Cok mu hainim??

hainlik falan degil.
gayet mantiklisiniz aslinda. siz yine birikim yapmissiniz evlenmeden ve onu esinize vermissiniz zaten.
esinizin birikimide yok hala abinisine para verme derdinde.
mantiksiz geldi bana esiniz.

Arkadaslar kardes diyoruz sonuçta hani birlikte buyudugumuz can ciğer kardes ya. Bu kadar ön yargı niye.

o dediğin doğru ama canım oturup kardeşiyle konuşsaydı arabayı satmayı düşünüyorum düğün yapacağım deseydi eşi satmaya gerek yok derdi zaten ben veririm derdi diye düşünüyorum.... bu kızcağızın abisine destek çıkması değil sürekli bana sormadan etmeden eşine dostuna vermesi demesi konu sahibi yanlış anladıysam değiştirsin lütfen benim anam gelmiş 60 yaşına ben bu yaşıma kadar doğru insan görmedim dedi anama katılıyorum bende 30 yaşındayım işine bitirine kadar yağ balsın o iş geçince yüzüne bile bakmazlar canım. bende her gördüğüme zor durumda olana veririm ama sonradan enayi gibi laflar duyarım o yüzden dedim tatlım

Abinin güvenilirliğine bağlı bir durum.
Dayım ( annemin öz be öz kardeşi ) kızının düğünü için çektirdiği kredi borcunu bildiğiniz üzerimize yıktı. Yaklaşık 15 bin lira daha ödemesi duruyor. Dayıma kalsa sanki insiyatifindeymiş gibi ödenmesin diyen bir insan, ödeyecek enayiler var nasılsa ! Neyse ki anneannem tarafından ödeniyor. Evet öz kardeş de bunu yapabiliyor yani, çünkü bir tek onun evladı evlendi, çünkü bir tek onun evladı okuyor...

Abinin güvenilirliğine bağlı bir durum.
Dayım ( annemin öz be öz kardeşi ) kızının düğünü için çektirdiği kredi borcunu bildiğiniz üzerimize yıktı. Yaklaşık 15 bin lira daha ödemesi duruyor. Dayıma kalsa sanki insiyatifindeymiş gibi ödenmesin diyen bir insan, ödeyecek enayiler var nasılsa ! Neyse ki anneannem tarafından ödeniyor. Evet öz kardeş de bunu yapabiliyor yani, çünkü bir tek onun evladı evlendi, çünkü bir tek onun evladı okuyor...

Geçmiş olsun arkadaşım. Ne insanlar var şu dünyada o_O

verirken şart koşun eşinize
para peşin gelecekse verelim diye
hatta abiye siz söyleyin..

Hainlik değil sadece temkinli davranıyorsunuz. Bence de çok normal. Kusura bakmayın da ppsuna güvenmeyen de evlenmesin. 1 sene daha bekleyip öyle yapsın düğününü. Birikimini yaptıktan sonra yapsınlar düğünü. Hem karnım doysun hem çöreğim bitmesin mantığındalar. Zahmet olmazsa arabasını satıversin. Bir de 5000 tl'sini siz verin üsütünü de diğer kardeşler toplasın olmaz mı?

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?
Abisi eşine mi güvenmiş evlenmek için ? Hainlik falan yapmıyorsun

o dediğin doğru ama canım oturup kardeşiyle konuşsaydı arabayı satmayı düşünüyorum düğün yapacağım deseydi eşi satmaya gerek yok derdi zaten ben veririm derdi diye düşünüyorum.... bu kızcağızın abisine destek çıkması değil sürekli bana sormadan etmeden eşine dostuna vermesi demesi konu sahibi yanlış anladıysam değiştirsin lütfen benim anam gelmiş 60 yaşına ben bu yaşıma kadar doğru insan görmedim dedi anama katılıyorum bende 30 yaşındayım işine bitirine kadar yağ balsın o iş geçince yüzüne bile bakmazlar canım. bende her gördüğüme zor durumda olana veririm ama sonradan enayi gibi laflar duyarım o yüzden dedim tatlım
Aslında haklısın. Ama ben bu kadar kötü durumlara geldigimizi kabul etmek istemiyorum sanırım. Kardestir sonuçta. Bunları aklimizin ucuna getirmeden koşulsuz guvenmemiz gerek ama olmuyor değil mi. Çok kötü benim de duyduğum örnekler var ama yine de inanmak istemiyorum. Konu sahibinin eşi tabiki esine sormalı danusmali o konuda çok haklı.

