- 21 Eylül 2014
- 61
- 7
- 42
-
- Konu Sahibi bagdattokat
karşı taraf dediğiniz siz; seçme hakkı olan taraftınız. boşanmış ve çocuklu adamla evlenmeyecektiniz o zaman. kendi evladınızı koyun o ergenin yerine, elinize 10 yaşında gelmiş.
olayı bir de çocuktan dinlemek lazım. acaba neden hep sizin yaptıklarınız kötü
benım kırıldığım seyler var bılmıyosunuz benım ve kızımın gelecegı çocuğu mutlu etmem ve bakmamdan gecıyor aılesıne gore görümcem dıyorkı ya bakacaksın yada gıdeceksın mevzu çocuk değilkı ya neden anlatamıyorum ben benım ve kızımın degerı ne neden çocuk ne dese yargısız ınfaz yapılıyorbakın bu çocuk kötü değil sadece ergenlikte, birey olmaya çalışıyor, ne kadar erken elinden tutarsanız doğru yolu çabuk bulur. eşiniz de iyi biriymiş, biraz sabır.
ergenlik çağındaki gençlerin çoğu sizin bu şikayet ettiklerinizi yapıyor. öz üvey farketmiyor sadece onlar ergen.
benım kırıldığım seyler var bılmıyosunuz benım ve kızımın gelecegı çocuğu mutlu etmem ve bakmamdan gecıyor aılesıne gore görümcem dıyorkı ya bakacaksın yada gıdeceksın mevzu çocuk değilkı ya neden anlatamıyorum ben benım ve kızımın degerı ne neden çocuk ne dese yargısız ınfaz yapılıyor
benı anladığın için sana sonsuzzz teşekkürler ınan kötülük yok içimde tekrrarrr çok saolDışardan yorum yapması o kadar kolay ki.. Herkes kendine göre yorum yapmış, konu sahibini vicdansız üvey anne yapmış.. Eşinin oğlunu niye disiplin etmeye çalışıyormuş, yok evlenmeseymiş.. Herkes konu sahibinin üstüne gitmiş de gitmiş...
Benim kapanan bi konum vardı, hatırlar sanırım çoğu. Benimde ikinci evliliğimdi. Eşimin 11 yaşındaki kızıydı problem.. Ben de onu disiplin etmeye çalıştım. Ama hatırlayanlar bilir ki sonu hüsranla sonuçlandı. Ve olan benim kızıma oldu.. O zaman herkes boşan, kızını onlardan uzak tut yorumları yaptı.. Şimdi ne değişti.. Konu sahibi ne yapsın şimdi. Evlendiğinde çocuk 10 yaşındaymış. Çocuk zaten ordan oraya sürekli gidip geliyormuş. Bi anne yada bi baba sahip çıkmamışki çocuğa. Çocuk kafasına göre bi oraya bi buraya gitmiş gelmiş. 7 sene sonrada madde bağımlısı bi delikanlı olmuş çıkmış.. Bunda konu sahibinin mi suçu var yoksa öz anne, baba, babanne, hala... mı??? Zamanında niye doğru düzgün bi aile ortamı sağlanmamış çocuğa?? Niye gidip gelmesine izin verilmiş?? Niye kimse disiplin etmemiş??? Konu sahibi etmeye çalıştı diye sen kimsin, sen onu disiplin edemezsin der şimdi herkes.. Vicdanlı merhametliymiş bence ki kendinin olmayan çocuğa bişeyler öğretmeye çalışmış. Öz ailesinin yapmadığını yapmış yani.. Eeee bunu ben yaşadım gördüm, üvey anneysen ne yaparsan yap boş.. Hiç birşey yapmaya hakkın yok.. İyi düşünerekde yapsan kimse seni iyi olarak algılamaz, üvey der geçer.. Bide üstüne suçlanırsın, kötülenirsin..
Hayatımdan benzer şeyler gördüğüm için sinirlendim bi anda.. Aslında daha söylenecek çok şey var ama, uzatmayada gerek yok.. Konu sahibi arkadaşım şunu tavsiye edeyim sana bırak kim disiplin ederse etsin.. Ama sen etme.. Kendi çocuğuna yönel ve sadece onu düşün.. Böyle bi ortamda sağlıklı yetişirmi bilemedim şimdi. Hakkında hayırlısı inş...
İkinci evliliklerde yaşanan şeyler canım bunlar. Konu farklı ama örtüşen çok benzerlik var benim hayatımdan.. O yüzden anlarım seni.. Ama illa bunu yaşamak gerekmiyor bence anlamak için.. Anlamaya çalışmak, empati yapmak lazım... Neyse.. Sen elinden geleni yapmışsın, yapacağın bişey yok ki şu an.. Dediğim gibi kendi çocuğun için endişelen bence.. Allah yar ve yardımcın olsun..benı anladığın için sana sonsuzzz teşekkürler ınan kötülük yok içimde tekrrarrr çok saol
hatırladığım siz misiniz acaba? üvey kız sizin kızınızı taciz etmeye çalışmıştı doğru mu?Dışardan yorum yapması o kadar kolay ki.. Herkes kendine göre yorum yapmış, konu sahibini vicdansız üvey anne yapmış.. Eşinin oğlunu niye disiplin etmeye çalışıyormuş, yok evlenmeseymiş.. Herkes konu sahibinin üstüne gitmiş de gitmiş...
