Çok korkağım

Minuscule9

Annesinin minik kuzusu!
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
517
0
66
Trabzon
Evet sorunum korkaklığım. Çocukluğumdan beri var bu. Oyuncak bebeklerden çok korkarım onlarla aynı yerde yalnız kalamıyorum, karanlıktan korkuyorum mesela ışığı kapattım başka bir odaya gidicem koştura koştura gidiyorum sanki bir yerden birşey çıkacakmış gibi yada gece yattığım zaman odanın çoğu yerini görmem lazım arkamı dönemiyorum. Uyumak için gözlerimi kapatınca değişik korkunç suratlar geliyor gözümün önüne. Banyo yaparken gözüm hep banyonun dışında hatta arada duşakabin i aralayıp baktığım bile oluyor. Yüzümü çok hızlı yıkıyorum hemen gözlerimi açabilmek için. Bebeğim birşey yaparken gözümün önünden felaket senaryoları geçiyor film gibi olduğunu görüyorum resmen hemen oradan uzaklaştırıyorum. kimseye anlatmadım bu korkularımı birtek oyuncak bebek olayı bilinir ailem tarafından. Çok etkiliyor bunlar beni ne yapmalıyım acaba nasıl aşabilirim bunu doktorada gidemiyorum cesaret edemiyorum ne olduda gidiyorsun diye çullanırlar üzerime

Son düzenleme:
Doktora gitmeden çözemezsin ki canım.
Bi şekilde ailene anlatıp ya da ailenden gizli doktora gitmen gerek, ne yapman gerektiğini sana en iyi o söyleyebilir.
Biz burdan bi tavsiye veririz ters etki yapar daha kötü bile olabilirsin.
Allah yardımcın olsun, bir an önce iyileşmen dileğiyle..
Bu arada kaç yaşındasın ?

Ailenle konuşamaz mısın doktora gitmek için, evlisin sanırım eşine söylesen?

Evet evliyim eşime söylemem sorun değil ama ailesiyle beraber yaşıyoruz. Güçsüz manyak biri gibi gözükürüm onların gözünde. Aslında birşey olmayacağını bile bile korkuyorum nasıl anlatsam bilemiyorum ki mantıken karanlıktan kötü birşey çıkamaz bir oyuncak canlanamaz yüzümü yıkarken yada banyodayken birşey olamaz biliyorum ama içimde huzursuzluğu oluyor. Gardrobun sürgülü kısımı bazen aralık kalıyor yatınca farkediyorum hemen kalkıp kapatıyorum. eskidende yatağın altından biri çıkıp elime ayağıma saldırıcakmış gibi hissediyorum baza aldıkta kurtuldum ondan neyse ki ama hala ayaklarım açıktayken uyuyamam. Karanlıkta aynanın önündende bakmadan hızlıca geçiyorum karanlıkken aynalar çok ürkütüyor beni

korktuğun herşeyin üzerine git . o zaman korkacak bir şey olmadıklarını göreceksin kardeşim. aslında nesneler ve hayallerden değil korkudan , korkuyoruz.

Canım fobinin tanımı budur zaten aslında mantıken bir şey olmayacağını bile bile korkman. Benimde yosun fobim var mesela, ne saçma değil mi sonuçta karada olduğu gibi denizde yetişen bitkiler onlar, karada olanlardan korkuyor muyum, hayır. Bu mantığı çok iyi bilmeme rağmen deli gibi korkuyorum yosundan, tiksinmek de değil resmen korkuyorum kalbim hızlı hızlı çarpıyor paniğe kapılıyorum falan. Yani senin ki de fobi, ağırlıklı olarak karanlık fobisi sanırım, kendi başına çözebileceğin bir şey değil üzerine gitmek de çok işe yaramıyor ben denedim, o kadar çok sevdiğim denizden soğudum resmen bu korku yüzünden ve zamanla arttı. Çok kötü bir şey, yardım almalısın çünkü hayatını etkileyecek seviyede bu bahsettiğin korkular. Ailenle paylaşmak istemiyorsan da başka bir şey diyebilirsin. Örneğin kabuslar görüyorum uyku problemim var onun için yardım alacağım vs. gibi.

