Cok mu hainim??

Cok uzuldum boyle birsey ile kafanizi yordugunuz icin :KK43:

Umarim eşin akillanir. Sen atma hicbir adim. Yoksa tepene cikarlar

Abisi bir arkadasindan istemis,o da verecekmis,tabi bu devirde borc verecek arkadaslar bulmak zor,bi tanede eşim bulsun istedi

Sakın bu dönemde kendi harcamalarınızdan kısmayın.
Yiyecek mi istediğini yiyin. Giyecek mi neye ihtiyacınız varsa alın.
Sizin maaşınızın sonuna kadar harcayın.
Onun maaşı zaten krediye gidiyor.

Temmuz gelip abisi alacağını alamazsa ve sizin borcu ödemezse o zaman belki anlar Hanya'yı Konya'yı eşiniz.

Dugunede gelmek istemiyorum,sen kendin git desem abartmış mi olurum sizce?

Eğer niyetiniz boşanmaksa abartmış olmazsınız.

Ama evliliğinizi bir şekilde devam ettirmek, ileride birbirinizi daha iyi tanıyıp daha sağlıklı bir evlilik sürdürme niyetiniz varsa bence düğüne gidin.

Eğer niyetiniz boşanmaksa abartmış olmazsınız.

Ama evliliğinizi bir şekilde devam ettirmek, ileride birbirinizi daha iyi tanıyıp daha sağlıklı bir evlilik sürdürme niyetiniz varsa bence düğüne gidin.

Bence abartmış olmazsınız ama eşiniz siz olmadan da o düğüne gider ve siz gözünden düşmüş olursunuz. Eskisi gibi değer vermez size.

Evet aile huzuru için bazı şeylere katlanmak gerekiyor.

Gecen gun eşim ablasiyla tel de konusuyordu..."Dügün icin ben bir haftalik iş yerinden izin alir yaniniza gelirim,işlere yardimci olurum dedi...blcknwht hafta sonu gelir buyuk ihtimal falan dedi:KK42:böyle bi konuyu biz hic konuşmadik bile ...benle konusmadan ablasina boyle soylemesi dogrumu

Gecen gun eşim ablasiyla tel de konusuyordu..."Dügün icin ben bir haftalik iş yerinden izin alir yaniniza gelirim,işlere yardimci olurum dedi...blcknwht hafta sonu gelir buyuk ihtimal falan dedi:KK42:böyle bi konuyu biz hic konuşmadik bile ...benle konusmadan ablasina boyle soylemesi dogrumu

Değil ama bu ayrı bir konu.

Eşiniz hala bekarlık günlerindeki gibi kendi kararlarını yalnız başına alabileceğini düşünüyor. Ya bir aile büyüğü, ya bir evlilik terapisti ile artık evli olduğunun bilincine varması ve evliliğin sorumlukları hakkında ve aile olmanın ne demek olduğu konusunda bir bilgilendirilmeye ihtiyacı var.

Belki de bekarken annesi, kardeşi vs gibi kişilerin kararlarını da o alıyordu, o yüzden böyle bir görev edinmiş olabilir.

Dediğim gibi bu konu sakinleşince dışarı bir yere yemeğe gidin, sakin bir şekilde artık "EVLİ" olduğunuzu ve evliliklerde kararların ortak alındığını ona söyleyin. Sizden izin almak zorunda değil, ama haber vermek zorunda. Herkesten önce sizin bilginiz olmalı bu konudan.

ay şeker mutlu tyuvanı bozup kocana takacan sen,bak sonra çok üzülürsün,sen kocanla takışmadan hallet,düğüne git,görvlerini yap,bu para gelmez ise bu bedeli öde,ama sonraaa kocana bı güzel çektir,dahada yapmaz akıllanır meın ol,ama şimdi bozma tatlım gıcıklaşmayın birbirinize,değmez inan

ay şeker mutlu tyuvanı bozup kocana takacan sen,bak sonra çok üzülürsün,sen kocanla takışmadan hallet,düğüne git,görvlerini yap,bu para gelmez ise bu bedeli öde,ama sonraaa kocana bı güzel çektir,dahada yapmaz akıllanır meın ol,ama şimdi bozma tatlım gıcıklaşmayın birbirinize,değmez inan

