Cok mu hainim??

Belkide haklisiniz ama ayri gayri olmasin dedim,benim param senin parandir dedim,ben eşime ,hayatimi yatagimi paylaştigim adama bile güvenemeyeceksem kime güvenecem?
Siz kotu dusunmemissiniz ama erkekler ayri bir evlerinin butcelerinin oldugunu ve eslerinin de bu konuda hak sahibi oldugunu unutuyorlar.O yuzdende yaptiginin kiymeti olmaz.Sen simdi bu yazdiklarini yaptiklarini dile getirsen senden kotusu olmaz.Verdigin parayi unutmus bile esin.

Memurmuş abisi kredi çeksin maaşından kesilir,arkadaşınızdan alacağınız parayı nasıl ödemeyi planlıyor.

12000 sızden istıyor ee 12000 dugunmu yapılıyor gerı kalan parayı nerden bulacak.
Hainlikle alakası yok. Abisi gidip kredi çeksin. Siz evlenirken abisi size yardım etti mi? Siz de borç ödüyormuşsunuz, o da evlenince borç öder.
Yaa bütün ev esyalarini takside baglayarak alicaklarmis,maasi zaten oraya gidecek,nasil kredi ceksin?dügün salonunuda ellerindeki parayla ödeyecekler,geline alinacak taki parasida bizden isteniyor işte,yani mustakbel eltimin altini icin bu istenen para:KK43: temmuzda abisinin eline toplu para gececekmiş,bir yerden alacagi varmis,alinca bize ödeyecekmiş...Eşime, kesin abin bu parayi temmuzda bize verir mi diye sordum,verir diyor sözde,bende emin olamiyorumki,icimdeki şüphe canimi sıkıyo

Yaa bütün ev esyalarini takside baglayarak alicaklarmis,maasi zaten oraya gidecek,nasil kredi ceksin?dügün salonunuda ellerindeki parayla ödeyecekler,geline alinacak taki parasida bizden isteniyor işte,yani mustakbel eltimin altini icin bu istenen para:KK43: temmuzda abisinin eline toplu para gececekmiş,bir yerden alacagi varmis,alinca bize ödeyecekmiş...Eşime, kesin abin bu parayi temmuzda bize verir mi diye sordum,verir diyor sözde,bende emin olamiyorumki,icimdeki şüphe canimi sıkıyo
parayi temmuzda oderse iyi hos ama bi kacay icin baskasi hic mi yok
parayi borc verdiniz biyol para gelir heri alirsiniz ama hep sizden isterler durumunuz iyi yada degil simdiki oldugu gibi yani onunu acmis olursunuz
ya da para gelmez busbutun borclanirsiniz

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?

abisi gitsin borç istesin birinden sırtlarını dayamışlar kardeşe ne haini canım..Siz evlenirken neden çıkartıp kendi vermemiş.

evlenmek için beklesin biraz daha işin zor işten çık desem memursun..

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?

Eee yuh yani senin esinde cok sorumsuzmus hem elini biseye surmemis evlenirken hem borcla eve girmisssiniz gidip borcu varken abisine borc aliyo once kendini borcunu odesin canim ne hainligi bunu dusunmen bile senin ne kadar iyi niyetli oldugunu gosteriyo ben ne yalan soyliyim alnini karislardim )))

Borçla yardım etmek doğru gelmedi bana. Elinizdekini vermek bi nebze ama başka birinden alarak vermek doğru değil. Ödenmemesi halinde eşiniz abisinden isteyecek gibi durmuyor, dolayısıyla siz odeyeceksiniz büyük ihtimalle. Bence vermeyin, takılarla vs karşilansın düğün masrafı. Siz kendiniz yapmışsınız herşeyinizi onlarda pekala yapabilir.

O
Eee yuh yani senin esinde cok sorumsuzmus hem elini biseye surmemis evlenirken hem borcla eve girmisssiniz gidip borcu varken abisine borc aliyo once kendini borcunu odesin canim ne hainligi bunu dusunmen bile senin ne kadar iyi niyetli oldugunu gosteriyo ben ne yalan soyliyim alnini karislardim )))

Oparayi unut bence verdiyse esin bi bardak soguksu

Sıkar. Bunca borçla harçla evlenen birisi, nasılsa benim abim daha sonra da veririm diye erteleyebilir. Madem takı parası için istiyorlar, takmayıversinler. Bence eşini vazgeçir. Hastalık olur kaza olur borç verilir ama düğün için ayaklarını yorganlarına göre uzatması gerekiyor insanların. Ya da 1 sene daha para biriktirsinler. Az bir miktar da değil, bence eşini vazgeçirmeye bak.

olur mu canım ne demek satsın arabasını yada kredi çeksin iyi valla onlar da enayi bulmuş

bu ne ya tüm aile bir şey alınca gelip sizin eşinizden mi borç alıyor size güvenerekmi iş yapıorlar eşinize resti çekin bence çünkğ büyük ihtimalle kullanılıyor ailesi tarafından

Paraniz olsa vermeseniz hainlik olurdu ama sizde de yok. Başkasindan borç alip vermek hiç akil işi değil. Abisi satsin arabasini yapsin düğününü.

benim babamda zamaninda kardeslerini evlendirdi, okutt,u mal mülk sahibi yapti. bunlari yaparken annemle cok tartistilar, cok kötü oldular, simdi hakli cikan annem oldu. babamin gram degeri yok kardesleri nezdinde sanki adam mecburmus bunlari yapmaya. Ezcümle ne yap et verdirme

Eşinin abisinin durumu çok çok kötü olsa hadi bir nebze anlarım ama arabası varmış satsın evlensin işte..
Size mi güvenmiş evlenmek için?
Ya da herkesin yaptığı gibi çeksin kredi ödesin..
Bir de borcu sizin arkadaşınızdan istemek çok saçma geldi bana bu ne cesaret bu devirde?
Sizin bu düşüncenizin hainlikle alakası bile yok aksine bu şekilde düşünerek kendinize hainlik yapıyorsunuz..

hain değilsin tabi ki aile kurmuşsun calışan bir kadınsın ev almakla cok iyi yapmışsın abi umarım o borcu öder her seyi de eşinden istemeleri ilginç adam ev kredisi ödüyor yeni evli borç isteyen isteyene..

Sizden gelecek parayla gelinin altınları alınacak anladığım kadarıyla, peki gelin düğünden sonra bu borcu kabul edecek mi benim şüphelerim var, duyduğum birkaç benzer olaydan dolayı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hain değilsiniz tabiki ama şimdiden endişelenmeyin. Temmuz'da o 12.000 gelmezse o zaman aile bütçesini elinize alırsınız. Borcu ödemek, masraflar için harcanan paraya karışmayıp eşinize bırakırsınız öğrenir o da durup dururken borçlanmamayı.

hain falan değilsin ziyadesiyle merhametli iyi bir insansın..
eşinde sende banka gibisiniz..gelen çekiyor giden çekiyor...sizin gibi bir akrabamız olsaydı keşke ne güzel olurdu hayat..

hainlik diye bir şey göremiyorum..eşiniz fazla iyi niyetli..sanki eşiniz ayaklı banka ..gelen giden borç çekiyor..benimde başıma geldi..durdurdum..sizde önüne geçmeşseniz..sonunda fakirlik çekersiniz..çok sinir oluyorum böyle eşlere..:KK11:

X