Dışardan yorum yapması o kadar kolay ki.. Herkes kendine göre yorum yapmış, konu sahibini vicdansız üvey anne yapmış.. Eşinin oğlunu niye disiplin etmeye çalışıyormuş, yok evlenmeseymiş.. Herkes konu sahibinin üstüne gitmiş de gitmiş...
Benim kapanan bi konum vardı, hatırlar sanırım çoğu. Benimde ikinci evliliğimdi. Eşimin 11 yaşındaki kızıydı problem.. Ben de onu disiplin etmeye çalıştım. Ama hatırlayanlar bilir ki sonu hüsranla sonuçlandı. Ve olan benim kızıma oldu.. O zaman herkes boşan, kızını onlardan uzak tut yorumları yaptı.. Şimdi ne değişti.. Konu sahibi ne yapsın şimdi. Evlendiğinde çocuk 10 yaşındaymış. Çocuk zaten ordan oraya sürekli gidip geliyormuş. Bi anne yada bi baba sahip çıkmamışki çocuğa. Çocuk kafasına göre bi oraya bi buraya gitmiş gelmiş. 7 sene sonrada madde bağımlısı bi delikanlı olmuş çıkmış.. Bunda konu sahibinin mi suçu var yoksa öz anne, baba, babanne, hala... mı??? Zamanında niye doğru düzgün bi aile ortamı sağlanmamış çocuğa?? Niye gidip gelmesine izin verilmiş?? Niye kimse disiplin etmemiş??? Konu sahibi etmeye çalıştı diye sen kimsin, sen onu disiplin edemezsin der şimdi herkes.. Vicdanlı merhametliymiş bence ki kendinin olmayan çocuğa bişeyler öğretmeye çalışmış. Öz ailesinin yapmadığını yapmış yani.. Eeee bunu ben yaşadım gördüm, üvey anneysen ne yaparsan yap boş.. Hiç birşey yapmaya hakkın yok.. İyi düşünerekde yapsan kimse seni iyi olarak algılamaz, üvey der geçer.. Bide üstüne suçlanırsın, kötülenirsin..
Hayatımdan benzer şeyler gördüğüm için sinirlendim bi anda.. Aslında daha söylenecek çok şey var ama, uzatmayada gerek yok.. Konu sahibi arkadaşım şunu tavsiye edeyim sana bırak kim disiplin ederse etsin.. Ama sen etme.. Kendi çocuğuna yönel ve sadece onu düşün.. Böyle bi ortamda sağlıklı yetişirmi bilemedim şimdi. Hakkında hayırlısı inş...