Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Kızlarr bende anlattıklarınızda kendimi buldum.. 2011 Kimya bölümü mezunuyum, bölümümü dereceyle bitirdim ve çok severek okudum. Boş durmayı, evde oturmayı seven bir insan olmadım hiçbirzaman.. Çevremdeki herkes bana kpss çalış bu sene dedi ben kafamın dikine gittim ille özel sektör dedim.. Çünkü kpss ye hazırlansamda kimyager olarak atanma şansım çok çok düşüktü ve ben mesleğimi yapmak istiyordum.. Özel sektörde bana göre önüm daha açıktı, kendimi geliştirebilirdim.. Birçok iş görüşmesine gittim bazı yerlerin şartları bana uymadı bazı yerlerde tecrübesiz olduğum için beni tercih etmedi.. Şunu da belirtiyim ki öyle ille maaşım şu kadar olsun bu kadar olsun diye bir derdim de olmadı.. Tek istediğim mesleğimi yapabileyim, kendimi geliştirebileyim sonrasında zaten herşey olur.. Ama gelin görün ki ben hala işsizim ve çok mutsuzum Bulunduğum şehirde kaç aydır bir tane bile kimyager arayan firma yok.. Artık kimyageride geçtim zaten düzgün bir iş olsun ofis işi tarzında onuda yapmaya razıyım.. İçinde bulunduğum boşluktan ve mutsuzluktan kurtulmak istiyorum sadece.. Sırf boş durmayayım evde canım sıkılmasın diye temmuzdan beri bi bilgisayar kursuna gidiyorum haftaya kursda bitiyor.. Buarada kpss ye çalışmadığım için şuan pişman değilim çünkü hayallerimin peşinden gitmek istedim.. Ama çevremdekilerin ne kadar haklı olduğunuda görebiliyorum.. Tabi o zamanlara dönünce insan böyle geniş açılardan bakamıyor.. Evlenmeyi düşünüyorum ama işsiz oluşum bu konudada engel bana.. Kendi ayaklarım üstünde durmak kendi kendime yetebilmek istiyorum.. Zaten tek maaşla geçinmemizde imkansız.. Çok istememize rağmen evlenemiyoruzda bu şartlarda Ne yapacağımı bilmiyorum...

Torpil tanıdık diyesim geliyor ama hepsi öyle değil bunu da biliyorum görüyorum. Bir çoğu tanıdıkla girdi ama bu da bir gerçek. Bir de başka şehirlerden gelip giriyorlar onu hiç anlamıyorum. Ben hali hazırda yaşadığım şehirde bulamıyorum :S Ne aradıklarını ne istediklerini bir bilsem keşke.

Ben de şu dediklerinde kendimi buldum desem :) Aynen okulu zar zor bitirenlerin hepsinin şu an işi var.Bunları övünmek için yazmıyorum.Okulda her zaman iyi bir öğrenciydim.Liseye geçtiğimde;hiç dershaneye gitmeden,test kitabı kapağı açmadan yaşadığım şehirdeki anadolu lisesi için gereken puandan az bir fark puan aldım.Şöyle söyliyim.Anadolu lisesi 600 la alıyordu.Ben söylediğim şartlar altında 596 gibi bi puan yaptım.Yedeklerde ilk üçteydim.Ben ilçede yaşıyorum,orta okul ortalamam yüksekti.Annemler yaşım küçük diye bağlı olduğumuz ildeki süper liseye göndermek pek istemediler ama yine de kararı bana bıraktılar.Ne yalan söliyim bana da zor geldi :) Neyse...Benden puanı çok düşük bir arkadaşım hiç yedeklerde olmadığı halde benim yerime anadolu lisesine alındı.İkimiz de düz liseye başlamıştık.Ama bunlar gitmiş her yerde ağlanmış,işte çok fakiriz,kızımız çok çalışkan falan filan gitmedikleri yer kalmamış.Sonra bir baktım bu kız anadoluya geçti.Ben düz lisede kaldım.Annem şimdi diyor neden hakkımızı aramamışsız falan ama oldu işte...Ki çok çalışkan kızımız anadolu lisesi mezunu olması sebebiyle aldığı ek puanla bile yerleşemedi.2. ya da 3. girişinde dershanelerle anca orta halli bir ünv. kazandı.Ben mi ne oldum?Ben yine dershaneye gitmedim kendi kendime evde test çözdüm.Liseden mezun olduğum gibi ünv. kazandım.İlk zamanlar herkeste hangi lise mezunusun durumlar vardı.Süper lise,anadolu mezunlarında bir havalar..Ya ben sizin dershaneye giderek süper liselerden ek puanlarlar geldiğiniz yere ayaklarımla gelmişim sen neyin havasını yapıosun ki bana..Ama söylemiyorsun işte.4 senede okulumu bitirdim.5-6 senede okul bitirenler hemen işe girdiler.Zar zor ders geçenler keza öyle.Çok iyi hatırlıyorum ünv. 3. sınıfta sayısal bir derste bir kız 5/00,5 işlemini yapamamıştı :) Böyle kolay bir bölme işlemini..Onu özellikle takip ettim faceten :) Maşallah o da işe girdi kısa süre içinde :)

