Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Abisi bir arkadasindan istemis,o da verecekmis,tabi bu devirde borc verecek arkadaslar bulmak zor,bi tanede eşim bulsun istedi
Çok doğru demiş. Ama her erkek de aynı değil. Bize denk gelmiş malesefBi arkadasim vardi,evleneceksen yetimhanede büyümüş ailesi olmayan biriyle evlen derdi,o zamanlar bekardim gülerdim bu lafina
Dugunede gelmek istemiyorum,sen kendin git desem abartmış mi olurum sizce?
Bence abartmış olmazsınız ama eşiniz siz olmadan da o düğüne gider ve siz gözünden düşmüş olursunuz. Eskisi gibi değer vermez size.Dugunede gelmek istemiyorum,sen kendin git desem abartmış mi olurum sizce?
Evet aile huzuru için bazı şeylere katlanmak gerekiyor.Eğer niyetiniz boşanmaksa abartmış olmazsınız.
Ama evliliğinizi bir şekilde devam ettirmek, ileride birbirinizi daha iyi tanıyıp daha sağlıklı bir evlilik sürdürme niyetiniz varsa bence düğüne gidin.
Eğer niyetiniz boşanmaksa abartmış olmazsınız.
Ama evliliğinizi bir şekilde devam ettirmek, ileride birbirinizi daha iyi tanıyıp daha sağlıklı bir evlilik sürdürme niyetiniz varsa bence düğüne gidin.
Bence abartmış olmazsınız ama eşiniz siz olmadan da o düğüne gider ve siz gözünden düşmüş olursunuz. Eskisi gibi değer vermez size.
Evet aile huzuru için bazı şeylere katlanmak gerekiyor.
Gecen gun eşim ablasiyla tel de konusuyordu..."Dügün icin ben bir haftalik iş yerinden izin alir yaniniza gelirim,işlere yardimci olurum dedi...blcknwht hafta sonu gelir buyuk ihtimal falan dediböyle bi konuyu biz hic konuşmadik bile ...benle konusmadan ablasina boyle soylemesi dogrumu
ay şeker mutlu tyuvanı bozup kocana takacan sen,bak sonra çok üzülürsün,sen kocanla takışmadan hallet,düğüne git,görvlerini yap,bu para gelmez ise bu bedeli öde,ama sonraaa kocana bı güzel çektir,dahada yapmaz akıllanır meın ol,ama şimdi bozma tatlım gıcıklaşmayın birbirinize,değmez inan
Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?
Borcu esim arkadasindan aldi yolladi bile,olan oldu ,bende sitemimi ettim tabikide,aramiza sogukluk girdi,şu an küstükÇok doğru davranmışsınız başından beri. Madem o bilezikler bozulacak, o zaman başkasına vereceğine ev alsın.
Şu durumda da doğru düşünüyorsunuz, hastalık olur ölüm kalım olur o zaman insan bu tür yüklerin altına girer ama evlenecekmiş ve hali hazırda bir arabası var, siz kredi ödüyorsunuz sizi zor duruma sokacağına bir zahmet arabasını satsın ya da para biriktirsin öyle evlensin size mi güveniyoe evlenirken....böyle arkadaştan borç almalara falan girmeyin bence...ödemek zorunda kalırsınız ödemez.
Zaten memur milletinin parasını hep böyle yiyecek cingöz biri bulunuyor.
Sonuna kadar haklı, aklı çalışan bayanlarsınız, her dediğiniz doğru gerçekten...Salak ve aptal olan benim, düğün ve ev masraflarının çoğunu ben karşıladım, eşim sadece maaşından birazcık kattı...Borç içinde yüzerken ablasına borç verdik, altınlarım istendi, eşim abisine net olarak onlar eşimin diyemedi, zorla eşime ev aldırdım, kendi altınlarımı sattım,, tapuyu bile kendi üstüne yaptı, gözlerinin içine bakıp ortak olsun dememe rağmen oralı olmadı, ona bile sorun çıkarmadım...Dediğiniz gibi abisi borçlanmıyor ama elaleme abisi için biz borçlanıyoruz, ben üzülüyorum, ağlıyorum, sıkıntı çeken taraf gene ben oluyorum...Sanki evleneceği kız kaçıyor, iki ay daha beklesinler, temmuzda gelecek parayla evlensinler o zaman demi?bunu dün söylemek aklıma gelmedi bile!!! bu kadar gerizekalıyım işte... Tırnaklarımla her kuruşunu terimle kazandığım paramı, birikimimi böyle eşime sundum işte, insan gerizekalı olurda benim kadar olmaz demi?
tapunun eşinin olması bir şey ifade etmiyor. ev ortak malınız. evlendikten sonra aldığınız için.. arkadaşından borç 12 bini nasıl buldu bu devirde şaşırdım doğrusu... kendinizi dolduruyorsunuz. biraz sakin olun. ve istediğini ifade edin. belki o para gelmeyecek geri. ama bu ona büyük bir ders olacak.
bizimde ev aldığımız çok borcumuz olduğumuz dönemde eşim gidip bir arkadaşına başka bir arkadaşı için borç aldı. bin-ikibin civarı bir şeydi. ama o paraya değil eve erzak alacak para bile yoktu.. her neyse arkadaşı parayı ödemedi. diğer arkadaşına aracı olduğu için eşim ödemiş. tabi para gelmedi gitti. bir musibet bin nasihatten iyidir hesabı o son oldu.
sizin o düğüne gitmemeniz hoş olmaz. gitmelisiniz.
odun kocam deme ilk önce,çektircem de deme,sadece yuvanızın mutluluğu için doğruyu bulacağız de,millete çek bakamSorma burdaki yorumlari okudukça gözüm açılıyo,saf oldugumu anliyorum,bu iyi bişeymi kötü bişeymi bilmiyorumyuvami dagitmam ama bu odun kocama çektirmem gerek
tebrikler çok güzel ifade etmişsiniztapunun eşinin olması bir şey ifade etmiyor. ev ortak malınız. evlendikten sonra aldığınız için.. arkadaşından borç 12 bini nasıl buldu bu devirde şaşırdım doğrusu... kendinizi dolduruyorsunuz. biraz sakin olun. ve istediğini ifade edin. belki o para gelmeyecek geri. ama bu ona büyük bir ders olacak.
bizimde ev aldığımız çok borcumuz olduğumuz dönemde eşim gidip bir arkadaşına başka bir arkadaşı için borç aldı. bin-ikibin civarı bir şeydi. ama o paraya değil eve erzak alacak para bile yoktu.. her neyse arkadaşı parayı ödemedi. diğer arkadaşına aracı olduğu için eşim ödemiş. tabi para gelmedi gitti. bir musibet bin nasihatten iyidir hesabı o son oldu.
sizin o düğüne gitmemeniz hoş olmaz. gitmelisiniz.
Ama evi istedigi zaman benim iznim olmadan satabilir degilmi?tapu onun üstüne sonucta
Esim o kadar dürüst bi insanki cevresinde kimden borc istese verirler