yazdıklarınızda kendimi buldum iş görüşmelerine artık umutsuz gidiyorum kendime güvenimi kaybettim
iş verecek insanlar sanki senden çok var gibi bakıyor
bazen eve gelip ağlıyorum en kötüsü de kimse anlamıyor
bi markette çalışayım dedim bu seferde üniversite mezunusun diye dalga geçerler laf söylerler diye giremedim
gittiğim yerlerden dönen kimse yok 750 tl maaşa da razıydım ama gel çalış diyen olmadı
okulu zor bitirmiş arkadaşlarım iş buldu ben nerede hata yapıyorum bilmiyorum
yazdıklarınızda kendimi buldum iş görüşmelerine artık umutsuz gidiyorum kendime güvenimi kaybettim
iş verecek insanlar sanki senden çok var gibi bakıyor
bazen eve gelip ağlıyorum en kötüsü de kimse anlamıyor
bi markette çalışayım dedim bu seferde üniversite mezunusun diye dalga geçerler laf söylerler diye giremedim
gittiğim yerlerden dönen kimse yok 750 tl maaşa da razıydım ama gel çalış diyen olmadı
okulu zor bitirmiş arkadaşlarım iş buldu ben nerede hata yapıyorum bilmiyorum
Biran tepem attı yazıvermişim işte
Zor bir süreç sağlam bir sinir olmalı insanda
Bende geç farkettim eğer iş miş bulamazsam tekrar okuyacağım
Belki zaman kaybı ama en azından mutlu oluruz
Mülakata gelince
Saç başı pembe mor üstü başı tuhaf pircingli bir kız gelmişti
Elinde telefon mesajlaşıyor gülüyor hiç çekinmeden kahkalar filan
nitekim tekli görüşmelerden en son ve en geç o çıktı
Belki onlarda olan bizde yoktur :))
:) Gördüklerime göre onlarda olup ben de olmayan özellikler şunlardı: Yağlı saç,kirli tırnaklar,peltek konuşma,iki lafı bir araya getirememe,mülakat oldğunu bildiği halde saçma sapan kıyafetlerle mülakata gelme,hatun sanki pazara ya da dolaşmaya çıkmış dışarı :)ortalık iibf mezunu kaynıyorken bankalar için,alakasız bölüm mezunları yok ormancılık,matbaacılık
Tabi ki herkesi kapsamıyor,gerçekten harika aklı başında insanlar da var.Hayır şimdi alınan olur ben şurda çalışıyorum gayette düzgünüm filan diye,yanlış anlaşılmasın arkadaşlar,genelleme yapmıyoruz hiçbir şekilde.
elmalı kurabiye çekti canım :)
.bende iibf mezunuyum 79 puan aldım.bu sene mezun oldum.okurken bi yandan kpss ye çalıştım.puanım yüksek değil ama yine de umudum var.nefes alıyorsak hep umut var demektir demişler ya aynen öyle.ne kadar umutsuz gözüksemde yine de ufacık bi umut kırıntısı oluyor içimde ama her seferinde o kırıntılar daha da eziliyor.geçen sene kpss çalışacağım diye okul gezilerine katılmadım bütün bi senemi asosyal olarak geçirdim bunaldım.inşallah atanırız.inşallah kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliriz.inşallah bize Allah güzel işler nasip eder.
Kızlar bugün bir iş görüşmesine gittim, netten başvurmuştum lojistik firması diyordu halkla ilişkiler ilanına, web sayfasına falan bakınca da gayet güzel bir yer gibi gözüküyordu. ben de bayağı bir hazırlanıp gittim aslında, adeta banka genel müdürlük mülakatı gibi şık gittim, gidince bir şok oldum, küçücük büro gibi bir yer. kıyafetimde biraz fazla "şık" kaçmış onu gördüm, çalışan bir kaç kız gayet kot pantolon modundaydı...
neyse dedim, cuma günü genelde serbest kıyafet günü oluyor ya şirketlerde, ondandır diye düşündüm, burası da büro herhalde dedim. genel müdürlük değil diye düşündüm. web sayfasında bayağı abartı bir şekilde uluslararası lojistik şirketi vs vs yazıyordu..
neyse konuştuk ettik, asgari ücret artı yol yemek dediler. ve daha da komiği, halkla ilişkiler dedikleri şey : danışma.. kapıdan içeri girince büroda, masa var, orada oturup gelen gideni karşılama, telefonlara bakma işi.. başka da pek bir şey yok.
bir de adam demez mi arada sırada ofisin genel temizliği ve çay kahve servisine de bakarsınız diye.. salı günü işe başlayabilir misiniz diye de sordu bu arada, yani işi aldım gibi bir şey tabi sinirliyim..
o temizlik şeyini duyunca patladım ama sonunda, "kusura bakmayın ama ilanınıza keşke iş tanımı olarak bunları, ilan başlığına da sekreter yazsaydınız, benim zamanımı almasaydınız" dedim.. adam bir kaldı şöyle bir.. sonra ben teşekkür ederim dedim kalktım elini sıktım, kolay gelsin dedim çıktım gittim.
eve geldim, resmen sinirden ağladım, iş bulamıyorum, kaç dil biliyorum, okula dünya kadar para verdik, şimdi beni temizlik elemanı yapmak istiyorlar diye yaklaşık 1 saat ağladım anneme ve babama. sonra sakinleştim tabi.
durum bu.. aklıma geldikçe sinirleniyorum.
