Cok kötüyüm kocamla bosaniyoruz:-(

Aleyna_88

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2013
15
0
6
Almanya
Merhaba,
sizle benim buara olan sorunumu paylasmak istiyorum. Ben almanyada kaliyorum. Onun icin türkcemin kötü olduguna bakmayin lütfen. 3,5 senedir evliyim. basdan beli kayinannamla sorunlarimiz oldu. Hep altdan aldim ve istedigi gibi herseyi yapmaya calisdim.
Benden hergün aramami istiyordu biryere gitdigimde haber vermemi istiyordu ve üstelik benim kocamda bana hergün soruyordu annemi aradin mi anneme haber verdin mi diye. bir iki yil yaptim sonra yapmak istemedim artik sünkü ben bir calisan kadinim hergün aramaya zamanim olmuyor. Sonra bende artik iki günde bi aradim falan. Sonra bu kadin hep sorun yapti aradigimda tavir yapti neden aramamisim diye falan hep susdum özür diledim. Esimle paylasmak isteyince bana kendin halet dedi karismam dedi hic arka cikmadi ve annesini karsisina alip konusmadi. Tek sorun malesef bu deyil.
Benim annem simdi 45 yasinda iki Kücük erkek kardesim var. annem 28 yasindan beli bizi babasiz büyütdu hem anne hem baba oldu bizim icin. Onun icin annem bizim herseyimiz.
evlendikden sonra her anneme gitdigimde kaynanama haber vermek gerekiyordum ve bende yaptim ama kadin hep surati deyisiyordu ve tavir yapiyordu hep öyle yapti anneme gitdigimde. ve ben birsey demedim. Kocamla evlenmeden önce 5 sene beraberligimiz vardi annemi cok seviyordu bizden cikmiyordu. Ama malesef evlendikden sonra anneme gitmek istemedi gitdigimizde annemle konusmuyordu yüzüne bakmiyordu. bunlarda ailesinden kaynaklaniyordu. Cünkü benim annem bizim hic birseyimize karismiyordu neden gelmiyorsunuz bile demiyordu yeter ki yavrum mutlu olsun.
neyse hep bu olaylar.
gecen sene evimde mevüt yapmak istedim herkesi davet etdim kaynanama görev verdim teyzelerime falan isde. kaynanam tamam kizim yaparim falan dedi hic sorun yokdu.
Mevlütden bi gün önce annemin oturdugu yere gitdim ve et aldim, annem de dedi ki kizim evde yanliz yapacagina gel bana hemen beraber yapalim. bende tamam anne dedim. anneme gitmeden önce kaynanami aradim ve dedimki anne ben anneme gidiyorum orda eti yapacagiz. tamam dedi baska bisey deyil. neyse anneme gitdim ve bir Saat sonra Telefon caldi annem cikdi ve kim kaynanam.
kadin o günümüzü maf etdi onun yüzünden mevlüt okutduramadim. Neymis de benim orda ne isim varmis, anneme diyor. Sen niye kizinin suratina tükürüp bana göndermedin neden demedin kizim git kaynanada yap diye ben evlenmisim onlarin soyadini tasiyormusun ozaman neden kendi annemde yapiyormusun diye olay cikarti. ben cok kötü oldum annem agladi cok zoruna gitdi. ve o günden beli konusmadilar.
Eve gitdigimde kocama anlatdim herseyi oda hic bisey demedi annem öyle istiyorsa öyle yap dedi ve ben susdum bisey demedim.
bi kac gün sonra esimin ailesine gitdik ben özür dilicekdim. yanlis anasilma oldu diye. iceriye girer girmez babasi öpdürmeden basladi benim yaptigim neymis de ben ne mal oldugumu basdan bilmeli lazimmis. bagirdilar beni aglatdilar ve ben gine susdum oturdum. kocam bu sefer cok sükür arka Durdu ve eve gitdik. Evde basladi senin yüzünden ailemle kötü oldum diye bagirmaya.
anlamiyorum ya arka ciksin ve olay bitsin neden arka cikdikdan sonra bana bagiriyor:-( Neyse bi kac hafta sonra hersey normalesdi ve gidip geliyorduk. ama artik sürekli aramiyordum kaynanami cünkü cok kirilmisdim.
Busefer ki olay cok kötü. iki hafta önce kocamla hic sorunum yokken isden geldim eve. bende isde whatsapp diye bi app var ona annemle benim resmimi yükledim. onuda annesi görmüs kendi cepile. neyse geldim kocam beni kapida karsiladi öptü güldük konusduk falan. Sonra dedim ki ben yemek yapiyorum tamam dedi mutfaga gitdim tam bitdi yemek tabaklara dolduruyordum. Telefon caldi esim cikdi. babasiymis. Adam 3,5 sene bi sefer evimizi aramamisdi. neyse dediklerini duyuyorum. basladi saymaya ben onlarin soyadini tasiyormusum nasil annemin remini koya bilirmisim ozaman hic evlenmeseymisim neler neler sayiyor. Ve esim telefonu kapatdi ve helal olsun sana diye söylemeye ayni babasinin dediklerini bana demeye neden evlendin benimle ozamanda. neden benim annemin resmini koymuyorsun dedi. bende dedimki güzellikle, ya sen yaklasik üc senedir annemle konusmuyorsun yüzüne bakmiyorsun nasil benden senin annen resmini koymami istersin dedim. oda dedi Allah Allah ben senin soy adini mi tasiyorum yüzüne bakmassam bakmam konusmasam konusmam gitmessem gitmem diye. ama sen mecbursun dedi ve ailesinin yaninda gitdi. cok zoruma gitdi agladim ve bütün esyalarimi toparladim. gece vakit eve geldi ve bana bakmadan yatdi. ertesi gün ise gitdi benimle konusmadan ve ben devam esyalarimi toparlamaya basladim. anneme haber verdim annem aksama gelip alacakdi beni evden. neyse esim geldi isden ve dedi herseyini toparliyorsun. bende dedim bana arka cikmiyorsun seninle konusamiyorum cok kiriyorsunuz beni bunun farkinda deyilsiniz bi resim icin yuvamizi yikdilar annengil farkindalarmi. yok hic dinlemedi beni dedigi sen hic sevmedin annemi babami baska bisey deyil. ben orda gidiyorum daha halen ailem diyor...
Sonra annem ve kardesim geldiler ve beni aldilar.

