:) Canım,inan bana hiç alakası yok.Bak ben bi mülakat maceramı anlatayım.Kısa geçicem.Bir banka yaşadığım şehirde şube açıcaktı.Aynı şehir için yarışan 13 adaydık.Neyse aynı gün içinde sınav,toplu mülakat derken en sona 2 kişi kalmıştık tekli mülakat için.Ben o kadar sevindim ki!Neden biliyor musun?Diğer aday şu şekildeydi çünkü :Takım elbisesi yokmuş,çok normal olmayabilir.Sabah erken gelmiş İstanbul'a,takım elbisesini almış ama terzilik işleri yetişmeyeceğinden paçalarında filan iğnelerle gelmişti.Saçlarından sıksan 5 kiloluk yağ çıkar.Bu kız markette çalışıyordu bizim burda,tırnakları sürekli kir doluydu.Anneme sölemiştim hatta,markete gelen malları filan yerleştiriyorlar,kirleniyordur kızın elleri mana bulma dedi :) Ama mülakat günüde öyleydi :)O yüzden ben işe kesin olacak gözüyle bakıyordum. Eğitim yönünden de benden iyi değildi.Burasını es geçtim çünkü her ünv. mezunu adam olmuyor.Bazen bakıyorsun;bir de ünv. mezunu olacak diyorsun.Ama diğer yandan kendini her yönden çok iyi yetiştirmiş bir ilkokul,ortaokul mezunu olabiliyor.O yüzden o iki yıllık çok alakasız bir bölüm mezunu ama belki kendini çok iyi yetiştirmiştir,kendini daha iyi ifade etmiştir durumları olabilirdi.Her neyse...Sonuç olarak ben olumsuz,kara tırnaklı margarin saçlı kızımız olumlu bulundu.Yanlış anlaşılmak istemem lütfen ama o kadar vasattı ki.Allahtan annem de benimleydi.O görmese inandıramıcaktım kimseyi.Bahaneye bak diceklerdi kime sölesem...Üstelik ben senin görüşüne göre söyleyecek olursak şişman ya da çirkin de değilim...Geçen bir arkadaşım bankada işe girmiş,eğitim fotoğraflarını paylaşmış facebook yoluyla...Abovvvvvv :) Yanlış anlaşılmasın ama hepsi Allah'a emanetti.İşi olan her bayan dünya güzeli mi ki böyle bir görüşe sahipsin :) Bende çok isyan ettim.Şık şıkıdım gidiyorsun,her lafını düşünerek seçiyorsun da öyle konuşuyorsun ama neden ? O kadar doluyum ki bu konuda...
Sana tavsiyem;konuyu açan arkadaşa da tavsiyem bu yöndeydi.Başvurmaya devam.Belli olmaz çok başarılı olursun belki.Ama bir yandan da kpss ye hazırlan,kimseye laf anlatmak zorunda kalmaz,alırsın puanını bakarsın yoluna...Ben bu mülakatlarda harcadığım zamana yanıyorum.İlk mezun olduğumda cahildim.Ama zaman geçtikçe para ve garanti meslek olarak memurluğun ya da öğretmenliğin bayan için gayet uygun meslekler olduğunu düşünmeye başladım.Özellikle öğretmenlik :) Çalışma saatleri de çok uygun.Kendine,sevdiklerine,ilerde evlenirsen çocuklarına zamanını rahatça ayırırsın.Sana bol şanslar ve başarılar.Unutma eğer bir iş olmuyorsa bil ki senin için hayırsız olduğundandır.Bu benim kabak gibi gözümün önünde durduğu halde ben çok geç farkettim ve harcadığım zamana yanıyorum.Tekrar bol şanslar arkadaşım.Umarım herşey yoluna girer.