Sorma burdaki yorumlari okudukça gözüm açılıyo,saf oldugumu anliyorum,bu iyi bişeymi kötü bişeymi bilmiyorum:oops::KK23:yuvami dagitmam ama bu odun kocama çektirmem gerek

B blckndwht eşin için senin fikirlerinin önemi yok senin fazla ödün vermenden dolayı. Bi ömür böyle gider dik durmazsan bu tarz konularda, sinir olursun. Ev ikinizin üstüne olmalıydı,ya da senin. bunu eşinle mutlaka konuş bir kadın olarak kendimi güvende hissetmek istiyorum de eşin küsünce aldırış da etme. Canın gerçekten düğüne gitmek istemiyorsa gitme,eşin sorarsa dersin sen bana danışmadan karar alıyorsun bende kendi adıma karar verdim de çok fazla açıklama da yapma. Birde ben olsam düğüne giderdim pek samimi olmazdım kimseyle,canm istediğinde de eve dönerdim, eşim öyle davrandığı için. Buradaki arkadaşların fikirlerini önemse mutlaka bende çok saftım..

Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye:KK43: o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?

Çok doğru davranmışsınız başından beri. Madem o bilezikler bozulacak, o zaman başkasına vereceğine ev alsın.
Şu durumda da doğru düşünüyorsunuz, hastalık olur ölüm kalım olur o zaman insan bu tür yüklerin altına girer ama evlenecekmiş ve hali hazırda bir arabası var, siz kredi ödüyorsunuz sizi zor duruma sokacağına bir zahmet arabasını satsın ya da para biriktirsin öyle evlensin size mi güveniyoe evlenirken....böyle arkadaştan borç almalara falan girmeyin bence...ödemek zorunda kalırsınız ödemez.
Zaten memur milletinin parasını hep böyle yiyecek cingöz biri bulunuyor.

Çok doğru davranmışsınız başından beri. Madem o bilezikler bozulacak, o zaman başkasına vereceğine ev alsın.
Şu durumda da doğru düşünüyorsunuz, hastalık olur ölüm kalım olur o zaman insan bu tür yüklerin altına girer ama evlenecekmiş ve hali hazırda bir arabası var, siz kredi ödüyorsunuz sizi zor duruma sokacağına bir zahmet arabasını satsın ya da para biriktirsin öyle evlensin size mi güveniyoe evlenirken....böyle arkadaştan borç almalara falan girmeyin bence...ödemek zorunda kalırsınız ödemez.
Zaten memur milletinin parasını hep böyle yiyecek cingöz biri bulunuyor.
Borcu esim arkadasindan aldi yolladi bile,olan oldu ,bende sitemimi ettim tabikide,aramiza sogukluk girdi,şu an küstük

Sonuna kadar haklı, aklı çalışan bayanlarsınız, her dediğiniz doğru gerçekten...Salak ve aptal olan benim, düğün ve ev masraflarının çoğunu ben karşıladım, eşim sadece maaşından birazcık kattı...Borç içinde yüzerken ablasına borç verdik, altınlarım istendi, eşim abisine net olarak onlar eşimin diyemedi, zorla eşime ev aldırdım, kendi altınlarımı sattım,, tapuyu bile kendi üstüne yaptı, gözlerinin içine bakıp ortak olsun dememe rağmen oralı olmadı, ona bile sorun çıkarmadım...Dediğiniz gibi abisi borçlanmıyor ama elaleme abisi için biz borçlanıyoruz, ben üzülüyorum, ağlıyorum, sıkıntı çeken taraf gene ben oluyorum...Sanki evleneceği kız kaçıyor, iki ay daha beklesinler, temmuzda gelecek parayla evlensinler o zaman demi?bunu dün söylemek aklıma gelmedi bile!!! bu kadar gerizekalıyım işte... Tırnaklarımla her kuruşunu terimle kazandığım paramı, birikimimi böyle eşime sundum işte, insan gerizekalı olurda benim kadar olmaz demi?

