• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

cok yakın bir kız arkadasım makine muhendisliği mezunu. Hem de gayet sıradan bir universiteden ve gayet vasat ortalama ile bitirdi.

Cat pat tan hallice Almanca, pre intermediate duzeyde de ingilizcesi var.

Su an o hatun kişi F.. adlı otomotiv sektorunun gozde bir firmasında calısmakta. Peki nasıl mı?

İlk basta oturdukları sehrin sanayi sitesinde küçük bir firmada 800 liraya basladı. İşi bırakıp buyuk firmalara, hem de yuksek lisans ogrencisiyken ( ki gayet vasat bir universitede yuksek lisans) staj basvurusunda bulundu. Staj yaptı, yuksek lisansın son senesi Erasmus ile yurt dısına gitti. Ve calısmak istedigi firmalara ilan yokken mail attı ve bir gun su an calıstıgı işten kendisine mail geldi.

Öte yandan calısan arkadaslarına durumunu anlat, calısmak istedigin sektordeki insanlarla tanısmaya calıs, tanıdıgın varsa onlarla konus emin ol tanıdık vasıtasıyla hiç acılmayan kapılar da acılıyor.

ama muhendissin be yav bu kadar karamsar olma.

Dip not : Bu aralar iş piyasası durgun piyasalar, yeni mezunlar için, nisan gibi senlenmeye baslar o nedenle umutsuz olmayın

Çok teşekkür ederim öneriler için. Karamsar olmamak gerektiğini biliyorum ama bunları çoğunu ben daha okurken yaptım zaten üzüldüğüm nokta o. Erasmusa gittim, 3 yabancı dilim var, çok büyük yerlerde staj yaptım, tanıdığım herkese cvmi gönderdim, bütün bunların neticesinden henüz sonuç alamamış olmak üzüyor beni. Kötü bir okuldan mezun değilim ortalamam da o kadar kötü değil ama bunlar bir işe yaramıyor kimse bakmıyor onlara. Yüksek lisans düşünüyorum şimdi, ama yükseğe başlarsam çalışamam sadece ona yoğunlaşmam lazım çünkü cidden bir şeyler yapmak için yüksek yapacağım, fikirlerim var inşallah yapabilirim.

Bir de çalışan arkadaşlarına bahset demişsiniz, çalışan hiç bir arkadaşım yok, ya hala okuyorlar ya da benim gibi iş arıyorlar. :ssz:

Çok teşekkür ederim öneriler için. Karamsar olmamak gerektiğini biliyorum ama bunları çoğunu ben daha okurken yaptım zaten üzüldüğüm nokta o. Erasmusa gittim, 3 yabancı dilim var, çok büyük yerlerde staj yaptım, tanıdığım herkese cvmi gönderdim, bütün bunların neticesinden henüz sonuç alamamış olmak üzüyor beni. Kötü bir okuldan mezun değilim ortalamam da o kadar kötü değil ama bunlar bir işe yaramıyor kimse bakmıyor onlara. Yüksek lisans düşünüyorum şimdi, ama yükseğe başlarsam çalışamam sadece ona yoğunlaşmam lazım çünkü cidden bir şeyler yapmak için yüksek yapacağım, fikirlerim var inşallah yapabilirim.

Ne muhendisi oldugunu bilemiyorum o nedenle afaki cevaplardı benimkiler...

Muhendislik ve mimarlık okuyan pek cok arkadasımın ortak sikayeti piyasada işveren konumunda olanların eğitimi yabana atmaları olmustu. Yani o kadar cok gecelere kadar calısıp ayda 1500-1600 Tl alan 1-2 yıllık mimar arkadasım var ki anlatsam inanmazsınız.

Yine santiye sefliği yapan insaat muhendisi arkadasım bu işi 2,5 yıldır yapmasına ragmen patronu olacak insan evladı bu cocuga 2.000 TL yi çok görmüş.Ki cocuk santiye şefi, santiyeyi cekip ceviren insan. yapılan işin odak noktasında olan insan ya.

O nedenle anlayabiliyorum. Genel olarak reel sektorde maaslar dusuk, iş verenler bir garip, hele kadınlara yonelik tacizdi o buydu cok var.

Ben yerinde olsam yuksek lisans yapardım, ama yuksek lisansı yaparken okulda duzenlenecek panellere,toplantılara katıl bir tane piyasa ile arası iyi olan hocayla aranı iyi tut derim. Zira hocalarının referans vermesiyle işe baslayan insan o kadar cok ki.

Bir diğer secenek l...n ile baslayan bir kariyer platformu var oraya da uye olmanı oneririm canım. Oradan da iş bulan insanlar biliyorum.

Of yardımcı olamadım ama bildiklerimi soyleyeyim, belki bir noktası birinin işine yarar.

