Kendi gelişimim için geç mi artık ?

Önceki konularınıza ulaşamadığım üçin bakamadım. Kocanızla aranızda ne var bilmiyorum ama boşanma imkanınız yok mu, aileniz nerde, onların yanına dönemez misiniz? Rusyada nasıl rusça bilmeden yaşıyorsunuz yeni mi gittiniz
Hayır 2016 yılında geldim buraya.ailem Azerbaycan’da ben Rusya’da.boşanma mümkün olacak birşey deyil.çocuklar Azerbaycan’da hem yaşamak istemezler Rusya’da bir kendime ait düzenim olsaydı belki olurdu

Nasıl alayım hayatımın iplerini elime?8 Mart günü kadınlar bayramı.hatta kaynım,kpeder bana tebrik mesajları yolladılar.benim aşağılık hiç bir hayrıma yaramayan rezil eşim olacak Allah’ın cezası bana :hiç bir yere gitme öl orda yazdı.neymiş efendim onun babası neler almamış guya biz ora gidecekmişiz.ben gitmemişim .oruçluyum hem.oturup ağladım çocuklar teselli etdiler kendi evimde bile huzurum yok bu insanlar yüzünden.kızım bana diyor polisi ara şikayet et şu babamı
Bacım beni de döveydin

Ne diyebiliriz sana
Güzel bir karar almışsın, geç değil elinden geleni yap diyoruz

Kocana patlayamadığını bana patlama burda

Bacım beni de döveydin

Ne diyebiliriz sana
Güzel bir karar almışsın, geç değil elinden geleni yap diyoruz

Kocana patlayamadığını bana patlama burda
Ben sana ne söyledim ki?sadece sinirli anıma denk gelmiş yazdığınız.bugun bayram ama Allah’ın cezası öyle sinirimi bozdu ki..ona da yazdım “defol sinirimi bozma”diye

Ben sana ne söyledim ki?sadece sinirli anıma denk gelmiş yazdığınız.bugun bayram ama Allah’ın cezası öyle sinirimi bozdu ki..ona da yazdım “defol sinirimi bozma”diye
Tamam
Sakin olmaya çalış ve sadece kendini düşün

Ne güzel keşke onlarda olan o gayret cesaret bende olsaydı.ha birde her halde onların benşm gibi engelleri olmamış
Bu sağlıklı bir kıyas olmazdı.
Yolunuz size ait, size özel.
Ne başkasından aşağı ne başkasından yukarı. Onların da kendi engelleri ve korkuları vardır. Bankacı hanımın var. Kimisi ağaca tırmanırken düşer, kimi dağa tırmanırken. Birinin ayakları yoktur, diğerinin ciğerleri hastadır.
Tekrar -veya ilk kez- deneyebiliyorsak,
ikisi de takdire değer.

Bu sağlıklı bir kıyas olmazdı.
Yolunuz size ait, size özel.
Ne başkasından aşağı ne başkasından yukarı. Onların da kendi engelleri ve korkuları vardır. Bankacı hanımın var. Kimisi ağaca tırmanırken düşer, kimi dağa tırmanırken. Birinin ayakları yoktur, diğerinin ciğerleri hastadır.
Tekrar -veya ilk kez- deneyebiliyorsak,
ikisi de takdire değer.
İnan ki çok istiyorum artık şu hayalin peşinden koşmayı.Müvarek Ramazan ayındayız düşünüyorum ki bu tesadüfen gelişmedi.geçen ay bir kadın oğlum ağladığı için bana kızdı bağırdı dükkanda,ben ona cevap veremedim sandım ki Rusçam iyi deyil ama cevap vermemeyimin sebebi sözleri unutmam oldu,hoca buldum,hocanın grameri sıfır,anneme danıştım ,o da kendi üniversite arkadaşına yazdı ,o arkadaş da bana bu yola gitmemi önerdi.İnşaAllah hayalim gerçekleşir.yaşım 29 olsa da yaşımı göstermiyorum))çocuklar orda bana sorarlarsa yaşımı 30 falan dersem şoka düşürler bu daha da beni üzer)(senaryoyu yazdım)en büyük engelim şu eş olacak adam .bu nasıl ikna olacak orası muamma.Ama Allah büyük !dün 8 martta bana küfür etti,ona sen benimçin öldün dedim.gece eve geldi yüzüme bile bakamadı.utançtan.