Ben hep iyi olmak için çabaladım.İnanın üstüm başım düzgün giderdim mülakatlara,konuşmalarım cevaplarım öyle.Ya öyle halde gelenler var ki..Bir tanesi hariç her mülakattan umutla çıktım.İsyan etme diyorsunuz insan bunları gördükçe nasıl isyan etmesem.Kendimi övmek için söylemiyorum mesela zaman geçirmek için kurslara filan gidiyorum yeni insanlarla tanışıyoruz tabi,beni tanıyanlar da öyle aynı laf..Nasıl olmuyor?Seni nasıl almazlar ya?Hikayemi duyan herkes şaşırıyor.Ben de öyle ve inanın ben de sizin gibi eksik olan ne hala bulamadım.Her zaman başarılıydım ve bunun için uğraştım.Mutlaka hayal kırıklıkları ve yenilgiler de yaşanacak.Ama bu kadar yenilgi çok fazla geldi bana.

Şimdi kpssye girdim puanım 85 ikinci ya da üçüncü atamada olur herhalde.Gitmek istediğim yerleri yazıcam.İnsanlar uzun zamandan beri işsizim diye her yeri yaz diyorlar.Zaten beklediğim kadar beklemişim daha da beklerim :)Ama şimdiki aklım olsa en fazla 1 olmadı 2 senemi mülakatlarda harcardım.Ben bir hedef belirlerim ve onun peşinden giderim olana kadar.Maymun iştahlı değilim o olmazsa o olur heryere bulaşmam.Ama hayat şartları ve yaşadıklarım yüzünden artık böyle değilim.Bu zamanda böyle,hiçbir fırsatı kaçırmıcaksın.Hayallerinin peşinden koş lafı da kocaman bir palavra.Gerçekler bambaşka...

Son düzenleme:

:) Gördüklerime göre onlarda olup ben de olmayan özellikler şunlardı: Yağlı saç,kirli tırnaklar,peltek konuşma,iki lafı bir araya getirememe,mülakat oldğunu bildiği halde saçma sapan kıyafetlerle mülakata gelme,hatun sanki pazara ya da dolaşmaya çıkmış dışarı :)ortalık iibf mezunu kaynıyorken bankalar için,alakasız bölüm mezunları yok ormancılık,matbaacılık

Tabi ki herkesi kapsamıyor,gerçekten harika aklı başında insanlar da var.Hayır şimdi alınan olur ben şurda çalışıyorum gayette düzgünüm filan diye,yanlış anlaşılmasın arkadaşlar,genelleme yapmıyoruz hiçbir şekilde.

elmalı kurabiye çekti canım :)
.bende iibf mezunuyum 79 puan aldım.bu sene mezun oldum.okurken bi yandan kpss ye çalıştım.puanım yüksek değil ama yine de umudum var.nefes alıyorsak hep umut var demektir demişler ya aynen öyle.ne kadar umutsuz gözüksemde yine de ufacık bi umut kırıntısı oluyor içimde ama her seferinde o kırıntılar daha da eziliyor.geçen sene kpss çalışacağım diye okul gezilerine katılmadım bütün bi senemi asosyal olarak geçirdim bunaldım.inşallah atanırız.inşallah kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliriz.inşallah bize Allah güzel işler nasip eder.