Benim kapanan bi konum vardı, hatırlar sanırım çoğu. Benimde ikinci evliliğimdi. Eşimin 11 yaşındaki kızıydı problem.. Ben de onu disiplin etmeye çalıştım. Ama hatırlayanlar bilir ki sonu hüsranla sonuçlandı. Ve olan benim kızıma oldu.. O zaman herkes boşan, kızını onlardan uzak tut yorumları yaptı.. Şimdi ne değişti.. Konu sahibi ne yapsın şimdi. Evlendiğinde çocuk 10 yaşındaymış. Çocuk zaten ordan oraya sürekli gidip geliyormuş. Bi anne yada bi baba sahip çıkmamışki çocuğa. Çocuk kafasına göre bi oraya bi buraya gitmiş gelmiş. 7 sene sonrada madde bağımlısı bi delikanlı olmuş çıkmış.. Bunda konu sahibinin mi suçu var yoksa öz anne, baba, babanne, hala... mı??? Zamanında niye doğru düzgün bi aile ortamı sağlanmamış çocuğa?? Niye gidip gelmesine izin verilmiş?? Niye kimse disiplin etmemiş??? Konu sahibi etmeye çalıştı diye sen kimsin, sen onu disiplin edemezsin der şimdi herkes.. Vicdanlı merhametliymiş bence ki kendinin olmayan çocuğa bişeyler öğretmeye çalışmış. Öz ailesinin yapmadığını yapmış yani.. Eeee bunu ben yaşadım gördüm, üvey anneysen ne yaparsan yap boş.. Hiç birşey yapmaya hakkın yok.. İyi düşünerekde yapsan kimse seni iyi olarak algılamaz, üvey der geçer.. Bide üstüne suçlanırsın, kötülenirsin..
Hayatımdan benzer şeyler gördüğüm için sinirlendim bi anda.. Aslında daha söylenecek çok şey var ama, uzatmayada gerek yok.. Konu sahibi arkadaşım şunu tavsiye edeyim sana bırak kim disiplin ederse etsin.. Ama sen etme.. Kendi çocuğuna yönel ve sadece onu düşün.. Böyle bi ortamda sağlıklı yetişirmi bilemedim şimdi. Hakkında hayırlısı inş...
Oturdugum yerden yazmasida kolay degil.Ne yazabilir,nasil.yardimci olabilirim diye dusunerek yazdim.Kesinliklende uvey anne muamelesi yapmadim.Sadece dogurarak anne olunmuyor.Demek istedigim, disiplin etmeye calismamanizdi.anlatamıyorum ben ne yapsam hep en ufak seyde esımın aılesıne sıkayet edıyor dıyosunuz ya kendı cocugunuz olsa acaba benım cocum baba sen boşan ben yanındayım dermı ya lütfen olaya uvey anne dıye bakmayın yada bakın nasıl ıstersenız onu duşunun oturduğunuz yerden yargılamak hüküm vermek çok kolay demı
Henüz resmen boşanmadık, ama evler ayrı.. Biz psikolog desteği alıyoruz, Allah'a şükür kızımda bende daha iyiyiz.. Diğer tarafta hiç bir gelişme yok, çocuklara dede bakıyor ve olayı hala kabul etmiyorlar. Bende kötü üvey anneyim... Eşim boşanmak istemiyor bu arada...hatırladığım siz misiniz acaba? üvey kız sizin kızınızı taciz etmeye çalışmıştı doğru mu?
oysanız sonu ne oldu ne yaptınız?
çok şükür ki siz geç olmadan farkettiniz ve gerekeni yaptınız..sevindim iyi olmanıza..Henüz resmen boşanmadık, ama evler ayrı.. Biz psikolog desteği alıyoruz, Allah'a şükür kızımda bende daha iyiyiz.. Diğer tarafta hiç bir gelişme yok, çocuklara dede bakıyor ve olayı hala kabul etmiyorlar. Bende kötü üvey anneyim... Eşim boşanmak istemiyor bu arada...
Özelden yazdım canım..çok şükür ki siz geç olmadan farkettiniz ve gerekeni yaptınız..sevindim iyi olmanıza..
ancak diğer kız çocuğu için çok üzgünüm..o evde kesinlikle birşeyler yaşanmış ve yaşanıyor..acaba devlet bu konuyu araştıramaz mı? yani boşanma davanızda bahsedilecekse durum,savcı araştırma yapmalı mutlaka...
boşanmak istememesi de iyiymiş,bence o da farkında bazı şeylerin ve herkes sümenaltı etmek istiyor..