Yuh artık o kadar da değil yaBenim bir arkadaşım da anlatmıştı gittiği yerde gıda mühendisi kıza çay getirtiyorlardı diye. Ayıp cidden yaptıkları ama kabul edenler de çıkıyor işte. Çok iyi yapmışsın kızmakla yüzsüzler yaa ben de çok kızdım şimdi.
Kızlar bugün bir iş görüşmesine gittim, netten başvurmuştum lojistik firması diyordu halkla ilişkiler ilanına, web sayfasına falan bakınca da gayet güzel bir yer gibi gözüküyordu. ben de bayağı bir hazırlanıp gittim aslında, adeta banka genel müdürlük mülakatı gibi şık gittim, gidince bir şok oldum, küçücük büro gibi bir yer. kıyafetimde biraz fazla "şık" kaçmış onu gördüm, çalışan bir kaç kız gayet kot pantolon modundaydı...
neyse dedim, cuma günü genelde serbest kıyafet günü oluyor ya şirketlerde, ondandır diye düşündüm, burası da büro herhalde dedim. genel müdürlük değil diye düşündüm. web sayfasında bayağı abartı bir şekilde uluslararası lojistik şirketi vs vs yazıyordu..
neyse konuştuk ettik, asgari ücret artı yol yemek dediler. ve daha da komiği, halkla ilişkiler dedikleri şey : danışma.. kapıdan içeri girince büroda, masa var, orada oturup gelen gideni karşılama, telefonlara bakma işi.. başka da pek bir şey yok.
bir de adam demez mi arada sırada ofisin genel temizliği ve çay kahve servisine de bakarsınız diye.. salı günü işe başlayabilir misiniz diye de sordu bu arada, yani işi aldım gibi bir şey tabi sinirliyim..
o temizlik şeyini duyunca patladım ama sonunda, "kusura bakmayın ama ilanınıza keşke iş tanımı olarak bunları, ilan başlığına da sekreter yazsaydınız, benim zamanımı almasaydınız" dedim.. adam bir kaldı şöyle bir.. sonra ben teşekkür ederim dedim kalktım elini sıktım, kolay gelsin dedim çıktım gittim.
eve geldim, resmen sinirden ağladım, iş bulamıyorum, kaç dil biliyorum, okula dünya kadar para verdik, şimdi beni temizlik elemanı yapmak istiyorlar diye yaklaşık 1 saat ağladım anneme ve babama. sonra sakinleştim tabi.
Aynı şeyi bende yaşadım. Bir emlak firmasıydı. Pendikteydi ofisleri. Ofis dediğim bir binanın karşılıklı iki dairesini tutmuşlar kendilerine göre birleştirmişler.
Neyse gittim orda çalışan adamları görünce dedim millet vekili gibi bunlar ben düşük kalırım yanlarında.
Anlattı şu işler vs yapılıcak bilgisayarda şunlar.
Sonra gelin ofisi gezelim dedi gezdik kocaman bir terasları var
Durun komedi şimdi başlııyor
Dedi ki; her sabah geldiğinde ilk önce burayı viledayla silersin, sonra içerde ki masaları silersin. Çayı ocağa koyarsın. Sonra zaman kalınca da ( temizlik üstümü değiştirip) danışmada ki masaya oturabilirmişim Gelen giden evrak takibi telefonlara bakma filan
Az önce bana iş tanımı yaptığınız neydi bu ne ?
Bir de 800 veriyo yemek yol yok ssk belki
Hiçbir şey söylemedim teşekkür ettim çıktım
Sonra adam yalvarıyo nolur gel yarın başla diye
Dedim ki 5 elemanın yapcağı işi bu şartlara yapacak enayi bulursanız selam söyleyin.
Şaka gibiydi kaç zaman atamamıştım üzerimden
Üzülme böylelerini takma bile maalesef özel sektör de muhattap oluyoruz
off canım seninki de çok kötü olmuş, aynı şey gelmiş başına.. çok iyi yapmışsın. ayrıca ssk belki ne demek, yasak zaten öyle işçi çalıştırmak. millet kafayı yemiş.
aynı ben cnm anneye babaya kac dil bilyorum atanamdım üç beş kurusa calısıom modunda aglama ve isyanlar valla onlarında içi titriyor ben ole deyınce tabı ama bizim emeklerimz ya hayalini kurduklarımız işte gelde ağlama
:2::2::2::2:
Canım dış işleri bakanlığı tercüman alıyor baktın mı?
adalet bakanlığının kini gördüm cnm sadece dış işlerinki nerede ? bu arad a cok saol
Memurlar.Net - İlan (Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alım İlanı) buna bir bak canım, rica ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?