Asosyalliği bana sor canım Sen yine kpssye hazırlanacağım diye gidememişsin, ben son senemde eve gidemiyorum diye ağladığımı bilirim. Ailemle aynı şehirde okudum bu arada. Projeler için dışarda sabahlıyoduk. 2 gün hiç eve gitmediğimi hatırlıyorum. Okul gezisi falan hak getire yani Bunca emek ver sonunda iş bulama.

Nasip kader diyorum sadece başka açıklama gelmiyor aklıma
Kaç tane kursa gittim bilmem kaç tane sertifikam var
Yetmiyor netten sertifka almaya çabalıyorum
2 diplomam olacak
Kendime bakıyorum
Eksik olan ne ki...
Arkadaş sekreterliğe bile alınmaz mı bir insan :)

Kpss dedim bütün bir yıl emek verdim oda sınav anında kaydırmışım gitti
Yani ne bilim atanmaya umudumda yok
İş bulamazsam mecburen ya ygs girip sağlığa giricem yada 2014 sınavına kalıcam
Aklıma başka çözüm gelmiyor

Kızlar bugün bir iş görüşmesine gittim, netten başvurmuştum lojistik firması diyordu halkla ilişkiler ilanına, web sayfasına falan bakınca da gayet güzel bir yer gibi gözüküyordu. ben de bayağı bir hazırlanıp gittim aslında, adeta banka genel müdürlük mülakatı gibi şık gittim, gidince bir şok oldum, küçücük büro gibi bir yer. kıyafetimde biraz fazla "şık" kaçmış onu gördüm, çalışan bir kaç kız gayet kot pantolon modundaydı...
neyse dedim, cuma günü genelde serbest kıyafet günü oluyor ya şirketlerde, ondandır diye düşündüm, burası da büro herhalde dedim. genel müdürlük değil diye düşündüm. web sayfasında bayağı abartı bir şekilde uluslararası lojistik şirketi vs vs yazıyordu..

neyse konuştuk ettik, asgari ücret artı yol yemek dediler. ve daha da komiği, halkla ilişkiler dedikleri şey : danışma.. kapıdan içeri girince büroda, masa var, orada oturup gelen gideni karşılama, telefonlara bakma işi.. başka da pek bir şey yok.
bir de adam demez mi arada sırada ofisin genel temizliği ve çay kahve servisine de bakarsınız diye.. salı günü işe başlayabilir misiniz diye de sordu bu arada, yani işi aldım gibi bir şey tabi sinirliyim..

o temizlik şeyini duyunca patladım ama sonunda, "kusura bakmayın ama ilanınıza keşke iş tanımı olarak bunları, ilan başlığına da sekreter yazsaydınız, benim zamanımı almasaydınız" dedim.. adam bir kaldı şöyle bir.. sonra ben teşekkür ederim dedim kalktım elini sıktım, kolay gelsin dedim çıktım gittim.

eve geldim, resmen sinirden ağladım, iş bulamıyorum, kaç dil biliyorum, okula dünya kadar para verdik, şimdi beni temizlik elemanı yapmak istiyorlar diye yaklaşık 1 saat ağladım anneme ve babama. sonra sakinleştim tabi.

durum bu.. aklıma geldikçe sinirleniyorum.

