• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Bi yarın iş görüşmem var, bir de ertesi gün.. İkisi de fena yerler değil aslında, yarınki insan kaynaklarıyla ilgili, perşembe gününkü alanımdan çok uzak yapı mimari dekorasyon, uluslararası bir ahşap şirketi. bugün telefonda ön mülakat yaptılar, 20 25 dakika sürdü, çok eğlenceli geçti, iş tanımı falan güzel. kafamdaki gibi olmasa da, kariyer imkanı yüksek bir yer.

bir de, ikisi de eve yakın. maaşta konuştuk o telefonda uzun konuştuğum ahşap yeriyle, 1200 civarı dedi adam.
insan kaynakları olan da 1000 lira civarı dedi.
yani maaşlarda aşağı yukarı aynı. neyse maaş önemli değil artık.

Bi yarın iş görüşmem var, bir de ertesi gün.. İkisi de fena yerler değil aslında, yarınki insan kaynaklarıyla ilgili, perşembe gününkü alanımdan çok uzak yapı mimari dekorasyon, uluslararası bir ahşap şirketi. bugün telefonda ön mülakat yaptılar, 20 25 dakika sürdü, çok eğlenceli geçti, iş tanımı falan güzel. kafamdaki gibi olmasa da, kariyer imkanı yüksek bir yer.

bir de, ikisi de eve yakın. maaşta konuştuk o telefonda uzun konuştuğum ahşap yeriyle, 1200 civarı dedi adam.

Hayırlısı olsun inşallah ikisinden birine başlarsın. Maaşlar yeni mezun için genelde böyle eve yakınmış hem yollarda heba olmazsın. doludolu dan sonra ikinci olursun inşallah forumda da sıra bize gelir diye umutlanırız. :31:

Aa inşallah ikisinden biri olur. İkisinin de maaşı fena değil bence. Hayırlısı olsunn :)

Umarım ikisinden biri olur gerçekten.. Haber verip, görüşme ayrıntılarımı yazarım yarın. şansınız benle olsun

senin adına çok sevindim cnm inşalhh biri olur böylelikle işsizler ordusundan çıkarsın .. ben o kadar yapıyorum başvuru ama pek bişey yok bakalım inşalhh benimde biyerde kısmetim vardır :43::43:

eve yakın olması güzel kariyer imkanı olmasıda ...telefondakinden daha güzel geçer inş. görüşmen cnm:16:

senin adına çok sevindim cnm inşalhh biri olur böylelikle işsizler ordusundan çıkarsın .. ben o kadar yapıyorum başvuru ama pek bişey yok bakalım inşalhh benimde biyerde kısmetim vardır :43::43:

üzülme cnm sen başvurulara devam kısmetin olan yer elbette vardır...inşallah oraya başladığında da tüm bu stresten kurtulup gülerek hatırlarsın bu günlerini...:32::32:

üzülme cnm sen başvurulara devam kısmetin olan yer elbette vardır...inşallah oraya başladığında da tüm bu stresten kurtulup gülerek hatırlarsın bu günlerini...:32::32:

ahhh canm keşkee nerdeee o günlerrr daha bugün biriyle konuştumm olumsuz cevabı geldii çokta umut bağlamıştım o işe yıkıldım resmen çok üzgünüm bunaldım artık evde oturmaktann ne yapsam bilemedim :43:

Bugün iki görüşmeye birden gittim, şans.. birine giderken diğeri de aradı, yarın değil bugün gelebilir misiniz dedi, zaten yerler yakındı birbirine. Ben de birinden çıkıp, diğerine gittim..

ya kızlar ciddi moralim bozuk aslında. çok geriliyorum. İkisi de kötü geçti yaa. hem iş kötü, hem de görüşme kötü geçti.

