Cok mu hainim??

Yaa bütün ev esyalarini takside baglayarak alicaklarmis,maasi zaten oraya gidecek,nasil kredi ceksin?dügün salonunuda ellerindeki parayla ödeyecekler,geline alinacak taki parasida bizden isteniyor işte,yani mustakbel eltimin altini icin bu istenen para:KK43: temmuzda abisinin eline toplu para gececekmiş,bir yerden alacagi varmis,alinca bize ödeyecekmiş...Eşime, kesin abin bu parayi temmuzda bize verir mi diye sordum,verir diyor sözde,bende emin olamiyorumki,icimdeki şüphe canimi sıkıyo
12 binliralık altın takmak zorunda değiller daha uygunlarını taksınlar.

Siz kotu dusunmemissiniz ama erkekler ayri bir evlerinin butcelerinin oldugunu ve eslerinin de bu konuda hak sahibi oldugunu unutuyorlar.O yuzdende yaptiginin kiymeti olmaz.Sen simdi bu yazdiklarini yaptiklarini dile getirsen senden kotusu olmaz.Verdigin parayi unutmus bile esin.
Aynen dediginiz gibi,iki gündür ne kadar sikintiliyim bi bilseniz,eşimin böyle maddi konularda hep kendine göre kararlar alip,bana hic danışmamasi beni coook sinirlendiriyor,onu kırmadan nasil bu durumu konuşacam diye iki gündür kafa patlatiyorum,sirf bu yuzden bana alınmasina dayanamam,cok degerli benim icin

Bizim evimizde en ufak bir konu dahi olsa birbirimizden olur cevabı almadan harekete geçemeyiz.Çünkü yarın büyük sorunlar çıkar.Abisinin arabası varsa o arabayı satsın onunla yapsın düğünü niçin siz bu gereksiz yükümlülüğün altına giriyorsunuz?Herkes yuvasını kurarken iyi madem sorumluluk sahibi olmayı da öğrensinler.Bu bir olur sen tamam dersin ama yarın bunun benzeri olay bir daha olur bu sefer çok büyük sorunlara sebep olur.Biraz sizin fikirlerinize danışmalı.

İyi yapmissin.adam arabasini satsin sizinde borcunuz var .abiside kredi çekseymiş niye Eşiniz borç almiski.12 bin wz para değil asgari ücretle düşünürsen bir yillik maaş su devirde.

Verilebilir kardeş sonuçta ama geri ödemicek bi tip mi? eğer öyleyse 12 bin deneme yanılma için fazla parâ. Arabasını satmayıp borç istemeside ayrı bi olay tabi

Hainlik yapan biri varsa oda Abi, arabasini satsın. Bence çok mantıklı iyi yapıyorsun, endişelenmen çok doğal

Aile içi maddi konular hep karmaşık...
Endişelenmek de çok doğal kendinizde hainlik aramayın. Sonuçta sizin de geçindirmeye çalıştığınız bir yuvanız var.
Eşinizle öncelikleriniz hakkında konuşmanız belki fayda eder.
İnsan tabiki canından kanından olana yardım edebilmek ister ama önce kendi yorganını örtmesi gerekir.

Aynen dediginiz gibi,iki gündür ne kadar sikintiliyim bi bilseniz,eşimin böyle maddi konularda hep kendine göre kararlar alip,bana hic danışmamasi beni coook sinirlendiriyor,onu kırmadan nasil bu durumu konuşacam diye iki gündür kafa patlatiyorum,sirf bu yuzden bana alınmasina dayanamam,cok degerli benim icin

Siz dusundugunuz kadar dusunulmuyorsunuz ama bir de bunu dusunun siz ne kadar degerlisiniz?

