Cok mu hainim??

Eşimin 3 abisi var,birinin maddi durumu cok iyi ve kardeşleriyle mesafeli... Bi abiside yeni ev aldi ,onunda biraz borcu var,seneye biter... Bi abiside memur ve bi ay sonra evlenecek ,o da tuttu bizden borc istedi işte.....Eşim kardeşlerim benim icin cok degerli ,zor anlarinda yanlarinda olmaliyim,ben evlenirken borc isteseydim onlarda verirdi diyor ama bilmiyorum sonucta benim birikmişim vardi ve borc istemek zorunda kalmadigi icin gercekten verirlermiydi ? Şüpheliyim
kardeşi kredi çeksin madem memur

Birinizin maaşı krediye gidiyor, diğeri ile geçiniyorsunuz.

Eğer borç geri ödenmezse siz ödemek zorunda kalacaksınız.

Size geçinmeniz için kalan para ne kadar ki? Eşin onun içinden mi ödemeyi planlıyor?

Eşinize sordunuz mu hesabı nasıl yapmış?

Canım abi de eşine mi güveniyor evlenmek için. Satsın arabasını. Ben olsam kendim borç öderken başkasının borcunu üstlenemezdim.

bence de arabasından zevkinden vazgeçmeyen adam borç öder mi bir düşünmek lazım

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?
iyi niyetini suiistimal ettirme eşin de olsa yani eşine mi güveniyor herkeslerde ne iyi miş ya sizi de hesaba katmak zorunda olduğunu hissettirin lütfen ayrıca sizdeki hainlik değil !

canım maddi manevi sana güvendiğinden yapıyor; keşke en başından bu kadar yükün altına girmeseydin örnek düğün borcun yarısını nakit olanın bu sefer bunlar rahatlıyor nasılsa arkamı toplayan biri var diye. sen doğru olanı yapmışsın emin ol onlar hep kendilerini düşünüyor ben eşime evlenirken dedim ailen altımları isterlerse vermem diye onlar bana ne yaptı bir çöpümü geçmiş dedim ama çok çok kötü olur ölüm kalım meselesi olur o başka dedim

Yok canim hain falan hic degilsin.
Ama esinin ailesi utanmazlarin, serefsizlerin, haysiyetsizlerin önde gideni Ve esinde bunu görmüyor.
Tabiki hepimiz kardeslerimizi severiz ama onlar hic bir yardimda bulunmamislar siz evlendiginizde ve hala esin diyorki banada yaparlardi... eeeeee yapsalardiya niye senin parani almayi biliyor ama esin dügün icin... Neden sana, olurmu hayatim kardeslerim var onlar yardim ederler demedi o zaman ???
Dilerim esin bir an önce gercekleri görür ve senin kiymetini ve fedakarligini anlar.

Eşimin 3 abisi var,birinin maddi durumu cok iyi ve kardeşleriyle mesafeli... Bi abiside yeni ev aldi ,onunda biraz borcu var,seneye biter... Bi abiside memur ve bi ay sonra evlenecek ,o da tuttu bizden borc istedi işte.....Eşim kardeşlerim benim icin cok degerli ,zor anlarinda yanlarinda olmaliyim,ben evlenirken borc isteseydim onlarda verirdi diyor ama bilmiyorum sonucta benim birikmişim vardi ve borc istemek zorunda kalmadigi icin gercekten verirlermiydi ? Şüpheliyim

Memurmuş abisi kredi çeksin maaşından kesilir,arkadaşınızdan alacağınız parayı nasıl ödemeyi planlıyor.

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?

yok artık arabasını satmıyor ve eşiniz arkadaşından isticek

Bence hain falan değilsin, çok haklısın. Kendi birikmiş paranı vererek onlara bu yolu sen açmışsın, alıştırmışsın.

Benim bir tanecik bileziğim vardı bakarken, onu bile vermedim. Erkek tarafı bir şey yapmıyorsa ben neden yapayım ki

Senin abin isteseydi de eşin de aynen senin gibi dusunseydi ne hissederdin deyip köseme çekilmek istiyorum.
Elbetteki üzülürdüm,abimle eşim arasında kalirdim:KK43: empati yapinca tatsizlik cikarmayayim,versin bakalim diyorum,iki günlük dünya malı için neden eşimi üzeyim diyorum....Ama sonra eşşek gibi çalişiyorum,yoruluyorum elbetteki param degerli diyorum,bilmiyorum yaaa,dogru ne?

Elbetteki üzülürdüm,abimle eşim arasında kalirdim:KK43: empati yapinca tatsizlik cikarmayayim,versin bakalim diyorum,iki günlük dünya malı için neden eşimi üzeyim diyorum....Ama sonra eşşek gibi çalişiyorum,yoruluyorum elbetteki param degerli diyorum,bilmiyorum yaaa,dogru ne?

devir eskisi gibi iyiliğe iyilik değilik canım nasıl tepesine binip ezebilirim bu iyi niyetlerini kullanıyorlar kusura bakma

Ben abisine bağışta bulunun demedim. Abi diyorsunuz sonuçta kocaman adam. Geri öder diyr düşünerek bu yanıtı verdim. Daha odeyemezse arabasını satar öder. Sonuçta kardesinden değil bi yabancidan borç almis olacak. Guvenmiyor musunuz.

Butun erkeklerde olan rutin sorun yani.Bence hatayi basta yapmissiniz.Boyle bi huyu var butun dugun masraflarini birlikte odeseydiniz biriktirdiginizde gene sizin geleceginix olsaydi.
Belkide haklisiniz ama ayri gayri olmasin dedim,benim param senin parandir dedim,ben eşime ,hayatimi yatagimi paylaştigim adama bile güvenemeyeceksem kime güvenecem?

kimse kimseye güvenerek iş yapmasın bu kadar basit :stop:

Birinizin maaşı krediye gidiyor, diğeri ile geçiniyorsunuz.

Eğer borç geri ödenmezse siz ödemek zorunda kalacaksınız.

Size geçinmeniz için kalan para ne kadar ki? Eşin onun içinden mi ödemeyi planlıyor?

Eşinize sordunuz mu hesabı nasıl yapmış?
temmuzda abisinin borc verdigi bi adam ,borcunu ödeyecekmis,o da bize verecekmiş,hic sesimi cikarmayip temmuza kadar beklemedemi kalayim???

Onların arabası satılmıyo da sizden mi para bekleniyo???Bunun hainlikle alakası yok.Herkes kendi yuvasını düşünmek zorunda.

İnsanlar biseylere sahip olmak icin bazı lükslerinden vazgecerler o kendi arabasına kıyamazken siz neden böyle bir sorumlulugun altına giresiniz ki? Ben de olsam aynı sekilde dusunurdum.

X