o insan kaynakları olan, insan kaynakları danışma şirketiydi. telefonda bana insan kaynakları asistanı demişlerdi, maaşı da söylediğim gibi 1000 1100 düşünüyoruz demişlerdi. yani maaşlı çalışan olmak. sonra bugün görüşmede ne deseler beğenirsiniz, 3 ay staj! üstüne 1 ay deneme süresi. eşittir 4 ay maaşsız çalışma. sonra sigorta maaş falan başlıyor. yapılacak işi de anlatıyorum : sekreterliğin isim değiştirmiş hali. görüşmeye gelenleri karşılama, yönlendirme, İK müdürünün seçtiği başvurulardan adayları arama, randevu alma, excel'e adayların bilgilerini vs güncelleme raporlama.. yani 3 ay staj ne alaka. işi öğretme eğitim vs deseler 1 2 hafta hadi neyse derim, o bile saçma olurdu aslında. çünkü yapılacak işi herkes yapar. yani saçma sapan bişi. ben staj yapmak istesem neden orada yapıyım, kafayı mı yedim, giderim gazetede yaparımm, veya büyük şirketlerin stajyer ilanlarına başvururum. staj mı arıyorum ben. allah allah.. telefonda ne diyorlar, görüşmede ne diyorlar. aklıma geldi şimdi gene sinirlendim.

diğerini anlatıyorum, bu konuda aklım çok karışık, hiç hayalimdeki gibi değil, halbuki telefondaki ön görüşme gayet eğlenceli geçti demiştim.

ahşap, dekoratif kapı yapan bir firma. ünlü bi yer. oranın istanbuldaki en büyük bayisiymiş. ama nası desem ya, bana mı öyle geldi, yoksa hiç düşünmediğim bir sektör mü bilemedim ama, bana biraz tezgahtarlık gibi geldi. daha farklısı tabi ama ne bileyim. bu konuda yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

mağaza sorumlusuymuş yapacağım iş. adam burası senin dükkanınmış gibi davranman lazım dedi. bi tane mühendis bi adam var dükkanda, bi tane mimar var, bi tane danışmada sekreter tarzı gelen müşterileri karşılayan biri var. bir de işte beni seçerlerse ben olacağım. o mimar ve mühendis adam devamlı fabrikayla bu bayii arasında mekik dokuyorlarmış, o kızdan hariç bir tane daha sorumluya ihtiyaçları varmış. bütün her şeyin koordinasyonuyla ilgilenecek, gerekirse müşteri ağırlayacak, gerekirse internette sosyal medyada reklamını yapacak, gerekirse forumlarda bloglarda reklam verecek, arabistan ve rusyaya da gönderiyorlarmış kapıları, onlarla mail iletişimini kuracak falan.

bilemedim.. maaş 1000 - 1100 düşünüyorlarmış. yemek hariç, yol dahil.

Son düzenleme:
diğerini anlatıyorum, bu konuda aklım çok karışık, hiç hayalimdeki gibi değil, halbuki telefondaki ön görüşme gayet eğlenceli geçti demiştim.

ahşap, dekoratif kapı yapan bir firma. ünlü bi yer. oranın istanbuldaki en büyük bayisiymiş. ama nası desem ya, bana mı öyle geldi, yoksa hiç düşünmediğim bir sektör mü bilemedim ama, bana biraz tezgahtarlık gibi geldi. daha farklısı tabi ama ne bileyim. bu konuda yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

mağaza sorumlusuymuş yapacağım iş. adam burası senin dükkanınmış gibi davranman lazım dedi. bi tane mühendis bi adam var dükkanda, bi tane mimar var, bi tane danışmada sekreter tarzı gelen müşterileri karşılayan biri var. bir de işte beni seçerlerse ben olacağım. o mimar ve mühendis adam devamlı fabrikayla bu bayii arasında mekik dokuyorlarmış, o kızdan hariç bir tane daha sorumluya ihtiyaçları varmış. bütün her şeyin koordinasyonuyla ilgilenecek, gerekirse müşteri ağırlayacak, gerekirse internette sosyal medyada reklamını yapacak, gerekirse forumlarda bloglarda reklam verecek, arabistan ve rusyaya da gönderiyorlarmış kapıları, onlarla mail iletişimini kuracak falan.

bilemedim.. maaş 1000 - 1100 düşünüyorlarmış. yemek hariç, yol dahil.

yemek hariç yol dahil mi? işe gel de ne yersen ye bizden değil mi demek bu? allahım ne günlere kaldık ya:14: hele bir önceki yorumundaki anlattıgın iş tam bir fiyasko ben olsam telefonda bu şekilde anlatmamıştınız derdim 3 ay staj. 3 ay ben kendim giderim kursa hemde sertifiikamı alırım sekreterlik için deseydiniz keşke:23:

tezgahtarlık a benzettiğiniz iş yeni bir iş bulana kadar belki sizi oyalayabilir. ne mezunu oldugunuzu bilmiyorum ama dünyanın harbiden çivisi çıkmış.. adamlara bak ya cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar pes!