O 3 yıl her türlü geçecek 3 sene sonra işin mi olsun işsiz mi ol bunun kararını ver bu eylülde başla. Arkadaşımın ablası da Amerikadaydı gitti 2 sene hemşirelik okudu o 40ından sonra yaptı. Çalışıyor şimdi
Emeklilik yasinin artik 60in ustunde oldugunu dusununce cok mantiksiz gelmiyor. 20 kusur sene iyi maasla calisacak sonucta.

İnan ki çok istiyorum artık şu hayalin peşinden koşmayı.Müvarek Ramazan ayındayız düşünüyorum ki bu tesadüfen gelişmedi.geçen ay bir kadın oğlum ağladığı için bana kızdı bağırdı dükkanda,ben ona cevap veremedim sandım ki Rusçam iyi deyil ama cevap vermemeyimin sebebi sözleri unutmam oldu,hoca buldum,hocanın grameri sıfır,anneme danıştım ,o da kendi üniversite arkadaşına yazdı ,o arkadaş da bana bu yola gitmemi önerdi.İnşaAllah hayalim gerçekleşir.yaşım 29 olsa da yaşımı göstermiyorum))çocuklar orda bana sorarlarsa yaşımı 30 falan dersem şoka düşürler bu daha da beni üzer)(senaryoyu yazdım)en büyük engelim şu eş olacak adam .bu nasıl ikna olacak orası muamma.Ama Allah büyük !dün 8 martta bana küfür etti,ona sen benimçin öldün dedim.gece eve geldi yüzüme bile bakamadı.utançtan.
İzninizle bir öneride bulunabilir miyim?
Tongue Fue- Sam Horn.
Temelleri sağlam sistemli bir diyalog kitabı.
Size faydası olacağına inanıyorum.

Birşeyler yapmak için kimsenin değişmesini beklemeyin. Ufak olsun, yapabileceğiniz yerden başlayın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet annem ve babam çok Zeki çocuklar olmuş)Annem üniversiteyi kırmızı diplomayla bitirmiş,nerdeyse 40 yaşlarında gitti mesleğini değiştirdi hoca oldu .Babam mühendis .Ne güzel Keşke benim çevremde de sizin gibi insanlar bulunsaydı.kocamın ailesi bunu duyarsa vah vah çocuklara kim bakar sen çocuklarına bak o olsun senin mesleğin şimdi çok geç derler.hep zaten onlar beni aşağı çektiler.21 yaşta bana kendine göre yaşın var çocuğu kolay doğura bilirsin 24 yaşta bana sen de genç sayılıyorsun diyen birisinden konuşuyorum.İnşaAllah sen de kavuşursun dileklerine de bana ilginç gelen ne biliyor musun?sen nasıl kendini böyle düşüncelere sokmaktan koruyorsun?
Sence ben şimdi ne yapsam?kursa gitmek fikrim var blrce şu kocam engel olmazsa
Böyle bir aileden kocanın ailesine nasıl düştün nilu?

İzninizle bir öneride bulunabilir miyim?
Tongue Fue- Sam Horn.
Temelleri sağlam sistemli bir diyalog kitabı.
Size faydası olacağına inanıyorum.

Birşeyler yapmak için kimsenin değişmesini beklemeyin. Ufak olsun, yapabileceğiniz yerden başlayın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Buyurun.Bu kitap Rusça mı??ücretli mi?google’da şimdi bakacağım.O zaten değişmeyecek ama olur da izin vermezse ne yapacağım ben?😞yaşa göre takılmamaya karar verdim.zaten yaşımı göstermiyorum kimse yaşımı bilemez…Lütfen cevaplandırın

Buyurun.Bu kitap Rusça mı??ücretli mi?google’da şimdi bakacağım.O zaten değişmeyecek ama olur da izin vermezse ne yapacağım ben?😞yaşa göre takılmamaya karar verdim.zaten yaşımı göstermiyorum kimse yaşımı bilemez…Lütfen cevaplandırın
Türkçe. Şimdi baktım ücretsiz pdf formatında internette mevcut. Cihaza indirerek veya indirmeden de okuyabilirsiniz.