Çok teşekkür ederim ne demek yine de yardımcı oldunuz :40: Ben kimya mühendisiyim, piyasa maalesef anlattığınız gibi. Okurken verdiğimiz emekleri, sabahlayıp projeler yapmamızı hiçe sayıyorlar çünkü onları ilgilendirmiyor. Az maaşa ne kadar çok iş yaptırabilirim diye bakıyor onlar. Zaten şu anda çoğu mühendis devlete yönelmiş durumda, eskiden özel sektör cazipti çok çalışıyordun ama hakkını alıyordun maaşlar iyiydi. Şimdi devletin verdiği maaşa yaklaşamıyor bile özel. Ama devlette de kadro sıkıntısı var ha deyince atanamıyor insan. Ve çoğu mühendis bir şeyler keşfedip üretme hayalleriyle okuduğu için devlet memuru olmak yenilgiyi kabullenmek gibi resmen ama başka çare kalmıyor ne yazık ki :50: Ben yüksek lisansımı çok istediğim bir alanda yapmayı düşünüyorum ama o alanda iş bulamayacağımı da biliyorum sadece sevdiğim şeyi yapıp hayalimdeki araştırmayı gerçekleştirmek tek dileğim. Onun da getireceği masraflar olmasa hiç düşünmezdim ama okumak her zaman masraf :25: Bu ay belli olacak hangi yolda gideceğim :31:

Şunu anladım, diploma notuna hiç bakmıyorlar.. hiç denk gelmedim, onlarca mülakata gittim bu 6 ayda, biri de sormadı kaçla mezun oldun diye.. iyiki de sormadılar gerçi, mezuniyet notum fena olmasa da, yine de mülakatlarda gurur duyarak söyleyecek bir notla da mezun olmadım..
bir de, bölüm birincisi ikincisi üçüncüsü olarak mezun olan arkadaşlarım da şu anda işsizler..

okulun ismine bakıyorlar mı, bilemedim. bir kaç bilindik okul var, oralardan mezunsan zaten 1 adım önde başlıyorsun diye düşünüyorum. ben o top 5'teki okullardan mezun değilim, ama ismi bilindik, daha da önemlisi uluslararası ilişkiler kürsüsü olarak türkiyede top 3'te olan bir okuldan mezunum.

ama şöyle bir gerçek var ki, salı günü girdiğim banka sınavını beklerken konuştuğum bir kaç kız; açık öğretim mezunu. açık öğretim mezunu kızla ben aynı sınava girip, aynı mülakatlardan geçiyorsak : demekki okulunda çok önemi yok.

bence iş deneyimi ve yabancı dil bilgisi önemli. bunu düşünüyorum

Şunu anladım, diploma notuna hiç bakmıyorlar.. hiç denk gelmedim, onlarca mülakata gittim bu 6 ayda, biri de sormadı kaçla mezun oldun diye.. iyiki de sormadılar gerçi, mezuniyet notum fena olmasa da, yine de mülakatlarda gurur duyarak söyleyecek bir notla da mezun olmadım..
bir de, bölüm birincisi ikincisi üçüncüsü olarak mezun olan arkadaşlarım da şu anda işsizler..

okulun ismine bakıyorlar mı, bilemedim. bir kaç bilindik okul var, oralardan mezunsan zaten 1 adım önde başlıyorsun diye düşünüyorum. ben o top 5'teki okullardan mezun değilim, ama ismi bilindik, daha da önemlisi uluslararası ilişkiler kürsüsü olarak türkiyede top 3'te olan bir okuldan mezunum.

ama şöyle bir gerçek var ki, salı günü girdiğim banka sınavını beklerken konuştuğum bir kaç kız; açık öğretim mezunu. açık öğretim mezunu kızla ben aynı sınava girip, aynı mülakatlardan geçiyorsak : demekki okulunda çok önemi yok.

bence iş deneyimi ve yabancı dil bilgisi önemli. bunu düşünüyorum

Dİploma notu, okulu derece ile bitirmek, okulu uzatmak onem arz etmiyor.

Valla en onemlisi kendinize guvenmeniz. Ya kotu bir tabir olucak ama bir arkadasım demişti " kimse gıdaklamayan tavugun yumurtasını almaz" diye, aynen oyle kendinizi oveceksiniz basarılarınızdan bahsettikçe bahsedeceksiniz. Ne bos insanlar gordum ne pozisyondalar, adam tamamen hayatını kendini pazarlamaya adamıs. sonucta işe girince de kotusunuz iyisinizin bir farkı olmayabiliyor.

o nedenle asla ama asla ama asla mutevazi olmayın. sakın !

Bence de pek önemli değil bunlar.
Ben bölüm 2. olarak mezun oldum.
Okulumda gayet iyi bir okuldu
Ama gel gör ki tecrüben yoksa zor.
Dün gittiğim iş görüşmesinde daha iyi anladım
Sağlık personeli olan, iş deneyimi olan insanlarda vardı
Onlarla yapılan görüşme kaç dk benimle yapılan kaç dk
Ne denir ki hayırlısı artık

Siz benden çok daha fazla şansınız kızlar .Çalışırken iş bakmak ,iş yerinden sürekli izin almak çok sıkıntılı .
Şu sıralar boğuluyorum :50: hayatta küstüm bir nevi .
Hakkımızda hayılırsı olsun .