Acaba diyorum bi firmaya gitsem, beni burada 1 sene çalıştı gösterin sigortamı ben yatırıcam söz yeter ki tecrübe gözüksün desem kabul ederler mi :9: Ya da en azından cv me yazayım arayıp sorarlarsa evet çalıştı desinler. :27:

yemek hariç yol dahil mi? işe gel de ne yersen ye bizden değil mi demek bu? allahım ne günlere kaldık ya:14: hele bir önceki yorumundaki anlattıgın iş tam bir fiyasko ben olsam telefonda bu şekilde anlatmamıştınız derdim 3 ay staj. 3 ay ben kendim giderim kursa hemde sertifiikamı alırım sekreterlik için deseydiniz keşke:23:

tezgahtarlık a benzettiğiniz iş yeni bir iş bulana kadar belki sizi oyalayabilir. ne mezunu oldugunuzu bilmiyorum ama dünyanın harbiden çivisi çıkmış.. adamlara bak ya cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar pes!

ben de dedim telefonda böyle konuşmamıştık diye, ik müdürü dedi ki, asistanımız yanlış yönlendirmiş herhalde diye geçiştirdi. sonra da dedim zaten ben staj düşünmüyorum diye..

o mağaza sorumlusu olan net maaş yol içinde olarak 1000 1100 düşünüyormuş, hesap yaptım kafamdan yol parası 150 yapıyor ortalama. yemek oradanmış.
mağaza sorumlusu olayını biraz araştırıcam.

aaa bir de adam dedi ki, geçici bir iş olarak düşünüyorsanız hiç başlamayın dedi. biz uzun süreli eleman arıyoruz dedi.

düşünüyorum orada uzun süreli çalışırsam ne olabilirim diye de, uluslararası ilişkiler okudum, mühendis veya mimar olsam oradaki adamlar gibi belki yükselirsin ama ben en fazla ne olabilirim orada..

kafam allak bullak. eğer o mağaza işi olursa pazartesi başlatmak istiyorlarmış, yani cuma ctesi en geç haber gelirmiş.

moralim oldukça bozuk

Chloen, adamların öyle demesini önemseme bence. Ne diyeceklerdi, bir kaç ay çalışıp çıkabilirsin mi? Hepsi öyle diyor. İçine siniyorsa başla bence, sonra nasılsa çıkarsın yok çıkamazsın diyemezler ya. Sonuçta yeni mezunsun, ilk işin olacak onlar da farkında bunun. Kimse ilk girdiği yerden emekli olmuyor. Mutsuz olursan seni orada zorla tutamazlar ya.

sakın yanlışlıkla sözleşme imzalama ama ben bir yurda sekreter olarak görüşmeye gittim adam benden 2 yıl çıkmıcana dair sözleşme yapar mısın dedi. tek taraflı mı diye sordum evet dedi. yani onlar beni çıkartabilecekler ama ben çıkmak istediğimde çıkamıcam ya ben sizi begenmessem diye sordugumda sizin öyle bir sansınız olmıcak bu sözleşme ile dedi. bende istemedim 6 ay değilki bu koskoca 2 yıl yani. bende istemedim.

Kızlar bu arada, bende sabah 11 de 1000 kişi çalıştıran bir fabrikaya beyaz yaka için iş görüşmesine gidicem komşumuzun kızı beni önermiş sağolsun anlatmasına göre çok güzel uzak ama servisi var. ki beyaz yaka olacak :33: benım için ne olur dua edin 1.5 yıldır işsizim bu sefer olsun çünkü onun anlatmasına göre benım içime çok sindi..Tam istediğim tarzda bir iş olacak allahım şans dilek hayr kısmet kapılarını açsın bu iş için bana..Allahım inş. bu sefer olur.

sakın yanlışlıkla sözleşme imzalama ama ben bir yurda sekreter olarak görüşmeye gittim adam benden 2 yıl çıkmıcana dair sözleşme yapar mısın dedi. tek taraflı mı diye sordum evet dedi. yani onlar beni çıkartabilecekler ama ben çıkmak istediğimde çıkamıcam ya ben sizi begenmessem diye sordugumda sizin öyle bir sansınız olmıcak bu sözleşme ile dedi. bende istemedim 6 ay değilki bu koskoca 2 yıl yani. bende istemedim.