Bizim evimizde en ufak bir konu dahi olsa birbirimizden olur cevabı almadan harekete geçemeyiz.Çünkü yarın büyük sorunlar çıkar.Abisinin arabası varsa o arabayı satsın onunla yapsın düğünü niçin siz bu gereksiz yükümlülüğün altına giriyorsunuz?Herkes yuvasını kurarken iyi madem sorumluluk sahibi olmayı da öğrensinler.Bu bir olur sen tamam dersin ama yarın bunun benzeri olay bir daha olur bu sefer çok büyük sorunlara sebep olur.Biraz sizin fikirlerinize danışmalı.

İyi yapmissin.adam arabasini satsin sizinde borcunuz var .abiside kredi çekseymiş niye Eşiniz borç almiski.12 bin wz para değil asgari ücretle düşünürsen bir yillik maaş su devirde.

Hainlik yapan biri varsa oda Abi, arabasini satsın. Bence çok mantıklı iyi yapıyorsun, endişelenmen çok doğal

Aile içi maddi konular hep karmaşık...
Endişelenmek de çok doğal kendinizde hainlik aramayın. Sonuçta sizin de geçindirmeye çalıştığınız bir yuvanız var.
Eşinizle öncelikleriniz hakkında konuşmanız belki fayda eder.
İnsan tabiki canından kanından olana yardım edebilmek ister ama önce kendi yorganını örtmesi gerekir.

Siz dusundugunuz kadar dusunulmuyorsunuz ama bir de bunu dusunun siz ne kadar degerlisiniz?

Hainlik degil, hakkin olan bisey.
Verme sakin

Bu yorumlardan sonra haklı olduğumu düşünür oldum, ama şimdi para verme diye tutturursam ,o zaman eşimle arama kesin soğukluk girecek,:KK43:eşim paraya çok değer veren birisi değil,ben bişey desem " ailemden, kardeşlerimden, aynı ekmeği bölüştüğüm insandan daha mı değerli? Abim arabasını yeni aldı,geri satmasın yazık olur, hem temmuzda ödeyecek, senin kardeşlerinde yarın borç isterlerse o zamanda ben senin vermene müsaade etmem diye başlar:KK61::KK43:

Dediğim gibi konu hem aile hem para olunca dengeler çok hassas. Ben her zaman temkinli olmak ve kendimi garantiye almak taraftarıyım maddi konularda. Boyumu aşabilecek borca girmem.
Para verme demeyin de para verirsen de geri alamazsak ne yaparız düşündün mü diye sorun.
Üstelik kendi cebinizdeki parayı da değil başkasının cebindeki parayı borç veriyor olacaksınız. Çok daha temkinli olmanız gerekiyor.

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?
HAYIR yapmıyorsun,ne münasebet ya bol keseden dağıtıp bi de geri almıyor,erkeklerin şöyle bir algı hatası var,evet anne baba ve kardeşler çok önemlidir ve önemli kalacaktır ama evlendikten sonra senin Çekirdek ailen karın varsa çocukların öncelikli olmalı,bunu başaramıyorsam git ana babanla oturmaya devam et

Kesinlikle haklisiniz.. Hadi arabasini satip uzerini tamamlamanizi istese belki olabilir ama araba altinda sizden borc istemesi kabul edilcek gibi degil.

herkesi siz düsünmek zorundamisiniz.
vier,ver basladimi sonu gelmez.
baslarinin caresine baksinlar

Dediğim gibi konu hem aile hem para olunca dengeler çok hassas. Ben her zaman temkinli olmak ve kendimi garantiye almak taraftarıyım maddi konularda. Boyumu aşabilecek borca girmem.
Para verme demeyin de para verirsen de geri alamazsak ne yaparız düşündün mü diye sorun.
Üstelik kendi cebinizdeki parayı da değil başkasının cebindeki parayı borç veriyor olacaksınız. Çok daha temkinli olmanız gerekiyor.