Ailesinin hic umrunda deyil.
suan iki haftadir annemdeyim. bir hafta önce esime yazdim hadi gel konusalim yeniden baslayalim yuvamizi yikmayalim diye 5 sms yazdim uzun uzun onun üstüne sadece avkati aradim pazartesi Saat 15de terminimiz var diye yazdi. baska bisey deyil.
Ve iki gün önce avkatdaydik. cok üzgünüm böyle bisey icin yuvamizin yikildigina inanamiyorum.

Bence kendisi gurur yapiyor esyalarimi toparlayip gitdim diye. ama cok cagresizdim cok arkamda durmadi. ben ailesi yüzünden sevdigimi birakip gitdim. ama insan gelir konusur karisiyla yaa. bukadar Cabuk bosanilmaz ki..

Ne yapacagimi bilmiyorum bana yardim edin lütfen esimi cok seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum sadece inat ve gurur....:-(

canım senı okadar ıyı anlıyorum kı ınankı suanda senınle aynı durumdayım bide kötü tarafı benım daha iki aylık bebeğim var ve kaynanamla yasıyorum kafayı yemek üzereyim bizde eşimle dün akşam tartıştık onlar yüzünden gece okadar agladım yanıma gelip aglama bıle demedı bende ne yapacagımı sasırdım hıc ıyı degılım sabır sabır nereye kadar

Sen sakamisin
bunca anladdiklarina karsi hala barismak istiyorsan, bir sorun var demektir sende.

