Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

kızlar karatay üniversitesi dış ticaret kursu veıryor bi bucuk ay surcek galiba 60 saat(uygulamalı)

800 tl bizim şirket bizi göndericek bağlantıyı ben kurdum ağırlıklı olarak dış tic. okuyann öğrencıler katılıyormuş ...

iş garantili felan diyorlar bi arayın öğrenin isterseniz ve imkanınız varsa

yeniden okumaya karar veren arkadaşlarım ya size öyle imrenıyorumki ne güzel hiç azmininzi kaybetmemişssinz benımki yemiyor tekrar okumayı :)) deil okumak kpss calısmak bıle istemyıroum (

öyle sogudumkı ders calısıp hala bi işe başlayamamktan

o yuzden midir ne dir kitap yüzü göresim yok ( çok hayalkırıklıgı yasadım cunku...keşke rehberliği yapan hocalarımız bızı zamanında dogru ve kolay iş bulunan bi alana yonlendırselerdi...iki yıllık okuyan ama hemen iş bulan bı cok bolum var mesela...

saglık meslek, kız meslek felan cok vasat liselerdi (bnm il.çemde) ama ordan cıkanlar barajı gecıp ıkı yıllıkla mıs gb devlet memuru oldular ...

biraz şans biraz nasip işi...emekle olmuyor bu işler ya Rabbim nasibimizi bol etsin bundan sonra....

Boğazıma düğümleniyor herşey bizim şirket kapatıyormuş .
Haftaya ben de işsizim
Demin haberim oldu benim de .
Ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum .

Son düzenleme:
1.5 sene olacaktı.
Şu an şoktayım .
Yeni iş bulmadan çıkma gibi düşüncem de yoktu .

Anladım canım, kimse istemez tabi kendini garantiye almadan işten ayrılmayı. En azından tecrübesiz değilsin inşallah bu tecrübe işine yarar da hemen daha iyi bir iş bulursun

Boğazıma düğümleniyor herşey bizim şirket kapatıyormuş .
Haftaya ben de işsizim
Demin haberim oldu benim de .
Ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum .

ya kotu olmus tabi, gercekten uzuldum. ama şöyle düşünmen lazım; sen zaten orada daha fazla çalışmak istemiyordun. kurumsal bir yere geçmek istiyordun.. iş arayışını çalışırken gerçekleştirmek maddi açıdan daha rahat olabilirdi belki, ama o şekilde daha zor olabilir. şimdi işten çıkınca başka bir yere geçmek, başvurular, görüşmeler.. zaman olarak daha rahat olacaksın.

oldukça da bunalmıştın son zamanlarda, şimdi yeni işe geçene kadar biraz kendine zaman vermen daha iyi olabilir.

sen şanslı insanlardansın, iş deneyimi, bilgi, tecrübe.. hem yaşın büyük değil, hem de kendine çok şey kattın.. yeni iş bulman inan kısa zaman alacak.

Maritsa hakkında hayırlısı olsun, inşallah en kısa zamanda istediğin gibi bir iş bulursun.
Bende bugün bir iş görüşmesine gittim medya sektörü, başlangıç için 1000 lira dediler. İzmir için iyi bile söylediler aslında heryer asgari ücret diyor
Yol yemek varmış bu hafta içinde geri dönüş yapıcaklarmış bana hayırlıs bakalım :44:

Maritsa, tatlımm üzülmek yok
Evet kötü olmuş böyle olması, ama iyi yönlerinide düşün
Bu süre de ygs ağırlık verirsin iş ararsın
Unuttun mu hedeflerimizi

Maritsa hayırlısı olsun canım.
Benim de çok canım sıkkın kızlar.finansbank çağrı merkezi pozisyonu için görüşmelerim olumlu sonuçlanmıştı anlatmıştım daha önce.uzun süre şu 2 yıl çalışma zorunluluğu hakkında düşünmüştüm sonunda karar verdim bugün sözleşme imzalamaya gittim.ama biraz detayları sorunca başka şeyler öğrendim. 2 aylık deneme süresinde bile işten ayrılamıyormuşuz, ayrılırsak aldığımız eğitimin masraflarını karşılamak zorundaymışız. Hadi bunu geçtim onlar bizden memnun kalmayıp bizi çıkarırlarsa yine biz eğitim masraflarını ödüyomuşuz. Böyle saçmalık görülmüş müdür acaba :s ben de 1-2 gün dişinebilir miyim dedim,kabul etmediler. Ben de imzalamaktan vazgeçtim... İşitme testi,ciğer filmi o kadar uğraştım, hazırlanıp mülakatlara gittim son anda böyle bi durum çok üzdü benü ama finansbanka da hiç akıştıramadım. Sonuçta her kurum belirli bi eğitim veriyor, eleman yetiştiriyor.bunu bizim üzerimize yıkmak ne kadar saçma!