Çok uzun yazamıcam şimdi .:50:

ING Bank -İstanbul

GİŞE YETKİLİ YARDIMCISI

İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası Bölgelerimize bağlı şubelerimizde görevlendirilmek üzere;
1986 ve üzeri doğumlu ,
En az lisans mezunu,
Üniversitelerin İktisat, İşletme, Maliye, İstatistik, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Ekonotmeri, Turizm İşletmeciliği, Çalışma Ekonomisi, Bankacılık vb. finans bölümlerinden mezun ,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış
çalışma arkadaşları aramaktayız.

Son düzenleme:
ING Bank -İstanbul

GİŞE YETKİLİ YARDIMCISI

İstanbul Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası Bölgelerimize bağlı şubelerimizde görevlendirilmek üzere;
1986 ve üzeri doğumlu ,
En az lisans mezunu,
Üniversitelerin İktisat, İşletme, Maliye, İstatistik, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Ekonotmeri, Turizm İşletmeciliği, Çalışma Ekonomisi, Bankacılık vb. finans bölümlerinden mezun ,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış
çalışma arkadaşları aramaktayız.

hemen başvuruyoruuum :)

diploma notuna değil hayat notuna bakılıyor bu bir gerçek.
ben ki bir anadolu üniversiten mezun olmuş, yabancı dilim bile yokken iş arama maratonuna katıldım.

gerek çalışırken iş aramak nedir gerek evdeyken iş aramak nedir biliyorum gerçekten.zorlu bir süreç.
ama şunu da unutmayın arkadaşlar, bu yolda yılan ve kendini motive etmeyenler yarı yolda kalıyor.
olay kendinize inanç meselesi..hiç ummadığınız yerler sizin çok farklı özelliklerinize bakabiliyor.

konuşmanızdan ,oturmanıza kadar, kendinizi ifade edişinize kadar.sayısız iş görüşmelerimin
bana kattığı bir tecrübedir bu..görüşmeye gittiğiniz firmalar hakkında mutlaka bilgi sahibi olmaya çalışın.
ve sektörleri hakkında da ..kendinize her daim güveniniz olsun..bugün olmazsa yarın olacak diyebilmek çok çok önemli..

Bence ben bu hastaneyi beklemeyim ya Eylül söyleyince hatırladım
Hastane hakkında neler bildiğimi sordu bende pek bilmiyordum açıkcası
Sadece babam orda tedavi oldu onu anlattım kabaca sonra kendisi bilgi verdi
Kesin ordan - puan almısımdır ben
Daraldım iyice karda kışta çok zor oluyor görüşmelere gitmek

Bence ben bu hastaneyi beklemeyim ya Eylül söyleyince hatırladım
Hastane hakkında neler bildiğimi sordu bende pek bilmiyordum açıkcası
Sadece babam orda tedavi oldu onu anlattım kabaca sonra kendisi bilgi verdi
Kesin ordan - puan almısımdır ben
Daraldım iyice karda kışta çok zor oluyor görüşmelere gitmek

bu işlerde neyin ne zaman olacağı hiç belli olmaz.
karşındaki nelere dikkat ediyor bilemeyiz..sadece daha iyi bir izlenim bırakabilir ama kişiye göre.

bu arada hangi bölümde okudun, nasıl bir iş bakıyorsun ve hangi semttesin sakıncası var mı sormamda?

Hastane mail yollamış daha nitelikli bir eleman alımı yapılmış
Şaşırmadım nedense sonuca.:43:

Ben de aldım bir kaç olumsuz mail daha ne yapalım kısmet değilmiş. :ssz: Çok sıkıntılıyım kızlar yüksek lisans başvurusu geldi çattı iyice gerildim. Ne yapmalıyım bilmiyorum, masraflar ayrı bu yaştan sonra kaç sene rahata alıştıktan sonra yurtta kalmak ayrı geriyor beni. Korkuyorum. Neredeyse iki senedir bunun hayalini kuruyorum ama yumurta kapıya yaklaştıkça mantığım ağır basmaya başladı. İstediğimi biliyorum ama istediğimiz her zaman hayırlı olan olmuyor :ssz:

banka mail atmış, sınavım olumsuzmuş.. 1 sene boyunca da garanti bankasına başvurularım değerlendirilmeyecekmiş.

banka mail atmış, sınavım olumsuzmuş.. 1 sene boyunca da garanti bankasına başvurularım değerlendirilmeyecekmiş.

Ne saçma bir sistemleri var böyle :19: umarım bugun başvuru yaptıgın ing banktan cevap gelir.

Son düzenleme:
Şimdi bir dershaneden aradılar, ingilizce dersi vermeyi düşünür müsünüz dediler öğretmenlik tarzında, düşünmem dedim, halkla ilişkiler düşünür müsünüz gelin bir görüşelim dedi kadın, tamam dedim, merak ettim yarın gidicem bi, eve yakın zaten bişi kaybetmem..

dershaneler haftasonu çalıştırıp, haftaiçi izin kullandırıyor genelde. o nedenle zaten en başından olmaz, ctesi çalışırım da pazar çalışma imkanım yok.. ama yine de bi gidip konuşucam

Back