Ne demek benim whatsapp ime kadar karisacaklar, anneme karisacaklar
bende her sefer gidip ozur dileyecem?
valla en basta sen normal olmadigin icin bisey diyemiyorum artik.
Kendine guvenen bir kadin olmak cok zor deyil ve calisiyorsunda
Niye bukadar ezildin onlara anlamadim
ben senin yerinde olsam askimdan olseeeem donmem gerek.
erkek dedigin karisina laf soyletmeyecek,ailesi ve kadini arasinda denge kurabilecek
yani bana bunlari yapanlara karsi susan ve hep bende hata bulan adama zaten sevgim kalmaz benim cani cehenneme derim.

bende şu an zor günler yaşıyorum eşimle.benimde yuvam yıkılacak gibi görünüyor.söylemesi kolay ama yaşaması zor.ama arkadaşım boşanman hayırlı olcak gibi.annenle resmini kıskanıp bu noktaya getirenler insan olamazlar.evt soyadlarını taşıyosun,istediğin sevdiğin adam için taşıyosun,onların kölesi olduğun için değil.senin annen bundan sonrada sahip çıkacaktı sana eminim.bende inan aynı durumda olduğum için anlıyorum seni.benim annemde çok üzülecek yuvam yıkıldığı için ama benimde bu kadar aşağılanmama izin vermeyip sahip çıkacaklar bana.allah yardımcımız olsun arkadaşım

bazen hemcinslerimin ne kadar sabırlı olduğuna şaşırıyorum, bu sabır mı, güçsüzlük mü, aşk mı anlamıyorum.

niye çekiyorsunuz bu saçma sapan hayatı? her gittiğiniz yeri haber vermek falan. yahu whatsappa ne resmi koyaacğınıza kadar karışmışlar ve eşiniz de bunu desteklemiş, hala onun o kutsal soyadı altında kalmak istiyorsunuz? eşinizin soyadı çok kıymetliymiş padişah soyuna uzanıyor heralde soyları.

yahu bu adamların hiç mi işi gücü yok et nerde pişti whats upa böcekmi koydu çicekmi derdindeler bu ney lan, bütün gün evde oturup kafalarında komplo teorileri kuruyorlar herhalde, Allah böyle adamlara öyle bir dert verirki kendi dertleriyle uğraşmaktan çevrelerinde nolduğunu göremezler bunlara rahat batmış demekki iş güç yok Allah bilir emekli maaşı alıyorlar bütün gün evde yatıyorlar, cinsel hayat sıfır, sosyal hayat sıfır yaşıyorlar, canları sıkılınca da size çatıyorlar, oh ne ala, bence de boşanma davanıza gidin, birgün hatasını anlar da ailemi sildim derse ancak o zaman barışın bu kadar gerizekalılığı kaldırman bile sabırlı olduğunu gösterir, bana eti neden orda pişirdin dese tenceremle kapısına dayanır bir kaşık yardımıyla zorla yediririm ona nasıl annecim beğendin mi yapabilmişmiyim diye de sorarım, böylelerine akıllı yaramaz sen daha deli olacaksın ki başedebilesin, sen sustukça üstüne gelmişler, Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

Canim benim cok üzgünüm benim yasadigim ayni seyi yasadigina. Benim cocugum olsaydi heralde ben hic ayrilamazim daha uzun beklerdim düzelmesini.
Simdi gitmem bile bana cok geliyor cünkü daha Sevgi var..
Insallah sende yavrunuz icin hersey düzelir mutlu huzulu bi yuvaniz olur canim

Senin bu zamana kadar eşinin ailesinin bu denli karışmasına saygı duyman hata..
Ne demek hergün annemi ara , hergün rapor ver , herşey için izin al falan nedir bu yaa Allah aşkına.
Annende et yapacaksın diye burnundan getirmeler , koskoca adam evinizi arayıp yok annesiyle resmini nasıl koyar falan filan bunlar normal şeyler mi .. Sanırım sen ve annen itaat ettikçe bunlar size kobay muamelesi yapıp sabrınızı sınamış.
Bütün bunların yanı sırada eşinin tavrı külliyen saçmalık.Neymiş annemden özür dile yok onla halledin bilmemne..
Çok açık söylüyorum isterseniz büyük konusuyor deyin aşkından gebersem bile hiç kimse bana bunları yaptıramaz.
Biraz özgüven Allah aşkına.Benim kitabımda sadece saygı duymak duyulmak vardır emrivakiler bilmemneler hiç işim olmaz.
evlilik böyle birsey değil.hayat böyle değil ki.Senin hayatın kararlarını sen vericeksin.Kimsenin boyunduruğu altında olmadan.
İnan çok üzüldüm durumuna.

