cok kötüyüm nolur bakın

benım kırıldığım seyler var bılmıyosunuz benım ve kızımın gelecegı çocuğu mutlu etmem ve bakmamdan gecıyor aılesıne gore görümcem dıyorkı ya bakacaksın yada gıdeceksın mevzu çocuk değilkı ya neden anlatamıyorum ben benım ve kızımın degerı ne neden çocuk ne dese yargısız ınfaz yapılıyor

peki dostum ne diyim.
hakkınızda hayırlısı.

Dışardan yorum yapması o kadar kolay ki.. Herkes kendine göre yorum yapmış, konu sahibini vicdansız üvey anne yapmış.. Eşinin oğlunu niye disiplin etmeye çalışıyormuş, yok evlenmeseymiş.. Herkes konu sahibinin üstüne gitmiş de gitmiş...
Benim kapanan bi konum vardı, hatırlar sanırım çoğu. Benimde ikinci evliliğimdi. Eşimin 11 yaşındaki kızıydı problem.. Ben de onu disiplin etmeye çalıştım. Ama hatırlayanlar bilir ki sonu hüsranla sonuçlandı. Ve olan benim kızıma oldu.. O zaman herkes boşan, kızını onlardan uzak tut yorumları yaptı.. Şimdi ne değişti.. Konu sahibi ne yapsın şimdi. Evlendiğinde çocuk 10 yaşındaymış. Çocuk zaten ordan oraya sürekli gidip geliyormuş. Bi anne yada bi baba sahip çıkmamışki çocuğa. Çocuk kafasına göre bi oraya bi buraya gitmiş gelmiş. 7 sene sonrada madde bağımlısı bi delikanlı olmuş çıkmış.. Bunda konu sahibinin mi suçu var yoksa öz anne, baba, babanne, hala... mı??? Zamanında niye doğru düzgün bi aile ortamı sağlanmamış çocuğa?? Niye gidip gelmesine izin verilmiş?? Niye kimse disiplin etmemiş??? Konu sahibi etmeye çalıştı diye sen kimsin, sen onu disiplin edemezsin der şimdi herkes.. Vicdanlı merhametliymiş bence ki kendinin olmayan çocuğa bişeyler öğretmeye çalışmış. Öz ailesinin yapmadığını yapmış yani.. Eeee bunu ben yaşadım gördüm, üvey anneysen ne yaparsan yap boş.. Hiç birşey yapmaya hakkın yok.. İyi düşünerekde yapsan kimse seni iyi olarak algılamaz, üvey der geçer.. Bide üstüne suçlanırsın, kötülenirsin..
Hayatımdan benzer şeyler gördüğüm için sinirlendim bi anda.. Aslında daha söylenecek çok şey var ama, uzatmayada gerek yok.. Konu sahibi arkadaşım şunu tavsiye edeyim sana bırak kim disiplin ederse etsin.. Ama sen etme.. Kendi çocuğuna yönel ve sadece onu düşün.. Böyle bi ortamda sağlıklı yetişirmi bilemedim şimdi. Hakkında hayırlısı inş...

benı anladığın için sana sonsuzzz teşekkürler ınan kötülük yok içimde tekrrarrr çok saol

benı anladığın için sana sonsuzzz teşekkürler ınan kötülük yok içimde tekrrarrr çok saol
İkinci evliliklerde yaşanan şeyler canım bunlar. Konu farklı ama örtüşen çok benzerlik var benim hayatımdan.. O yüzden anlarım seni.. Ama illa bunu yaşamak gerekmiyor bence anlamak için.. Anlamaya çalışmak, empati yapmak lazım... Neyse.. Sen elinden geleni yapmışsın, yapacağın bişey yok ki şu an.. Dediğim gibi kendi çocuğun için endişelen bence.. Allah yar ve yardımcın olsun..

Yorumların büyük kısmını ve sizin anlattıklarınızı okudum çocuk için de sizin için de zor bir durum ama sorun ne çocukta ne sizde öncelikle eşinizin ailesinde evinize aşırı müdahale ediyorlar. Onların kışkırtması herşeye müdahale edip size laf söylemelerinden ötürü zamanla çocuğa cephe almışsınız. Eşinizin ailesinin yaptıklarından çocuğu sorumlu tuttuğunuz için artık yaptıklarını kaldıramıyorsunuz. Aslında çocuğun bir suçu yok. Eşiniz de suçlu aile içinde olan herşeyi kardeşine annesine babasına yansıtmayacak. Siz artık başka bir ailesiniz onların evinizin içine karışmaması gerektiğini söyleyecek. En başından beri olması gereken sizin bir aile olduğunuzu ve dışardan onların müdahale etmemesi gerektiğini söylemesi gerekirdi. Şu saatten sonra ne yapılabilir. Eşinizle doğru düzgün konuşun önce problemlerinizi net ifade edin. Sonra beraberce çocukla konuşun onu gerçekten sevdiğinizi iyi niyetli olduğunuzu anlatın gerekirse alışkanlıkları için psikolojik destek alın beraberce ama birde şu var eşiniz kesinlikle önce ailesiyle konuşup evinizin içine müdahale etmesini engelleyecek başka türlü sorununuz çözülmez.

hatırladığım siz misiniz acaba? üvey kız sizin kızınızı taciz etmeye çalışmıştı doğru mu?
oysanız sonu ne oldu ne yaptınız?

