cok kötüyüm nolur bakın

sıze dıyorum ya ben kötü bı ınsan değilim sadece kaldıramıyorum
ayrıca ınanın duyarsız kalamıyorsunuz kendı çocuğunuza göstermedıgınız töleransı gosterıyorsunuz hep ıcınıze atıyorsunuz ve bı bakıyosunuz psıkolojı bozuluyor ınanın cok zor bı durum keşke kımsesı olmasa 1 yasında falan olsa benı annesı bılse ınanaın kafam allak bullak

sizi kimsenin dinlemediğini, tüm ilginin oğlanda olduğunu, bununda kızınıza haksızlık olarak düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. bende zamanında bu şekilde kayırılmaya uğradım ailem tarafından ve hala devam etmekte. insan üzülüyor tabii ama alışıyorsun en büyük destekçimde canım annem.

kaldıramayacağınızı yeni mi farkettiniz ? evlenirken bilmiyor muydunuz bu adamın bir oğlu olduğunu.? gökten zembille inmedi ya bu çocuk. biraz insaf gerçekten. siz bir kadın ve bir anne olarak isteseniz gaey de toparlar yoluna sokarsınız herşeyi ama başkasının çocuğu ya tabi işinize gelmez bu durum .. bence kaldıramıyorsanız ayrılın sorun nerde ? gerçi bu sefer de oğlu yüzünden ayrılmış olacaksınız değil mi ? suçlama bitmez

Kesinlikle yaşadıklarınız zor kabul ediyorum, hatta sizden önce babası ne demek okulu bırakmak diye konuya ortak olmalıydı ama kimseye çocuğun bu evden gitsin dememelisiniz, artık mutsuzsanız boşanırsınız. O çocuğun yaşadıklarınıda düşünmek lazım.

konuyu açan arkadaş bazı sorulara cevap verince kafamda olay biraz daha netleşti. bu oğlan bu yaştan sonra seni hiç dinlemez bacım sen lafını geçiremezsin. problem istemiyorum diyosun ama adamda çocuğunu çöpe atamaz. adam olup babalık yapacaktı inşallah seninde kızın mağdur olmaz bu adam yuzunden. iyi baba diyosun ama demekki iyi babalık yapamamışki çocuk orda burda sürüne sürüne bu hale gelmiş. senin kurulu bi duzenin var bozulsun istemiyosun ama adamda çocuğunu ne yapsın. boşancaksın o zaman yapçak başka bişiy yok. şimdi babası oğlunu değilde seni seçerse o zaman daha fena olur o çocuk.

vıcdansız değilim uzuluyorum ama olmuyor çocuğa bu kadar tölerans gosterılmesı bılmıyorum

çok güzel bir atasözü var yazdıklarını okuyunca aklıma geliverdi.
üveye etme özde bulursun, geline etme kızda bulursun.
daha çok şey yazmak isterdim ama kar etmeyeceğini biliyorum.
bizim hayatımızda da var buna benzer bir durum. bir kere hastalandım ergenlik çağındaki kızımı babasına gönderdim, karısı denen mahlukat 1 haftada kızımla babasını birbirine kattı. evladımı babasıyla aylarca küstürdü. babası zaten baba olsaydı müsade etmezdi.
yazık ben o ergene acırım, yanlış yapmaya öyle müsait bir yaştaki.
Allah yardımcısı olsun.

evlenirken elbette çocuğu bılıyordum ama bana kımse sen bakabılırmıyız bız annesinden cocugu alacağız dıye sormadı yanı ben demedım ben bakarım dıye.cok merak edıyorum buraya yazan kaç kışı aynı durumda olsa seve seve kendı çocuğu gıbı bakar ayrıca esımın aılesı bırakmamıskı babası babalığını yapsın.sureklı gecmıste yaptığı hatalar sureklı laflar bı huzur yok sankı kendılerı mükemmel aıle onlar sebep olmuş boşanmasına sımdı bunun vıcdanını yapıyorlar ve benı ve kızımı harcıyorlar yanı çocuk mutlu olsun dıye herkesı harcıyorlar kusura bakmayında zamanında dıllerıne sahıp cıksalardıda çocuk anasız babasız kalmasaydı sımdı benım sucum ne

ayrıca cocugun yanında bıle esıme sen kızını daha cok sevıyosun diyebilecek kadar cahıller kısacası kızlar ya ben bu cocugu mutlu etcem yada gıtceksın dıyorlar ama benım kızım onların torunu bunlar benım ağırıma gıden

Kendinizce çok haklısınız ancak evlendiğinizde bir çocuğu olduğunu biliyorsunuz; üstelik ergenlik çağında anne baba ayrılmış, okulu bırakmış ve madde bağımlısı Kimse neden dur demiyor ?
Burada problem sizin bakmanız değil babasının ve sulalesinin hiç ozenli olmaması.
Bu yaştaki çocuk nasıl okulu bırakır ? Madde bağımlısı olduğunu bilip nasıl tedaviye ikna etmez ?
Annesi nerede ?

