Bi yarın iş görüşmem var, bir de ertesi gün.. İkisi de fena yerler değil aslında, yarınki insan kaynaklarıyla ilgili, perşembe gününkü alanımdan çok uzak yapı mimari dekorasyon, uluslararası bir ahşap şirketi. bugün telefonda ön mülakat yaptılar, 20 25 dakika sürdü, çok eğlenceli geçti, iş tanımı falan güzel. kafamdaki gibi olmasa da, kariyer imkanı yüksek bir yer.
bir de, ikisi de eve yakın. maaşta konuştuk o telefonda uzun konuştuğum ahşap yeriyle, 1200 civarı dedi adam.
insan kaynakları olan da 1000 lira civarı dedi.
yani maaşlarda aşağı yukarı aynı. neyse maaş önemli değil artık.
Bi yarın iş görüşmem var, bir de ertesi gün.. İkisi de fena yerler değil aslında, yarınki insan kaynaklarıyla ilgili, perşembe gününkü alanımdan çok uzak yapı mimari dekorasyon, uluslararası bir ahşap şirketi. bugün telefonda ön mülakat yaptılar, 20 25 dakika sürdü, çok eğlenceli geçti, iş tanımı falan güzel. kafamdaki gibi olmasa da, kariyer imkanı yüksek bir yer.
bir de, ikisi de eve yakın. maaşta konuştuk o telefonda uzun konuştuğum ahşap yeriyle, 1200 civarı dedi adam.
senin adına çok sevindim cnm inşalhh biri olur böylelikle işsizler ordusundan çıkarsın .. ben o kadar yapıyorum başvuru ama pek bişey yok bakalım inşalhh benimde biyerde kısmetim vardır
üzülme cnm sen başvurulara devam kısmetin olan yer elbette vardır...inşallah oraya başladığında da tüm bu stresten kurtulup gülerek hatırlarsın bu günlerini...
diğerini anlatıyorum, bu konuda aklım çok karışık, hiç hayalimdeki gibi değil, halbuki telefondaki ön görüşme gayet eğlenceli geçti demiştim.
ahşap, dekoratif kapı yapan bir firma. ünlü bi yer. oranın istanbuldaki en büyük bayisiymiş. ama nası desem ya, bana mı öyle geldi, yoksa hiç düşünmediğim bir sektör mü bilemedim ama, bana biraz tezgahtarlık gibi geldi. daha farklısı tabi ama ne bileyim. bu konuda yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
mağaza sorumlusuymuş yapacağım iş. adam burası senin dükkanınmış gibi davranman lazım dedi. bi tane mühendis bi adam var dükkanda, bi tane mimar var, bi tane danışmada sekreter tarzı gelen müşterileri karşılayan biri var. bir de işte beni seçerlerse ben olacağım. o mimar ve mühendis adam devamlı fabrikayla bu bayii arasında mekik dokuyorlarmış, o kızdan hariç bir tane daha sorumluya ihtiyaçları varmış. bütün her şeyin koordinasyonuyla ilgilenecek, gerekirse müşteri ağırlayacak, gerekirse internette sosyal medyada reklamını yapacak, gerekirse forumlarda bloglarda reklam verecek, arabistan ve rusyaya da gönderiyorlarmış kapıları, onlarla mail iletişimini kuracak falan.
bilemedim.. maaş 1000 - 1100 düşünüyorlarmış. yemek hariç, yol dahil.
yemek hariç yol dahil mi? işe gel de ne yersen ye bizden değil mi demek bu? allahım ne günlere kaldık yahele bir önceki yorumundaki anlattıgın iş tam bir fiyasko ben olsam telefonda bu şekilde anlatmamıştınız derdim 3 ay staj. 3 ay ben kendim giderim kursa hemde sertifiikamı alırım sekreterlik için deseydiniz keşke
tezgahtarlık a benzettiğiniz iş yeni bir iş bulana kadar belki sizi oyalayabilir. ne mezunu oldugunuzu bilmiyorum ama dünyanın harbiden çivisi çıkmış.. adamlara bak ya cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar pes!
sakın yanlışlıkla sözleşme imzalama ama ben bir yurda sekreter olarak görüşmeye gittim adam benden 2 yıl çıkmıcana dair sözleşme yapar mısın dedi. tek taraflı mı diye sordum evet dedi. yani onlar beni çıkartabilecekler ama ben çıkmak istediğimde çıkamıcam ya ben sizi begenmessem diye sordugumda sizin öyle bir sansınız olmıcak bu sözleşme ile dedi. bende istemedim 6 ay değilki bu koskoca 2 yıl yani. bende istemedim.
Kızlar bu arada, bende sabah 11 de 1000 kişi çalıştıran bir fabrikaya beyaz yaka için iş görüşmesine gidicem komşumuzun kızı beni önermiş sağolsun anlatmasına göre çok güzel uzak ama servisi var. ki beyaz yaka olacakbenım için ne olur dua edin 1.5 yıldır işsizim bu sefer olsun çünkü onun anlatmasına göre benım içime çok sindi..Tam istediğim tarzda bir iş olacak allahım şans dilek hayr kısmet kapılarını açsın bu iş için bana..Allahım inş. bu sefer olur.
ben de dedim telefonda böyle konuşmamıştık diye, ik müdürü dedi ki, asistanımız yanlış yönlendirmiş herhalde diye geçiştirdi. sonra da dedim zaten ben staj düşünmüyorum diye..
o mağaza sorumlusu olan net maaş yol içinde olarak 1000 1100 düşünüyormuş, hesap yaptım kafamdan yol parası 150 yapıyor ortalama. yemek oradanmış.
mağaza sorumlusu olayını biraz araştırıcam.
aaa bir de adam dedi ki, geçici bir iş olarak düşünüyorsanız hiç başlamayın dedi. biz uzun süreli eleman arıyoruz dedi.
düşünüyorum orada uzun süreli çalışırsam ne olabilirim diye de, uluslararası ilişkiler okudum, mühendis veya mimar olsam oradaki adamlar gibi belki yükselirsin ama ben en fazla ne olabilirim orada..
kafam allak bullak. eğer o mağaza işi olursa pazartesi başlatmak istiyorlarmış, yani cuma ctesi en geç haber gelirmiş.
moralim oldukça bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?