Çok kötüyüm, fikirlere ihtiyacım var

Kafana takacak bir şey yok. çözümde basit 1 o telefonu satacaksın ben üniversitemi bitirdim iyi bir kazancım var cebimdeki telefonu yeni değiştirdim. parasıyla kendine ikinci el bir tel al kalanı ile borçlarını kapat en azından bir kısmını ikincisi okula gittiğinde çalışmak zorundasın. bir sürü arkadaşım böyle okudu. okul ne bilmiyorum ama etüd eğitim merkezlerinde öğretmen arıyorlar. yada kafelerde garson veya anketör. Yada büyük marketlerde tanıtım elemanı.

Kredi kartım yok
Nakit alabileceğim telefonlardan kullanıyorum
İnterneti de eve bağlatmadım ekstra ev telefonu ve vergilerini ödemek istemediğimden , jet ile bağlanıyorum

Bunun gibi kendinize göre yollar seçmenizi öneririm

Yurda çıksamda depozito + yurt 550 lira diyor. Devlete başvurmayı düşünüyorum

Devlete basvur ben de kykdayim paran bereketlenir basvurular baslafi zaten. Bu kadar borca ragmen ne evinden bahsediyosun hala

Evet haklısınız. Telefonumu şuan satsam max 1300 e falan gider. Bu da beni daha sıkıntıya sokmaz mı diye düşünüyorum bir yandan. Babama ne diyeceğim yani? Yeni borcunu kapattın sattın ne yaptın demeyecek mi?

Iphone 6 yeni ciktiginda bir gun dolmusa bindim dolmus muavini soforle konusuyo abi iphone 6 plus siparisi verdim. Ulan dedim ben ogretmenim esim muhendis bizde yok iphone 6. Nedir bu telefon meraki genclerde. Seni elestirmek icin soylemiyorum tatlim senin yasinda kardesim var biraksak o da verir bir telefona o parayi. Bence okula baslayinca da part time calis bir yerde o sekilde bitir borclarini bir de devlet yurduna basvur

Aynen, sen doğruuu devlet yurduna, ev - bark sana göre değil kız kardeşim.
Bir de imkanın varsa çalış. Okulda da öğrenciler için iş olanakları oluyor, araştır derim.
Bende kendimi bildim bileli çalışıyorum o sorun değil çalışırım yine. Ama okuduğum yer Doğu. Orda çalışmak biraz sıkıntı oluyor. Bir kaç kez denedim, ya güzel olduğum için kullanma amaçlı süs diye koyuyorlar cafeye, ya da sarkıntılık ediyorlar.

telefonunu sat , ve bir şekilde işe girmeye çalış,ev değilde uygun bir yurt bul.sıkma canını fazla ucunda ölüm yok bak insanlar gencecik evlatlarını kaybediyor borç derdi onların yanında neki? bundan böyle daha dikkatli olmaya çalış

Çok haklısınız.. Yaptığımız cahilliklerin farkına geç varıyoruz, ondan sonra hoop psikolojik çöküntüler

Doğruyu söylersin
At yarışında kaybetmedin ya

Telefonu sat tatlım,öğrenci insansın, senin neyine 3300 liralık telefon.
10 senedir tabiri caizse köle gibi çalışıyorum ama benim bile telefonum bin liralık,az mı kazanıyorum hayır ama ne gerek var o kadar parayı telefona yatırmaya.
Gereksiz harcamalar lüks merakı cahillik birleşince böyle dağlar gibi borçlar oluyor.

haklısın ama biraz sabredeceksin belki iyi insanlar çıkarır allah karşına rahatsız olmadan çalışırsın

Aynen öylee

300 e telefon alıp 1000 lira borç kapatırsınız. 3000 liralık borcun 1/3 ü bitmiş oluyor az mı diyorsun. babanada bozuldu de düşürdüm de kayboldu de

Evde iş imkanları diye bir aratın.
Borç kapatılmalı tamam da, daha yaşınız çok genç.
Olaylar karışık, başınıza ne geleceği belli olmayan yerlerde de çalışmayın lütfen.

Ailenizden uzakta olmayacak mısınız?
Ziyarete gittiğinizde de bozuldu serviste vs birşeyler dersin artık.

Ayrıca part time iş olanakları var. Ayağını da yorganına dek uzat. Gelirin ne ki 1000 tl ye kredi kart alıyorsun bir de kredi çekeceğim diyorsun.
Borç borçla kapanmaz.
en azından faizden kurtulursun.

Bir asgari ücretli o telefon için 3 ay ter dökmek zorunda o da yemeyecek -içmeyecek.
Cidden biraz ailelerinizi düşünün ya.
Para kazanmak kolay mı.
ne ter, emek dökülüyor.

Annemlerin kardeşime dediği bir laf var " ne zaman kendi götün terleyecek , o zaman anlayacaksın para kazanmayı ve elin harcamaya gitmeyecek" cidden doğru.

Lüksün lüksü bitmez. Isteklerin sonu yok.

Şimdiki gençlerde hep en güzeli olsun hep desinler merakı..
Üretme değil tüketim derdindeler.

Çok sinirleniyorum açıkçası ben öğretmenim 1300 luk telefon aldım fazlasına yazık diye düşündüm. Kazanması zor çünkü ordan burdan gelmediği için kiyamiyorum belki.

Ama zaten ordan burdan da alıp çatır çatır yiyebilen biri hiç olmadım.

Yapı meselesi heralde.

Hatalarının farkındasin bundan sonrası için mezun olup is hayatına atılana kadar biraz kıtlık yaşayacaksin artık.

Ve tabi part time işler yapacaksın. Başka türlü toparlaman çok güç.

Ben olsam telefonu satmak yerine hiç durmadan çalışırım günlük işler bile var ne kazansan kar senin için..

Ne kadar güzel konuştunuz, aynen öyle. Keşke hatalar yapmadan ilerleyebilsek yaşamımızda. Bugün dünkü aklımızı beğenmeyiz, yarın da bugünkünü..

Evet, öyle. Ama bende ki sıkıntı istediğim herşeyi alma olayı ve paramı hep boşa harcamam. Şuan boş yere harcadığım o paraları biriktirseydim ev araba alırdım. 13 yaşımdan beri çalışıyorum ve tüm paramı fuzuli şeylere verdim. Gereksiz, telefonu satsam elime birşey geçmeyecek kartı kapatıcam sadece. Olmayan bi telefonun taksidini ödemeye devam edicem. Tek çare kendimi tamamen kısıtlamak, bi devlet yurduna girmek ve çalışmak kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…