Çocuğa çok üzüldüm. Yazık gencecik yaşta neler yaşıyor ? Sizin içinde oldukça zor bir durum; daha şefkatli yaklaşmalısınız.
Babasının aklına okulunu ve tedavisini sokun.

Anne olmayınca babanın gözleri kör olurmuş; bu gerçekten böyle.

Görümcenize aldırmayın ; aile işlerine karışmaması gerektiğini söyleyin.
Eşiniz ne diyor; sahnenin neresinde beyefendi?

ben kımseyı kimseye katmıyorum sadece demek ıstedıgım yaptıkarım hep kötü yorumlanıyor şu açıdanda bakın kendı çocuğunuza hata yapınca kızabılıyorsunuz ama uvey çocuk olunca hep susmak zorundasınız.sızın durumunuzu bılemem ama bence karsı taraf ıcınde cok zor emın olun

Eve geldiğinde mesela sizi kızdıracak kabul etmeyeceğiniz ne yapıyor ?

eşim gıtmemı ıstemıyor oğlundamda vazgeçmem o benım canım kanım dıyor ona nasıl derım ılerde nasıl yüzüne bakarım senden olgunluk bekliyorum aılmı bosver benım ıcın çocuklarım ve sen dıyor eşimıde çok sevıyorum ıyı bı ınsan eş ve bence baba.çok kucuk evelndığı ve baskıcı bı aılesı olduğu ıcın hatalar yapmış.madde bağımlısı değil ama ufakta olsa kullanıyor kac defa çocukla konuştum çok uzuldugumu onu sevdıgımı bunu kendısıne yapmamasını soyledeım.

bısey yapmıyor aslında saygılı efendı bı çocuk ınanın sevıyorumda bılıyorum kı ıcınde kotuluk yok sadece otorıte ve kural boşluklarından faydalanıyor

karşı taraf dediğiniz siz; seçme hakkı olan taraftınız. boşanmış ve çocuklu adamla evlenmeyecektiniz o zaman. kendi evladınızı koyun o ergenin yerine, elinize 10 yaşında gelmiş.
olayı bir de çocuktan dinlemek lazım. acaba neden hep sizin yaptıklarınız kötü yorumlanıyor.
bu arada öz evladınız kaç yaşında bilmiyorum ama ergenlik çağına gelsin bak nelerine susmak zorunda kalıyorsunuz.

Madem onunla konuşuyorsunuz, konuşabiliyorsunuz daha özenli davranın.
O evden gitmesini istemeyin. Zaten yakında , büyüdükçe kendine hayat kurar ve gider ?
Nereye gitsin , kime sığınsın. Babası var tabiki onunla kalacak .
Düşünün sizin evladınız büyüyor ve babasının karısı onu istemiyor ne düşünürsünüz?
Gerçekten sizi anlıyorum ama burada o çocuk daha zor durumda. Ve üstelik kızınızın kardeşi o. Biraz daha anlayış ve sabırla çozersiniz.
Madem ailemi boşver diyor eşiniz, boşverin ve o çocuğa sıcak bir yuva verin.

Annesi nerede ?

Dışardan okuması, maddeyi bırakması için terapiyi babasıyla konuşun. Oyle ona ev açmakla olmaz, daha çok ilgilensin.
Babalık bu değil.

benım saatınde evde ol demem bıle hata neden cunku uvyım ben ve ınanın tum aıle yaptıgı herseye gözünü kapatmış durumda

bısey yapmıyor aslında saygılı efendı bı çocuk ınanın sevıyorumda bılıyorum kı ıcınde kotuluk yok sadece otorıte ve kural boşluklarından faydalanıyor

Ee o zaman sorun ne kardeşim ? Seviyormuşsunuzda. Neden gitmesini istiyorsunuz; şimdi daha çok haksızlık yaptığınızı düşünüyorum.
Sizin amacınız evde başka birinin daha olmaması sanırım.

ama benım ıyı nıyetımı göremiyor çocuk nıye cunku esımın aılesı en ufak bı sıkayetınde evıme geliyor hakaretler edıyor benımde bı gururum var nedenona demıyolarkı hayır ıyı nıyetlıdır sonra gelın bana sorun noldu dıye nıye hep benı kotu düşünüyorlar ve hıc neden dıye soran yokkkkk

O çocuk sizin öz evladınız olsa bile sözünüzü dinletemezdiniz çünkü bu yaşta bu tepkiler normal.
Bende eşimden ayrıldım ve iki tane evladım var.
İlerde evlenirsem ve eşim çocukların asiliklerinden sizin gibi ya onlar ya ben derse tabiki de evlatlarımı seçerim ki bu çok doğal bir tepki.
Anladığım kadarıyla sizin tek sorununuz 17 yaşındaki çocuğun asilikleri değil diğer aile bireylerinin sizin evinizdeki olaylara çok karışıyor olması.
Ben sizin yerinizde olsam iki çocuğu ve eşimi alıp herkesten uzak bir şehre taşınırdım.
Düzen bozmak çok kolay değil evet hiçbir şey yapamıyorsam eşimle konuşup ağırlığını koymasını isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…