Bir cevap yazdım, ne arkadaşım ne dostum olmasından ne aldığım eğitimden bahsedip beni editöre şikayet ettiler. Ben çok açık ve direkt olarak gerçeği yazdım. Kabul etsenizde kabul etmesenizde durum bu. Memurlukta ilerlemen yokmuş!! ne uzalır ne kısalır gibi günümüzün özel sektörünü bilmeden acamice yorumlara tepkisiz mi kalayım. Bu mantığa göre kamuyu seçenler hedefsiz oluyormuş, sorsan kamuda çalışmak konusunda en ufak bilgisi yoktur. Özel sektör seçmek hedef!!! diyende bankacılıkta başlayacak!!!!bana gelince merak etmeyin Elektrik mühendisiyim , bayanın çok az olduğu bir meslekte çalışıyorum. Şu an kamuda aldığım ücreti zaten özelde de alıyordum, hatta yurt dışınına gidersem bunun iki katı gibi dolar kuru farkında kazanacaktım, o zaman ben çok mu başarılı iş kadını olacaktım!!! Başarılı iş kadını kime göre neye göre???? Erkekler bile özel sektörden kaçarken, sanki her özele başlayan ceo olacakmış gibi varsayımla polyannacılık oynamayın. Artık 2013 yılındayız. 10. sınıfa giden biri bile internete girip özel sektörün ne kadar saçma bir yapıda olduğunu öğrenebilir. Ben haftanın 7 günü haftada 70 saat ortalamada çalışmayı bilirim. Masa başında 40 saatide. Onun için bana deneyimi sıfır olan insanlar, ne özeli ne memurluğu anlatmasınlar lütfen!!!
En güzel örneğim benim öğretmen olan arkadaşımdı, benden 2 yıl önce mezun oldu. Kesinlikle memurluk ve öğretmen olmak istemiyordu, ideali ona uygun değildi!!! Bir ilaç fabrikası ve bankacılık deneyminde sonra benle aynı zamanda kamuya öğretmen olarak girdi!!! Şimdi ne kadar mutlu olduğu yüzünden belli, ne kadar safmışım deyip duruyor. Onun itiraf edemediği kpss yi geçip atanmayı gözü yemediği için memurluk tüh kaka idealim değil deyip duruyordu. Özel sektörün tokadını yiyine kadar tabii.... Kastı girdi sınava atandı.
Herkes memur olacak diye bişey yok, tekniken mümkün değil lakin kalkıpta özel sektörde yüksek ücret, memurluğu basite almakla doğru yolu bulamazsınız. Tavsiyem çok idealist değilseniz ( memurluğu seöenler olmuyormuş!!!!) kpss yi tüm imkanlarınızla çalışamaya gayret gösterin, emeklilik yaşı 65!!!!!!!
Ayrıca, aldığım maaşta döner yada ek ödeme yoktur, düz memurlukla mühendisliği kıyaslamayın arkadaşım. İkincisi kamuda çok çeşitli çalışma alanları vardır. Mesela kalkınma ajansında uzman olarak çalışanlar şu an için 4.200 tl gibi maaş alabilmektedirler. Üçüncüsü bana kızmak yerine kamuyla ilgili soruları sorabilirsiniz.
2 yerden gelip başlayabilirsiniz dediler.
Ama kararsızım kızlar bana yardımcı olun
Biri iş elbiseleri üreten bir tekstil firması
5 katlı bir bina üst katlarda üretim en alt katı satış yapılan ve idare gibi bir şey
2 masa var bir de tezgah orada satış yapılıyor
Sekreter pozisyonu için başvurmuştum ama satış da yaptıracaklarmış.
O sorun değil benim için.
Ama çok yoğun bir yer
Diğer de bir teknik bakım firması beyaz eşya üzerine
Büroları var orada yanlız olacağım kafama göre
Gelen telefonlar, siparişler vs. kayıt etme.
Saat olarak da maaş olarak da aynı.
Sizce hangisi :26:
Ben açıkcası aöf, katiplik gibi sınavlara hazırlanıyorum/ çalışıyorum
Kafam rahat olmalı
Çok aşırı yoğun bir yerde akşam bunları yapacak enerjim kalmayabilir.
Kararsızım :26:
Ben de konsolosluk çağrı merkezi için arandım, üç diliniz varmış harcamayın dedi. Ben mühendisim işimi yapmak istiyorum dedim. Sizin sektör kötü iş bulamazsınız dedi. Bir de aşağılanıyoruz, bütün bunları hakedicek ne yaptım bilmiyorum. Eğer dualar kabul oluyorsa bir gün çok saygın bir işim olacak ve herkese söylediklerini yedirticem.
Ben de konsolosluk çağrı merkezi için arandım, üç diliniz varmış harcamayın dedi. Ben mühendisim işimi yapmak istiyorum dedim. Sizin sektör kötü iş bulamazsınız dedi. Bir de aşağılanıyoruz, bütün bunları hakedicek ne yaptım bilmiyorum. Eğer dualar kabul oluyorsa bir gün çok saygın bir işim olacak ve herkese söylediklerini yedirticem.
Ne yazık ki ben de böyle düşünüyorum. Millet iyi kötü bi yerden başlıyor sonrasında arayışına devam ediyor pozisyon/sektör değiştiriyor ama ben iyi bi iş olsun, şöyle olsun böyle olsun diyorum ve evde oturuyorum
Bugün bi dersaneye görüşmeye gittim. Şartları diğer gittiğim yerlere göre daha iyi, evime de yakın ancak haftaiçi 1 gün izin kullanılıyormuş. 5 aylık evliyim, eşim haftasonları evde ben haftasonları çalışçam. Mesai 8 de bitiyormuş evde 8 buçuk gibi olucam. eşimle ortak bişeyler yapmak çok zor olucak ama evde durmaktan da çok sıkıldım bi yerden başlamak istiyorum. Ne dersiniz kızlar... Yarın arayıp olumlu düşündüğümü söylesem mi. Gerçi onlar da beni değelendirceklerini söylediler istediğinde gel başla demediler am ben düşünüp duruyorum işte.belki de onlar beğenmemiştir :)
aynı özellikte bir dersaneyle görüştüm bende..
eşim şartları beğenmedi,evlilik hayatımız kötü etkilenir diye izin vermedi
toyota fabrıkasından haber bekliyorum demiştim ya bu günde işkurdan mj geldi bi reklam$grafik firmasından grafiker olarak,toyota fabrıkası kesin değil ay sonunda belli olacak :/ onu beklerken bu işi kaçırıcam fabrıka işide kesin değil :18: ne yapcakm şimdi ben?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?