Hepinize Selam!Çoğunuz beni tanıyorsunuz.lütfen şimdi yazacaklarımla birisi alay edecekse,linçleyecekse lütfen bu mübarek ay hatrına yan geçin konumdan.Demek ben Rusça hocası bulmuşdum kendime.Azeri parasıyla 65 manat ayda ve haftada 2 defa(8 kere)hocanın Rusçası iyi de,ama grameri sıfır.ya böyle hoca neme lazım?soru soruyorum garip cevaplar veriyor dersle alakası olmayan.parayı önceden ödemiştim diye bırakmadım devam ettim şu an 2 ders kalmış.hocayla sadece ders geçtiğimiz zaman diliminde Rusçayla meşgul oluyoruz başka hiç.böyle ben nasıl geliştire bilirim Rusçamı?düşünüyorum 2 dersten sonra buna bir bahaneyle artık derse katılmayacağımı söylesem.anneme söyledim onunla karar almak istedim o da dedi doğru yapıyorsun madem bir fark yok bırak .başka hoca bulursun.demek annemin üniversite arkadaşı Rusya’da yaşıyor Rus dili hocası galiba.Annem istedi benş ona yöneltsin.ama o cevabında zamanım yok,üniversite okuyor yine 50 li yaşlarında .Anneme söylemiş bırak o onlayn kurslara gitsin onlayn dersler faydalı değiller.hocaların çoğu ayın bitmesini kendi paralarına kavuşmak arzularında.hem Nilu eger Rusçayı öğrenip de orada hemşireliği okursa onun hiç bşr zorluğu olmaz herşey onun için süper olur .Ama ben hem isterim hem istemem.hem şu kocacığım izin vermez😞hem kendimi bunun için yaşlı hissediyorum.annem diyor sen hala 20 li yaşlardasın ne yaşlılığı?daha 30 da bile değilsin.dedim annecim 30 olunca ne oluyor ki?gelecek sene 30’um 😢ya bana öyle dokundu ki bu olaylar .bana en çok dokunan daha ilerdeki yaşlarda Allah bana nasıp ede bilirdi şu an yaşadığım hayatı neden olmadı neden belki o yaşlarda her hangi bir isteğime çoktan ulaşmıştım .hayat ne kadar da boş
İçinizde o ateş varsa hiçbir şey için geç değil. Annemin iş yerinden arkadaşı 52 yaşındayken İstanbul Avrupa yakasında gezinirken bir turist geliyor yanına. İngilizce biliyor musunuz diyor. Adam hayır diyor. Turist Almanca biliyor musunuz diye soruyor :) ona da hayır diyor. En son turist Fransızca biliyor musunuz diye soruyor adam ona da hayır diyor. Turist anlaşamayacağını anladığı için uzaklaşıyor. Bu durum o 52 yaşındaki adama bir dokunmuş. Adam yabancı dil kursuna yazıldı hemen. 2 yılda 4 dil öğrendi. Hem o turistin biliyor musunuz diye sorduğu 3 dili hem de 1 tane de kendisi eklemiş. En son öğrendiği dillerin ülkelerini geziyordu. Azmettikten sonra, sonucu size bağlı olan şeyleri elde edememeniz imkansız.

Böyle bir aileden kocanın ailesine nasıl düştün nilu?
Muhtemelen sscb zamanı okumuş ailesi vardır abimin eşi de Azerbaycanlı ama ailesi 90larda gelmiş dedesinin annesi doktordu mesela 2 senede doktor mühendis oluyorlarmış devlet okutuyormuş mesleğini de hazır edermiş isteyene. Genelde akraba evliliği yapıp başlık parası alıyorlarmış mesela. Onlarda da boşanma vs tuhafmış. Yoksa okumuş aile neden kızına sahip çıkmıyor anlamıyorum

Muhtemelen sscb zamanı okumuş ailesi vardır abimin eşi de Azerbaycanlı ama ailesi 90larda gelmiş dedesinin annesi doktordu mesela 2 senede doktor mühendis oluyorlarmış devlet okutuyormuş mesleğini de hazır edermiş isteyene. Genelde akraba evliliği yapıp başlık parası alıyorlarmış mesela. Onlarda da boşanma vs tuhafmış. Yoksa okumuş aile neden kızına sahip çıkmıyor anlamıyorum
Benim annem şu an 58 yaşında,öğretmenlik yapıyor.sınav oldu hocalar arasında,kaç kere 1 ci yeri tutuyor .nasıl onu devlet okutmuş?babam da mühendis 60 yaşında,MaşAlllah taş gibiler,çalışıyorlar .

