Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaslar kardes diyoruz sonuçta hani birlikte buyudugumuz can ciğer kardes ya. Bu kadar ön yargı niye.
Abinin güvenilirliğine bağlı bir durum.
Dayım ( annemin öz be öz kardeşi ) kızının düğünü için çektirdiği kredi borcunu bildiğiniz üzerimize yıktı. Yaklaşık 15 bin lira daha ödemesi duruyor. Dayıma kalsa sanki insiyatifindeymiş gibi ödenmesin diyen bir insan, ödeyecek enayiler var nasılsa ! Neyse ki anneannem tarafından ödeniyor. Evet öz kardeş de bunu yapabiliyor yani, çünkü bir tek onun evladı evlendi, çünkü bir tek onun evladı okuyor...
Abisi eşine mi güvenmiş evlenmek için ? Hainlik falan yapmıyorsunEvleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?
Aslında haklısın. Ama ben bu kadar kötü durumlara geldigimizi kabul etmek istemiyorum sanırım. Kardestir sonuçta. Bunları aklimizin ucuna getirmeden koşulsuz guvenmemiz gerek ama olmuyor değil mi. Çok kötü benim de duyduğum örnekler var ama yine de inanmak istemiyorum. Konu sahibinin eşi tabiki esine sormalı danusmali o konuda çok haklı.o dediğin doğru ama canım oturup kardeşiyle konuşsaydı arabayı satmayı düşünüyorum düğün yapacağım deseydi eşi satmaya gerek yok derdi zaten ben veririm derdi diye düşünüyorum.... bu kızcağızın abisine destek çıkması değil sürekli bana sormadan etmeden eşine dostuna vermesi demesi konu sahibi yanlış anladıysam değiştirsin lütfen benim anam gelmiş 60 yaşına ben bu yaşıma kadar doğru insan görmedim dedi anama katılıyorum bende 30 yaşındayım işine bitirine kadar yağ balsın o iş geçince yüzüne bile bakmazlar canım. bende her gördüğüme zor durumda olana veririm ama sonradan enayi gibi laflar duyarım o yüzden dedim tatlım
Aslında haklısın. Ama ben bu kadar kötü durumlara geldigimizi kabul etmek istemiyorum sanırım. Kardestir sonuçta. Bunları aklimizin ucuna getirmeden koşulsuz guvenmemiz gerek ama olmuyor değil mi. Çok kötü benim de duyduğum örnekler var ama yine de inanmak istemiyorum. Konu sahibinin eşi tabiki esine sormalı danusmali o konuda çok haklı.
Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?
Eşimin 3 abisi var,birinin maddi durumu cok iyi ve kardeşleriyle mesafeli... Bi abiside yeni ev aldi ,onunda biraz borcu var,seneye biter... Bi abiside memur ve bi ay sonra evlenecek ,o da tuttu bizden borc istedi işte.....Eşim kardeşlerim benim icin cok degerli ,zor anlarinda yanlarinda olmaliyim,ben evlenirken borc isteseydim onlarda verirdi diyor ama bilmiyorum sonucta benim birikmişim vardi ve borc istemek zorunda kalmadigi icin gercekten verirlermiydi ? Şüpheliyim