HAYIR yapmıyorsun,ne münasebet ya bol keseden dağıtıp bi de geri almıyor,erkeklerin şöyle bir algı hatası var,evet anne baba ve kardeşler çok önemlidir ve önemli kalacaktır ama evlendikten sonra senin Çekirdek ailen karın varsa çocukların öncelikli olmalı,bunu başaramıyorsam git ana babanla oturmaya devam et

Kesinlikle haklisiniz.. Hadi arabasini satip uzerini tamamlamanizi istese belki olabilir ama araba altinda sizden borc istemesi kabul edilcek gibi degil.

herkesi siz düsünmek zorundamisiniz.
vier,ver basladimi sonu gelmez.
baslarinin caresine baksinlar

Bugün eşimle konuştum, maddi konularda tek başına kararlar almasının hoş olmadığını, beni üzdüğünü belirttim..Kazandığım her kuruş senin ancak bana sormadan altınlarımı abine verebileceğini söylemen, abin evlenecek diye biz borç içindeyken gidip arkadaşından borç alıp abine göndermen canımı sıktı dedim. Bi kaç konu daha vardı canımı yakan, onlarıda belirtttim...Sonuç ne diye sorarsanız küstü bana:KK42:canı sağolsun

Küserler, küserler....:KK12: syöelyecek laflari olmayinca onlar cok küserler...
Ama durusunda kal, gidip özür falan dinleme sende küs bence...
Bu ne terbiyesizlik, daha yeni evlisiniz sinirlarini herkes bilsin.

Küserler, küserler....:KK12: syöelyecek laflari olmayinca onlar cok küserler...
Ama durusunda kal, gidip özür falan dinleme sende küs bence...
Bu ne terbiyesizlik, daha yeni evlisiniz sinirlarini herkes bilsin.

Aynen dediğinizi yapıcam, eşşek gibi çalışıyorum, onca yıllık birikimimi, maaş kartımı bile çekinmeden eşime verdim, çok sevdim güvendim, dünya malı umrumda değil yeterki eşim sıkıntı çekmesin dedim...Ama abilerine , ablalarına bakmak zorunda mıyım? onlar ev sahibi olacak, düğün yapacak diye ben neden ağır yüklerin altına giriyorum???haksız mıyım?

Cok haklisin canim, inan bastan bunu kafasina soksun esin. Ben, yillar boyu sirf bu konu yüzünden, harap olmus evlilikler gördüm. Ya Allahin kullari hicmi acima yok bu insanlarda, cingene gibi, yüzü yumusak olani sömürene kadarda bu para yardim istekleri bitmez.
Sendeki ricam cocuk yokken, esini karsina alip, acik ve net bu konu hakkinda konusman. En kötü ihtimal ayrilmayi bile düsündügünü söyleki, olayin ciddiyetini anlasin.
Yahu bu vicdansizlar düsünemiyormu, insanlari zor duruma düsürdüklerini, anlamiyorumki.

Cok haklisin canim, inan bastan bunu kafasina soksun esin. Ben, yillar boyu sirf bu konu yüzünden, harap olmus evlilikler gördüm. Ya Allahin kullari hicmi acima yok bu insanlarda, cingene gibi, yüzü yumusak olani sömürene kadarda bu para yardim istekleri bitmez.
Sendeki ricam cocuk yokken, esini karsina alip, acik ve net bu konu hakkinda konusman. En kötü ihtimal ayrilmayi bile düsündügünü söyleki, olayin ciddiyetini anlasin.
Yahu bu vicdansizlar düsünemiyormu, insanlari zor duruma düsürdüklerini, anlamiyorumki.
Şu an aglaya aglaya tek başima yatarken,eşimin abilerinin ablalarinin zerre umrunda degilim,olan bize oluyo işte,daha evleneli bi yil olmadi,para istemeyen kardesi kalmadi... 30 yasindayim ama cocuk falanda istemiyorum artik,bunuda eşime belirttim zaten,esimin birinci onceligi kendi ailesi onlarin arkasini toplasin dursun

Hainlik değil iyi ki gözünüz zamanında açılmış
Bizler de yaşadık bunları
Ama eşine verme desen de eşin o parayı ne yapıp edip bulup verecek
Sen kendini kötü etme istersen

X