Maritsa hayırlısı olsun canım.
Benim de çok canım sıkkın kızlar.finansbank çağrı merkezi pozisyonu için görüşmelerim olumlu sonuçlanmıştı anlatmıştım daha önce.uzun süre şu 2 yıl çalışma zorunluluğu hakkında düşünmüştüm sonunda karar verdim bugün sözleşme imzalamaya gittim.ama biraz detayları sorunca başka şeyler öğrendim. 2 aylık deneme süresinde bile işten ayrılamıyormuşuz, ayrılırsak aldığımız eğitimin masraflarını karşılamak zorundaymışız. Hadi bunu geçtim onlar bizden memnun kalmayıp bizi çıkarırlarsa yine biz eğitim masraflarını ödüyomuşuz. Böyle saçmalık görülmüş müdür acaba :s ben de 1-2 gün dişinebilir miyim dedim,kabul etmediler. Ben de imzalamaktan vazgeçtim... İşitme testi,ciğer filmi o kadar uğraştım, hazırlanıp mülakatlara gittim son anda böyle bi durum çok üzdü benü ama finansbanka da hiç akıştıramadım. Sonuçta her kurum belirli bi eğitim veriyor, eleman yetiştiriyor.bunu bizim üzerimize yıkmak ne kadar saçma!

ben de aynı aşamaları yapıkredi ile yaşamıştım, iş imzalamaya gelince vazgeçmiştim.. kabul etseydim şimdi 3 ayı bitmiş olacaktı bile, zaman çok hızlı geçiyor..

ama ciddi düşünmen lazım, bu işi isteyip istemediğine karar vermen gerekiyor. imza atıldı mı, 2 sene kurtuluş yok gibi.. çağrı merkezinde 2 sene yapabilir misin, sonraki terfiler garantide nasılmış iyice araştır derim. sonra başarı gösterenleri şube içi gişeye alıyorlar sanırım, gişede de 2 sene sözleşme imzalıyorsun diye biliyorum.

aa maritsa ui olmuş, üyelik iptaliydi değil mi? toptan gitti mi yani :/

maritsaa, ziyaretçi falan olarak okuyorsan, başka üyelikle geri dönersen kesin haber ver bize. ayrıca geri gel.

Sen de sözleşme yüzünden vazgeçtin sanırım? Ben çağrı merkezlerini uzun süreli düşünmüyorum bölümümle ilgili güzel bi iş bulunc bırakana kadar idare edeyim diye düşünüyodum ama iyice soğudum. Banka gibi kurumsal bi yer bile böyleyse diğer uyduruk yerler neler yapmaz

Kızlar o sözleşme tamamen formalite, isteyen çıkabiliyor tabii ki
Daha yeni arkadaşım finansbaktan çıktı 6 ay olmuştu ç.m gireli
Ama çok yoğunmuş, psikolojim bozuldu diyor bu yüzden çıktı

Eğer ç.m düşünüyorsanız hastanelerin ve turkcelli düşünün onlarda sözleşme yok

ben de çağrı merkezini olayını meslek olarak benimsemek istemediğim için imza atmadım. vazgeçtim. banka istiyordum, ama 2 sene çağrı merkezi üstüne terfi olacak departmanda gişe falan.. kafamdaki planlara hiç uymadı.. bir de korktum iş bulunca çıkamayacağımı anladım.

belki göz korkutmak içindir o sözleşmedeki ağır şartlar, ama yine de riske atamadım. hiç belli olmaz.

kızlarrr

bu gibi şartları işten ayrılması zorlaşşısn diye koyuyorlar yoksa kimse o eğitim masrafının peşinde deil hoş olsa bile dava acılır kazanan taraf siz olursunuz emin olun :)

işveren kendını garantıye almak ve personelin elini kolunu bağlamak amaçlı böle şartlar sunuyor yoksa eğitim masrafıymış felan faso fiso haberiniz olsun

ayy o görüşmeye benide çağırmışlardı iyki gitmemişim ne kadar saçmalık yaa eleman paralarını nerden çkardıklarını sapıttılarr

İş arama telaşı olmayan bir bölüm okumak için girmeyi düşündüm zaten yine aynı şeyleri yaşayacaksam niye gireyim deli miyim :) tıp kazanabilirsem okurum valla 6 sene 28 yaşında doktor olurum nolcak

Sen mezun olana kadar doktorlar işsiz kalacak aklından bile geçirme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…