Siz kimsinizde ozoglunu istemiyorsunuz gondermwk istiyorsunuz evden..
o kotu seylere iten sizsiniz ..
ne uvey anneler gordum oz cocugu gibi seven,bakan.. (helal olsun)
Kizinada cici gibi bakiyorsundur dimi..
aZcik kizini o oglanin yerine koyup empati yapsana....
soz cumlenm ayril...

Oturdugum yerden yazmasida kolay degil.Ne yazabilir,nasil.yardimci olabilirim diye dusunerek yazdim.Kesinliklende uvey anne muamelesi yapmadim.Sadece dogurarak anne olunmuyor.Demek istedigim, disiplin etmeye calismamanizdi.
Allah yolunuzu acik etsin o zaman ne diyelim.

Valla onu bunu bilmem de madde kullanma olayı hiç iyi bişey değil. Bu yaşlar çok tehlikeli. Küçük kızınızla bu oğlanı sakın yalnız bırakmayın. İsteyen istediğini düşünsün, art niyetse art niyet, dünyanın binbir türlü hali var. Olay çok karışık ama net olan bişey şu ki madde kullanan insan ne yaptığını bilmez, ona göre. Kesinlikle destek almalı, bırakmalı o kullandığı şeyi. Siz sakın kızınızı onunla yalnız bırakmayın, madde kullanmak başka bişeye benzemez.

hatırladığım siz misiniz acaba? üvey kız sizin kızınızı taciz etmeye çalışmıştı doğru mu?
oysanız sonu ne oldu ne yaptınız?
Henüz resmen boşanmadık, ama evler ayrı.. Biz psikolog desteği alıyoruz, Allah'a şükür kızımda bende daha iyiyiz.. Diğer tarafta hiç bir gelişme yok, çocuklara dede bakıyor ve olayı hala kabul etmiyorlar. Bende kötü üvey anneyim... Eşim boşanmak istemiyor bu arada...

O çocuğu hayata kazandırmakta sizin elinizdeydi, böyle ziyan etmekte. Korkum o ki sizin kızınızda bu çocukla aynı durumda olabilir ilerde. Biraz empati yapın da oğlunla yapamıyorum yerine oğlunu nasıl iyileştirebiliriz diye kocanıza yakının, bunun derdine düşün.

çok şükür ki siz geç olmadan farkettiniz ve gerekeni yaptınız..sevindim iyi olmanıza..
ancak diğer kız çocuğu için çok üzgünüm..o evde kesinlikle birşeyler yaşanmış ve yaşanıyor..acaba devlet bu konuyu araştıramaz mı? yani boşanma davanızda bahsedilecekse durum,savcı araştırma yapmalı mutlaka...
boşanmak istememesi de iyiymiş,bence o da farkında bazı şeylerin ve herkes sümenaltı etmek istiyor..

Özelden yazdım canım..

Disiplin kelimeden ben bile nefret ediyorum 30 yaşında ergen bir erkek çocuğu çıldırmıştir.keşke daha anlayışlı davransaydınız.bence herşeyi düzeltmeye bakın.

Valla ben çocuk düzeltilir, yazık etmişsiniz vs... yaklaşımlara inanmıyorum asla
Kız evladımı, 17 yaşında ipe sapa gelmez bir delikanlıyla aynı evin içinde tutmam
Ben konu sahibini haksız bulmadım, tamam vicdan falan ok ama bu çocuk 17 yaşında pek ala üvey annesine de, kardeşine de zarar verebilecek fiziksel kapasiteye sahip, üstelik madde kullanımı var, evdekiler korumasız durumdaysa ben kocamın ilk çocuğunu öncelikli düşünmem, iki kere iki dört, kimse onu hayata kazandırmalısın masalına girmesin şimdi. Babası hayatta ve sağlamsa çocuğuna sahip çıkacak, gerekli ayarı verecek, gerekirse öz annesinden destek alacak. Yine söylüyorum o iyi olacak diye evdeki el kadar kız çocuğunu ateşe atmam, bu benim fikrim tabi, herkes kendi bilir, üvey evlattan gayet tecrubeli biri olarak görüşüm budur arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…