Benim aklıma takılan iki nokta var. Durumu iyi olan abi neden mesafeli acaba devamlı yolunacak kaz olarak mı davranıldı kendisine? İkincisi sizin eşinizin borç alacak arkadaşı var da koca insanın neden yok?

Aslında haklısın. Ama ben bu kadar kötü durumlara geldigimizi kabul etmek istemiyorum sanırım. Kardestir sonuçta. Bunları aklimizin ucuna getirmeden koşulsuz guvenmemiz gerek ama olmuyor değil mi. Çok kötü benim de duyduğum örnekler var ama yine de inanmak istemiyorum. Konu sahibinin eşi tabiki esine sormalı danusmali o konuda çok haklı.

o yüzden dedim eskide kaldı maalesef ben çocukluğumu doya doya yaşadım ne bilim önceden çocukken büyük insana sataştığında umursamaz ama ailesene söylerdi şimdi öyle değil hemen o çocuğu vurmaya kalkışanlar var en ufak örnek bu canım... devir çok farklı artık açığını arayan onca insanlar var

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?

Hainlikle alakası yok. Abisi gidip kredi çeksin. Siz evlenirken abisi size yardım etti mi? Siz de borç ödüyormuşsunuz, o da evlenince borç öder.

Sorunuza cevabım bence hain değilsiniz. Yaşadığınız şeyler siz de her ihtimali düşünme durumu uyandırmış sadece. Ama bi konuda da fikrimi söylemek istiyorum. Annem der ki evlenmeden önce çalışacaksın, paranı biriktireceksin. Ama 5 liran varsa eşine 3 liram var diyeceksin. Tüm birikimini olduğu gibi ortaya koyunca erkekte kolaya kaçma duygusu uyanıyor sanırım. Bekarım, henüz böyle bi aşamaya gelmedim ama günün birinde evlenecek olursam tüm birikimimden haberdar etmiycem. (umarım:)

Abiden abiyede değişir şimdi ama anlattıgın şartlara göre geri gelmicek bir hediye wermişsiniz

etiniz budunuz ne ki ya ben anlamıyorum şu erkekleri satsın arabasını bana mı soruyor ya emin ol o para uçucak uçmasa bile öder mi ödemezmi düşüncesi bile yıpratır insanı.. olan karı koca ilişkisine oluyor kimsenin kendisinden başka kimseyi düşündüğü yok.. sen kocana söylemiyormusun ben razı değilim diye..

Eşimin 3 abisi var,birinin maddi durumu cok iyi ve kardeşleriyle mesafeli... Bi abiside yeni ev aldi ,onunda biraz borcu var,seneye biter... Bi abiside memur ve bi ay sonra evlenecek ,o da tuttu bizden borc istedi işte.....Eşim kardeşlerim benim icin cok degerli ,zor anlarinda yanlarinda olmaliyim,ben evlenirken borc isteseydim onlarda verirdi diyor ama bilmiyorum sonucta benim birikmişim vardi ve borc istemek zorunda kalmadigi icin gercekten verirlermiydi ? Şüpheliyim

madem memur abisi kredi çeksin yapsın düğününü

O abi başınıza bela olacak demedi deme. Arkası kesilmez bu işin. Eşin de tavrını koyamıyor aynı benim eşim gibi

bunda hainlik gormedim ben
siz dogru yerinde kararlar almissiniz

fakat senin ailende bpyle isteseydi demesin kimse gerci her sayfayi okumadim
sen birikmis parani koymakla iyi niyetinle kalakalmissin
cunku ortak odenirken senin paran olmasa abisi ne verecekti
ayy kardesim para istedi benden arabami satayim diyecekmiydi sanki

cevap hainlik bu degil bpyle olmaz
esinin ailesine bundan sonra da akillica kararlar alip karsilarinda dik durusunuzu devam ettirin
iyi niyet diye enayilik yapmamissiniz tebriklerr

Yok hain değilsin bence. Ama bu konuyu eşinle halletmelisin,ikinizde çalışıyorsunuz sana sormadan borç vermesi saçma

X