Herneyse birde hala sen alttan alıyorsun.şu saatten sonra bu iş düzelirse senin tepene binenler ezer geçer.
Ya kocanla konuş düzelmesi şartıyle tekrar deneyin yada bitsin gitsin.
Bu benim fikrim.Hayat inanki çok güzel.Huzur yoksa hiçbirseyin önemi yok.

Hakkında en hayırlısını ve özgüvenini kazanmanı dilerim.

mrb cnm sıkıntıdan gezinirken gördüm yazını okudugumda bırak gözlerime hiçbişiyime inanamadım pes diyorum vallahi pes bu nasıl kaynana nasıl insan nasıl bir vicdandırki bu bunları yaptırıyor şokdayım hadi kadını geçelim kaynanadır oglunu paylasamıyor memnuniyetsiz peki o kocan a ne demeli annenin sözleriyle nasıl hayat arkadasından hanımından yoldasından hemde seviyor diyorsun sevdiginden vazgecer aklım almıyor keşke sende evini terk etmeseydin gülüm sabretseydın o kadına madem seviyorsun ya sabır deseydin allaha dua edip beleseydin çocugunuz yok mu sizin hem eşinle hiç oturup sakin sakin güzel güzel konuşmadın mı ki konuşmussundur suyuna gidp soraydın sorunu çözmeye çalışaydın ne diyeyim bilmiyorum şu durumda senin bu sorununa diyecek hiçbişi yok cünkü kaynanla kocan şu duruma aklı basında diyecek bi laf bırakmamışlar gülüm allah yardım etsin sana üzülme belki hakkında hayırlısı budur merak da etme allah mazlumun yanında adaletiyle kimseyi caresiz boynu bükük bırakmaz onlarda sanma mutlu olurlar senden iyiyi bulurlar madem senin yapacagın bişi yok sabırla metanetle bekle derim allah yardım eder

canım üzülme sakin ol eşininde fazla üstüne gitme biraz ortalık durulsun bakalım belki eşinde hatasını anlar inş.düzelir

Üzüntünü ,esini sevmeni falan anlayabilirim.Ama kendini niye bu kadar ezdiriyorsun.

Ya bu senin annen ,sana o kadar emek vermis.Esin 3 yildir yüzüne bakmiyor diyorsun ve annenin resmini koyduguna bile karisiyorlar.

Annen ötesi var mi,arkadas degil,kuzen degil,erkek hic degil.

Lütfen esim beni aslinda cok sever ,ama annesinin yüzünden deme.Annesi istedigi kadar kötü olsun,hersey esinde bitiyor

.O isterse kimse sana laf söyleyemez ya da sana diyebilir ki, onlar yasli sesini cikarma ,idare et.Onu anlarim,ama eve geldiginde birde kendisi sana kiziyorsa o is bitmis.Gercekten sevse üzülmene dayanamaz.

Kaldi ki avukata gitmis ve hala diyorsun ki gurur ,inat.

Belki barisalim diye mesaj atmasaydin,merak eder bosanalim demezdi diyecegim,ama ailesinin agzina bukadar bakan biriyle ömür gecmez.
Zaten sen mesaj yazmasaydin da ,sucu kendinde arardin.Bak barisalim demedim,adam hakli derdin.

Lütfen yol yakinken böyle birini daha fazla cekme,cocukta yok.

Yil olmus 2013 ,köyde yasamiyorsun,isin var ,annen arkanda ,ezdirme kendini artik.