Yuh artık o kadar da değil ya Benim bir arkadaşım da anlatmıştı gittiği yerde gıda mühendisi kıza çay getirtiyorlardı diye. Ayıp cidden yaptıkları ama kabul edenler de çıkıyor işte. Çok iyi yapmışsın kızmakla yüzsüzler yaa ben de çok kızdım şimdi.

aynen ya, küçük bir büro olmasına tamam derim, asgari ücret olmasına tamam derim, ama gidip halkla ilişkiler ilanına çay kahve ve ofis temizliği beklerlerse lafımı söylerim..
ahh ne de güzel heveslenmiştim hem eve yakın, hem de lojistik, iyi bir deneyim olur diye..

neyse başka ilanlara artık

Aynı şeyi bende yaşadım. Bir emlak firmasıydı. Pendikteydi ofisleri. Ofis dediğim bir binanın karşılıklı iki dairesini tutmuşlar kendilerine göre birleştirmişler.
Neyse gittim orda çalışan adamları görünce dedim millet vekili gibi bunlar ben düşük kalırım yanlarında.
Anlattı şu işler vs yapılıcak bilgisayarda şunlar.
Sonra gelin ofisi gezelim dedi gezdik kocaman bir terasları var
Durun komedi şimdi başlııyor
Dedi ki; her sabah geldiğinde ilk önce burayı viledayla silersin, sonra içerde ki masaları silersin. Çayı ocağa koyarsın. Sonra zaman kalınca da ( temizlik üstümü değiştirip) danışmada ki masaya oturabilirmişim Gelen giden evrak takibi telefonlara bakma filan
Az önce bana iş tanımı yaptığınız neydi bu ne ?
Bir de 800 veriyo yemek yol yok ssk belki
Hiçbir şey söylemedim teşekkür ettim çıktım
Sonra adam yalvarıyo nolur gel yarın başla diye
Dedim ki 5 elemanın yapcağı işi bu şartlara yapacak enayi bulursanız selam söyleyin.
Şaka gibiydi kaç zaman atamamıştım üzerimden

Üzülme böylelerini takma bile maalesef özel sektör de muhattap oluyoruz

off canım seninki de çok kötü olmuş, aynı şey gelmiş başına.. çok iyi yapmışsın. ayrıca ssk belki ne demek, yasak zaten öyle işçi çalıştırmak. millet kafayı yemiş.

off canım seninki de çok kötü olmuş, aynı şey gelmiş başına.. çok iyi yapmışsın. ayrıca ssk belki ne demek, yasak zaten öyle işçi çalıştırmak. millet kafayı yemiş.

Belki demedi direk memnun kalırsak dedi
Ağlamak istiyorum ya hale bak :)

memlekette işsiz ünv. mezunu çok ya hazır buldular her işi halledelim istiyorlar hem temzilik hem evrak işi oh ne ala..bizi bu hale düşürenler utansın valla ne diyim artık ben de tükendim :)

aynı ben cnm anneye babaya kac dil bilyorum atanamdım üç beş kurusa calısıom modunda aglama ve isyanlar valla onlarında içi titriyor ben ole deyınce tabı ama bizim emeklerimz ya hayalini kurduklarımız işte gelde ağlama

:2::2::2::2:

kızlar hepinizin yazdıklarını okuyorum ..siz yine iyi cevap verebiliyorsunuz bana öle çay demliceksin yok ofisi temizleyecksin deseler eve kadar sabredemem koyuveririm gözyaşlarımı oracıkta (((

pislikler ya bu kadar da alçak olunmaz yazıklar olsun...üni mezunune teklif ettikleri seylere bak..Rabbim bizi mecbur etmesin onlara inşallah..bi tek kendine el açtırsın.

20 eleman çalıştran hemen işveren oldum sayıyor kendını her işi yapsın diyor yok öle yağma ama

Allah bizi bu duruma düşürenlerin cezasını versin ne diyelım artık..

Bize de hayırlı mutlu olacagımızı işler cıkarsın

Canım dış işleri bakanlığı tercüman alıyor baktın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…