cok yakın bir kız arkadasım makine muhendisliği mezunu. Hem de gayet sıradan bir universiteden ve gayet vasat ortalama ile bitirdi.
Cat pat tan hallice Almanca, pre intermediate duzeyde de ingilizcesi var.
Su an o hatun kişi F.. adlı otomotiv sektorunun gozde bir firmasında calısmakta. Peki nasıl mı?
İlk basta oturdukları sehrin sanayi sitesinde küçük bir firmada 800 liraya basladı. İşi bırakıp buyuk firmalara, hem de yuksek lisans ogrencisiyken ( ki gayet vasat bir universitede yuksek lisans) staj basvurusunda bulundu. Staj yaptı, yuksek lisansın son senesi Erasmus ile yurt dısına gitti. Ve calısmak istedigi firmalara ilan yokken mail attı ve bir gun su an calıstıgı işten kendisine mail geldi.
Öte yandan calısan arkadaslarına durumunu anlat, calısmak istedigin sektordeki insanlarla tanısmaya calıs, tanıdıgın varsa onlarla konus emin ol tanıdık vasıtasıyla hiç acılmayan kapılar da acılıyor.
ama muhendissin be yav bu kadar karamsar olma.
Dip not : Bu aralar iş piyasası durgun piyasalar, yeni mezunlar için, nisan gibi senlenmeye baslar o nedenle umutsuz olmayın
Çok teşekkür ederim öneriler için. Karamsar olmamak gerektiğini biliyorum ama bunları çoğunu ben daha okurken yaptım zaten üzüldüğüm nokta o. Erasmusa gittim, 3 yabancı dilim var, çok büyük yerlerde staj yaptım, tanıdığım herkese cvmi gönderdim, bütün bunların neticesinden henüz sonuç alamamış olmak üzüyor beni. Kötü bir okuldan mezun değilim ortalamam da o kadar kötü değil ama bunlar bir işe yaramıyor kimse bakmıyor onlara. Yüksek lisans düşünüyorum şimdi, ama yükseğe başlarsam çalışamam sadece ona yoğunlaşmam lazım çünkü cidden bir şeyler yapmak için yüksek yapacağım, fikirlerim var inşallah yapabilirim.