Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

umudunu kaybetme bir ay öne ben de evde oturmaktan tırlatcaktım ki ben ilçede yaşıyorum öle cok bi eyre basvurma sansımda yoktu..büyük sehırde de aldıgın fıyat dırek ev kırasına gıdıyor..her neyse başvurdugum yer de ilçede tek ve personel felan aramıyordu :))

şans iste parası az felan dedim önce gıtmıycem çalışmıycam sonra o iki hafta siniri oldum keşke başlasaydım az demeseydim diye o sırada bana dönüş yaptılar fiyatı yükseltip

düşün ben eski fiyata bile fittim o an :)

sen de devam et ve asla kendıne olan guvenını kaybetme hep güven kendine ....elindeki en önemli şey bu...ısrarla aramaya devam et ve bulcağına inan..cunku ben senın bulcagına eminim..

evdeki gunlerını de sakın deprosyon da gecırme cıkk gez hava al..düşün neler yapabilecegını hayalini kur ki gercekleşmesi için fırsatlar cıksın karşına

Bende bir fabrikadan arandım kızlar
Bir çok şubesi olan bir reklam firması. Grafiker olarak başvurmuştum kabul etmişler
Buda tercihlerimin arasında olan bir pozisyondu o kadar program biliyorum işe yarasın

Bir çok şubesi olan bir reklam firması. Grafiker olarak başvurmuştum kabul etmişler
Buda tercihlerimin arasında olan bir pozisyondu o kadar program biliyorum işe yarasın

güzel haber görüşmeye gidince ayrıntılarını bekliyoruz o zamn

AKSESUAR SATINALMA UZMAN YARDIMCISI
(ref:AKS-UZMY)

Genel Nitelikler
* Üniversite mezunu,
* Çok İyi düzeyde İngilizce bilen,
* Tercihen Yurtdışı Uzakdoğu aksesuar satınalma konusunda 1 yıl tecrübeli,
* MS Office programları iyi derecede kullanabilen,
* Tercihen Avrupa yakasında ikamet eden,
* İletişimi güçlü,
* Rakip ve Pazar analizleri yaparak stratejilerin oluşturulması için gereken analitik düşünceye sahip,

İş tanımı

Aksesuar Marka Yöneticiliği'nde, aksesuar (çanta, takı, tekstil aksesuarlerı) koleksiyonun tasarım, planlama ve üretim koordinasyonunda görev alır.

Şehir/Ülke: İstanbul(Asya), İstanbul(Avr.)
İlan Tarihi: 17.01.2013
Personel Sayısı: 2

Kızlar Koton'un ilanı İstanbul'da olanlar başvurabilir çok eğlenceli bir işe benziyor.

aaa bak burası iyiymiş. reklam firması deyince ben zaten direk seviniyorum :)
görüşme ne zaman? haberlerini bekliyoruz

Bu torpil bulanlar nasıl buluyor anlamıyorum. Torpilsiz iyi bir yere girilmiyor deniliyor da, torpil olayı nasıl işliyor? Ben de mezun olduğumdan beri tanıdık aracılığıyla onlarca büyük şirketlere cv'mi yolladım, hiç tık çıkmadı.

Son düzenleme:

O TANIDIK şirketi arayıp uğraşmalı cnm sadece ismini vermekle olmaz bence kimi yerlerde caycı bile sen,in işini halledebilir yeterki iş yapabilen biri olsun tanıdıgın

Olmadı kızlar şuanda böyle bir ihtiyaçları yokmuş halbuki çok ümitliydim ne yapalım hayırlısı.

O torpil konusunda benim arkadaşım kadar yetenekli olamaz sanırım kimse
Belediye ilanı vs olsun diyorum bak senin bölümünden varmış alım, bana diyor ki evet başvurdum şurdaki tanıdık aracı olacak
Zaten ben torpil istemiyorum kalsın

Görüşmem yarın ama ilana tekrar baktım deneyimli yazıyor
Yani gidip rezil de olabilirim gerçi cvme bakmışlardır çağırırken ama :26:

Olmadı kızlar şuanda böyle bir ihtiyaçları yokmuş halbuki çok ümitliydim ne yapalım hayırlısı.

