Kızlarr bende anlattıklarınızda kendimi buldum.. 2011 Kimya bölümü mezunuyum, bölümümü dereceyle bitirdim ve çok severek okudum. Boş durmayı, evde oturmayı seven bir insan olmadım hiçbirzaman.. Çevremdeki herkes bana kpss çalış bu sene dedi ben kafamın dikine gittim ille özel sektör dedim.. Çünkü kpss ye hazırlansamda kimyager olarak atanma şansım çok çok düşüktü ve ben mesleğimi yapmak istiyordum.. Özel sektörde bana göre önüm daha açıktı, kendimi geliştirebilirdim.. Birçok iş görüşmesine gittim bazı yerlerin şartları bana uymadı bazı yerlerde tecrübesiz olduğum için beni tercih etmedi.. Şunu da belirtiyim ki öyle ille maaşım şu kadar olsun bu kadar olsun diye bir derdim de olmadı.. Tek istediğim mesleğimi yapabileyim, kendimi geliştirebileyim sonrasında zaten herşey olur.. Ama gelin görün ki ben hala işsizim ve çok mutsuzum Bulunduğum şehirde kaç aydır bir tane bile kimyager arayan firma yok.. Artık kimyageride geçtim zaten düzgün bir iş olsun ofis işi tarzında onuda yapmaya razıyım.. İçinde bulunduğum boşluktan ve mutsuzluktan kurtulmak istiyorum sadece.. Sırf boş durmayayım evde canım sıkılmasın diye temmuzdan beri bi bilgisayar kursuna gidiyorum haftaya kursda bitiyor.. Buarada kpss ye çalışmadığım için şuan pişman değilim çünkü hayallerimin peşinden gitmek istedim.. Ama çevremdekilerin ne kadar haklı olduğunuda görebiliyorum.. Tabi o zamanlara dönünce insan böyle geniş açılardan bakamıyor.. Evlenmeyi düşünüyorum ama işsiz oluşum bu konudada engel bana.. Kendi ayaklarım üstünde durmak kendi kendime yetebilmek istiyorum.. Zaten tek maaşla geçinmemizde imkansız.. Çok istememize rağmen evlenemiyoruzda bu şartlarda Ne yapacağımı bilmiyorum...