İçinizde o ateş varsa hiçbir şey için geç değil. Annemin iş yerinden arkadaşı 52 yaşındayken İstanbul Avrupa yakasında gezinirken bir turist geliyor yanına. İngilizce biliyor musunuz diyor. Adam hayır diyor. Turist Almanca biliyor musunuz diye soruyor :) ona da hayır diyor. En son turist Fransızca biliyor musunuz diye soruyor adam ona da hayır diyor. Turist anlaşamayacağını anladığı için uzaklaşıyor. Bu durum o 52 yaşındaki adama bir dokunmuş. Adam yabancı dil kursuna yazıldı hemen. 2 yılda 4 dil öğrendi. Hem o turistin biliyor musunuz diye sorduğu 3 dili hem de 1 tane de kendisi eklemiş. En son öğrendiği dillerin ülkelerini geziyordu. Azmettikten sonra, sonucu size bağlı olan şeyleri elde edememeniz imkansız.
Çok güzel bir hikaye 🫠 ama belli ki o adam yaşı takmamış ve etrafında engelleri olmamış birisi

Çok güzel bir hikaye 🫠 ama belli ki o adam yaşı takmamış ve etrafında engelleri olmamış birisi
Engel diye gördüklerimiz bizim gelişimimize, kabuğumuzdan çıkmamızı sağlayan kişiler ve olaylar. Onları kafanıza takmayın ve neyi başarmak istiyorsanız net bir şekilde kararınızı verin. Önce niyet edin ve çalışmaya başlayın. Siz adımınızı kararlılıkla atarsanız önünüze ummadığınız kolaylıklar ve kapılar açılacak. Şimdi içinde bulunduğunuz durumdan çıkamayacağınızı düşünüyorsunuz, bende öyle düşünüyordum. Ve inanın gelecekte bu halinize güleceksiniz çünkü ben geçmişimdeki halime gülüyorum :) Daima açık bir kapı vardır, olay o kapıyı görebilmekte. Kendine değer vermekte ve başaracağına inanmakta.

Benim annem şu an 58 yaşında,öğretmenlik yapıyor.sınav oldu hocalar arasında,kaç kere 1 ci yeri tutuyor .nasıl onu devlet okutmuş?babam da mühendis 60 yaşında,MaşAlllah taş gibiler,çalışıyorlar .
Sscbde okumadılar mı? O zamanlar eğitim ücretsiz değil miydi? Destek yok muydu? Bundan bahsediyorum. Türkiyeye kıyasla rusya ve Azerbaycanda üniversite eğitimi kolay şuan bile. Benim çevremde türkiyede tıp kazanamayıp Azerbaycanda okuyanlar var. Daha ucuz ve kolay diyorlar. Ailen sana başlık parası aldı mı eşinle akraba mısın

Engel diye gördüklerimiz bizim gelişimimize, kabuğumuzdan çıkmamızı sağlayan kişiler ve olaylar. Onları kafanıza takmayın ve neyi başarmak istiyorsanız net bir şekilde kararınızı verin. Önce niyet edin ve çalışmaya başlayın. Siz adımınızı kararlılıkla atarsanız önünüze ummadığınız kolaylıklar ve kapılar açılacak. Şimdi içinde bulunduğunuz durumdan çıkamayacağınızı düşünüyorsunuz, bende öyle düşünüyordum. Ve inanın gelecekte bu halinize güleceksiniz çünkü ben geçmişimdeki halime gülüyorum :) Daima açık bir kapı vardır, olay o kapıyı görebilmekte. Kendine değer vermekte ve başaracağına inanmakta.
Benim engelim benim Rusçayı mükemmel bilmemem,konuşurken utandıgım için sözleri unutmam,KOCAM.evet ben kendimi hemşire gibi görüyorum mesela ben doktor olmak istiyordum ama alınmadı,hemşirelik de onun gibi bir şey.Yaşımı takıyorum.babama bu iki kaygımı söyledim,o da bana sen önce bir oku öğren ondan sonra düşünürsün bunları.ya olurda okudum öğrendim ama Allah’ın cezası izin vermedi ?ama ben geçmişime baktığımda üzülüyorum niye yapmadım diye

Back
X