Üzülme, inşallah bir kapı açılacak bize de. Herşeyin hayırlısı diyelim artık
Çok iyi işlerde çalışanlar bile gelip bir derdim vara konu açıyor
Yok patronum, yok iş arkadaşlarım diye
Geç olsun ama iyi olsun demekten başka lüxümüz kalmadı

ster iş arıyor olun, ister olmayın. Yeni yıl CV’nizi güncellemek ve daha dikkat çekici hale getirmek için en uygun zamanlardan biri. Peki doğru bir CV nasıl hazırlanır? Eksiksiz ve fazlasız bir CV için nelere dikkat edilmeli? Hepsi ve daha fazlası bu yazıda...

DOĞRU BİR CV NASIL YAZILIR?

İstediğiniz iş için görüşme ayarlamanın yolu, etkili bir CV hazırlamaktan geçiyor. Peki, CV’yi yazarken nelere dikkat etmek gerekir? Yanıtı Fatmanur Erdoğan veriyor.

"Tonlarca CV arasından sıyrılmak zor. İş başvurusunda bulunup da cevap alamıyorsanız, bunun çeşitli sebebi olabilir" diyen Kariyeryolculugu.com’un kurucusu Fatmanur Erdoğan, bu sebeplerden birinin de CV'niz olabileceğine işaret ederek, başarılı bir CV hazırlamak için önemli olan üç noktayı şöyle açıklıyor:

Yeteneklerimizi anlatmak: CV'niz ilk 10 saniye içerisinde hangi alanda yetenekli olduğunuzu anlatırsa, yöneticinin ilgisini ve merakını kabartır. Hangi konuda yetenekli olduğunuzu bilmiyorsanız, bu zamana kadar çalıştığınız iş yerlerinde ne gibi konularda başarı kazandığınıza bakabilir ya da iş arkadaşlarınızdan sizi hangi konuda yetenekli bulduklarını sorabilirsiniz. İş aradığınız pozisyon için aranan özelliklerin hangilerinin sizde olduğuna da bakabilirsiniz. Güçlü alanlarınızı belirlediğinizde, CV'nizin en başına, maddeler halinde girin.

İş tecrübemizi ifade etmek: Çalıştığınız iş yerlerinde yaptığınız işlerde elde ettiğiniz başarılar sizi diğer rakiplerinizden ayırır. Çoğu iş arayan bu kısma sadece iş yerini ve unvanını yazdığı gibi diğer bir çoğunluksa iş tanımını giriyor. Yöneticiler zaten pozisyonun gerektirdiği iş tanımını biliyorlar. Seçim yapmaları için sizin yaptığınız işlerde neyi farklı yaptığınız ve nasıl başarı elde ettiğiniz önemlidir.

Anlatım tarzınız "Dergilerin içeriğini hazırlıyordum" şeklinde olduğunda hakkınızda amatör bir kişi izlenimi bırakırken, "Dergi başlıklarının etkinliğinin sağlanması" tarzında bir cümle hem aktif hem de hedefi tanımlayan tarzda olduğundan, size puan kazandırır. Bu bölümde önemli olan yaptığınız tüm projeleri sıralamaktansa, yöneticinin dikkatini çekebilecek ve sizin yetenek ve yetkinliklerinizi öne çıkartan projelerin belirlenmesi olsun.

Kısa, net ve özgün olmak: Eğitim ve tecrübelerinize bağlı olarak hazırladığınız CV'nin en fazla iki sayfa olması kendinizi net olarak ifade edebildiğinizi gösterir. Yeni mezun ve az tecrübesi olan öğrencilerin CV'sinin bir sayfayı geçmemesini öneririm. Tecrübeli olanlarınsa CV'lerinin ilk sayfasını çok verimli kullanmaları, ana sayfayı boş bilgilerle harcamaması kritik bir faktördür. Yeni mezunsanız, akademik bilgilerinizi öne çıkartarak hazırlayacağınız bir CV daha avantajlıyken, 10 yıl tecrübeli bir adayın iş deneyimlerini öne çıkartması daha faydalı olacaktır.