bendede bu sdurum vardı senın gıbı cok korkakım en son su depremden cok etkılendım en sonunda herkes bana gıt kursun doktur dedıler.bende gittim ve sanki kendıme geldim ve kadının bana soyledıklerını falan yaptım en azından o eskı halımkı kadar tırsık değilim

aynı ben ya. bi tek oyuncak bebeklerle sorunum yok. karanlıkta aynaya bakamam, akşamları bile bakmaktan kaçınırım, gece su içmeye ya da tuvalete gitmek yerine sabaha kadar çatlarım, ışığı kapattıktan sonra yavaş gidemem, illa arkaya bakarım sanki bişey gelcek... banyoda da aynen gözlerimin sabunlu falan olmaması lazım, hep açık olcak ki etrafı görebileyim.
gece karanlıkta evi gezmeye çıkıp, üstüne gitmekle geçebilen bişey değil maalesef. doktora gitmeyi ben de düşündüm ama hep erteledim, kaçtım sayılır. bişeyler değişsin istiyorum ama ilaç kullanıp uyuşmak da istemiyorum.

tkıntı yanı obsesion ilacları var onlar uyusturmaz genelde panık atak ılacları denılen su yesıl receteyle satılan ılaclar ısım vermecegım bu nedenle onlar uyustururlar takıntı ılaclaı uyusturmaazlar.
kısıye gore degısır tabı ama ortalama 3 ayda bu korkularının hepsınden kurtulursun ve nekadar korkarsan kork korkunun ustune gıtmezsen senden buyuk hale gelır bunlar snın yasam kalıtenı dusunuor bence dene ne kaybedersınınkı tabı dr a gıderek

arkadasım bunlar sadece takıtıların senın ve hepımızde farklı yonlerde olan takıntılar mevcut dr lar bu yuzden varlar ıste gıtmezsen eger daha cok ılerler ve hayatını cekılmez hale getırırler yasam kalıtenı dusururler buyuk ıhtımalle cocukluktan gelıorlardır yasadıgın kotu seylerden belkı.takıntı ılacları var kafa yapmazlar uyusturmazlar aldıgın bır agrı kesıcıden farkları yoktur bence bır dr.a gıt kesınlıkle ve kendıne cesaret telkın et k o ılaclardan sonra 3-4 ay sonra degıseceksın zaten kımın ne dedıgıne de bakma bu konuda tam destek benden sana korkusuz bır yasam dılıyorum sana

ya kızlar bende karanlıktan falan degilde öyle nbebkten falan degilde sokaga tek başıma çıkmaktan korkuyorum biyere gidince hızlı hızlı insana yaklaşamıyorum sanki özelikle karşı cins bana bişiy yapacak gibi gelio hemen hızlı hızlı yürüyorum bide işin kötüsü bizim sokakta ta bi deli var onu görünce kalbim çarpıntı yapıoo koşuyorum resmen hamileykken bikere nerdeyse ondan kaçıorum diye düşecektim annem az aşagı sokagımda oturuyo ben anneme tek gidemiyorum hep gelir sokak başından alır beni ayrıca bende yosundan denizden yani korkuyorum denize illa çorapla girerim bizimkiler fena gülüoo bana çorapsız olunca bas bas bagırıyorum acaba bende bi gitsem mii doktora

Kusura bakmayın cevapları teker teker yazacağım. Cepten girdiğim için çok alıntı yaptığımda donuyor telefon.
korktuğun herşeyin üzerine git . o zaman korkacak bir şey olmadıklarını göreceksin kardeşim. aslında nesneler ve hayallerden değil korkudan , korkuyoruz.

nasıl üstlerine gidiyim ki karanlıkta aynanın karşısında oyuncak bir bebekle yatıp uyumaya mı çalışıcam üstüne gidebileceğim türde korkular değil ki

evet canım fobi araştırdım hepsinin isimleri var. Doktora gitmek için kabus güzel bir neden. Şu anda kayınvalidem ve kayınpederim şehir dışında geldiklerinde gidiyim gerçekten çekilmiyor bu dert.

uyuşturacak tarzda ilaç vereceğini sanmıyorum. Gece kalkıp tuvalete veya su içmeye gidebiliyorum ama koşa koşa

çocukluğumdan gelen birtek bebek fobisi var o da kuzenlerim katil oyuncak bebekler olan bir film izlerken görmüştüm bir sahnesini oradan kalma sanırım çok küçüktüm hayal meyal hatırlıyorum. Diğerleri için hiç bir fikrim yok kötü birşey yaşamadım küçükken.

bence gitmelisin sokağa tek çıkamamak kötü birşeydir. Denize çorapla gireceğine paletle girsene hem komik olmazsın hemde hızlı yüzersin

Küçükken cok mu korku fılmı ızledın ya da evde bu tur seylerle korkutuldun ..KOrkutma aracı olarak kullanılmıs ve kalıcı olmus gııbı geldı baan ama bır doktora basvur kı boyle mutsuz olma konusmak da ıyı gelır..Yogun bır guvensızlık var bence sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…