip duruyor. Onun itiraf edemediği kpss yi geçip atanmayı gözü yemediği için memurluk tüh kaka idealim değil deyip duruyordu. Özel sektörün tokadını yiyine kadar tabii.... Kastı girdi sınava atandı.
Herkes memur olacak diye bişey yok, tekniken mümkün değil lakin kalkıpta özel sektörde yüksek ücret, memurluğu basite almakla doğru yolu bulamazsınız. Tavsiyem çok idealist değilseniz ( memurluğu seöenler olmuyormuş!!!!) kpss yi tüm imkanlarınızla çalışamaya gayret gösterin, emeklilik yaşı 65!!!!!!!
Ayrıca, aldığım maaşta döner yada ek ödeme yoktur, düz memurlukla mühendisliği kıyaslamayın arkadaşım. İkincisi kamuda çok çeşitli çalışma alanları vardır. Mesela kalkınma ajansında uzman olarak çalışanlar şu an için 4.200 tl gibi maaş alabilmektedirler. Üçüncüsü bana kızmak yerine kamuyla ilgili soruları sorabilirsiniz.