Kızlar bu arada, bende sabah 11 de 1000 kişi çalıştıran bir fabrikaya beyaz yaka için iş görüşmesine gidicem komşumuzun kızı beni önermiş sağolsun anlatmasına göre çok güzel uzak ama servisi var. ki beyaz yaka olacak :33: benım için ne olur dua edin 1.5 yıldır işsizim bu sefer olsun çünkü onun anlatmasına göre benım içime çok sindi..Tam istediğim tarzda bir iş olacak allahım şans dilek hayr kısmet kapılarını açsın bu iş için bana..Allahım inş. bu sefer olur.

çok güzel tatlım ...iyi bir fırsat dualarım seninle inşallah güzel gecer ve seni tatmine dicek bir iştir.
servis olduktan sonra uzak olması da önemli değil bence ...zaten sanayi bölhgleri uzak olur yerleşim yerlerinden..

ne mezunusun? hangi pozisyon için gidiyorsun görüşmeye? görüşmenin provasını zihninde canladnır ve hep iyi şeyler düşün kendine güvenin de tam olsun mutlaka...üzerinede için de iyi hissedeceğin şeyler giy ...

özel sektör için süper resmi giyinmeye gerek yok bence ben altıma kot çizme üstüne çizme rengi blazer ceket bide leopar desenli şal takmıştım mesela:)

inş. iyi gecer görüşmen ve umudugnu bulabilcegın yerdir :34::34:

ben de dedim telefonda böyle konuşmamıştık diye, ik müdürü dedi ki, asistanımız yanlış yönlendirmiş herhalde diye geçiştirdi. sonra da dedim zaten ben staj düşünmüyorum diye..

o mağaza sorumlusu olan net maaş yol içinde olarak 1000 1100 düşünüyormuş, hesap yaptım kafamdan yol parası 150 yapıyor ortalama. yemek oradanmış.
mağaza sorumlusu olayını biraz araştırıcam.

aaa bir de adam dedi ki, geçici bir iş olarak düşünüyorsanız hiç başlamayın dedi. biz uzun süreli eleman arıyoruz dedi.

düşünüyorum orada uzun süreli çalışırsam ne olabilirim diye de, uluslararası ilişkiler okudum, mühendis veya mimar olsam oradaki adamlar gibi belki yükselirsin ama ben en fazla ne olabilirim orada..

kafam allak bullak. eğer o mağaza işi olursa pazartesi başlatmak istiyorlarmış, yani cuma ctesi en geç haber gelirmiş.

moralim oldukça bozuk

canım sekreterlik şini salla bence üç ay staj yapcak birini bulmaları hayal onların sen bide uni mezunusun yok artık yani...herkesi 3 ay beleş çalıştrsalar yani deneseler 4 kişyle yıl biter :))

ilk defa böle bişey duyuyorum staj yapılır ama ücretsiz değil asgari felan dese bari :5::5:

keşke onalrın ağzının payını verseydin bu iş için benim üç ay staj yapmaya değil 3 gün burada çalışmak yeterli deseydin :33::33:

öbür işe gelince tabikide sana kısa süreli alıyoruz felan demezler sen de şöyle deseydin ben de uzun vadeli çalışcagım bir yer aıryorum zaten :9::9:

kimse kısa vadeli birini almak istemez...sen tekrar görüştüğünde ben çalıştıgı m yeri sahiplenirim orası benım de yuvam ekmek kapım olur aynı zaman da emeğimin karşılıgıyla burda yükselmek isterim felan da ...sürekli kendimi geliştirrim de

zaten seversen 3 ay içinde anlarsın ama yok sevmedım dersen adam senı zorla tutcak değil orda nişanlandım evlnecem dersın olur bıter :) taynımız artvıne cıktı dersın..bahane cookkk yani kimse o da olmadı iş yavaşlatırsın o senı gonderırı zaten :)))

sözleşme imzalamış olsna bıle işi yavaşlatrısın hata yaprsın seve seve postalarlar tabi bu eğer ayrılcam dedin zorluk cıkarırlarsa :)

iyi düşün iyi karar ver hakkında hayırlısı olsun cnm ..dualrımız seninle ve tüm iş arayan arkadaşlar..

Allah emeklerimizin karşılıgını alacağımız hayırlı iş ve iş arkadaslarıyla karşılaştırsın :40:

Back