Ben esinin son anda barisacagini düsünüyorum senle,ama busefer baristiginda ailesine ve ona tam kölelige hazir ol ,büyük ihtimal annenle de görüstürmezler.

Keske biraz dayanabilsen de barismasan, ancak esin aile oldugunuzun,artik annesiyle degil seninle yasadiginin farkina varinca barissan.

Kendini düsün biraz, bir kere geliniyor dünyaya ,kimse kimsenin askindan ölmüyor.Kaldi ki ,extra istedigin hicbirsey yok,normal her kadinin hakki olan annenle görüsmeyi istiyorsun.
Hakkinda neyse hayirlisi,o olsun.

yok malesef saka deyil. ben esimi 8 senedir taniyorum 5 sene beraberligimiz oldu 3 sene evliligimiz
basda böyle deyildi bu beni cok üzüyor onun icin mukadar savasdim bekledim düzelecek diye. halen düzelmesini bekliyorum cünkü inanamiyorum...

bu arada kraliyet ailesinden geliyor herhalde kocan, soyadımı taşıyorsun deyip durmuş, soyadını hayrına bağışlamış sanki, konu sahibi sizin soyadınız yokmuydu evlenmeden önce acaba ondan mı bu havalar? taviz verme daha çok derim resmen eziyorlar seni, eşinle anlaşmak barışmak bile istiyorsan açık ve net belirt sınırlarını böyle yürümez ki, yarın arayıp gelin facede beni eklememiş diyecek yada twitter da rt etmemiş beni diyecek, çekilmez bee

tabi öyle canim ama isde o insandan kopmamakdan korkuyorum.. yoksa kim ceker

neresınden tutsam elimde kalıyor
eş dışında, anne ve babaya da hesap verılmesi sinirlerimi acayip bozuyor
sen hesap vermeye nasıl tahammul ettın? kayınvalıdene hesap vermek zorunda değilsin ki...

vallahi konuyu okurken hem şiştim, hem sinirlendim
ne kadar da uysalca anlatmışsın

karakter meselesı sanırım, ben asla 2. veya 3. kişilere hesap veremem
onlar kim oluyor...

hayırlısı olmuş bence, sen bır de üzülüyor musun ayrıldığına?

............................

Son düzenleme:
İnanın çok üzüldüm böyle hayatlar ,böyle insanlar ? Yanlış anlamayın ama hayatınızı,eşinizi şöyle sakin kafayla gözden geçirin maalesef elle tutulur bir yanı olmadığını göreceksiniz.İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Bu arada merak ettim ,eşinizin evli kızkardeşi var mı?
Onu da eve almamaları lazım ,soyadımızdan çıktın diye.

ben evlendiğim zaman kendi soyadımı kullanmak için özel izin çıkartmıştım türkiyede yok tabii ama keşke olsa sonra böyle kıçları kalkmış erkek ailelerinin gazaplarıyla uğraşmaz kadınlarımız.

Var kiz kardesi ama evli deyil. dedim hani kiziniz evlenirse yaparsa cok mu kötü. diyorlar ki hayir gelmicek o ozaman kocasinin ailesine ayit.. öyle diyorlar yaaa.. bukadar olmaz beni suclu yerine koyuyorlar

Var kiz kardesi ama evli deyil. dedim hani kiziniz evlenirse yaparsa cok mu kötü. diyorlar ki hayir gelmicek o ozaman kocasinin ailesine ayit.. öyle diyorlar yaaa.. bukadar olmaz beni suclu yerine koyuyorlar
mal mı bu kocasının ailesine ait falan.bana böyle yapcaklar,annemle ilişkime karışcaklar,bana her dakika hesap sorcaklar falan ben canlarına okurum.hiç bakmam.annem beni o yaşa getircek binbir emekle,elin herifi de gelcek beni ailesine ezdircek.
erkeğin soyadı meselesine de ben toptan karşıyım zaten,onun soyadını kabul ettiğin sürece onların gözünde bi yenilgi almış oluyosun daha en başından.
kraliyet ailesine mensuplar sanırım,soyadı da soyadı. hangi devirde kalmışlar merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…