CV hazırlamak birkaç saatte yapılabilecek kadar kolay değil. Eğer CV'nizi hazırlamaya harcayacak vaktiniz yoksa, CV'nizi yolladığınız şirketlerin de size harcayacak vakitleri olmadığını farz edebilirsiniz. Şirketlere ulaşan CV'lerin çoğunun kendini ifade etmekte zorlanan, başarılarını ve çalışmalarını karşı tarafa aktarmayı unutmuş, stili özensiz ve ilgisiz duran kağıtlardan oluştuğunu söylesem, ne yapardınız?

Şirketler genelde aradığı özelliklere sahip kişileri bulamamaktan şikayetçi oluyorlar. Bir dolu CV var ama içinde elle tutulan, okumaya değer olanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Belki de yetenekli aday çok ama yeteneği anlatabilmek de farklı bir yetenek gerektiriyor.

Herkesin CV'sini en az bir tanıdığı, bu konuda yardımcı olabileceğine inandığı arkadaşı ile birlikte hazırlamasını ya da profesyonel destek almasını öneririm. Mükemmel olarak hazırladığınızı düşündüğünüz bir CV'niz bile olsa, en az bir farklı gözün de görmesi ve görüş vermesi sizi sadece daha da başarılı yapar.

Unutmayalım, CV sadece iş görüşmesi kapmak için yazılır. Daha fazlası için değil!

Yazan : Fatmanur Erdoğan
Kaynak : Pudra.com - Kadın ve Yaşam Portalı

Cv hazırlamak çok zor cidden ya özellikle tecrübesiz birisi için. Ne yazabilirsin ki? Bir de bu cv mi iyi hazırladım ondan alındım hikayesine inanamıyorum nedense. Hep tanıdık gibi geliyor. İlk aşamada yani. Ya da cidden çok kötü hazırlamışımdır cv'mi o da olabilir.

bende hep okurken çalıştım öylesine harçlığım olsun diye. kendi işimde profesyonel çalışmadım hiç ama tanıdık olmadan hiçbişey olmayacagını çok iyi biliyorum rabbim dualarımızı kabule tsin artık yolumuzu açsın .

off, bu aralar iyice moralim bozuk ya :/ bi iş umudu olsa en azından da, kafam dağılsa.. çok darlanıyorum

al benden de o kadar..

geceleri uyumama, 15 gün regl gecikmesi ve tansiyon düşüklüğü falan başladı. sanırım bunlar hep sıkıntıdan, uzun zamandır ilk kez böyle oldum. sanırım düşündüğümden daha çok kafama takıyorum şu iş olaylarını

çok klasik bi cevap olacak ama sağlığın giderse işinde önemi kalmayacak.bu kadar takarsan iş bulduğunda geçmişte kalan sıkıntılarından doğan problemlerle uğraşırsın.bak bende kaç zamandır evdeyim aynaya bakmadığım günler oldu ama hep kendimi avutuyorum.kurslara gittim,kitap okudum,netten oyun oynadım,kek börek bilmediklerimi denedim şimdi de kazak örmeye çalışıyorum.:)geçen bi tanıdık evde kazak örmek için mi okudun dedi artık takmıyorum biliyor musun kimse senin ne yaşadığını bilemez içindekileri de bilemez o yüzden söylediklerinin önemi yok.
iş bulsak başka sıkıntılar olacak hayatın sıkıntıları bitmez ki kendimizi yıpratmayalım.hayırlısıyla iş bulacağız inşallah.güzel düşünelim,güzel olacak

canm istanbulda iş bulma şansın diğer illere göre daha fazla kendine başka iş bulma ve geliştirme olanağın var orda yetiştiremezsin çok doğruu ama fikrimce işssiz biri olarak söylüyorum o işe girmeni tavsiye ederim. adam sürekki eleman demiş amann salla yaa sen gir aynı anda başka işlerede bakarsın buldumuda çıkarsın sanki çıkıyorum desen zorlamı tutucakk . biri der deneyim istiyoz diğerri der sürekli eleman diyip prangaya bağlarr, başkası yok efendim şöyle yok efendimm böyleeeee bunların yüzünden eve kazık çaktık valla

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…