tapunun eşinin olması bir şey ifade etmiyor. ev ortak malınız. evlendikten sonra aldığınız için.. arkadaşından borç 12 bini nasıl buldu bu devirde şaşırdım doğrusu... kendinizi dolduruyorsunuz. biraz sakin olun. ve istediğini ifade edin. belki o para gelmeyecek geri. ama bu ona büyük bir ders olacak.

bizimde ev aldığımız çok borcumuz olduğumuz dönemde eşim gidip bir arkadaşına başka bir arkadaşı için borç aldı. bin-ikibin civarı bir şeydi. ama o paraya değil eve erzak alacak para bile yoktu.. her neyse arkadaşı parayı ödemedi. diğer arkadaşına aracı olduğu için eşim ödemiş. tabi para gelmedi gitti. bir musibet bin nasihatten iyidir hesabı o son oldu.

sizin o düğüne gitmemeniz hoş olmaz. gitmelisiniz.

tapunun eşinin olması bir şey ifade etmiyor. ev ortak malınız. evlendikten sonra aldığınız için.. arkadaşından borç 12 bini nasıl buldu bu devirde şaşırdım doğrusu... kendinizi dolduruyorsunuz. biraz sakin olun. ve istediğini ifade edin. belki o para gelmeyecek geri. ama bu ona büyük bir ders olacak.

bizimde ev aldığımız çok borcumuz olduğumuz dönemde eşim gidip bir arkadaşına başka bir arkadaşı için borç aldı. bin-ikibin civarı bir şeydi. ama o paraya değil eve erzak alacak para bile yoktu.. her neyse arkadaşı parayı ödemedi. diğer arkadaşına aracı olduğu için eşim ödemiş. tabi para gelmedi gitti. bir musibet bin nasihatten iyidir hesabı o son oldu.

Ama evi istedigi zaman benim iznim olmadan satabilir degilmi?tapu onun üstüne sonucta

Esim o kadar dürüst bi insanki cevresinde kimden borc istese verirler

Sorma burdaki yorumlari okudukça gözüm açılıyo,saf oldugumu anliyorum,bu iyi bişeymi kötü bişeymi bilmiyorum:oops::KK23:yuvami dagitmam ama bu odun kocama çektirmem gerek
odun kocam deme ilk önce,çektircem de deme,sadece yuvanızın mutluluğu için doğruyu bulacağız de,millete çek bakam
atıp tutanlar varya evde dayak yer,aldatılır,kötü muamele görürde,elin ilişkisinde aslan kesilir,kimsenın ilşkisin katili olmayalım,hassas davranalım,ama çok aklı başında hanımlar var bu sitede,bayıldığım hanımlar var,asla aklıma gelmeyen açıdan yorumlar,hepsini alkışlıyorum,ama sende sakin ol,abartılacak bişey değil bu,
arkadaşım terapisete gitti,anlatmış kaynanama kaynıma para veriyor fılan
terapist demişki ne zmaandır yapıyor 15 yıldır,ee sen söledin kavga ettin,ayatka yırdın,ne dğeişti hiççç,e sen delimisn demiş,bak adam seni boşuyor sen istemıyor yalvarıyorsun buray gelmişiniz demiş,daha uzun de neyse boşver

tebrikler çok güzel ifade etmişsiniz

Ama evi istedigi zaman benim iznim olmadan satabilir degilmi?tapu onun üstüne sonucta

Esim o kadar dürüst bi insanki cevresinde kimden borc istese verirler

Muhtardan ikametgah belgesi alırsanız ve onu tapu dairesine götürüp üzerine "aile konutu" şerhini işletirseniz SATAMAZ.

Beraber yaşıyorsunuz çünkü, aile konutunuz o. Sizin de izniniz lazım.

Ama tapuya şerh koydurun mutlaka.

X